FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
35
23%
2. Borbu za Evropu
72
48%
3. Sredinu tabele
26
17%
4. Borbu za opstanak
17
11%

Ukupno glasova: 150

Levin
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Levin » 10 apr 2025, 21:31

lakilone je napisao/la:
10 apr 2025, 12:02
mavi je napisao/la:
10 apr 2025, 11:37
Tempero je napisao/la:
10 apr 2025, 11:29
Mi ne mozemo naci 10 ljudi u upravi koji ce dati kakav takav novac, a ne skupstinu da sacinimo takvu. To je realnost nasa, a i realnost svih klubova u BiH. To nijedna uprava nije uspjela, nece ni ova, a ni sljedece takodjer nece. Mozemo mi ovdje mastati, ali od toga nema nista. Pogotovo trenutna situacija u kakvoj je bh fudbal, tesko je pronaci takve.
Potpuno netacno, znam momke koji su nudili po 5000 KM da budu u skupštini i insistirali su da i ostali dadnu istu sumu.
Nisu prošli, jer predsjedniku i potpredsjedniku skupštine nisu odgovarali ljudi koji imaju svoje "ja".
A, što se tiče investitora, Sanin Mirvic je imao iskrenu namjeru da uđe u klub kao investitor.
Bez ikakvih uslovljavanja, isključivo ga je zanimao samo sportski dio.
Uplatio 100 hiljada eura za papire, koje mu iz kluba nisu htjeli dati na uvid.
Vjerovatno što bi mu desna ruka bili Zuban i Brkovic.
Nisu dovoljno Zeljovci...
Ovo je 1000 % tačno, tako da priču nema ko da uđe okačite mačku o rep...
Ma to je vec svima jasno, itekako ima ko da uđe, vec pojedini ljudi zbog licnog interesa koce taj proces.
Sanin Mirvić je američki poduzetnik porijeklom iz Bosne i Hercegovine, poznat kao osnivač i izvršni direktor kompanije American Farmers Network (AFN), specijalizirane za proizvodnju i distribuciju organske govedine hranjene travom. AFN je nedavno predstavio vlastitu liniju proizvoda pod vlastitim brendom, što je značajan korak u diversifikaciji poslovanja. ​

Osim toga, Sanin Mirvić je vlasnik kompanije FoodHub, smještene u Bellevueu, Washington.

American Farmers Network (AFN) je američka kompanija specijalizovana za proizvodnju i distribuciju govedine hranjene travom, bez antibiotika i hormona, s fokusom na održive i regenerativne poljoprivredne prakse. Kompanija blisko sarađuje s mrežom nezavisnih porodičnih rančera širom Sjedinjenih Američkih Država, promovišući odgovorno upravljanje zemljištem i humane metode uzgoja stoke. ​

Food Hub Inc je kompanija sa sjedištem u Bellevueu, Washington, koja se bavi veleprodajom i direktnom prodajom organskih mesnih proizvoda, uključujući govedinu i piletinu hranjene travom. Prema dostupnim informacijama, Sanin Mirvić je povezan s ovom kompanijom. ​

Dostupne informacije ne pružaju konkretne podatke o prihodima kompanija American Farmers Network (AFN) i Food Hub Inc. Prema određenim informacijama godišnji prihod American Farmers Network (AFN) je 25.7 miliona dolara. Takođe, nema javno dostupnih podataka o neto vrijednosti Sanina Mirvića.​

Prema članku iz 2006. godine, Sanin Mirvić i njegov brat Ismir su vodili kompaniju Ferdinand Furniture s godišnjim prihodima od 6,5 miliona dolara.

-------------------------------------------

Nema sumnje da je Mirvić broj dva uspješan u onome čime se bavi ali to sve ima sa fudbalom i sportom općenito toliko da mislim da bi bio uspješan u vođenju Željezničara kao i njegov brat u vođenju Torpeda a to je veliko ništa na sportskom planu. Tu treba itekako razdvojiti njega i Tana.

Što se tiče desne ruke ili ruku. Nema dalje. Sad su mi jasniji ovi napadi na klub i odakle dolaze.
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 10 apr 2025, 21:59

Mislim da je ovo najzanimljiviji forum po pitanju guranja raznih informacija i podmetanju skija a posebno je interesantna rasprava o platama i finansijskom stanju u klubu. Samo mi nije jasno šta je svemu tome cilj a, ne moraš ni da imaš informacije od od osoba bliskih klubu, da vidiš da to nema veze sa istinom.

Sigurno je da forumi ali i društvene mreže ne utiču mnog na klub ali itekako sva ta previranja u i oko kluba vibriraju po forumu i mrežama.

Posebno mi je zanimljivo bilo mahalanje da je Štilićev stari izašao sa tom informacijom da nisu isplaćene plate. Samo ne znam kome, Štiliću ili igračima.

