Nisi jos dosao do turbine, injectora, zamasnjaka itd. Benzinac daleko lakse za odrzavati, plus sad s ovim dpf jos vise komponenata za dizel= vise stvari koje ce crknut. Elem ko prelazi puno kilometraze dizel mu se mozda vise isplati, ko voza po gradu 80-90% slobodno benzinca, uopste nek ne razmislja.Huske je napisao/la: ↑08 apr 2025, 20:52Nema šanse. Evo ja sam 80k prešao. Potrošnja 6l uz mušku vožnju bez štednje na gasu, volim potjerati. I to je stvarna potrošnja, nikakv board i slično, pun rezervoar kilometri na nula do kraja.
Dakle to je 80x60l=4800lx 2.5KM=12 000KM
Ovim načinom vožnje, bilo koji benzinac sigurno ne bi bio ispod 9l, a vjerovatno i jače, ali neka je 9. Benzinac od 150 i više konja pa ti vidi koliko ide uz gas u patos.![]()
80x90l=7200l x 2.5KM=18 000KM.
Od kvarova imao senzor ispušnih plinova 50KM, i zamajac na 200 000 koji mi je došao u lošem stanju, tako da je on čak diskutabilan, ko zna ko i kako je vozio prije mene.
Ali eto on je bio s rukama 750, takoda sve zajedno 800, iako zamajac je druga priča i pitanke na benzincu koloko taj set kvačila može prije izmjene?
Auto na satu ima 270 000, dakle ne radi se o novom autu, nego za neke već osjetljivim kilometrima, mada sam ja skroz drugog mišljenja, meni je bitno stanje auta i ko ga je vozio, nego li ti km.
Ali niko ko vozi benzinca još mi se nije pohvalio potrošnjom, da kaže toliko i toliko realno uz ovakvo mjerenje kao ja, negose osvrću na board i vješto izbjegavaju.
Uglavnom su iskreni ovi koji su sa benzinca prešli ma dizel pa kažu stvarne brojke a one su 10l i više. Ne zanimaju me ovi što voze u leru, ja mogu tako dotjerati i na 4l, nije poenta.
Automobili, motori...
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Automobili, motori...
- Centre forward
- Kontakt:
Gdje je onaj momčiluk što je poslije belaja sa Škodom utjehu tražio u Citroenu ?
Ako to nije hrabrost, onda ne znam šta je.
Ako to nije hrabrost, onda ne znam šta je.

05.09.1995 ♥
11-0-0 Rekordmeister
Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss
11-0-0 Rekordmeister
Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss
- QUARTERBACK
- Kontakt:
Neko iskustva i savjeti s Opel Insignia ovi modeli 2.0, 2014-2015?
Passat CC mi je prvi pick na draftu, a ovo auto mi je zapalo za oko u zadnje vrijeme.
Passat CC mi je prvi pick na draftu, a ovo auto mi je zapalo za oko u zadnje vrijeme.
Papastathopoulos je napisao/la: ↑08 apr 2025, 19:47Momci, jel iko od vas koristio ova cuda za tapacirung krova kad krene platno da pada, prejeftino dodje u odnosu na novo presvlacenje krova, pa jel iko to stavljao u svoje auto ? kontam ako ne izgleda toliko ruzno da probam
Uzeo ja na Temuu, super stvar. Cak ne moras ovako nakaradno redati ko na slici, nadjes kriticne tacke po coskovima i ubodes, ono drzi a haman se i ne vidi. Ostane ti jos i viska.
I found freedom. Losing all hope was freedom.
- Slatinash_7
- Kontakt:
Evo meCentre forward je napisao/la: ↑08 apr 2025, 21:27Gdje je onaj momčiluk što je poslije belaja sa Škodom utjehu tražio u Citroenu ?
Ako to nije hrabrost, onda ne znam šta je.![]()

Zasad ne vozim dovoljno dugo da mogu reći da li sam i koliko sam pogrijesio, ali s obzirom da me Škoda ostavila u Beogradu, da me labudica, majstor da me primi u subotu i ostale zavrzlame koštalo kao svetog Petra maslo, da mi se samo to ne desi sa Citroenom ja prezadovoljan..
Citroen je C4, 1.6 66 kW,2015 godište, kažu majstori i recenzije da im je to ponajbolji motor koji imaju, trebat će mi dvije godine da kažem da li je bolji od Škode..
Iskreno htio sam uzeti Elantru, ali majstori po piku divljaju sa cijenama, lik skinuo jednu od 25 hiljada na mjesec dana pa je oglasio opet za 30..ne da mi se peglati sa tim pa je izbor pao na jelkicu iz Francuske
Slatina Bog i batina
Fukare Slatina i Modra blatina
- Papastathopoulos
- Kontakt:
@Armando @Arvid
hvala momci, narucio sam na Temu 60 komada pa cu probati aBd kad stigne, kako god puno jeftinije od novog tapacirunga a najbitnije da platno ne visi
hvala momci, narucio sam na Temu 60 komada pa cu probati aBd kad stigne, kako god puno jeftinije od novog tapacirunga a najbitnije da platno ne visi

