FC Bayern München
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,Monolog,geronimo,hammers
Re: FC Bayern München
Mnoga imena se mogu pročitati kao zamjena za Kanea, među njima i ovaj Baier što nam zabi sinoć, kao i Woltemade
Nick može postati naš Krauč, samo što ovaj osim visine ima zavidnu tehniku.
Vele oni koji ga bolje poznaju da kao lik podsjeća na Tomicu, uvijek spreman da razgovara sa novinarima, izbaci neku floskulu isl.
Nick može postati naš Krauč, samo što ovaj osim visine ima zavidnu tehniku.
Vele oni koji ga bolje poznaju da kao lik podsjeća na Tomicu, uvijek spreman da razgovara sa novinarima, izbaci neku floskulu isl.
Ubi Concordia, Ibi Vicktoria
Treneri u klubu nemaju šanse dok su ovi igrači također u klubu odnosno imaju moć, od Prevariole koji je izgleda bacio kletvu na klub a pogotovo buduće trenere, potpuno je svejedno bili oni iskusni i uspješni kao Ancelotti ili Tuchel, mlađi i manje iskusni kao Kompany ili Nagelsmann, slučajni prolaznici kao Kovač ili Flick ili legende poput Heynckesa, svi oni imaju rok trajanja kao flaša kod alkoholičara, kako se ona ne može pokvariti tako ni treneri ne mogu uspjeti, sabotaže, kurcobolja, lijenost, nezaintereiranost, plakanje, upala međunožja od češanja, ozljede zbog nepripremljenosti, sve to čeka trenere koji više manje nemaju nikakvu zaštitu sa vrha.
Kompa je išao linijom najmanjeg otpora misleći da će ispunjavanjem želja igračima uspjeti opstati, na kraju možda i hoće zbog domaće lige u kojoj konkurencija opet ne postoji, sve ostalo je teško dohvatljivo jer se momčad po tko zna koji put raspala po svemu u ovom dijelu sezone...
Najsmješnije je gledati kako se Muller trudi u ove dvije utakmice, totalna nonšalancija ali jedan gol u kojem su ga svi zaboravili i par uspješnih dodavanja u borbi rapalih titana jučer i već se zaziva višegodišnji novi ugovor...
Kompa je išao linijom najmanjeg otpora misleći da će ispunjavanjem želja igračima uspjeti opstati, na kraju možda i hoće zbog domaće lige u kojoj konkurencija opet ne postoji, sve ostalo je teško dohvatljivo jer se momčad po tko zna koji put raspala po svemu u ovom dijelu sezone...
Najsmješnije je gledati kako se Muller trudi u ove dvije utakmice, totalna nonšalancija ali jedan gol u kojem su ga svi zaboravili i par uspješnih dodavanja u borbi rapalih titana jučer i već se zaziva višegodišnji novi ugovor...
- muhamedhulk
- Kontakt:
opet jucer bolja ekipa nije pobijedila, onaj kiks mindje je za klupe do kraja sezone.
napad mora vise koristiti sanse, ima prostora za vise golova....
napad mora vise koristiti sanse, ima prostora za vise golova....
NEMA NAZAD!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!
Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!
Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!
Tel zadnje dvije utakmica po gol za Tottenham.
I dalje mislim da je njegova prodaja pogreska, vidjet cemo sta ce vrijeme pokazati.
I dalje mislim da je njegova prodaja pogreska, vidjet cemo sta ce vrijeme pokazati.
...
Crno, crno, sve je crno.
Ako se nadaš da će smjena generacije i dolazak novih vedeta nešto promjeniti u klubu po pitanju toga, bojim se da se varaš.
Naravno da neće jer su već počeli prodavati sve što valja...
Ja mislim da trebate pustiti Eberla da radi svoj poso, zašto ste ga doveli ako mu se stalno neko petlja. Smanjenje plaće Saneu i razlaz sa Tomicom je po meni korak u pravom smjeru. Vidjećemo kako će momčad izgledati iduće sezone, ali prije toga imate dva prioriteta: srijeda i ogled sa Interom i svjetsko klupsko na ljeto.