I prije se dešavalo da kasne plate pa to nije uticalo na igru i rezultate a sad najednom jedna plata kasni pa igrači bojkotuju klub. Nigdje veze. Plate zakasne i u Zrinjskom pa isti melje sve redom. Neće niko rezati granu na kojoj sjedi i pustiti Široki da nas izbaci iz kupa a to ima ne garantuje samo plate već i bonuse.

Pogledajte istini u oči i priznajte da su nas ljudi nadigrali koliko god to teško bilo vašem egu. Nikakve to veze nema ni sa platama ni sa Vicom.

Ko je povjerovao u pisanje da nam je kup već dat stvarno mu nemam šta reći, posebno što kup itekako ima vrijednost. Nije baš da možeš otići kod majstora kakvog pa da ti izradi 10 tak trofeja da napuniš vitrinu. Borac se, na sve moguće naćine, osigurao da mu ne ispadne trofej KUP-a RS-a a da pusti nekome KUP BiH ako ne mora. Posebno ako ne osvoje ligu.
Zadnja izmjena: Levin, dana/u 10 apr 2025, 22:00, ukupno mijenjano 1 put.

mavi
Kontakt:

Post Postao/la mavi » 10 apr 2025, 21:59

Levin je napisao/la:
10 apr 2025, 21:31
lakilone je napisao/la:
mavi je napisao/la:

Potpuno netacno, znam momke koji su nudili po 5000 KM da budu u skupštini i insistirali su da i ostali dadnu istu sumu.
Nisu prošli, jer predsjedniku i potpredsjedniku skupštine nisu odgovarali ljudi koji imaju svoje "ja".
A, što se tiče investitora, Sanin Mirvic je imao iskrenu namjeru da uđe u klub kao investitor.
Ma to je vec svima jasno, itekako ima ko da uđe, vec pojedini ljudi zbog licnog interesa koce taj proces.
Sanin Mirvić je američki poduzetnik porijeklom iz Bosne i Hercegovine, poznat kao osnivač i izvršni direktor kompanije American Farmers Network (AFN), specijalizirane za proizvodnju i distribuciju organske govedine hranjene travom. AFN je nedavno predstavio vlastitu liniju proizvoda pod vlastitim brendom, što je značajan korak u diversifikaciji poslovanja. ​

Osim toga, Sanin Mirvić je vlasnik kompanije FoodHub, smještene u Bellevueu, Washington.

American Farmers Network (AFN) je američka kompanija specijalizovana za proizvodnju i distribuciju govedine hranjene travom, bez antibiotika i hormona, s fokusom na održive i regenerativne poljoprivredne prakse. Kompanija blisko sarađuje s mrežom nezavisnih porodičnih rančera širom Sjedinjenih Američkih Država, promovišući odgovorno upravljanje zemljištem i humane metode uzgoja stoke. ​

Food Hub Inc je kompanija sa sjedištem u Bellevueu, Washington, koja se bavi veleprodajom i direktnom prodajom organskih mesnih proizvoda, uključujući govedinu i piletinu hranjene travom. Prema dostupnim informacijama, Sanin Mirvić je povezan s ovom kompanijom. ​

Dostupne informacije ne pružaju konkretne podatke o prihodima kompanija American Farmers Network (AFN) i Food Hub Inc. Prema određenim informacijama godišnji prihod American Farmers Network (AFN) je 25.7 miliona dolara. Takođe, nema javno dostupnih podataka o neto vrijednosti Sanina Mirvića.​

Prema članku iz 2006. godine, Sanin Mirvić i njegov brat Ismir su vodili kompaniju Ferdinand Furniture s godišnjim prihodima od 6,5 miliona dolara.

Nema sumnje da je Mirvić broj dva uspješan u onome čime se bavi ali to sve ima sa fudbalom i sportom općenito toliko da mislim da bi bio uspješan u vođenju Željezničara kao i njegov brat u vođenju Torpeda a to je veliko ništa na sportskom planu. Tu treba itekako razdvojiti njega i Tana.

Što se tiče desne ruke ili ruku. Nema dalje. Sad su mi jasniji ovi napadi na klub i odakle dolaze.
Ma, ja, šta će Zuban i Brkovic, ne znaju oni šta je Željo...
Šta će Sanin, veze bema o hloptanju.
Neka nama u upravi Jusufa Tanovica, on zna šta je Željo, on nam je toliko radosti donio, on se razumije šta je hloptanje.
Nema veze što smo s njim zabilježili najsramotniji rezultat u istoriji, na korak od ispadanja.
Ako nam je Jusuf Tanović uspješan biznismen koji treba biti u upravi, sinonim za uspjeh, daleko ćemo dogurati.
I, pustite više te šuplje o nekakvim imaginarnim, nevidljivim neprijateljima.
Ne pije vode...

FkZdoKraja
Kontakt:

Post Postao/la FkZdoKraja » 10 apr 2025, 22:05

Nas klub vode ljudi koji niti su biznismeni, niti imaju veze s sportom bilo kojim, niti imaju bilo kakav kapital da podignu klub na veci nivo. Oni sta znaju, da im neko drugi da pare da se slikaju, da podignu karte, suma sumarum to je sve.

