Postao/la Manijakdolopate » 06 apr 2025, 02:08
Moramo biti pošteni, da Krpa i Bolja zabijaju sve zicere, mi bi o njima mogli samo maštati, ne bi bili tu.
Kratak rezime današnje postave
Laušević - junior koji igra prve seniorske minute, doveli ga jer u omladincima jačih klubova u Srbiji nije mogao igrati, plata mu je ravna plati portira u javnim institucijama.
Cvetanoski - ovo mu je najbolja sezona i najveći klub u karijeri, toliko je dovoljno reći.
Dangubić - igrač na kojeg se najviše potrošilo a koji u zadnje vrijeme sve manje vraća.
Odinaka - Federalac koji će uvijek zbog brzine praviti razliku po selima u toj ligi, u ozbiljnim utakmicama dođu do izražaja nedostaci, doveli ga jer je ovo prvi put da živi od lopte, ne moze se ni ocekivati puno.
Karjašević - najkorektniji lik i igrač, prije nekoliko godina razmišljao da ne igra fudbal i da radi fasade u Njemačkoj, da nije TC ispao nikad ga ne bi doveli, naš najzahvalniji igrač.
Al-Jaber - on je najmanje kriv što je tu, projekat je ministarstva njihovog i nije naša zasluga toliko, majstor igre definitivno, dakle da je bio na ovom nivou ikad u životu, ne bi ga naša ulica vidjela.
Stipo - korektan igrač koji je uvijek igrao gdje god je bio, zna s loptom sa sitnim nedostacima.
Mahmić - više je bio domar u Veležu nego na terenu što je bio, da nije 21 teško bi bio tu među nama.
Cavnić - imao sam priliku biti u Danskoj sa njegovim kolegama fudbalerima, imali su ekstra rezultate ali ekipa nije profesionalna, radili su pored nogometa.
Galić - bek koji će živjeti od fudbala a centrirati neće znati, nešto slicno Siniši Stevanoviću, korektan momak, ponekad ispadne
Muftić - nije zaslužio majstor da ide u isti komentar s drugim
Skoro pa NIJEDNOG igrača ali NIJEDNOG, nismo doveli iz ozbiljnog kluba i da su igrali prije dolaska u Želju na nivou. Ovo četvrto mjesto je naučna fantastika, plod naših navijanja i svega što željo jeste.
Sve iznad sedmog mjesta sa ovakvim ulogom i doveđenjem igrača je premija, pa 60% današnje postave bilo do skoro u dilemi da li uopšte da budu fudbaleri, a mi sad hoćemo naslove i zasigurnu Europu.