FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
36
22%
2. Borbu za Evropu
81
50%
3. Sredinu tabele
26
16%
4. Borbu za opstanak
19
12%

Ukupno glasova: 162

Riquelme1921
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Riquelme1921 » 12 apr 2025, 23:28

Čudi me Šošić zabio ovdje se piše da mu se ne igra, ne prima plate...9 golova u 2 mjeseca...

SVI NA ŠIROKI! Samo jedan gol može promjenit sve, sve do kraja Željo nema predajeeeeeeeeeee
Grupa iznad svakog pojedinca.

RatoborniMrmot
Kontakt:

Post Postao/la RatoborniMrmot » 12 apr 2025, 23:35

Odnosno da postavimo ovako stvari, tekma protiv Sirokog ( ona cuvena korona sezona ), ubijemo ih nogama i zijanimo, 0 bodova na kontu. I popusimo titulu. Bil voljeli takav ishod ili patnju, al tri boda.

Mozda sam ja budaletina al biram tri boda. Al jok, daj bodove , igru i umjetnicki dojam.

Gosk napatio Borac, napatio i Nja, napatio je i nas, al smo ih dobili
I opet ne valja. Neko bas lud ovdje.

jointunija
Kontakt:

Post Postao/la jointunija » 12 apr 2025, 23:47

Riquelme1921 je napisao/la:
12 apr 2025, 23:28
Čudi me Šošić zabio ovdje se piše da mu se ne igra, ne prima plate...9 golova u 2 mjeseca...

SVI NA ŠIROKI! Samo jedan gol može promjenit sve, sve do kraja Željo nema predajeeeeeeeeeee
Ma Šoši top,gol,assist,uvijek okomito ide na gol :thumbup:
Željovci uvijek treba da znate,da navijači prate klub a ne rezultate!

zeljovolimte
Kontakt:

Post Postao/la zeljovolimte » 12 apr 2025, 23:55

Pa ne valja jer je Gosk imao 100% sansu u 89 minuti.
Gosk je ekipa koja je davno ispala i igra ovo revijalno sa sastavom koji ni u 1 FBiH ne bi bio konkurentan.

Sta bi pricali da su to relizovali, da ne valja?

Svi na Siroki!!

RatoborniMrmot
Kontakt:

Post Postao/la RatoborniMrmot » 13 apr 2025, 00:00

zeljovolimte je napisao/la:
12 apr 2025, 23:55
Pa ne valja jer je Gosk imao 100% sansu u 89 minuti.
Gosk je ekipa koja je davno ispala i igra ovo revijalno sa sastavom koji ni u 1 FBiH ne bi bio konkurentan.

Sta bi pricali da su to relizovali, da ne valja?

Svi na Siroki!!
E cuj sta bi bilo da su dali gol. Ti pljujes jer imas interes, tako da me me cudi, cude me ljudi koji to rade, a ne kontaju da imamo niz od sedam tekmi bez poraza u ligi, ne pamtim kada smo to imali.

Ali **** to, zamal smo odigrali remi i ovi su imali sansu. Borac im zabio gol za pobjedu u 90+, ja i ?

Neka ba, nemoj supljaka i sbb kbb. E cuj sta bi bilo :urnebes:

Da smo dobili Sirokog bili bj sampioni, da smo zavrsili Krupu bili bi sampioni, da nam Zrinjski nije zabio tri gola u Mostaru uzeli bi titulu. Ja, i ?

Ofiran si, realno.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 13 apr 2025, 00:09

RatoborniMrmot je napisao/la:
let3 je napisao/la:
12 apr 2025, 21:00
Pa njima 3-0 nije dovoljno, zamalo i to da useru. Gosk na kraju promasi zicer za 3-3.
Najsramija utakmica sezone :oops: mislio sam da ne moze gore od onog kupa sa Sirokim, al evo vidimo da moze i gore :oops:
Zadnjih sedam ( 7 ) ligaskih tekmi, omjer 4 3 0, zadnje cetiri ligaske tekme omjer 4 0 0

I opet ne valja

Znam ja nas, **** ti nas, realno.