Forum niti moze bilo sta promijeniti u nasem klubu, zato mi samo nije jasno da neko spinuje da predstavlja nesto evidentno lose kao dobro. Ili jos tuznije da mi napredujemo, da imamo neki plan, neku viziju. Mi apsolutno nista nemamo.

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 10 apr 2025, 22:09

mavi je napisao/la:
10 apr 2025, 21:59
Levin je napisao/la:
lakilone je napisao/la:

Neka nama u upravi Jusufa Tanovica, on zna šta je Željo, on nam je toliko radosti donio, on se razumije šta je hloptanje.
Nema veze što smo s njim zabilježili najsramotniji rezultat u istoriji, na korak od ispadanja.
Ako nam je Jusuf Tanović uspješan biznismen koji treba biti u upravi, sinonim za uspjeh, daleko ćemo dogurati.
Ne pije vode...
Vidi. Cjenim te i tvoje mišljenje ali u ovoj prilici samo iznosim vlastito. Ja kao navijač u toj trojici koje si naveo ne vidim budućnost kluba a ako treba reći ću i zašto. Ipak, istina je da kone sa istim takvim "investitorom", na sportskom planu, ništa nisu napravile niti bismo mi. Molim te realno sagledaj.

O Tanoviću nisam ništa rekao ali evo idealne prilike. Tanović je pravi primjer kako ne treba raditi i od toga treba napraviti priručnik. Taj neprofesionalizam je nešto neviđeno u historiji kluba. Pa mi smo se tim potencijalnim "investitorima" nudili kao najveće kur*e i na kraju nas odje*u. Pa valjda smo nešto iz toga naučili.

To što je on opet tu znamo vrlo dobro zašto i da je to jedno nužno zlo u ovom trenutku.

Pablo11
Kontakt:

Post Postao/la Pablo11 » 10 apr 2025, 22:19

Levin je napisao/la:
10 apr 2025, 22:09
mavi je napisao/la:
Levin je napisao/la:

Ne pije vode...
Vidi. Cjenim te i tvoje mišljenje ali u ovoj prilici samo iznosim vlastito. Ja kao navijač u toj trojici koje si naveo ne vidim budućnost kluba a ako treba reći ću i zašto. Ipak, istina je da kone sa istim takvim "investitorom", na sportskom planu, ništa nisu napravile niti bismo mi. Molim te realno sagledaj.

O Tanoviću nisam ništa rekao ali evo idealne prilike. Tanović je pravi primjer kako ne treba raditi i od toga treba napraviti priručnik. Taj neprofesionalizam je nešto neviđeno u historiji kluba. Pa mi smo se tim potencijalnim "investitorima" nudili kao najveće kur*e i na kraju nas odje*u. Pa valjda smo nešto iz toga naučili.

To što je on opet tu znamo vrlo dobro zašto i da je to jedno nužno zlo u ovom trenutku.
Treba veze povuci i violinu vratiti. :rol: :tokralju:
Fk Željezničar.

FkZdoKraja
Kontakt:

Post Postao/la FkZdoKraja » 10 apr 2025, 22:21

Imal neko kakve veze na lobotomiji, da ovom vrati moderatora. Spinovanje mu opralo mozak na max. :rol: kakav je ovo bolesnik.

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 10 apr 2025, 23:43

mavi je napisao/la:
Ne pije vode...
Problem su bolesni mozgovi pojedinaca koji u svemu vide Amarov lik. Njima je Zuban = Amar, Nijaz = Amar, Gredić = Amar, Žujo = Amar, Dino = Amar, po toj logici onda treba odje*ati svakog ko je imao bilo kakvu vezu sa Amarom. Po toj logici onda treba i Ćorića otjerati jer je i on svako malo sa Amarom po večerama. Dokle idu granice njihovih gluposti vidimo u primjeru Dervišija, uprava na čelu sa Kovačevićem ga je otjerala jer kao ima veze sa Amarom pa evo ga danas u stručnom štabu. Sve glupost do gluposti. Šta ćemo sa Svrakom? On po podcastima i danas dan hvali Amara, treba možda i njega otjerati? Šta ćemo sa Joldićem? Hoćemo li i njega otjerati? Treba potjerati i Pekića i Zebu ipak su i oni radili sa Amarom. Stvarno granice ljudske gluposti idu do iznemoglosti. Hoćemo li i Ćubela i Tunovića otjerati? I oni svakodnevno sjede sa Nijazom. Hoćemo li Harisa Alihodžića otjerati?

Kad jedan uposlenik kluba koji je ujedno i član skupštine kaže da je bitno imati Nijaza u klubu jer nam treba, a uopšte ga ne gotivi, ni najmanje. To valjda dovoljno govori. Srećom pa nisu svi isti. Nijazova lijeva noga je vrijednija od Sijerčića i ostalih ublehaša u skupštini.