30 miliona se samo na tome ustedilo.
Mulleru se trebala dati +1 godina sa 10 mil ugovorom kao zahvalu.
Vidjet cemo sta ce radit u nastavku, pritom aludiram na dovodjenje igraca. Olise pogodak, htjelinsu Desirea koji je pun pogodak bio, imaju odlican skauting, vidjet cemo.
Treba ispratit desavanja sa Kaneom.
Mulleru se trebala dati +1 godina sa 10 mil ugovorom kao zahvalu.
Vidjet cemo sta ce radit u nastavku, pritom aludiram na dovodjenje igraca. Olise pogodak, htjelinsu Desirea koji je pun pogodak bio, imaju odlican skauting, vidjet cemo.
Treba ispratit desavanja sa Kaneom.
Dobro je Tomica rekao, Uliju nekad možeš vjerovati, nekad ne.
I ovo za njega je upitno, kao što kolega @dirkules kaže.
Meni je mnogo toga jasno po pitanju UH, ali ne možeš ti to sve objasniti
I ovo za njega je upitno, kao što kolega @dirkules kaže.
Meni je mnogo toga jasno po pitanju UH, ali ne možeš ti to sve objasniti

- Stefan Effenberg
- Kontakt:
Kompany iduću sezonu treba odraditi još osim ako stvari ubrzo ne krenu iznimno lošim putem. Imiđ Bayerna je previše narušen da sada još jednom mijenjaju trenera.
Dakle, Kompany neka ostane. Ako iduće sezone neće biti nikakvog napretka, jasno je da on nije trener za Bayern ali će imiđ puno manje biti narušen nego da ga mjenjaju već ovo ljeto.
Što se igrača tiče situacija je jasna kao dan: pojedini igrači ne zaslužuju da igraju u Bayernu jer nemaju tu kvalitetu. Klub bi ovdje morao rezolutno da napravi rezove bez razmišljanja o gubicima.
Upamecano - želi li 20 miliona po sezoni, hvala i doviđenja na ljeto. Dobiti za njega 40+ milijuna i pokazati da ne treba svakome popuštati. Naravno, igra odličnu sezonu ali ne vrijedi 20 miliuna po sezoni.
Kim - dugo sam bio strpljiv sa njim jer ima taj borbeni duh i mentalitet ali jednostavno previše griješi i nema šta više da traži u Bayernu. Njega također treba prodati za 40+ miliuna.
Boey - biti sretan ako netko ponudi 15 miliuna.
Goretzka - nema kvalitet za Bayern. Prodati pod svaku cijenu jer uzima mjesto Pavloviću i od ljeta Bišofu. Ogromna plaća za slab učinak.
Sane - pustiti da ode. Unatoč odličnoj brzini i solidnoj tehnici ovaj nema mentalitet za Bayern. Puno premalo je pokazao u ovih 5 sezona da zaslužuje novi ugovor. Ako ga neće dobiti Muller, ovaj ga zaslužuje daleko manje. Ogromna plaća za slab učinak.
Tel - naravno da treba uzeti 30+ miliuna za njega jer u Bayernu neće dobiti priliku da nešto pokaže. Šteta da propada na klupi, nema smisla, onda bolje uzeti novac.
Coman - ionako je odlučio otići i to će biti jedini igrač koji je izrazio želju da ode.
Gnabry - prodaja također. Nema on više šta tražiti u Bayernu jer je njemu važnija moda u Parizu i slične stvari. Ogromna plaća za slab učinak.
Palinha - meni odličan igrač i prava je šteta da ga žele prodati na ljeto. Svatko od nas ima svoje viđenje stvari ali ovaj igrač zlata vrijedi za svaku ekipu. Borben, skok igra, postavljanje, trka, prgavost, pomaganje obrani, jedino je malo sporiji. Priča je totalno luda jer su ga doveli za 50 miliona a uopće ne igra. Međutim, za mene je on zadnji vezni kakav Bayernu treba. Šteta što to Kompany ne vidi.