DaBogda svaku ovako odigrali i pobijedili, ne gleda se, legendo, umjetnicki dojam, nego se gledaju bodovi. Kontas.
Govorim za ovu utakmicu konkrentno, ne za prethodnih 6.
Drugo poluvrijeme je bilo sramotno :oops: budi realan. Jos protiv ekipe koja se davno oprostila.
Manijaci su im ocitali bukvicu poslije utakmice.

RatoborniMrmot
Kontakt:

Post Postao/la RatoborniMrmot » 13 apr 2025, 00:18

let3 je napisao/la:
13 apr 2025, 00:09
let3 je napisao/la:
12 apr 2025, 21:00
Pa njima 3-0 nije dovoljno, zamalo i to da useru. Gosk na kraju promasi zicer za 3-3.
Najsramija utakmica sezone :oops: mislio sam da ne moze gore od onog kupa sa Sirokim, al evo vidimo da moze i gore :oops:
Zadnjih sedam ( 7 ) ligaskih tekmi, omjer 4 3 0, zadnje cetiri ligaske tekme omjer 4 0 0

I opet ne valja

DaBogda svaku ovako odigrali i pobijedili, ne gleda se, legendo, umjetnicki dojam, nego se gledaju bodovi. Kontas.
Drugo poluvrijeme je bilo sramotno :oops: budi realan. Jos protiv ekipe koja se davno oprostila.
Gledaj, ne slazem se da im se nose torte u nizovima poraza kao sto se ne slazem da se citaju bukvice nakon pobjeda, al to sam ja, ne ulazim u takve stvari, nit me zanimaju.

Najsramija utakmica ove sezone je onaj debakl u Sirokom, a ne ovo. Zabili tri gola i kontali kako ce Sirokog da izbace, rezultat svega zamalo da prokockamo pobjedu sto se na kraju nije desilo. S tim nemam problem. Imam problem kada odigramo dobro, a zijanimo ili remiziramo. Dok donose bodove, bilo kako, nemam primjedbi pogotovo nakon niza od sedam tekmi bez poraza u ligi. Tri smo boda iza Nja koje je ulozilo barem deset puta vise od nas, trece mjesto je i dalje u igri. Dok pobjedjuju ne bunim se.

Al to sam samo ja, mozda sam lud ?

Riquelme1921
Kontakt:

Post Postao/la Riquelme1921 » 13 apr 2025, 00:21

12 apr 2025, 23:35
Odnosno da postavimo ovako stvari, tekma protiv Sirokog ( ona cuvena korona sezona ), ubijemo ih nogama i zijanimo, 0 bodova na kontu. I popusimo titulu. Bil voljeli takav ishod ili patnju, al tri boda.

Mozda sam ja budaletina al biram tri boda. Al jok, daj bodove , igru i umjetnicki dojam.

Meč sa Širokim u novembru kada su nas na neku nafaku dobili, Krpić iz penala stativu pogodio sjećam se...zatim pobjeda na Koševu a onda poraz od Veleža u meču u kojem je omjer šuteva bio 24-4, a izgubili smo 0-2. Vrijeme je da i nas malo sreća pogleda.

RatoborniMrmot
Kontakt:

Post Postao/la RatoborniMrmot » 13 apr 2025, 00:29

13 apr 2025, 00:21

Meč sa Širokim u novembru kada su nas na neku nafaku dobili, Krpić iz penala stativu pogodio sjećam se...zatim pobjeda na Koševu a onda poraz od Veleža u meču u kojem je omjer šuteva bio 24-4, a izgubili smo 0-2. Vrijeme je da i nas malo sreća pogleda.
Tako je, al eto ne valja ni ovo kao sto vidis. Znam ja nas, **** ti nas.

Znaci niko ne pise da je igra fantasticna, da smo briljantni, da nam ne fali igraca, da Coric ne grijesi. Ko to misli taj je za Jagomira. Al kenjati nakon, bitne, pobjede, nakon prosle sezone, nakon svega, e je.biga. Ljudi brzo zaboravili masu golova koje smo primali u zadnjim minutama, sada ih barem zabijamo i pomalo se rjesavamo gubitnickog mentaliteta. I opet ne valja.

Sta valja ? Al realno, bez namastavanja.