I ne znam čemu odmah paralele sa violinom? Znači ako si za sposobnog čovjeka u klubu onda si automatski za violinu? Eto nekome je želja da vidi violinu i Nihada Selimovića u klubu, za nepovjerovati.

Da nije bilo Nijaza, sad bi na pomoćnom bila vojvodina zgrada ali o tome se ne priča, isto tako se ne priča o tome kad su Zuban i Hrapa dijelove svog kolača davali klubu kad nije bilo novca, ne priča se o tome kako su navlačili bonuse od klubova, UEFE, je*o to, to je ništa.

Stvorili su sliku da se bore sa imaginarnim neprijateljima, niko ne priča kako Amarovci uletiše u odbor za hitnost? Niko ne priča kako su uletili pojedinci sa strane sa parama da poguraju da se osigura opstanak? Ali šta će oni, sve su to Amarovci, neprijatelji kluba, Oro, Nijaz, Zuban, Kasim Imširović, Željko Pervan, Mustafa Unigradnja, Terović, Gredić i ostali. Priče u rangu onih kako Mustafa Unigradnja i Kasim Imširović ruše Senadovu upravu da bi se vratili sa Amarom u klub 2018., a na kraju kurko, niđe Mustafe i Kasima.

Starija raja zna kakav odnos imaju Nijaz, Gredić, Dino Đurbuzović sa Amarom.

Što se tiče Mirvića, uzmimo ovako, svi što su radili sa Senadom su bedem odbrane Želje od dušmana, a svi što su radili i sarađivali sa Amarom su dušmani i neprijatelji kluba, kako to onda da Mirvić okupi ekipu sastavljenu od jednih i od drugih da rade ZAJEDNO? Ne želim o imenima ali ako treba i napisat ću ih. Kako to? Valjda oni znaju što mi ne znamo.

Manite se populističke priče, ovaj klub je pun nesposobih ljudi, ku*č*mo se kako hoćemo sposobne a te iste sposobne tjeramo od kluba. Dajte da se uozbiljimo. Dosta je te priče o imaginarnim neprijateljima.

Srećom pa imamo ljude (Tunović i Ćubela) koje boli neka stvar za tim ratovima iz prošlosti i da li je ovaj radio sa ovim ili onim. A u skupštini
će biti veliki promjena bar oko načina funkcionisanja iste i o broju delegata.
mosa lošmi stićko tit-ula!

FkZdoKraja
Kontakt:

Post Postao/la FkZdoKraja » 10 apr 2025, 23:50

To sto si naveo na pocetku rade samo dva, tri lika s sest, sedam profila. I onda da bude malo zanimljiv ubaci violinu kojeg nikad niko nije spomenuo ima 10 godina. Jedina satisfakcija storm u, u zivotu je da spominje Amara, Brkovica, Dinu, i bilo koga od ljudi koji su ranije bili. I to radi samo on i jos par njih lobotomaca. Osoba bez imalo postovanja, bahata, bezobrazna, a pri tom misli da je pametan, sto je najtuznije u citavoj prici. Nemas obraza i stida, ako nista prema porodici Ivice Osima, na stranu da ti se neka osoba ne svidja i slicno. Klasicna botina poremecena.

Bersaga
Kontakt:

Post Postao/la Bersaga » 11 apr 2025, 00:05

Odlične vijesti, Trogrančić ima pravo nastupa u subotu :rol:
Ovo je stvarno bruka i sramota. Nebitan je ovdje i sam igrač ali sve oko njega je ponižavajuće. Predstavite ga bar sutra, jeste da ugovor traje mjesec i 20 dana ali Bože moj.
Uz tebe sam od rođenja svog,
uz tebe sam ja,
samo nek te čuva dragi Bog,
gdje god ti da zaigraš.

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 11 apr 2025, 01:01

1921boy je napisao/la:
10 apr 2025, 23:43
Problem su bolesni mozgovi pojedinaca koji u svemu vide Amarov lik. Njima je Zuban = Amar, Nijaz = Amar, Gredić = Amar, Žujo = Amar, Dino = Amar, po toj logici onda treba odje*ati svakog ko je imao bilo kakvu vezu sa Amarom. Po toj logici onda treba i Ćorića otjerati jer je i on svako malo sa Amarom po večerama. Dokle idu granice njihovih gluposti vidimo u primjeru Dervišija, uprava na čelu sa Kovačevićem ga je otjerala jer kao ima veze sa Amarom pa evo ga danas u stručnom štabu. Sve glupost do gluposti. Šta ćemo sa Svrakom? On po podcastima i danas dan hvali Amara, treba možda i njega otjerati? Šta ćemo sa Joldićem? Hoćemo li i njega otjerati? Treba potjerati i Pekića i Zebu ipak su i oni radili sa Amarom. Stvarno granice ljudske gluposti idu do iznemoglosti. Hoćemo li i Ćubela i Tunovića otjerati? I oni svakodnevno sjede sa Nijazom. Hoćemo li Harisa Alihodžića otjerati?

