Liverpool FC

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Otelo

Da li Slot treba ostati trener Liverpoola?

1. Da
17
40%
2. Ne
12
28%
3. Dati mu do Nove godine
14
33%

Ukupno glasova: 43

Venom
Kontakt:

Re: Liverpool FC

Post Postao/la Venom » 07 apr 2025, 08:19

Srce, čast i ponos!

SoloControTutti
Kontakt:

Post Postao/la SoloControTutti » 07 apr 2025, 09:08

Cinjenica je da je pred klubov mozda najvece ljeto do sad sto se tice transfera IN i OUT. Ocekujem da ce Kelleher, Trent i Nunez ici dalje, a mozda jos par igraca tipa Diaz za kojeg se interesuju drugi klubovi, Chiesa i njegova situacija je enigma trenutno, mozda i Kostas s obzirom da ce biti treca opcija na ljeto i vjerovatno ce traziti novi klub.

Golmanska pozicija je pokrivena s Mamardashviliem, lijevi bek ti treba i to za prvi tim da bi se prekomandovao Robbo u back up opciju po mogucnosti, treba stoper jer biti na Virgilu s 32 god, Konateu koji se po sezoni povrijedi barem 1-2 puta, Quansahu koji je jospremlad i nepouzdan je rizicno, a vidjeti i mozda sta sa desnim bekom iako Bradley i Gomez je sasvim dobro popunjena pozicija s tim da je Gomez zdrav naravno. To je to sto se tice odbrane. Moja rjesenja su igraci kao sto su Huijsen, Kerkez, Robinson ili cak Ait Nuri.

Sto se tice veznog reda vidjelo se i ove sezone da fali gasa i da se podmaze motor jer ocigledno Slot ne vjeruje opcijama s klupe pa su ova 3 standardnih isforsirani maximalno. Graven je otkrice sezone i odigrao je odlicno iako je krenuo u sezonu kao prinudno rjesenje. Mislim da treba najmanje jedan veznjak i bas profil Zubimendija bi se uklopio odlicno, ne mora biti on ali taj tip igraca je potreban jer Elliot i dalje moze da igra ofanzivnog veznjaka iza spica po potrebi u odredenim sistemima tako da je prioritet defanzivniji tip s dobrom distribucijom lopte i pokrivanjem rupa.

Naprijed se krenulo u sezonu s toliko optimizma i pricama da je srasna navala s po 2 vrhunska igraca na svakoj poziciji, a na kraju Salah sam nosio tim uz Gakpa koji je uskocio povremeno. Diaz nestane po mjesec dana par puta u sezoni, Darwin je vec bivsi igrac, a Jota je ubijen povredama sto mu recka formu i to Liverpool ne moze vise da trpi realno, Chiesa nije ni dobio sansu, a Salahu istice ugovor iako mislim da ce produziti. S obzirom da Nunez ide dalje i tu ce se zaradit dobre pare, siguran sam da ce jos jedan otici, Diaz ili Chiesa tako da ce na osnovu toga trebati jedan vrhunski napadac i krilo i slazem se napokon krilo koje je klasicni dribler i 1na1 trickster. Mattheus Cunha je odlican igrac npr. da ne spominjem Isaka koji je mokri san vrhu napada, ima ih jos ali to su neke od opcija i sve opcije su u EPL na svim pozicijama.

Problem je sto su kupovine u EPL preskupe tako da sumnjam da ce dovesti sve ove igrace, bit ce tu anonimusa sigurno iz drugih liga ali ne znaci da nece biti jednako dobri ili mozda i bolji

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 07 apr 2025, 10:16

Venom je napisao/la:
07 apr 2025, 08:19
Dobićeš stopera i lijevog beka, mooooooožda napadača i udaraj se nogom u zicagu.
I found freedom. Losing all hope was freedom.

“Once you overcome the one-inch tall barrier of subtitles, you will be introduced to so many more amazing films.”

FieldsOfAnfieldRoad
Kontakt:

Post Postao/la FieldsOfAnfieldRoad » 07 apr 2025, 10:24

Mislim da bi Kerkez bio idealno rjesenje za lijevog beka za nadolazece godine. Momak vec ima iskustva igranja u vise europskih klubova, igra evo vec dvije godine u EPL. Dobar u odbrani, ali prije svega u napadu, mogao bi nastaviti tamo gdje je Andy stao prije par sezona, sto se tice outputa prema naprijed. Sa Andyem bio onda u sljedece dvije sezone (nadam se da ce Andy produziti bar jos godinu) mogao uraditi predaju stafete.

Od desnog beka, nakon odlaska unicorn igraca poput Trenta, ne mozemo vise ocekivati taj doprinos prema naprijed, pogotovo sto se tice pasova u sesnaesterac sa 30-40 metara, dijagonala od 60-70 metara itd. Vjerujem da Bradley moze preuzeti ulogu prvotimca, ali me brinu malo te povrede. Uostalom, kao i sa Gomezom, koji je, kada je spreman, odlicna back up opcija. Quansah mi se iskreno ne svidja na toj desnoj strani, ako vec treba da igra, onda kao stoper, zamjena za Virga i Iboua

Po meni, ovoj ekipi, izmedju ostalog, fali alternativa Salahu - desno krilo, lijevak, koji bi mu mogao biti konkurencija ili bar rasteretiti ga pokoju tekmu u sezoni. Chiesa je realno left winger i trebao bi da se bori sa Diazom za mjesto, a ne Salahom. Svi ostali napadaci u ekipi su nam desnjaci.
Igrac poput Mbuema iz Brentforda bi mozda tu bio dobra investicija, mlad, jak, dobar u duelima, zabija golove.