Riquelme1921
Kontakt:

Post Postao/la Riquelme1921 » 13 apr 2025, 00:31

13 apr 2025, 00:29
13 apr 2025, 00:21

Tako je, al eto ne valja ni ovo kao sto vidis. Znam ja nas, **** ti nas.

Znaci niko ne pise da je igra fantasticna, da smo briljantni, da nam ne fali igraca, da Coric ne grijesi. Ko to misli taj je za Jagomira. Al kenjati nakon, bitne, pobjede, nakon prosle sezone, nakon svega, e je.biga. Ljudi brzo zaboravili masu golova koje smo primali u zadnjim minutama, sada ih barem zabijamo i pomalo se rjesavamo gubitnickog mentaliteta. I opet ne valja.

Sta valja ? Al realno, bez namastavanja.
U ovo doba (nakon 25. kola) prošle sezone imali 26 bodova a sada imamo 50. Nažalost dosta ljudi na forumu ima neke interese pa im ne valja.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 13 apr 2025, 01:00

13 apr 2025, 00:31

U ovo doba (nakon 25. kola) prošle sezone imali 26 bodova a sada imamo 50. Nažalost dosta ljudi na forumu ima neke interese pa im ne valja.
Ne treba to upoređivati sa prošlom sezonom, već sa onim prethodnim.

20/21 - 44 boda
21/22 - 43
22/23 - 53
23/24 - 43

24/25 - 50 bodova osam kola prije kraja

Dakle već sad je jasno da će ovo biti najbolja sezona od pandemije pa na ovamo. Mada mislim da je bodovno bolja i od te sezone koja je prekinuta (ne da mi se računati). S tim da danas imamo dvije ekipe koje jednostavno ne kiksaju i pobjeđuju sve redom.

Samo neko sa lošim namjerama i motivima može biti nezadovoljan.

Čak i najvećem laiku je jasno da su nam problem utakmice protiv prve tri ekipe gdje smo u šest utakmica osvojili samo tri boda, i upravo to je zaostatak koji imamo u odnosu na njih. Čisto hipotetički - da smo ih pobijedili po jednom, recimo na Grbavici, danas bi se borili za titulu.

To je nešto što moramo unaprijediti ako želimo biti konkurentni, posebno je ćemo naredne sezone protiv njih igrati po četiri puta.

Možda smo mogli imati još koji bod više, ali ja sam prezadovoljan.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 13 apr 2025, 01:29

Već hronični problemi...

Problemi u igri već postaju hronični i sve vidljiviji. Naravno, kad mi to vidimo i prepoznajemo, još bolje to vide protivnici, posebno oni koji imaju dovoljno kvalitete da to iskoriste.

Pogrešna dodavanja

Svi griješe, ali je poseban problem kad loptu jeftino prodaju bekovi ili defanzivni vezni. Problem je i kad to uradi napadač, ali mnogo manji. Nama redovno ekipe prave ozbiljan problem kad neko od bekova ili veznih ne iskontroliše pas i doda protivničkom igraču. Čini mi se da protivničke ekipe, pa i GOŠK danas, čekaju tu situaciju pa pokušavaju brzim pasovima na krila ili kroz sredinu stvoriti priliku. Bilo bi zanimljivo kad bi se vodila ozbiljna statistika, ali čini mi se da itekako prednjačimo u ovom segmentu. Posebno među prve četiri ekipe. Prosto ne znam šta je problem i da li štab u svojim analizama ovo vidi. Po nekim Denisovim izjavama reklo bi se da su identifikovali problem, ali ovdje ne vidim veliki napredak cijele sezone (Mislim, ima ga ali još uvijek premalo). Mislim da je to u drugom dijelu posebno izraženo zato što protivnici to bolje anticipiraju i kažnjavaju, a mi i dalje nemamo rješenje. Možda bi se za bekove kao alibi mogao iskoristiti manjak kvaliteta, ali za vezne, koji bi trebali biti najbolji dio ekipe – što zbog iskustva, a što zbog talenta – ne mogu da nađem alibi.