Kad jedan uposlenik kluba koji je ujedno i član skupštine kaže da je bitno imati Nijaza u klubu jer nam treba, a uopšte ga ne gotivi, ni najmanje. To valjda dovoljno govori. Srećom pa nisu svi isti. Nijazova lijeva noga je vrijednija od Sijerčića i ostalih ublehaša u skupštini.

I ne znam čemu odmah paralele sa violinom? Znači ako si za sposobnog čovjeka u klubu onda si automatski za violinu? Eto nekome je želja da vidi violinu i Nihada Selimovića u klubu, za nepovjerovati.

Da nije bilo Nijaza, sad bi na pomoćnom bila vojvodina zgrada ali o tome se ne priča, isto tako se ne priča o tome kad su Zuban i Hrapa dijelove svog kolača davali klubu kad nije bilo novca, ne priča se o tome kako su navlačili bonuse od klubova, UEFE, je*o to, to je ništa.

Stvorili su sliku da se bore sa imaginarnim neprijateljima, niko ne priča kako Amarovci uletiše u odbor za hitnost? Niko ne priča kako su uletili pojedinci sa strane sa parama da poguraju da se osigura opstanak? Ali šta će oni, sve su to Amarovci, neprijatelji kluba, Oro, Nijaz, Zuban, Kasim Imširović, Željko Pervan, Mustafa Unigradnja, Terović, Gredić i ostali. Priče u rangu onih kako Mustafa Unigradnja i Kasim Imširović ruše Senadovu upravu da bi se vratili sa Amarom u klub 2018., a na kraju kurko, niđe Mustafe i Kasima.

Što se tiče Mirvića, uzmimo ovako, svi što su radili sa Senadom su bedem odbrane Želje od dušmana, a svi što su radili i sarađivali sa Amarom su dušmani i neprijatelji kluba, kako to onda da Mirvić okupi ekipu sastavljenu od jednih i od drugih da rade ZAJEDNO? Ne želim o imenima ali ako treba i napisat ću ih. Kako to? Valjda oni znaju što mi ne znamo.

Manite se populističke priče, ovaj klub je pun nesposobih ljudi, ku*č*mo se kako hoćemo sposobne a te iste sposobne tjeramo od kluba. Dajte da se uozbiljimo. Dosta je te priče o imaginarnim neprijateljima.

Srećom pa imamo ljude (Tunović i Ćubela) koje boli neka stvar za tim ratovima iz prošlosti i da li je ovaj radio sa ovim ili onim. A u skupštini
Sjajno, po ovome što ti napisa nema nikakvih problema. Tamo negdje svi guraju klub (svak na svoj naćin) i na istoj su talasnoj dužini. Niko nikome ne podmeće nogu i svi su u dobrim odnosima.

Nijaz nije zamjerio što su ga pojedini izlevatili na skupštini prije par mjeseci, Zuban nije zamjerio što mu je mali završio u Famosu pa mu je ponovo morao da traži neki angažman u četvrtoj Poljskoj ligi ili što su mu zatvorili pristup klubu pa sad nakon toliko godina nema nijednog igrača u Klubu. Amar se pomirio sa činjenicom da više nema nikakav uticaj pa je tu kao moralna podrška i Upravi i Štabu. Misimović se posvetio razvoju biznisa pa nema vremena da se bavi Željom ali je i dalje ostao jedan od većih sponzora kluba.

Odlično, samo bi neko trebao da se iz kluba oglasi pa da razuvjeri navijače da se ne brinu. Jer ove informacije što dolaze do njih oko plata, finansijske situacije, pritisaka na Denisa, Rahimića i Tunovića su samo bila prvoaprilska šala da ljudima nije dosadno.

Nadajmo se da će biti nešto od promjena koje najavljuješ i da Tuna i ljudi oko njega imaju dovoljno snage da očiste klub od tih nesposobnih koje spominješ.

Po meni tu ima previše sujete a premalo Željezničara. Naravno, čast izuzecima.

Opet ću ponoviti, Mirvić drugi sa Zubanom i Brkovićem nisu budućnost ovog kluba jer nemaju kapacitet dovesti klub tamo gdje mu je mjesto. Isto kao što to nije bio ni Diglišić, Cerić a ni ovi Arapi kojima smo se prodavali. Treba pucati na mnogo više i privući investitore koji znaju posao a do tada posložiti klub (od skupštine do internih struktura) i obezbijediti uslove za dolazak investitora koji zna posao. Koji zna kako treba da funkcioniše jedan sportski kolektiv. Nadam se da će u tom smjeru ići najavljene promjene statuta.

Btw, koliko ja vidim nema tu imaginarnih neprijatelja već samo sujetnih ljudi koji misle da znaju najbolje.

