FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
Ljudi nemogu da svate da nepostoji trener na svijetu da moze uigrat svih 20 igraca u 20 utakmica. A posebno trener koji je tek 10 mjeseci tu. Posebno u nasoj ligi gdje nemas puno kola, a jos manje jaki utakmica. Uz to ako vodis ekipu koja ima najvise navijaca najveca ocekivanje i gdje klub najveci u drzavi gdje imas investitora i pritom imas 2 kluba koja se guraju zivotom kroz sudjenje a uzput i zadnje 4 sezone sudiskim greskama ocitim smo osteceni preko 30 bodova..
Uz to da dva kluba koje drzava finansira podrzava kroz sudjenje kroz dozvolu ispod stola itd. dok nas kanton nas manje zasticuje nego zelju koji 15 godina nista neznaci u plbh..
I da bi mi bili sa svim tim ilegalni stvarima sudije moraju obezbjedit zrinjsko i borcu bar 8-9 bodova. Ako uzmemo da smo bar za 6 bodova ocigledni osteceni i da je zrinjskom bar 7 bodova navuceno borcu 10, kako tu moze bit do trenera.
Uz to da dva kluba koje drzava finansira podrzava kroz sudjenje kroz dozvolu ispod stola itd. dok nas kanton nas manje zasticuje nego zelju koji 15 godina nista neznaci u plbh..
I da bi mi bili sa svim tim ilegalni stvarima sudije moraju obezbjedit zrinjsko i borcu bar 8-9 bodova. Ako uzmemo da smo bar za 6 bodova ocigledni osteceni i da je zrinjskom bar 7 bodova navuceno borcu 10, kako tu moze bit do trenera.
Zadnja izmjena: Pitar6785, dana/u 12 apr 2025, 20:18, ukupno mijenjano 1 put.
Zato i kazem, ako to uspijes ispustiti onda ne znam
Kako igramo i 3 mjesto će biti uspjeh,a kup tu uopšte ne očekujem da ćemo proći u finale ni 1% nam ne dajem šanse nažalost...
Dali neko gleda utakmicu Dinamo Osjek. Jel ovo naj jaci igracki sastav Dinama, i igrajul oni jos u evropi.
Ovaj Dinamo nebi mogao pobjedit u dvije utakmice FK SARAJEVO da smo mi u naj jacem sastavu. Nekazem da nas nebi izbacili u dvije utakmice al nas nebi mogli tuc i na kosevu i u zagrebu.. Druga je prica ako oni odmaraju 3-4 najbolja igraca (ili crveni povrede ili ako jos igraju evropu)
Nebi nikad mogao reci da Dinamo ima 7x jacu momcad od nad i da trose 60 m€ godisnje..
Nista brzi nisu od nas malo su cvrci i vidi se da imaju bolju rutinu.. Ja bi stvarno bio iznenadjen da danasnji borac izgubi od ovog dinama vise od jednog gola..
Ovaj Dinamo nebi mogao pobjedit u dvije utakmice FK SARAJEVO da smo mi u naj jacem sastavu. Nekazem da nas nebi izbacili u dvije utakmice al nas nebi mogli tuc i na kosevu i u zagrebu.. Druga je prica ako oni odmaraju 3-4 najbolja igraca (ili crveni povrede ili ako jos igraju evropu)
Nebi nikad mogao reci da Dinamo ima 7x jacu momcad od nad i da trose 60 m€ godisnje..
Nista brzi nisu od nas malo su cvrci i vidi se da imaju bolju rutinu.. Ja bi stvarno bio iznenadjen da danasnji borac izgubi od ovog dinama vise od jednog gola..
-
- Kontakt:
Drug moj,jel s centrifugom ili bez?Pitar6785 je napisao/la: ↑12 apr 2025, 20:15Ljudi nemogu da svate da nepostoji trener na svijetu da moze uigrat svih 20 igraca u 20 utakmica. A posebno trener koji je tek 10 mjeseci tu. Posebno u nasoj ligi gdje nemas puno kola, a jos manje jaki utakmica. Uz to ako vodis ekipu koja ima najvise navijaca najveca ocekivanje i gdje klub najveci u drzavi gdje imas investitora i pritom imas 2 kluba koja se guraju zivotom kroz sudjenje a uzput i zadnje 4 sezone sudiskim greskama ocitim smo osteceni preko 30 bodova..