Ispadanje iz formacije i nepokrivanje rupa u defanzivnoj formaciji

Čini mi se da loše branimo te tranzicije i polukontre, posebno ako neki od bekova ili zadnji vezni ode daleko naprijed. Ne vidim da tu ima neki plan u sistemu i kako to pokriti i braniti, već se ide po principu "kad se desi, onda ćemo o tome razmišljati". Kad razmislim, čini mi se da smo veliku većinu golova primili iz tih nekih tranzicija i polukontri. Ja tu u principu ne krivim štopere jer su po prirodi i slabiji tehničari, ali i sporiji od ostatka ekipe, i vrlo je nezgodno kad se otvaraju tri protivnička igrača na usamljene štopere bez neke velike podrške.

Slabe reakcije pod visokim pritiskom na vezni red i odbranu

U prvom poluvremenu GOŠK je stajao vrlo defanzivno sa tri štopera i pokušao je zatvoriti igru kao protiv Borca i Torpeda. Međutim, u drugom poluvremenu su promijenili u 4-4-2, čini mi se, i stali vrlo visoko sa vrlo jakim i agresivnim pritiskom na naš vezni red i odbranu, i to je itekako urodilo plodom. Kako sezona odmiče, sve je vidljivije koliko imamo problema u ovom segmentu, a kulminacija tog problema je sigurno bio zadnji poraz od Širokog. Ali ne vidim da se nešto popravljamo i bojim se da nam je ovo velika boljka.

Veliki padovi u igri

U pojedinim trenutcima toliko padnemo u igri da me to neodoljivo podsjeti na prošlu sezonu i onda nikako da uhvatimo ritam. Pošto tu nema nekog pravila i tonse dešava nekad ubdrugom a nekad u prvom to samo ukazuje na psihološki momenat. Dakle, psiholog. Ne znam šta drugo. U tim trenutcima mnogi uopšte ne djeluju kao profesionalni fudbaleri. Iako je Denis (zajedno sa ostatkom štaba) itekako podigao mentalitet ekipe ne može sve ni on sam pokriti.

Suma summarum

Sve u svemu, vrlo dobrih 55 minuta – posebno napadački. Čak bih rekao da ni odbrambeno nismo loše stajali, ali promjenom formacije GOŠK-a i njihovim izlaskom visoko sa agresivnijim pristupom smo se raspali, kao i u mnogim utakmicama prije. Kad tome dodamo greške u dodavanjima i ispadanja pojedinih igrača koja se ne isprate najbolje, imamo dobitnu formulu za sve ekipe koje igraju protiv nas.

Napadački nemam šta zamjeriti, itekako imamo potencijal u tom segmentu, ali nikako ne razumijem kako ne možemo napraviti pomake u ovim elementima koji nam predstavljaju sve veći problem, jer je evidentno da ove slabosti protivnici sve bolje koriste.

Morat ćemo biti mnogo pametniji protiv Širokog u revanšu ako želimo bar pokušati da nadoknadimo zaostatak. Sigurno možemo dati dovoljno golova, ali nisam siguran možemo li izdržati da ne primimo. Nadam se najboljem i da će nas fortuna ispratiti. Mi to možemo. Samo jako.

Mnogo ima pozitivnog u ovoj ekipi a kad se riješe i ovi veliki problemi mislim da tu ima itekako materijala za mnogo više. Samo se nadam sa štab dobro vidi, mada ne mora značiti ni da sam i ja u pravu.
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić

zeljovolimte
Kontakt:

Post Postao/la zeljovolimte » 13 apr 2025, 01:30

S kim ce kiksati?

Sloboda i Gosk od prvog kola se znalo da igraju onako ligu.
Igman i Posusje su malo iznad te dvije ekipe.

Poslije toga imas ekipe koje su malo iznad njih to su Sloga, Siroki, Velez i Radnik. Tu su se desavali nekakvi kiksevi, ali su minimalni.

I ostala cetvorka koja se bas kvalitetnim igracima odvojila. Od kad je lige ovakva razlika izmedju nije bila.

Zato smo po bodovima dobili nikad bolju sezonu za Zelju,Sarajevo, Borac, Zrinski a pozicije iste. Nisu toliko dobre te ekipe koliko je ostatak odron.

Sad ces bukvalno ako Radnik dobije imati:
2 ekipe koje su ispale (nikome bod nece uzeti)
2 ekipe koje igraju za 9.mjesto, odnosno za baraz (bod ko titula)
4 ekipe (Siroki, Velez, Sloga i Radnik) koje igraju onako i mogu stimati kako hoce.
I gore 4 ekipe koje ce cekati nekakav kiks za titulu i trece mjesto.