Ko rano rani, il je pekar il nije normalan
- VivaLaStella
- Kontakt:
Pa ti ćeš na osnovu jednog lošeg iskustva zaključiti da je Škoda smeće?Slatinash_7 je napisao/la: ↑10 apr 2025, 19:23Evo meCentre forward je napisao/la: ↑08 apr 2025, 21:27Gdje je onaj momčiluk što je poslije belaja sa Škodom utjehu tražio u Citroenu ?
Ako to nije hrabrost, onda ne znam šta je.![]()
Zasad ne vozim dovoljno dugo da mogu reći da li sam i koliko sam pogrijesio, ali s obzirom da me Škoda ostavila u Beogradu, da me labudica, majstor da me primi u subotu i ostale zavrzlame koštalo kao svetog Petra maslo, da mi se samo to ne desi sa Citroenom ja prezadovoljan..
Citroen je C4, 1.6 66 kW,2015 godište, kažu majstori i recenzije da im je to ponajbolji motor koji imaju, trebat će mi dvije godine da kažem da li je bolji od Škode..
Iskreno htio sam uzeti Elantru, ali majstori po piku divljaju sa cijenama, lik skinuo jednu od 25 hiljada na mjesec dana pa je oglasio opet za 30..ne da mi se peglati sa tim pa je izbor pao na jelkicu iz Francuske

Nego doma sjednem, dignem regler, voterpajp i brning rege
L'art pour l'art.
SS.ba liga | ⚫🔴 Mislish United #17
L'art pour l'art.
Pouzdanost modela vozila analizira se na temelju većeg uzorka podataka, koji uključuje informacije o posjetama autoservisima, popravkama, kvarovima i drugim relevantnim faktorima tokom vremena. Na temelju tih podataka, može se saznati koliko su određeni modeli i godišta pouzdani.
Ovo je jedini način.
Što znači kada bi neko mjesto, naselje imalo problem s nekim modelom Škode ili Citroena, ne mora značiti da su fušeraj.
Kod polovnjaka mnogo važan je i istorijat održavanja od strane prethodnog vlasnika.
Al' na Balkanu idu one mahalske - Osmo kaže ne valja Francuz, jer je u prošlom mileniju imao loša iskustva oko neodržavane krntije. Pero kae bjež od Fiata, đeš baš Talijana itd.
Ovo je jedini način.
Što znači kada bi neko mjesto, naselje imalo problem s nekim modelom Škode ili Citroena, ne mora značiti da su fušeraj.
Kod polovnjaka mnogo važan je i istorijat održavanja od strane prethodnog vlasnika.
Al' na Balkanu idu one mahalske - Osmo kaže ne valja Francuz, jer je u prošlom mileniju imao loša iskustva oko neodržavane krntije. Pero kae bjež od Fiata, đeš baš Talijana itd.
In the midst of chaos, there is also opportunity.
- kraljttbvb
- Kontakt:
Kad već pišete o kvarovima auta, mene interesuje je li Alfa Romeo baš toliko loše auto kao što pišu po internetu ili je to samo zezancija?
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.
- Slatinash_7
- Kontakt:
@VivaLaStella
Ja sam se više referisao na konkretno svoj automobil a ne na tip automobila mada se post svakako mogao i drugačije protumačiti..
Škoda je zvijer od auta, ali više je nego evidentno da do 2013te godine su na 1.6 TDI modelima imali problem sa diznama koji su "izgleda" kasnije uspješno riješili..
Više je meni "zasmetalo" to što ti kudiš Citroena i govoriš mi kako sam hrabar za tu promjenu.. Svako iskustvo je lično, ali neke stvari jesu generalne za pojedina vozila. neki od tih problema svakako da se poslije riješe u kasnijim godinama serije, facelift modelima itd..
No ja svakako nisam stručan da govorim nešto više o tim stvarima osim da ispričam priču koja se meni dogodila na formu koji je otvoren za sve na prigodnoj temi...
Ja sam se više referisao na konkretno svoj automobil a ne na tip automobila mada se post svakako mogao i drugačije protumačiti..
Škoda je zvijer od auta, ali više je nego evidentno da do 2013te godine su na 1.6 TDI modelima imali problem sa diznama koji su "izgleda" kasnije uspješno riješili..
Više je meni "zasmetalo" to što ti kudiš Citroena i govoriš mi kako sam hrabar za tu promjenu.. Svako iskustvo je lično, ali neke stvari jesu generalne za pojedina vozila. neki od tih problema svakako da se poslije riješe u kasnijim godinama serije, facelift modelima itd..
No ja svakako nisam stručan da govorim nešto više o tim stvarima osim da ispričam priču koja se meni dogodila na formu koji je otvoren za sve na prigodnoj temi...
Slatina Bog i batina
- VivaLaStella
- Kontakt:
Nisam ja to rekaoSlatinash_7 je napisao/la: ↑11 apr 2025, 09:52@VivaLaStella