Pablo11
Kontakt:

Post Postao/la Pablo11 » 11 apr 2025, 02:42

Levin je napisao/la:
11 apr 2025, 01:01
1921boy je napisao/la:
10 apr 2025, 23:43

Sjajno, po ovome što ti napisa nema nikakvih problema. Tamo negdje svi guraju klub (svak na svoj naćin) i na istoj su talasnoj dužini. Niko nikome ne podmeće nogu i svi su u dobrim odnosima.

Nijaz nije zamjerio što su ga pojedini izlevatili na skupštini prije par mjeseci, Zuban nije zamjerio što mu je mali završio u Famosu pa mu je ponovo morao da traži neki angažman u četvrtoj Poljskoj ligi ili što su mu zatvorili pristup klubu pa sad nakon toliko godina nema nijednog igrača u Klubu. Amar se pomirio sa činjenicom da više nema nikakav uticaj pa je tu kao moralna podrška i Upravi i Štabu. Misimović se posvetio razvoju biznisa pa nema vremena da se bavi Željom ali je i dalje ostao jedan od većih sponzora kluba.

Odlično, samo bi neko trebao da se iz kluba oglasi pa da razuvjeri navijače da se ne brinu. Jer ove informacije što dolaze do njih oko plata, finansijske situacije, pritisaka na Denisa, Rahimića i Tunovića su samo bila prvoaprilska šala da ljudima nije dosadno.

Nadajmo se da će biti nešto od promjena koje najavljuješ i da Tuna i ljudi oko njega imaju dovoljno snage da očiste klub od tih nesposobnih koje spominješ.

Po meni tu ima previše sujete a premalo Željezničara. Naravno, čast izuzecima.

Opet ću ponoviti, Mirvić drugi sa Zubanom i Brkovićem nisu budućnost ovog kluba jer nemaju kapacitet dovesti klub tamo gdje mu je mjesto. Isto kao što to nije bio ni Diglišić, Cerić a ni ovi Arapi kojima smo se prodavali. Treba pucati na mnogo više i privući investitore koji znaju posao a do tada posložiti klub (od skupštine do internih struktura) i obezbijediti uslove za dolazak investitora koji zna posao. Koji zna kako treba da funkcioniše jedan sportski kolektiv. Nadam se da će u tom smjeru ići najavljene promjene statuta.

Btw, koliko ja vidim nema tu imaginarnih neprijatelja već samo sujetnih ljudi koji misle da znaju najbolje.
Covjek misli da branim nekog posebno i zelim. Da se razumijemo nikog ne treba vracati, ni Osima ni Misimovics ni petog ni desetog. Svi su imali svoje sanse, svako je na svojim poljima donio nesto novo i to je to. Tu treba pricu zavrsiti. Mirvic smijesna prica ne znam da to iko gleda kao ozbiljnu pricu.
Fk Željezničar.

FkZdoKraja
Kontakt:

Post Postao/la FkZdoKraja » 11 apr 2025, 06:16

Cuj svi su imali svoje sanse, Amar osvojio skoro sve trofeje za klub,izgubio si svoju sansu. Dajte mutantu moderatora da orgija, ovako postaje mutav totalno.
Trebaju nam novi ljudi, svjeza krv da se borimo za opstanak ili eventualno do evrope nekako. A sto nema trofeja i nismo prodali igraca deset godina, ma to nema potrebe. Daj štrik :bow:

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 11 apr 2025, 08:58

Levin je napisao/la:
Treba pucati na mnogo više i privući investitore koji znaju posao

E ovo je utopija. Kako misliš treba pucati na mnogo više? Kao da veliki investitori stoje u redu za nas i mi samo treba da izaberemo jednog od njih? Još pri tome da znaju posao?

Ovaj saziv skupštine, isto kao i ova uprava (i nekoliko prethodnih) nisu u stanju obezbijediti novac za iskorak ovog kluba. U stanju su obezbijediti sredstva za četvrto mjesto na tabeli i to je maksimum, dakle da plate budu redovne, da servisiramo obaveze i tekuće troškove, i to je to prijatelju moj.

Vraćamo se na priču ispričanu bezbroj puta. Evo već skoro deceniju se nije u stanju pronaći partner, investitor, nazovi ga kako hoćeš. Samo jednom smo bili blizu (Digislić) i to su minirali ljudi u klubu, odnosno jedna struja. Samo taj čovjek je pristao na prekomplikovanu zakonsku šemu koja mu nije garantovala skoro ništa.

Imali smo čovjeka koji je krenuo u taj proces, veoma ozbiljno i profesionalno, sa modelom koji je održiv pa su ga ti isti ljudi otjerali. Rekli su da će u avgustu prošle godine objaviti ko se prijavio na javni poziv, danas je april, nemamo nikakve informacije. Čim su vidjeli da bi to možda i moglo funkcionisati, brže-bolje su otjerali Almira Gredića, naravno pod plaštom strašne babaroge Amara Osima. Gle čuda baš tada su ga slikali kako je bio u klubu i prepadali navijače sa njim. Bez obzira što je i prije i poslije toga milion puta došao u klub, ali baš tada je bilo važno da ga slikaju, pa su mu još namjestili i transparent.