Za nekog ce ispasti bolja sezona bez evrope nego ona kad smo izasli, jer eto vise smi puta dobili gosk/slobodu.

RatoborniMrmot
Kontakt:

Post Postao/la RatoborniMrmot » 13 apr 2025, 01:54

Lijepo bi bilo da spomenes guranje Borca i Zrinjskog nogama i rukama u ligi, rukama i nogama ih guraju, zato i ne kiksaju, da se ne lazemo bezveze.

Kiksali bi da je sudjenje malo postenije, jer ovo sto se radi je klasicno drumsko razbojnistvo i sudjenje je sve gore i gore. Polako se vracamo u doba kada su Modrica i Leotar bili sampioni sto se tice sudjenja.

Opet spinujes.......

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 13 apr 2025, 03:03

13 apr 2025, 01:30
S kim ce kiksati?

Poslije toga imas ekipe koje su malo iznad njih to su Sloga, Siroki, Velez i Radnik. Tu su se desavali nekakvi kiksevi, ali su minimalni.

I ostala cetvorka koja se bas kvalitetnim igracima odvojila. Od kad je lige ovakva razlika izmedju nije bila.

Zato smo po bodovima dobili nikad bolju sezonu za Zelju,Sarajevo, Borac, Zrinski a pozicije iste. Nisu toliko dobre te ekipe koliko je ostatak odron.

4 ekipe (Siroki, Velez, Sloga i Radnik) koje igraju onako i mogu stimati kako hoce.

Za nekog ce ispasti bolja sezona bez evrope nego ona kad smo izasli, jer eto vise smi puta dobili gosk/slobodu.
Statistika je čudna stvar druže :

Željezničar vs Zrinjski

Sezona 21/22 - Omjer : 0-0-3
Sezona 22/23 - Omjer : 1-0-2
Sezona 23/24 - Omjer : 0-1-2
Sezona 24/25 - Omjer : 0-0-2

Željezničar vs Borac

Sezona 21/22 - Omjer : 0-3-0
Sezona 22/23 - Omjer : 0-0-3
Sezona 23/24 - Omjer : 2-0-1
Sezona 24/25 - Omjer : 0-1-1

Željezničar vs Torpedo

Sezona 21/22 - Omjer : 1-1-1
Sezona 22/23 - Omjer : 0-3-0
Sezona 23/24 - Omjer : 1-1-1
Sezona 24/25 - Omjer : 0-2-0

Dakle, ako sam tačno sve pohvatao ispada sljedeće (Molim te ispravi me ako sam negdje ofulao) :

Sezona 21/22 - Omjer : 1-4-4 - 7 bodova
Sezona 22/23 - Omjer : 1-3-5 - 6 bodova
Sezona 23/24 - Omjer : 3-2-4 - 11 bodova
Sezona 24/25 - Omjer : 0-3-3 - 3 boda

Po ovome ispada da smo u našoj najgoroj sezoni u historiji zapravo imali najbolji učinak protiv vodećih ekipa. Zanimljivo, zar ne?! Pošto ti ne želiš da poredimo tu sezonu i ako uporedimo učinak u ovoj sa učinkom u prethodne dvije prije te to ipak i ne izgleda tako loše jer sa jednom pobjedom, a imamo još tri utakmice da igramo dolazimo na isti nivo kao u te dvije sezone.

Ostale ekipe namjerno zanemarujem jer su itekako i nama kao i njima prethodnih godina otkidale bodove.

Tvoja tvrdnja dijelom ima istine ali ono što je bolna istina da mi već godinama ne briljiramo. Ni po pitanju igre ali ni po pitanju bodova. Prošla sezona je bila samo kuluminacija svih ovih prethodnih gdje smo se nekako provlačili i dovlačili do Evrope. Nekad je to bio čisti fanatizam, nekad podbacivanje direktnih protivnika a nekad i sreća. (Govorim o sezoni 22/23)

Razlog zašto podržavam Denisa, Rahimića i ostale je prvenstveno što smatram da nam treba kontinuitet, kako upravni tako i trenerski. Koliko god da ima stvari za koje mislim da su dobro uradli ima i onih za koje smatram da su mogli bolje ali i onih koje nisu dobre. Ja razumijem tebe i takve kao ti, imam dovoljno godina da se sjećam mnogo boljih vremena ali mnogo se toga promijenilo od tada.

