Kvalitet je kad pobjeđuješ i kada loše igraš. Kada sam vidio sastav a posebno kombinaciju Cavnić-Mahmić mislio sam da nema ništa od pobjede. Mora se priznati da je većinu utakmice bila slabo, tromo i neuigrano. Rijetki su igrači koji nisu upali u letargiju, fali više energije a kod nekih izgleda i motiva. Pohvale za Muftića po ko zna koji put, Foču i Šabića, njih dvojica su unijeli živost kad su ušli. Odsutni su nam Radovac, Cvetanoski i Dangubić, igrači koji imaju značajniju ulogu. U subotu ostvariti nešto lakšu pobjedu i onda u srijedu glavom na kopačku.
Zaostatak je ogroman ali ne treba se predati. Smatram da će nam biti lakše u ovoj utakmici u smislu da se nema šta izgubiti i nema mjesta kalkulisanju. Od prve minute na sve ili ništa pa šta bude. Rani gol i uz podršku sa tribina možemo zakomplikovati stvari. Za to će nam biti potrebni spremni i Boljević i Šošić.
Opet i u slučaju eliminacije ne smijemo pasti. Sezona je duga, u borbi smo za to treće mjesto i poprilično sigurni na tom četvrtom mjestu. Tu smo gdje i trebamo biti, ni gore ni dole do sada. Ne treba nikoga kriviti ako ne daj Bože ostanemo bez Evrope jer ćemo krivci biti mi sami. Nije nam se smjelo desiti da u utakmici sezone sa onakom qurcoboljom odigramo, jednostavno neoprostivo. Kad budemo zavisili od drugih, što je realan scenariji, onda je manje-više kasno za poduzimati šta. Nadam se opet ono navijački da možemo proći u finale i da riješimo to pitanje ali isto tako mislim da Široki Brijeg nema šanse u dvomeču i protiv Borca i protiv Sarajeva, naravno ako bude sve pošteno.
Jedno je sigurno, sa Željom se nikad ne zna