Kad pišem o Palinhi, shvaćam da stvarno mnogi ljudi imaju totalno različito mišljenje o taktici i nogometu jer bi mnogi voljeli da taj zadnji vezni prije svega kreira igru dok drugi misle da taj igrač prije svega treba pomoći obrani da primimo što manje golova a prema naprijed je dovoljno da doda prvom do sebe, barem što se mene tiče.
Onda kad se pogleda povijest velikih ekipa koje su osvajale naslove, svi su imali tog razbijača/trkača kao zadnjeg veznog u ekipi: ovako na prvu naravno Jens Jeremies, Javi Martinez kod nas dok smatram da bez prgavosti i oštrine jednog Casemira taj klub ne bi osvojio toliko naslova tih godina.
Kreirati trebaju 8-ca i 10-ka naravno.
Smiješno je i žalosno uopće čitati da su oni spremni udovoljiti pojedincima samo kako bi ih ostavili dok ih imaju priliku pustiti da odu. Naravno, sa takvim razmišljanjem o naslovu Lige prvaka uopće nemamo šta razmišljati.
Znači ovo ljeto je prodaja mnogih igrača pod "muss". Naravno, i dolazak novih ali sa puno puno puno drugačijim mentalitetom i igračkim kvalitetom od ovih sadašnjih.
Dakle, Kompany neka ostane. Ako iduće sezone neće biti nikakvog napretka, jasno je da on nije trener za Bayern ali će imiđ puno manje biti narušen nego da ga mjenjaju već ovo ljeto.
Što se igrača tiče situacija je jasna kao dan: pojedini igrači ne zaslužuju da igraju u Bayernu jer nemaju tu kvalitetu. Klub bi ovdje morao rezolutno da napravi rezove bez razmišljanja o gubicima.
Upamecano - želi li 20 miliona po sezoni, hvala i doviđenja na ljeto. Dobiti za njega 40+ milijuna i pokazati da ne treba svakome popuštati. Naravno, igra odličnu sezonu ali ne vrijedi 20 miliuna po sezoni.
Kim - dugo sam bio strpljiv sa njim jer ima taj borbeni duh i mentalitet ali jednostavno previše griješi i nema šta više da traži u Bayernu. Njega također treba prodati za 40+ miliuna.
Boey - biti sretan ako netko ponudi 15 miliuna.
Goretzka - nema kvalitet za Bayern. Prodati pod svaku cijenu jer uzima mjesto Pavloviću i od ljeta Bišofu. Ogromna plaća za slab učinak.
Sane - pustiti da ode. Unatoč odličnoj brzini i solidnoj tehnici ovaj nema mentalitet za Bayern. Puno premalo je pokazao u ovih 5 sezona da zaslužuje novi ugovor. Ako ga neće dobiti Muller, ovaj ga zaslužuje daleko manje. Ogromna plaća za slab učinak.
Tel - naravno da treba uzeti 30+ miliuna za njega jer u Bayernu neće dobiti priliku da nešto pokaže. Šteta da propada na klupi, nema smisla, onda bolje uzeti novac.
Coman - ionako je odlučio otići i to će biti jedini igrač koji je izrazio želju da ode.
Gnabry - prodaja također. Nema on više šta tražiti u Bayernu jer je njemu važnija moda u Parizu i slične stvari. Ogromna plaća za slab učinak.
Palinha - meni odličan igrač i prava je šteta da ga žele prodati na ljeto. Svatko od nas ima svoje viđenje stvari ali ovaj igrač zlata vrijedi za svaku ekipu. Borben, skok igra, postavljanje, trka, prgavost, pomaganje obrani, jedino je malo sporiji. Priča je totalno luda jer su ga doveli za 50 miliona a uopće ne igra. Međutim, za mene je on zadnji vezni kakav Bayernu treba. Šteta što to Kompany ne vidi.
Kad pišem o Palinhi, shvaćam da stvarno mnogi ljudi imaju totalno različito mišljenje o taktici i nogometu jer bi mnogi voljeli da taj zadnji vezni prije svega kreira igru dok drugi misle da taj igrač prije svega treba pomoći obrani da primimo što manje golova a prema naprijed je dovoljno da doda prvom do sebe, barem što se mene tiče.