Ono najbitnije što se promijenilo je činjenica da su Borac i Zrinjski uhvatili kontinuitet (kako upravni tako i sportski) koji im se debelo vraća. Dokaz tome su i njihovi rezultati u Evropi zadnjih godina spram onih od Torpeda ili nas. Torpedo ima novac i debelo plaća igrače ali u Evropi ne mogu da maknu dalje od nas kad izađemo tamo.

Kad ne valja i ono što ne valja treba kritikovati ali rezultati u ovoj sezoni itekako pokazuju da se vraćamo na kolosjek i da postoji dovoljno elemenata da tamo negdje u narednim sezonama uhvatimo zamah i da se ravnopravno borimo za titulu. Bit će to težak put koji nećemo moći preći bez kontinuiteta i kvalitetnog rada i to se ne može za jedan ili dva prelazna roka.

Liga je itekako napredovala a mi se nismo makli već smo konstantno tonuli. Sreća ne potonusmo skroz pa imamo priliku da se vratimo.

Edit : U prošloj sezoni smo protiv zadnje tri ekipe ispustili 10 bodova i na kraju je razlika između nas i 4. tog mjesta bila 10 bodova. Plus što nam je taj isti GOŠK uzeo 6 bodova. Hajmo se mi prvo naučiti pobjeđivati one koje trebamo pa da gradimo odatle dalje.
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić

Pablo11
Kontakt:

Post Postao/la Pablo11 » 13 apr 2025, 04:51

Levin je napisao/la:
13 apr 2025, 03:03
S kim ce kiksati?

Željezničar vs Zrinjski

Željezničar vs Borac

Željezničar vs Torpedo

Dakle, ako sam tačno sve pohvatao ispada sljedeće (Molim te ispravi me ako sam negdje ofulao) :

Po ovome ispada da smo u našoj najgoroj sezoni u historiji zapravo imali najbolji učinak protiv vodećih ekipa. Zanimljivo, zar ne?! Pošto ti ne želiš da poredimo tu sezonu i ako uporedimo učinak u ovoj sa učinkom u prethodne dvije prije te to ipak i ne izgleda tako loše jer sa jednom pobjedom, a imamo još tri utakmice da igramo dolazimo na isti nivo kao u te dvije sezone.

Ostale ekipe namjerno zanemarujem jer su itekako i nama kao i njima prethodnih godina otkidale bodove.

Tvoja tvrdnja dijelom ima istine ali ono što je bolna istina da mi već godinama ne briljiramo. Ni po pitanju igre ali ni po pitanju bodova. Prošla sezona je bila samo kuluminacija svih ovih prethodnih gdje smo se nekako provlačili i dovlačili do Evrope. Nekad je to bio čisti fanatizam, nekad podbacivanje direktnih protivnika a nekad i sreća. (Govorim o sezoni 22/23)

Razlog zašto podržavam Denisa, Rahimića i ostale je prvenstveno što smatram da nam treba kontinuitet, kako upravni tako i trenerski. Koliko god da ima stvari za koje mislim da su dobro uradli ima i onih za koje smatram da su mogli bolje ali i onih koje nisu dobre. Ja razumijem tebe i takve kao ti, imam dovoljno godina da se sjećam mnogo boljih vremena ali mnogo se toga promijenilo od tada.

Ono najbitnije što se promijenilo je činjenica da su Borac i Zrinjski uhvatili kontinuitet (kako upravni tako i sportski) koji im se debelo vraća. Dokaz tome su i njihovi rezultati u Evropi zadnjih godina spram onih od Torpeda ili nas. Torpedo ima novac i debelo plaća igrače ali u Evropi ne mogu da maknu dalje od nas kad izađemo tamo.

Kad ne valja i ono što ne valja treba kritikovati ali rezultati u ovoj sezoni itekako pokazuju da se vraćamo na kolosjek i da postoji dovoljno elemenata da tamo negdje u narednim sezonama uhvatimo zamah i da se ravnopravno borimo za titulu. Bit će to težak put koji nećemo moći preći bez kontinuiteta i kvalitetnog rada i to se ne može za jedan ili dva prelazna roka.