Nisu se oni plašili samo partnera kojeg bi Gredić sigurno doveo, plašili su se i najavljenih promjena Statuta, e to bi ih posebno zaboljelo - tako da Gredić nije imao nikakvu šansu. Otjerali su ga oni koji su ga i prvi put otjerali.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

FkZdoKraja
Kontakt:

Post Postao/la FkZdoKraja » 11 apr 2025, 09:41

Zna se sta je prije rata bio jug, pa poslije rata. Kakvi su to momci bili, kakvo navijanje. Da te neko potplati od uprave to se nikad nije moglo desiti. Na zalost danasnji jug, lici na fanatikose. Bosnom behar probeharao, izdrzi amidza i tako. O parolama koje su dno dna, to ne treba ni spominjati. Jednostavno generacije su se promijenile. To je sad biznis, a ostalo vise nije bitno. Ustani sjever, idemo, bosnom behar probeharaoooo..
Da je to ko prije pola njih ne bi bilo u klubu, i u skupstini. Ne bi stadiona vidjeli ocima.

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 11 apr 2025, 10:04

Stvarno mi je nevjerovatno zasto je upravi bio potreban ovakav minus kao Trograncic. Pa hajde da svi platimo da malo igramo za Zelju :crazy:
Ovo ni u najgorim vremenima nije bilo
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA

"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."

FkZdoKraja
Kontakt:

Post Postao/la FkZdoKraja » 11 apr 2025, 10:11

Ovi su prekucali Bekrica s brazilcima i Trograncicem. Novi Turanjanin...

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 11 apr 2025, 10:25

FkZdoKraja je napisao/la:
11 apr 2025, 10:11
Ovi su prekucali Bekrica s brazilcima i Trograncicem. Novi Turanjanin...
Hulahopka naporan si s tobom niko ne vodi diskusiju, ocekuj uskoro ban adminov, a nadam se da ce uskoro i konacno rjesenje za tebe
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA

"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 11 apr 2025, 12:51

Virtu4l je napisao/la:
11 apr 2025, 08:58
Levin je napisao/la:
Treba pucati na mnogo više i privući investitore koji znaju posao

E ovo je utopija. Kako misliš treba pucati na mnogo više? Kao da veliki investitori stoje u redu za nas i mi samo treba da izaberemo jednog od njih? Još pri tome da znaju posao?

Ovaj saziv skupštine, isto kao i ova uprava (i nekoliko prethodnih) nisu u stanju obezbijediti novac za iskorak ovog kluba. U stanju su obezbijediti sredstva za četvrto mjesto na tabeli i to je maksimum, dakle da plate budu redovne, da servisiramo obaveze i tekuće troškove, i to je to prijatelju moj.

Vraćamo se na priču ispričanu bezbroj puta. Evo već skoro deceniju se nije u stanju pronaći partner, investitor, nazovi ga kako hoćeš. Samo jednom smo bili blizu (Digislić) i to su minirali ljudi u klubu, odnosno jedna struja. Samo taj čovjek je pristao na prekomplikovanu zakonsku šemu koja mu nije garantovala skoro ništa.

Imali smo čovjeka koji je krenuo u taj proces, veoma ozbiljno i profesionalno, sa modelom koji je održiv pa su ga ti isti ljudi otjerali. Rekli su da će u avgustu prošle godine objaviti ko se prijavio na javni poziv, danas je april, nemamo nikakve informacije. Čim su vidjeli da bi to možda i moglo funkcionisati, brže-bolje su otjerali Almira Gredića, naravno pod plaštom strašne babaroge Amara Osima. Gle čuda baš tada su ga slikali kako je bio u klubu i prepadali navijače sa njim. Bez obzira što je i prije i poslije toga milion puta došao u klub, ali baš tada je bilo važno da ga slikaju, pa su mu još namjestili i transparent.

Nisu se oni plašili samo partnera kojeg bi Gredić sigurno doveo, plašili su se i najavljenih promjena Statuta, e to bi ih posebno zaboljelo - tako da Gredić nije imao nikakvu šansu. Otjerali su ga oni koji su ga i prvi put otjerali.
Ne vidim zašto bi to bila utopija. FK Željezničar ima itekako šta da ponudi :
- Imovina u vrijednosti 24 miliona KM (To je prema zadnjem finansijskom izvještaju ali mislim da tržišna vrijednost te imovine itekako prelazi ovu cifru)
- 100 godišnju historiju i tradiciju
- Najveću bazu navijača u BiH
- Jednu od najvećih posjeta u regionu
- Već etabliran brend koji samo treba nadograđivati dalje

Naravno, ima tu i taj dug od 6 miliona KM i nestabilno poslovanje zadnjih godina ali mislim da je to manji problem u ovom trenutku.