Onda kad se pogleda povijest velikih ekipa koje su osvajale naslove, svi su imali tog razbijača/trkača kao zadnjeg veznog u ekipi: ovako na prvu naravno Jens Jeremies, Javi Martinez kod nas dok smatram da bez prgavosti i oštrine jednog Casemira taj klub ne bi osvojio toliko naslova tih godina.
Kreirati trebaju 8-ca i 10-ka naravno.
Smiješno je i žalosno uopće čitati da su oni spremni udovoljiti pojedincima samo kako bi ih ostavili dok ih imaju priliku pustiti da odu. Naravno, sa takvim razmišljanjem o naslovu Lige prvaka uopće nemamo šta razmišljati.
Znači ovo ljeto je prodaja mnogih igrača pod "muss". Naravno, i dolazak novih ali sa puno puno puno drugačijim mentalitetom i igračkim kvalitetom od ovih sadašnjih.
Čita Thomas ovaj forum

Zna i sam da je žrtva dolaska Wirtza, da ovi nemaju pozitivan signal od porodice Wirtz dobio bi još godinu.
Garavi Zeko M-84, Sultan M-84, Plavi Princ T-55, T-55, Transporter BVP-80
Bilo je govora o 30 milja a ne 50. 50 vas je koštao kloc Kim. Inače, Tah je ove sezone jedan od najboljih igrača kusena, nije sklon ozljedama i mislim da vrijedi tih 30-tak milki.
Da ste dopustili Eberlu još 10 milja više za Duju sad bi možda imali par krila Olise-Dujo i te pozicije riješene za više godina.
Inače, nema tog menadžera na svijetu koji uvijek sve pogodi. Ja možda ne bih produžio Sanea, iako se čini da je ova plaća 10 milki + bonus poštena pogodba. Imam osjećaj da je kod njega u pitanju samopouzdanje, on je jedan od onih koje trener mora maksimalno poticati i ohrabrivati, a morao bi i dodatno poraditi sa individualnim trenerom na realizaciji.
O Kompanyju i koliko sam od njega očekivao sam rekao i ranije, pa i u onom osvrtu prošli put na tvoj post.Stefan Effenberg je napisao/la: ↑13 apr 2025, 21:49Kompany iduću sezonu treba odraditi još osim ako stvari ubrzo ne krenu iznimno lošim putem. Imiđ Bayerna je previše narušen da sada još jednom mijenjaju trenera.
Ali ono što je postao jedno vrijeme problem ove teme kod većine, što zapravo ne zna se tačno šta je za neke uspjeh?
Znači od bilo koga da se izgubi u LP reći će se da smo ih trebali proći i da je ekipa ofulala. Onda stalno se priča o tom ispadanju odmah na proljeće, a ekipa je 2020. suvereno osvojila LP, a prošle sezone (u istina za nas sveukupno lošoj sezoni bila u polufinalu).
Kompany kakav god bio, ako definitivno sad ne za.ebe prvenstvo mora mu se priznati da je tu vratio titulu i to zasluženo. Veći dio sezone Leverkusen je bio pravi konkurent (sada pri kraju i oni popuštaju, a mi smo tu kumovali jer smo ih slomili u LP), tako da osvojena titula će biti u potpunosti zaslužena.
Ali poenta priče je, šta se zapravo tačno želi? Mislim evo ja tebe pitam, jer s tobom sam uvijek rado volio diskutovati. Neke i ne želim pitati, jer žive u svom svijetu (određeni kritičari odavde) gdje ne bi bili zadovoljni da svake sezone Bayern osvoji LP
Ima i onih za koje se zna da su ne tako davno mnogo pružili (a i tad su osporavani od nekih), a ne postavja se pitanje što možda sada ne izgledaju dobro na terenu (možda nije sve do njih, da sad ne idem u širinu).Stefan Effenberg je napisao/la: ↑13 apr 2025, 21:49Što se igrača tiče situacija je jasna kao dan: pojedini igrači ne zaslužuju da igraju u Bayernu jer nemaju tu kvalitetu. Klub bi ovdje morao rezolutno da napravi rezove bez razmišljanja o gubicima.