Liga je itekako napredovala a mi se nismo makli već smo konstantno tonuli. Sreća ne potonusmo skroz pa imamo priliku da se vratimo.

Edit : U prošloj sezoni smo protiv zadnje tri ekipe ispustili 10 bodova i na kraju je razlika između nas i 4. tog mjesta bila 10 bodova. Plus što nam je taj isti GOŠK uzeo 6 bodova. Hajmo se mi prvo naučiti pobjeđivati one koje trebamo pa da gradimo odatle dalje.
Vidi se po postovima kakva je hinja. Cuj Sloboda i Gosk znali na pocetku da ispadaju. Kakve gluposti se sve pisu nevjerovatno.
Fk Željezničar.

ristagrad
Kontakt:

Post Postao/la ristagrad » 13 apr 2025, 09:13

standardno ove polusezone. kad je sudija odsvirao kraj prvog poluvremena, pomislio sam, eh, sad ono nase drugo. i, tako i bi. vazna pobjeda zbog drzanja sloge na bodovnoj distanci. ide nam sada tezak raspored u ligi, uz revans sa sirokim, valja to pregurati. i fizicki i psihicki.

sto se tice naredne sezone, bit ce 50% jeb.enije nego ove. 10 ekipa, sa svakim 4 puta, svaki kiks na "malim" tekmama te dovodi u problem. kad kazem problem, ne mislim na borbu za opstanak, nego za evropu. ono igraca sto imaju neki kvalitet iz ovih ekipa sto ispadnu ce se rasporediti po premijerligasima, cime ce se, koliko-toliko, pojacati konkurencija. primjer kamenara iz posusja. ne znam razlog zasto su ga se odrekli, ali je sigurno igrac koji moze i treba da igra ovakvu premijer ligu. i kod nas bi, sigurno, na postojeci igraci kadar, bio solidno rjesenje u rotaciji.

nazalost, licno, nemam prevelika ocekivanja za narednu sezonu. nama je bitno ove izaci u evropu, najvise zbog para od iste, da pokrpimo sto mozemo i mirnije disemo sto se finansija tice. za bitniji napredak u odnosu na ovu sezonu, treba nam mnogo toga. ponajvise love, da bi mogli kvalitetno popuniti roster istinskim pojacanjima. apsolutni sam protivnik "bjesomucnog" zaduzivanja kroz nekakve pozajmice, stvaranja novih dugova neplacanjem doprinosa, uzimanja kredita... da bi s tim parama probali nesto ozbiljnije uraditi u ligi. ako iko ima iskustva kako se to obije o glavu, to smo mi. zbog takvog ponasanja u proslosti, danas smo finansijski tu gdje smo.

nama treba cilj biti evropa, opet kazem, zbog para. da se pokrivamo finansijski, bar s te strane, i svodimo situaciju da smo u sto manjem dugu ili, cak, da ga svedemo na 0. svjesni smo da nam svake godine visi licenca. primjer petrovica je sta se desi kad ti neko ne pristane na reprogram. a, imamo puno petrovica trenutno.

mozemo se mi napuhati kao zabe, zaduziti na razne nacine i od raznih likova, napasti i osvojiti i titulu. mozda, s takvom ekipom napraviti u evropi nesto slicno borcu ove godine. svi bi racunali i pricali kako smo zaradili milione eura, kako se lakse dise, ide dominacija... nazalost, da bi to uradili, treba uloziti milione eura. ne mozes sa galicem, odinakom, radovcem, cvetanovskim, cavnicem, markovicem, mahmicem, sukilovicem... biti siguran da ces evropu izboriti, kamoli titulu napasti. kad podvuces crtu, koliko toga nama treba da ulozimo za takvu ekipu, pitanje je da li bi nam ista love i ostalo da napravimo sto je borac ove godine. a, ako ne napravis ocekivani rezultat, dovodis se u situaciju kljuca u bravu.

tako, da, nadograditi ekipu, shodno realnim mogucnostima, tamo gdje najvise skripi i pobiti se za evropu i dogodine. sve preko toga, za mene licno, je nerealno.

zeljovolimte
Kontakt:

Post Postao/la zeljovolimte » 13 apr 2025, 09:40

Levin je napisao/la:
13 apr 2025, 03:03
S kim ce kiksati?