Sve razumijem i nisam ni ja za smjene jos uvijek,ali nikako da navedes da mi nemamo igru,a to je prvi i osnovni zadatak svakog trenera,pogotovo koji je odradio jedan ili dva prelazna roka.
Nisam ih ja pobogu dovodio i u zadnji cas.
"Neki pojedinci zaista imaju dosta upitnika kada ne igraju,a ja imam dosta upitnika kada igraju" ZZ
Biti srcem vezan,u tome lezi snaga!
Ma samo treba igrati sa 3 stopera i obavezno podebljati sa Bubanjom a onda centarsutevima traziti Kyeremeha i Gruzijca koje cuvaju Jakovljevic i Masic. 
I onda na poluvremenu napraviti genijalnu izmjenu, izbaciti napadaca a uvesti jos jednog veznog i ostaviti krilo usamljeno u napadu da glumi spica.

I onda na poluvremenu napraviti genijalnu izmjenu, izbaciti napadaca a uvesti jos jednog veznog i ostaviti krilo usamljeno u napadu da glumi spica.

-
- Kontakt:
E to kad sam vidio,znao sam da nam je bod plafon.Madafaka je napisao/la: ↑12 apr 2025, 21:08Ma samo treba igrati sa 3 stopera i obavezno podebljati sa Bubanjom a onda centarsutevima traziti Kyeremeha i Gruzijca koje cuvaju Jakovljevic i Masic.
I onda na poluvremenu napraviti genijalnu izmjenu, izbaciti napadaca a uvesti jos jednog veznog i ostaviti krilo usamljeno u napadu da glumi spica.![]()
Stvarno kako ti treneri vide igru i kojim to ocima,to nikad shvatiti ne mogu.
"Neki pojedinci zaista imaju dosta upitnika kada ne igraju,a ja imam dosta upitnika kada igraju" ZZ
Joj igrača sve krš do krša,90 posto propalitetiH8Z7 je napisao/la: ↑12 apr 2025, 19:51Nedavno sam pisao samo ulazne transfereGospodinIzSarajeva je napisao/la: ↑12 apr 2025, 17:54Baš tako, lijepo skročenoOsmanhodzicBuco je napisao/la: ↑12 apr 2025, 17:04Povreda Djordjevica, odsustvo napadaca koji zabijaju, te sudijske kradje su usmjerili nasu sezonu u krivom smjeru. Ovo je najbolje i najozbiljnije do sada sto smo vidjeli od Mirvica. Potpisati Gulasa kojeg trazi desetak klubova i nude dobru lovu, je stvar koja cini Sarajevo drugacijim od ostatka lige. Prodaja Celika za 5 miliona KM, koji pri tome nije nas najveci talenat kojeg smo imali, isto tako čini Sarajevo drugacijim od ostatka lige. Puno smo ozbiljniji klub nego to rezultati govore. Iduće sezone idemo jos jače.![]()
Na to dodati par situacija gdje je i Zekić bio nadmudren( sasvim normalno ), i dođeš do ovoga.
Pitati se jel vrijeme za novog trenera, a da pri tome trenutni ima ukupno 4 poraza otkad je tu je apsurdno.
Naravno, možemo mi šta hoćemo raditi, ali ako ćemo opet slijepo mijenjati trenera bez da jednom pustimo nekog u kontinuitetu raditi, onda sve gubi smisao.
I idući trener kad dođe, i ako budemo zadovoljni izborom, opet ćemo pričati o tome da ga pustimo da radi makar ispali iz lige, pa će ga objektivni pitari za 3 kola tjerati.