Kada je dolazio, znao sam odmah da je dobar stoper, ali sklon i nevjerovatnim kiksevima. Kod nas ih je napravio i nešto više nego što sam očekivao. Ono prije dvije sezone protiv Cityja u Manchesteru je bilo grozno.Stefan Effenberg je napisao/la: ↑13 apr 2025, 21:49Upamecano - želi li 20 miliona po sezoni, hvala i doviđenja na ljeto. Dobiti za njega 40+ milijuna i pokazati da ne treba svakome popuštati. Naravno, igra odličnu sezonu ali ne vrijedi 20 miliuna po sezoni.
Ovu sezonu se bio i stabilizovao, povrijedio se kada je dostigao pravu formu, pa mislim da je vrlo upitno da će se pomisliti da se on prodaje.
Slično razmišljam volim njego borbeni duh i dosta utakmica on odigra dobro, ali mu se dese greške gdje isto kao da zaspe, kao jučer kada mu se Beier prošunjao lagano ispred njega i zabio. Ako završetak sezone ode u pozitivnom smjeru i ne desi se nešto drastično mislim da će dobiti priliku i dalje kod nas. Jedino da se ne smisli neko rješenje da se dovede neki stoper koji bi baš pobrinuo se za više stabilizacije.Stefan Effenberg je napisao/la: ↑13 apr 2025, 21:49Kim - dugo sam bio strpljiv sa njim jer ima taj borbeni duh i mentalitet ali jednostavno previše griješi i nema šta više da traži u Bayernu. Njega također treba prodati za 40+ miliuna.
Momak je na prvu djelovao interesantno, a definitivno se pokazalo nema kvalitet za Bayern, ne može pratit ritam ovako jedne kvalitetne lige.
Goretzku sam cijenio, kada drugi i nisu. Realno ako svi pogledamo, on je kritikovan i kada to nije zaslužio.Oni koji ga ne vole neće da mu priznaju ni dobre partije. A u zadnje vrijeme imao ih je dosta, vratio se u repku i protiv Talijana u Ligi nacija razvalio. Jučer odigra lošije, on odmah bude prvi na listi za kritiku ovde. Ne treba zaboraviti da su se i s Goretzkom ne tako davno velike titule osvojile i to i njegovom zaslugom. Zbog zamisli trenera, zbog samog Pavlovića želio sam ipak da ode u ovoj sezoni. Sada bi uvijek o tome dobro razmislio.Stefan Effenberg je napisao/la: ↑13 apr 2025, 21:49Goretzka - nema kvalitet za Bayern. Prodati pod svaku cijenu jer uzima mjesto Pavloviću i od ljeta Bišofu. Ogromna plaća za slab učinak.
Nije u Goretzki ko Goretzki problem, što mnogi misle, nego u tome što nama nešto treba novo,neko osvježenje. Ispadne da su Kimmich i Goretzka svoje ko dali. A ono ako je ostao Kimmich trebao bi u vezi da ima drugog , drugačijeg partnera ili da ga se prebaci na beka.
Kada se produžilo s Daviesom i Musialom to mi je bio pun pogodak. Ono kod Kimmicha sam malo bio ravnodušan, jer nekako očekivalo se da će još više dati, a najgore je nekad što on za sebe misli da je neki veliki lider poput Effea ili Schweinija, a daleko je od toga. I hoće da sve radi na terenu. Čak je nerijetko bilo priča da i u Bayernu i Elf-u određene igrače nervira.
Kimmich bi se morao promijeniti kao karakter, ali ima već zrelije godine, gdje je pitanje koliko trener i generalno stručni štab može uticati na promjene njegovog karaktera.