Željezničar vs Zrinjski

Željezničar vs Borac

Željezničar vs Torpedo

Vidi mi nemamo od iduxe sezone 11 i 12og.

Treba izvuci statistiku protiv prvih pet ekipa (ove godine je lako sabrati) jer to je ono sto nas ceka iduce sezone. Ukupno 4 boda..

Zeljeznicar trenutno igra jadno. Gosk je jucer bolja ekipa bio, statisticki i zaslizio bod (da ne kazem tri). Mi imamo taj individualni kvalitet na nasoj strani i to nas cupa. Smatra se incidentom ono u kupu, a to je nasa realnost. Sa ovakvim pristupom, taktikom, oeganizacijom u konferenciji cemo primiti 10+ golova u dvomecu.

I svaka cast Manijacima na govoru.

zeljovolimte
Kontakt:

Post Postao/la zeljovolimte » 13 apr 2025, 09:49

13 apr 2025, 00:18
let3 je napisao/la:
13 apr 2025, 00:09

I opet ne valja

Gledaj, ne slazem se da im se nose torte u nizovima poraza kao sto se ne slazem da se citaju bukvice nakon pobjeda, al to sam ja, ne ulazim u takve stvari, nit me zanimaju.

Najsramija utakmica ove sezone je onaj debakl u Sirokom, a ne ovo. Zabili tri gola i kontali kako ce Sirokog da izbace, rezultat svega zamalo da prokockamo pobjedu sto se na kraju nije desilo. S tim nemam problem. Imam problem kada odigramo dobro, a zijanimo ili remiziramo. Dok donose bodove, bilo kako, nemam primjedbi pogotovo nakon niza od sedam tekmi bez poraza u ligi. Tri smo boda iza Nja koje je ulozilo barem deset puta vise od nas, trece mjesto je i dalje u igri. Dok pobjedjuju ne bunim se.

Al to sam samo ja, mozda sam lud ?
Amar je bio lud pa im nakon 8:0 kaze da veze nemaju. Jer je covjek bio svjestan limita te ekipe. Neces uvijek imati ekipu koja dodje bez dresova..

Ovo nije ni Ž od Želje kakvog zelimo gledati (barem jaa). Ako nam je cilj u narednim godinama gledati da kapiten simulira zadnjih 15 minuta i zbog tog prvo gol primamo i onda svako malo prekida jer Zeljo nema snage protiv Goska.

Da Sabica suta sa krila na beka i na krilo stavi Focu? Sto nije stavio Karjasevica na krilo? Mozda se treba dokazati da djeca veze nemaju? Kapiten izuzev gola, katastrofalna partija sreca Dangubic je bio u elementu.. i od ulaska Boljevica svaka akcija lopta na njega.

Ove godine smo uspjeli dobiti u 90+ Radnik, Posusje, Igman, i sad se cupamo sa Goskom. Da li cemo i iduce?

Jednostavno po meni tanko za ono sto bi mi trebali biti. I sta ako Siroki uzme kup, da li cete i dalje smatrati da je sezona top?

zeljovolimte
Kontakt:

Post Postao/la zeljovolimte » 13 apr 2025, 09:57

"Mi smo se navikli bez titule godinama i godinama, navikli smo se da je pobjeda protiv Zrinjskog, Borca i pitara postala misaona imenica, navikli smo se da svaku treću-četvrtu godinu igramo u Europi, od prošle godine navikli smo se da opstanak obezbjedimo dva-tri kola pred kraj prvenstva, evo sada smo se navikli da imamo četiri uzastopne pobjede u prvenstvu ali ni jednu normalnu ... malo ko se može naviknuti na sve i svašta kao mi.
Al đaba sve ovo, opet nada ostaje za srijedu i nadam se da će potrajati duže od 45 minuta."

I poslije toga kaze da se mogao navici u Jugoslaviji, ali dase tesko navici na novu veliku cetvorku (Zrinski-Borac-Sarajevo-Slogu)

Samo da citiram covjeka sa tamo foruma.

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Sarun i 48 gostiju.