2021: Kapić, Šečerović, Suljić, Avramovski, Palić, Bodul, Čataković, Kobiljar, Bagarić, Ševelj, Lazić, Mujakić
2022: Šerbečić, Oliveira, Guliashvili, Ziljkić, Tomašević, Kyeremeh, Drobarov, Džafić, Čirjak, Musa, Ikić, Martinović, Radović, Mustafić, Abubakar, Vršajević, Aničić, Mulahusejnović, IBJB
2023: Đuričković, Julardžija, Krdžalić, Beganović, Kapetanović, Rogić, Peneranda, Matanović, Duraković, Iliev, Soldo, Zeljković, Mehmedović, Mušija, Viveros, Duljević, Anđušić i Hasić posudba.
2024: Jović, Đurić, Đorđević, Gojković, Unušić, Butić, Rockov, Kuprešak, Mujkić, Ristić, Bubanja, Paskalev, Turkeš te Lulić, Pavičić i Gordeziani posudba.
Znači 2021 12 igrača
2022 19
2023 18
2024 16
Ukupno 65 igrača
Na to dodaj Sablića, Vasoskog, Dudića, Varešanovića, Rožmana i sad Zekića, trenere koji su bili privremeno rješenje neću računati. Ko bi normalan išta uspio uraditi?
ISTINA ZA VEDRANA!
Samo totalni nesposobnjaković i neznalica a što i njihove trenerske karijere govore nakon što su otišli od nas.H8Z7 je napisao/la: ↑12 apr 2025, 19:51Nedavno sam pisao samo ulazne transfereGospodinIzSarajeva je napisao/la: ↑12 apr 2025, 17:54Baš tako, lijepo skročenoOsmanhodzicBuco je napisao/la: ↑12 apr 2025, 17:04Povreda Djordjevica, odsustvo napadaca koji zabijaju, te sudijske kradje su usmjerili nasu sezonu u krivom smjeru. Ovo je najbolje i najozbiljnije do sada sto smo vidjeli od Mirvica. Potpisati Gulasa kojeg trazi desetak klubova i nude dobru lovu, je stvar koja cini Sarajevo drugacijim od ostatka lige. Prodaja Celika za 5 miliona KM, koji pri tome nije nas najveci talenat kojeg smo imali, isto tako čini Sarajevo drugacijim od ostatka lige. Puno smo ozbiljniji klub nego to rezultati govore. Iduće sezone idemo jos jače.![]()
Na to dodati par situacija gdje je i Zekić bio nadmudren( sasvim normalno ), i dođeš do ovoga.
Pitati se jel vrijeme za novog trenera, a da pri tome trenutni ima ukupno 4 poraza otkad je tu je apsurdno.
Naravno, možemo mi šta hoćemo raditi, ali ako ćemo opet slijepo mijenjati trenera bez da jednom pustimo nekog u kontinuitetu raditi, onda sve gubi smisao.
I idući trener kad dođe, i ako budemo zadovoljni izborom, opet ćemo pričati o tome da ga pustimo da radi makar ispali iz lige, pa će ga objektivni pitari za 3 kola tjerati.
2021: Kapić, Šečerović, Suljić, Avramovski, Palić, Bodul, Čataković, Kobiljar, Bagarić, Ševelj, Lazić, Mujakić
2022: Šerbečić, Oliveira, Guliashvili, Ziljkić, Tomašević, Kyeremeh, Drobarov, Džafić, Čirjak, Musa, Ikić, Martinović, Radović, Mustafić, Abubakar, Vršajević, Aničić, Mulahusejnović, IBJB
2023: Đuričković, Julardžija, Krdžalić, Beganović, Kapetanović, Rogić, Peneranda, Matanović, Duraković, Iliev, Soldo, Zeljković, Mehmedović, Mušija, Viveros, Duljević, Anđušić i Hasić posudba.
2024: Jović, Đurić, Đorđević, Gojković, Unušić, Butić, Rockov, Kuprešak, Mujkić, Ristić, Bubanja, Paskalev, Turkeš te Lulić, Pavičić i Gordeziani posudba.
