Virtu4l je napisao/la: ↑12 apr 2025, 12:00
ristagrad je napisao/la: ↑11 apr 2025, 17:34
predlazem abramovica
Znam da se zezaš, ali u naš fudbal nažaost ne mogu doći Abramovići i veliki/ozbiljni igrači jer nemaju zakonsku osnovu, tako da smo ograničeni na raznorazne mešetare, neznalice i amatere tipa Ismir Mirvić, mislim na naš fudbal generalno. Kad bi se nekad u budućnosti riješili ti zakoni bar na nivou Federacije, siguran sam da bi mi bili prvi klub u koji bi uplivala ozbiljna lova.
naravno da se zezam i svjestan sam da je nepostojanje zakona o sportu jedna od kocnica za ozbiljna investiranja u nase klubove.
ali, sve i da imamo taj zakon, je li realno da bi se nasao neko da ulozi desetke miliona KM u Zelju? govorimo o ozbiljnim ciframa. prvo o postojecim dugovima, koje treba izmiriti, pojacavanje igrackog kadra. kompletna promjena administracije, strucnog staba, kampa za treniranje i omladinski pogon, stipendije omladinaca, skauti, ulaganja u osposobljavanje stadiona (ovdje mislim na sredjivanje postojeceg stanja, nikakve zapadne tribine i slicno)... na to sve, dodaj reputaciju i regularnost lige. ekonomsko-politcku situaciju u drzavi... necu podvlaciti nikakvu crtu i gadjati se ciframa, ali, za ovo treba brdo love. a, sve ovo ti treba ako hoces nesto ozbiljno da napravis. sve to i masno kosta.
tako, da, ostane ti samo neko kao tan-nam-mirvic... kod kona, ko ce s nekakvim pozajmicama kao nesto vrtiti, neces biti duzan (ali, desi se i nekakva korona i neki nam), mozda oko sebe okupiti strucnije i sposobnije ljude, pa mozda nekad i ubodes kakav trofej. samo, kod nas ima i ta imovina, ako se kvalitetno ne zastitis kroz ugovor, ne mora "investitor" izvlaciti lovu kroz trasfere.
osim toga, imamo primjere u susjedstvu, rijeka i osijek. ne treba dalje gledati