Najveći problemi su prije svega :
- Zakonski okvir koji ne pruža dovoljnu zaštitu investitoru za povrat uloženih sredstava i isplatu dobiti
- Nesređena i neefikasna klubska struktura sa malim brojem uposlenih stručnih ljudi na ključnim pozicijama.
- Nesređeni i nedefinisani jasno odnosi unutar kluba između ključnih stakeholdera.

Svaki ozbiljan investitor prije nego se upusti u bilo kakvu investiciju prvo radi procjenu rizika. Tako je Lidl još prije 10 godina razmatrao ulazak na BH tržište ali su odustali jer ima su vidjeli rizik u opštoj političko-ekonomskoj situaciji. Odnosno, oni koji su radili procjenu rizika su im da nije još vrijeme za ulazak na tržište. Naravno, znamo šta se desilo poslije toga.

Mi sad imamo izvrsnu priliku da započnemo neke stvari u pozitivnom smjeru. Na izlaznim vratima je Skupština sa vjerovatno najlošijim rezultatima u historiji kluba. U svim aspektima. Ovdje će se itekako pokazati zrelost kako tih ljudi koji odlaze ali i onih koji budu birali nove koji će doći.

Slažem se da je Dubošlić bila mnogo ozbiljnija ponuda od Mirvića ali mi se nije svidjelo što je fokus bio isključivo na infrastrukturnim investicijama, sudeći bar po medijskim natpisima u to vrijeme. Tu je Klub u potpunosti zakazao je ni dan danas nemamo nikakve konkretne informacije o njegovoj ponodi ali i o ostalim navodnim ponudama. Mada, ako je neko nešto htio sakriti onda nije ni čudo.

Mislim da je nebitno koliko broji Skupština, ona može da ne funkcioniše i sa 15 ljudi kao i sa 50. Meni se čini da se pojedini iz Skupštine previše petljaju u operativni rad Kluba a ne snose nikakvu odgovornost za rezultate. Kako sportske pa tako i finansijske. Posebno u tom segmentu se statut mora mijenjati. UO gubi svaki smisao ako Skupština se petlja u operativne poslove. Nadam se da će se jasno precizirati mnoge stvari.

Ovo je utopija isključivo ako ljudi u klubu misle da postoji investitor koji onako šeta gradom i razgleda okole gdje bi mogao investirati. Mora se mnogo više raditi u stvaranju kontakata sa pravim ljudima i prezentovanju usvojenog modela. Čak postoje i konsultantske kuće koju su specijalizirane za pronalaženje investitora.

Model usvojen na Skupštini koji se trenutno nudi je dobar. Nadam se da je detaljnije razrađen u nekom dokumentu jer fali dosta elemenata i mnogo toga nije definisano kako i šta ali je suštinski dobar i mogao bi potencijalno biti zanimljiv ako je dobro predstavljen. Ono što mu je mana je što ne vidim neki ozbiljan mehanizam zaštite investicije i razrađene faze investiranja i mogućeg pobrata uloženog ali mislim da u ovoj zemlji ima pametnih ljudi koji to mogu kvalitetno razraditi.

Ono što Klub treba napraviti prije svega ostalog jeste :
- Promjene statuta kako bi se olakšao ulazak investitora i poboljšalo interno funkcionisanje strukture. Ne smije tu biti kašnjenja u predaji papira i slično. Vrlo neozbiljno.
- Lobiranje i rad na izradi kvalitetnog zakonskog okvira sa ostalim klubovima.
- Dovođenje stručnog kadra na sve pozicije u Klubu i jačanje te stvaranje novih pozicija
- Veća transparentnost u poslovanju itd

Po meni to nije utopija ali mora se brate više raditi a manje šupljirate. Nek puste šuplju nama. Niko od nas jači.

EDobric1997
Kontakt:

Post Postao/la EDobric1997 » 11 apr 2025, 13:17

mavi je napisao/la:
Tempero je napisao/la:
10 apr 2025, 11:29
Mi ne mozemo naci 10 ljudi u upravi koji ce dati kakav takav novac, a ne skupstinu da sacinimo takvu. To je realnost nasa, a i realnost svih klubova u BiH. To nijedna uprava nije uspjela, nece ni ova, a ni sljedece takodjer nece. Mozemo mi ovdje mastati, ali od toga nema nista. Pogotovo trenutna situacija u kakvoj je bh fudbal, tesko je pronaci takve.

Javni poziv koji nije mogao biti transparentnije objavljen je aktivan vise od godinu dana a na celu tima za pregovore je Almir Gredic. Gledajuci koje ljude prizivas cini mi se da je i on onako po tvojoj mjeri. Ima pare, veze i konekcije. Pa gdje su onda dosad svi ti silni ljudi koji zele da udju?

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 29 gostiju.