Znači 2021 12 igrača
2022 19
2023 18
2024 16
Ukupno 65 igrača
Na to dodaj Sablića, Vasoskog, Dudića, Varešanovića, Rožmana i sad Zekića, trenere koji su bili privremeno rješenje neću računati. Ko bi normalan išta uspio uraditi?
Trenerima zabraniti da imaju ikakav uticaj na igrački kadar jer vidimo čim oni krenu da ubacuju "svoje" igrače nama automatizmom igra počinje da pada i zgledamo uvjek gore sa ekipom koju sebi trener kreira nego ona koju je nasljedio od predhodnika.
Samo je Varešanović dobio ekipu i ništa ga se nije pitalo i frajer odigrao fantastično proljeće i da kao i za Rožmana napisat ću i za Zekića, trenutno bi Mirzina ekipa utrpala ovoj pet komada.
Ako može neko i da napiše koliko mi to imamo trenutno igrača pod ugovorom?
Čovjek nije slobodan dok sve ne izgubi.
Hajdi realno kakvu bi ti postavu izveo od trenutnih igrača ?TrofejiSuTu je napisao/la: ↑12 apr 2025, 21:12E to kad sam vidio,znao sam da nam je bod plafon.Madafaka je napisao/la: ↑12 apr 2025, 21:08Ma samo treba igrati sa 3 stopera i obavezno podebljati sa Bubanjom a onda centarsutevima traziti Kyeremeha i Gruzijca koje cuvaju Jakovljevic i Masic.
I onda na poluvremenu napraviti genijalnu izmjenu, izbaciti napadaca a uvesti jos jednog veznog i ostaviti krilo usamljeno u napadu da glumi spica.![]()
Stvarno kako ti treneri vide igru i kojim to ocima,to nikad shvatiti ne mogu.
Upravu si da nam je igra u zadnjih 3-4 utakmice losa, kakvu igru bi recimo borac imao protiv zrinjskog da mu sidije nedadose 2 boda protiv goska.. npr; zrinjski bi mogao igrat na x u tom trenutku (medju omjer im je bolji a i go razlika ) dali ti mislis da to nebi borca malo poljuljalo u 2 utakmice u cugu dva remija.TrofejiSuTu je napisao/la: ↑12 apr 2025, 20:40Drug moj,jel s centrifugom ili bez?Pitar6785 je napisao/la: ↑12 apr 2025, 20:15Ljudi nemogu da svate da nepostoji trener na svijetu da moze uigrat svih 20 igraca u 20 utakmica. A posebno trener koji je tek 10 mjeseci tu. Posebno u nasoj ligi gdje nemas puno kola, a jos manje jaki utakmica. Uz to ako vodis ekipu koja ima najvise navijaca najveca ocekivanje i gdje klub najveci u drzavi gdje imas investitora i pritom imas 2 kluba koja se guraju zivotom kroz sudjenje a uzput i zadnje 4 sezone sudiskim greskama ocitim smo osteceni preko 30 bodova..
Sve razumijem i nisam ni ja za smjene jos uvijek,ali nikako da navedes da mi nemamo igru,a to je prvi i osnovni zadatak svakog trenera,pogotovo koji je odradio jedan ili dva prelazna roka.
Nisam ih ja pobogu dovodio i u zadnji cas.
Takodje ovde niko negovori da je nemoguce da mi imamo top 20-23 igraca koje mozemo rotirat tokom prvenstva tacnije 25 utakmica a da ujedno osvajamo bodove da pritom izbacimo zrinjski iz kupa u dvije utakmice..Takodje ovi koji kritikuju Zekica Mirvica i vi koji kritikujete igru dalije moguce to sve uigrat ako klub prije imenovanja otjera radkine posudi 2-3 igraca dovede 3-4 igraca takodje dovede jos 3-4 igraca po samom dolasku trenera koji nije imo vremena ni za jedan trening, plus 2 igraca koja on dovodi nakon 3-4 kola gdje mu takodje uprava proda igraca koji je u klubu 3 godine koji je procepio i koji je i djete kluba.