L'art pour l'art.
L'art pour l'art.
Solidna sa ocjenom ADAC-a - zadovoljava. Naravno bilo je loših modela određene generacije.kraljttbvb je napisao/la: ↑11 apr 2025, 09:36Kad već pišete o kvarovima auta, mene interesuje je li Alfa Romeo baš toliko loše auto kao što pišu po internetu ili je to samo zezancija?
Dok recemo ispod radara prolazi npr. jedna Insignia, koju je ovaj autoklub označio kao problematično vozilo. Bilo da se radi o modelima 2009. ili onim između 2015. i 2018., gdje je plasirana na samom začelju glede pouzdanosti.
In the midst of chaos, there is also opportunity.
Alfa se ili mrzi, tj. sprda se i podcjenjuje ili je njeni fanovi (a ima ih dosta) dižu u nebesa i ne žele drugo auto 

Ubi Concordia, Ibi Vicktoria
Poštujem svačiji izbor, ali vala meni su Alfe ružne haos 

I found freedom. Losing all hope was freedom.
- kraljttbvb
- Kontakt:
Ja kad sam prvo auto kupovao, gledao sam i neku Alfu.
Sad ne znam koji je model, davno je to bilo, ali je meni bila fina, pravo momačko auto.
Nije bilo sudbine da je kupim...
Sad ne znam koji je model, davno je to bilo, ali je meni bila fina, pravo momačko auto.
Nije bilo sudbine da je kupim...
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.
- VivaLaStella
- Kontakt:
Alfa 159 je meni bombona, ostale nisu nešto
L'art pour l'art.
L'art pour l'art.
Jedno pitanje, na golfu 6 mi se danas upalila lampica i na displeju pise check tires please. Citao sam da moze biti da nije dovoljno napumpana guma, a jeste. Prosle sedmice uzeo golf, sve uradio, popravio itd.
Sad, da li moze to pisati jer su zimske gume na autu?
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
-
- Kontakt:
Otvori pretinac i stisni onu tipku "set" da resetujes to. Ako si mijenjao gume, to se pojavi.DamirT je napisao/la: ↑11 apr 2025, 18:29Jedno pitanje, na golfu 6 mi se danas upalila lampica i na displeju pise check tires please. Citao sam da moze biti da nije dovoljno napumpana guma, a jeste. Prosle sedmice uzeo golf, sve uradio, popravio itd.
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎
Nisam ih jos mijenjao, trebam ovo koji dan staviti ljetne. Ali cu probati i to19vendetta87 je napisao/la: ↑11 apr 2025, 18:35Otvori pretinac i stisni onu tipku "set" da resetujes to. Ako si mijenjao gume, to se pojavi.DamirT je napisao/la: ↑11 apr 2025, 18:29Jedno pitanje, na golfu 6 mi se danas upalila lampica i na displeju pise check tires please. Citao sam da moze biti da nije dovoljno napumpana guma, a jeste. Prosle sedmice uzeo golf, sve uradio, popravio itd.

Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
- QUARTERBACK
- Kontakt:
Znaci bolje stariji Passat CC nego novija Opel InsigniaAsteriks je napisao/la: ↑11 apr 2025, 11:03Solidna sa ocjenom ADAC-a - zadovoljava. Naravno bilo je loših modela određene generacije.kraljttbvb je napisao/la: ↑11 apr 2025, 09:36Kad već pišete o kvarovima auta, mene interesuje je li Alfa Romeo baš toliko loše auto kao što pišu po internetu ili je to samo zezancija?
Dok recemo ispod radara prolazi npr. jedna Insignia, koju je ovaj autoklub označio kao problematično vozilo. Bilo da se radi o modelima 2009. ili onim između 2015. i 2018., gdje je plasirana na samom začelju glede pouzdanosti.

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.