Jedna kvalitetna devetka koja bi realizirala stvorene sanse krilnih napadaca je naravno prijeko potrebna.

Ali iskreno, stvarno ne mogu da zamislim da ce klub na ljeto uloziti toliko para u remont i podmladjivanje ekipa, da cemo pokrpati sve te pozicije, jer su cijene igraca brutalno velike.

Nadu i sansu vidim u detaljnom i kvalitetnom scoutingu, gdje cemo za "male" pare iz liga petica dovesti igrace mlade, (u svojim klubovima) established igrace, koje cemo moci uklopiti u sistem i ponovo napasti titule sljedecih sezona.

JayCatwright
Kontakt:

Post Postao/la JayCatwright » 07 apr 2025, 12:45

Igrač manje skoro svaki put, čak i kada da gol.

Venom
Kontakt:

Post Postao/la Venom » 07 apr 2025, 13:21

Isak ili Ekitike su rjesenje za nase probleme u napadu. Oba su visoki, mobilni, odlican link-up play. Isak je naravno bolji, o njegovim kvalitetima je suvisno i pricati, on bi trebao biti prioritet, a onda Ekitike ili Alvarez mada mislim da za Alvareza bas nema sanse.
Srce, čast i ponos!

LiverpoolREDS
Kontakt:

Post Postao/la LiverpoolREDS » 07 apr 2025, 20:39

Tesko cemo mi za Isaka izdvojit tolike pare.Cunha i Gordon kao zamjene za Diaza i Darwina.Poznavajuci nasu upravu jos cemo bit u plusu sa transferima
“Ne možete sebe nazvati igračima Liverpula ako se predate. Mi smo Liverpul. Igrate za Liverpul. Mislite o navijačima. Morate da ovo uradite zbog njih.” – Benitez.

nerkolfc
Kontakt:

Post Postao/la nerkolfc » 07 apr 2025, 21:15

Ma nek dovode koga god samo da ne gledam Robertsona i Jotu/darwina vise. Ko god da dode imat cu strpljenja bar prvi sezonu ili dvije.

Istresti pare za onog Douei iz PSGa i kupiti novog lijevog beka ne treba vise niko ni doci 😁

gaston
Kontakt:

Post Postao/la gaston » 07 apr 2025, 21:39

When not if :ljepota:
Ima jedan klub, jedan tim, s tradicijom jakom, čiji verni navijači su povezani znakom.
Pa zato nikad ne brinu, jer znaju da u tami, dokle god da postoje neće hodati sami!

"Kako se lopta nije odbila u zemlju ako ga je pogodila u ruku!?"

StevieG8
Kontakt:

Post Postao/la StevieG8 » 07 apr 2025, 21:41

Djeluje da ce Salah i Van Dijk produziti :ljepota: . Koliko nam igraca treba na ljeto klub nije imao nikakvu drugu alternativu sta god da su trazili. Ne ocekujem toliki egzodus kakav se najavljuje ali djeluje realno da dodju barem 4 nova igraca. Od toga najveci dio novca bi isao na napadaca i lijevog beka a ostatak na neku alternativu u veznom redu i na desnom beku. Ostaje da se vidi sta sa stoperskim pozicijama ako se Konate bude neckao oko ugovora.

Nadam se da ce bez obzira na sve to ranije krenuti sa planiranjem dugorocnih zamjena za Van Dijka i Salaha jer za dvije godine nece biti mogucnosti da oni opet produze ugovor.
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"

gaston
Kontakt:

Post Postao/la gaston » 09 apr 2025, 18:02

Dugo nismo imali Joyce bombu. :tokralju:
Ima jedan klub, jedan tim, s tradicijom jakom, čiji verni navijači su povezani znakom.
Pa zato nikad ne brinu, jer znaju da u tami, dokle god da postoje neće hodati sami!

gaston
Kontakt:

Post Postao/la gaston » 09 apr 2025, 18:05

Idu i ostali odmah. :tokralju:

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 10 apr 2025, 09:33

Kako ocekivan razvoj događaja oko ugovora.
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 10 apr 2025, 12:37

😭😭

“Once you overcome the one-inch tall barrier of subtitles, you will be introduced to so many more amazing films.”

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 10 apr 2025, 16:11

Torres_9
Kontakt:

Post Postao/la Torres_9 » 10 apr 2025, 16:42

Obavezno ubacit IQ test kao dio medicinskog kod transfera :rol: :rol:

Venom
Kontakt:

Post Postao/la Venom » 10 apr 2025, 21:15

Prvi izbor nakon Isaka
Srce, čast i ponos!

LiverpoolREDS
Kontakt:

Post Postao/la LiverpoolREDS » 10 apr 2025, 21:48

Ekitike-Darwin,Cunha-Jota,Nico Wiliams ili Gordon-Diaz idealno uz Kerkeza i nekog stopera + Bajceticu dat sansu
“Ne možete sebe nazvati igračima Liverpula ako se predate. Mi smo Liverpul. Igrate za Liverpul. Mislite o navijačima. Morate da ovo uradite zbog njih.” – Benitez.

nerkolfc
Kontakt:

Post Postao/la nerkolfc » 11 apr 2025, 08:59

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 11 apr 2025, 09:11

Never in doubt
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

Odgovori

Natrag na “Liverpool FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.