Sanin Mirvić je američki poduzetnik porijeklom iz Bosne i Hercegovine, poznat kao osnivač i izvršni direktor kompanije American Farmers Network (AFN), specijalizirane za proizvodnju i distribuciju organske govedine hranjene travom. AFN je nedavno predstavio vlastitu liniju proizvoda pod vlastitim brendom, što je značajan korak u diversifikaciji poslovanja. lakilone je napisao/la: ↑10 apr 2025, 12:02Ma to je vec svima jasno, itekako ima ko da uđe, vec pojedini ljudi zbog licnog interesa koce taj proces.mavi je napisao/la: ↑10 apr 2025, 11:37Potpuno netacno, znam momke koji su nudili po 5000 KM da budu u skupštini i insistirali su da i ostali dadnu istu sumu.Tempero je napisao/la: ↑10 apr 2025, 11:29Mi ne mozemo naci 10 ljudi u upravi koji ce dati kakav takav novac, a ne skupstinu da sacinimo takvu. To je realnost nasa, a i realnost svih klubova u BiH. To nijedna uprava nije uspjela, nece ni ova, a ni sljedece takodjer nece. Mozemo mi ovdje mastati, ali od toga nema nista. Pogotovo trenutna situacija u kakvoj je bh fudbal, tesko je pronaci takve.
Nisu prošli, jer predsjedniku i potpredsjedniku skupštine nisu odgovarali ljudi koji imaju svoje "ja".
A, što se tiče investitora, Sanin Mirvic je imao iskrenu namjeru da uđe u klub kao investitor.
Bez ikakvih uslovljavanja, isključivo ga je zanimao samo sportski dio.
Uplatio 100 hiljada eura za papire, koje mu iz kluba nisu htjeli dati na uvid.
Vjerovatno što bi mu desna ruka bili Zuban i Brkovic.
Nisu dovoljno Zeljovci...
Ovo je 1000 % tačno, tako da priču nema ko da uđe okačite mačku o rep...
Osim toga, Sanin Mirvić je vlasnik kompanije FoodHub, smještene u Bellevueu, Washington.
American Farmers Network (AFN) je američka kompanija specijalizovana za proizvodnju i distribuciju govedine hranjene travom, bez antibiotika i hormona, s fokusom na održive i regenerativne poljoprivredne prakse. Kompanija blisko sarađuje s mrežom nezavisnih porodičnih rančera širom Sjedinjenih Američkih Država, promovišući odgovorno upravljanje zemljištem i humane metode uzgoja stoke.
Food Hub Inc je kompanija sa sjedištem u Bellevueu, Washington, koja se bavi veleprodajom i direktnom prodajom organskih mesnih proizvoda, uključujući govedinu i piletinu hranjene travom. Prema dostupnim informacijama, Sanin Mirvić je povezan s ovom kompanijom.
Dostupne informacije ne pružaju konkretne podatke o prihodima kompanija American Farmers Network (AFN) i Food Hub Inc. Prema određenim informacijama godišnji prihod American Farmers Network (AFN) je 25.7 miliona dolara. Takođe, nema javno dostupnih podataka o neto vrijednosti Sanina Mirvića.
Prema članku iz 2006. godine, Sanin Mirvić i njegov brat Ismir su vodili kompaniju Ferdinand Furniture s godišnjim prihodima od 6,5 miliona dolara.
-------------------------------------------
Nema sumnje da je Mirvić broj dva uspješan u onome čime se bavi ali to sve ima sa fudbalom i sportom općenito toliko da mislim da bi bio uspješan u vođenju Željezničara kao i njegov brat u vođenju Torpeda a to je veliko ništa na sportskom planu. Tu treba itekako razdvojiti njega i Tana.
Što se tiče desne ruke ili ruku. Nema dalje. Sad su mi jasniji ovi napadi na klub i odakle dolaze.