Naravno, mislim i ja da trebaju u skupstinu uci ljudi koji imaju pare, ja sam ovo privatni kapital spomenuo u smislu da treba biti samo jedna struja na celu kluba koja ce davati i ulagati svoje pare i pitati se za sve.mavi je napisao/la: ↑10 apr 2025, 11:18Sa svim se apsolutno slažem, osim s ovim dijelom da nam skupštinu sacinjavaju ljudi koji ce uraditi sve da privatni kapital uđe u klub.irfo je napisao/la: ↑10 apr 2025, 09:40Posto je Duvnjak u ovoj grupi koja bira nove skupstinare, ja se iskreno nadam da je promjenio misljenje u odnosu na ovo:
Privatizacija je nama apsolutna nuznost postala, mi sljedecu garnituru tesko da cemo docekati ako se nastavi ovako poslovanje kluba. Konstantno su dugovi, svako malo neke reprogramiramo, stadion nam se poceo raspadati, sve prokisnjava. Pitanje je do kada ce sjeverna tribina biti uslovna, istok nam i dalje zjapi prazan i ne generise pare(niko da izadje i kaze sta je potrebno da se stavi u funkciju i kaze cija je greska sto je stanje ovakvo godinama, vrijeme je da se proziva imenom i prezimenom). Omladinski pogon od najboljeg u drzavi je postao takav predmet ismijavanja i djeca i roditelji ga zaobilaze u sirokom krugu. Krajnje je vrijeme da skupstinu sacinjavaju ljudi koji ce uraditi sve da udje privatni kapital u klub. Apsolutno jedino rjesenje. I moramo se maniti one "nikom te ne damo".
Nažalost, nama pod hitno trebaju i u skupstinu, između ostalog, uci ljudi koji imaju pare, veze, konekcije...
Nemamo tu komociju vise da nam kokuzi, neradnici i klimaci glavama i dalje sjede u skupštini.
A, obzirom da je Duvnjak in i da će se on lafo nešto pitati, "crna nam je sudba".
Apsolutno se slazem da ulazak u skupstinu kluba treba biti uslovljen nekim finansiranjem. Eto moze i to da svak ko je u skupstini kluba mora kupiti neku godisnju clansku, koja bi bila posebna napravljena za sponzore/prijatelje kluba. Ta clanska moze ukljucivati i godisnju sezonsku kartu za zapad, novi dres, i jos neke pogodnosti, staviti na prodaju to Gold Vip karticu, gdje svak moze kupit a obavezno je za sve clanove upravnog odbora, nadzornog i skupstine, i neka simbolicna cijena od 4-5 hiljada maraka. Pa ako hoces nesto da se pitas bujrum.
Mi smo zadnjih godina imali ljude u skupstini koji ne da nisu marku sponzorstva dali klubu, vec nisu potrosili jednu marku na klub.