Uz to na zimskom prelaznom roku ga zajebu doktori koji su mu obecavali da ce izlijecit Djordjevica dovede Jos zimske pauze pa do pocetka prvenstva, pa uz to najbolje pojacanje koje smo doveli povrijedise pa naj standardni igrac povrijedi se pa pritom najbolji igrac ne samo naseg kluba vec lige povrijedi se…a ti imas dotad 20-25 utakmica tek u klubu, pa po pravilu nisi moga ni kostur ekipe kako treba uigrat a kamoli da uigras rezerve
Mislim da trenutno ne postoji bolji opis i analiza utakmice. Svaka ti čast.Madafaka je napisao/la: ↑12 apr 2025, 21:08Ma samo treba igrati sa 3 stopera i obavezno podebljati sa Bubanjom a onda centarsutevima traziti Kyeremeha i Gruzijca koje cuvaju Jakovljevic i Masic.
Ja bih bio još malo sarkastčan i dodao na to, "da traži dubinu".
Mene što još fascinira je to da naš golman ima preko 20 napucavanja lopte što iz gol auta, što iz povratnih lopti stopera. Majku mu za 8 mjeseci koliko je Zekić tu valjda su to mogli savladat, isti golman, isti stoperi, isti bekovi, isti vezni igrači pa kako...
Da smo ostavili Varešanovića, nakon ispadanja od Gruzijaca, kao što smo ostavili Husrefa nakon Atalante, mislim da bi danas bila bolja situacija i da bi bili na vecem nivou. Njegovi nasljednici nisu apsolutno nista vise od njega napravili.
Mirza nikad nije trebao niti smio biti dio kluba, još od prvog mandata to je trebalo biti svima jasno i nadam se da će to ubuduće znati.
Drugo je nešto što nam vjerovatno treba takav tip trenera, bez puno filozofije uz maksimalnu jednostavnost izvlačiti ono najbolje iz igrača.
Ovde trenutno imamo zekića koji od beka pokušava napravit krilo a od krila beka a na kraju nemamo ni jedno ni drugo.
-
- Kontakt:
Ovdje se zalilo za Rozmanom,u Osijeku za sad 0-0-4 uz 12 primljeni golova.
Nazalost ovo protiv Zrinjskog je Zekiceva ubjedljivo najslabija utakmica
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
Ovi iz Osijeka vec žale za onim Talijanom prije Rožmana, kojeg su proglasili najgorim trenerom u historiji klubaNajvecaRadosti je napisao/la: ↑12 apr 2025, 22:02Ovdje se zalilo za Rozmanom,u Osijeku za sad 0-0-4 uz 12 primljeni golova.
Nazalost ovo protiv Zrinjskog je Zekiceva ubjedljivo najslabija utakmica

- ErosViverosViv
- Kontakt:
AVNOJ je napisao/la: ↑12 apr 2025, 21:40Mislim da trenutno ne postoji bolji opis i analiza utakmice. Svaka ti čast.Madafaka je napisao/la: ↑12 apr 2025, 21:08Ma samo treba igrati sa 3 stopera i obavezno podebljati sa Bubanjom a onda centarsutevima traziti Kyeremeha i Gruzijca koje cuvaju Jakovljevic i Masic.
Ja bih bio još malo sarkastčan i dodao na to, "da traži dubinu".
Mene što još fascinira je to da naš golman ima preko 20 napucavanja lopte što iz gol auta, što iz povratnih lopti stopera. Majku mu za 8 mjeseci koliko je Zekić tu valjda su to mogli savladat, isti golman, isti stoperi, isti bekovi, isti vezni igrači pa kako...

Dodaj uz to ubacivanje mustafica dok ganjas rezultat, te jedinog napadaca turkesa u 89 da eto kao zabije za 3 minute, a ubacuje mu kyeremeh koji ne moze sa broda okean pogoditi ahahah
Joj kolektivno ludilo
Odakle ovoliki retardi se kote?
- ErosViverosViv
- Kontakt:
Trenutno korisnika/ca: Amidzaa, bhfanatic14, Burberry46, Google Adsense [Bot], HZbec, JavierBosnia, jurisicduska, PeppermintSA, Seipronto i 78 gostiju.