Slažem se. Jednostavno blijed kada je najpotrebnije, od onog što imao od potencijala, u Bayernu nije ponudio ni 20%. I jučer blijed, ma često takav ko mrtav konj....Stefan Effenberg je napisao/la: ↑13 apr 2025, 21:49Sane - pustiti da ode. Unatoč odličnoj brzini i solidnoj tehnici ovaj nema mentalitet za Bayern. Puno premalo je pokazao u ovih 5 sezona da zaslužuje novi ugovor. Ako ga neće dobiti Muller, ovaj ga zaslužuje daleko manje. Ogromna plaća za slab učinak.
Pa i u Tottenhamu nije da blista, pa sad pitanje možemo li uzeti pare. A ako već se pokazuje evo kod više trenera da nije skroz kalibar za nas, onda bi trebalo drugog napadača tražit ko back up Kaneu.Stefan Effenberg je napisao/la: ↑13 apr 2025, 21:49Tel - naravno da treba uzeti 30+ miliuna za njega jer u Bayernu neće dobiti priliku da nešto pokaže. Šteta da propada na klupi, nema smisla, onda bolje uzeti novac.
Ma naša ga uprava tjera, najtužnije što mi njega prodajemo, jer njega možemo jedino prodat. Dobro Saneu ističe ugovor, ali ni prije ga niko ne bi nešto posebno platio. I onda ko nekom ovde drago što se prodaje Coman, a kada se razmisli on se i prodaje jer se za njega jedinog pare mogu dobit, što bi valjda po logici i trebalo značit da vrijedi...Stefan Effenberg je napisao/la: ↑13 apr 2025, 21:49Coman - ionako je odlučio otići i to će biti jedini igrač koji je izrazio želju da ode.

Ako bi sada nastavio igrati kao jučer, kada je podsjetio na svoje najbolje dane, onda bi ga i ostavio možda. Eto neka riješi utakmicu u MIlanu i što se mene tiče neka odmah dobije novi ugovor...Stefan Effenberg je napisao/la: ↑13 apr 2025, 21:49Gnabry - prodaja također. Nema on više šta tražiti u Bayernu jer je njemu važnija moda u Parizu i slične stvari. Ogromna plaća za slab učinak.

Pa prijatelju Palhinha je zajeb, trebao je biti odličan da je došao u vrijeme Tuchela i da je isti ostao. Za ono što on igra, on je sjajan. Ovako kod visokog posjeda, bude često igrač manje na terenu. Samo sam ovaj dio vezan za njega citirao, a ovo ostalo što dovodiš u vezu s Martinezom, stvar je u tome što je Martinez i pored toga što je razbijao protivničke napade znao i više s loptom. Sve se više pokazuje da bi jednostavno bio dobar za Tuchelovu igru.Stefan Effenberg je napisao/la: ↑13 apr 2025, 21:49Palinha - meni odličan igrač i prava je šteta da ga žele prodati na ljeto. Svatko od nas ima svoje viđenje stvari ali ovaj igrač zlata vrijedi za svaku ekipu. Borben, skok igra, postavljanje, trka, prgavost, pomaganje obrani, jedino je malo sporiji. Priča je totalno luda jer su ga doveli za 50 miliona a uopće ne igra. Međutim, za mene je on zadnji vezni kakav Bayernu treba. Šteta što to Kompany ne vidi.
Naravno da sam ja za to da treneri prilagođavaju svoju filozofiju, ali imaju neke stavke i od kojih ne mogu odstupiti. Neko jednostavno nije za tu igru generalno, koju mi praktikujemo. Trebalo bi vremena da se to uveže. Jedino da igramo s tri klasična vezna, neka kombinacija trenutno: Palhinha- Goretzka - Kimmich.
Previše se mi s tim naslovom Lige prvaka opterećujemo kao da ga nismo osvojili 50 godina. Bayernu je u jednom trenutku čekao i više od 30 godina na naslov prvaka Evrope a u tom periodu imao sjajne generacije. Još mnogo drugih klubova sa sjajnim generacijama nije ni do sad je uspjelo bar jednom osvojit. Mi smo u 25 godina je osvojili 3x, naspram Reala možda malo naspram mnogih drugih itekako više.Stefan Effenberg je napisao/la: ↑13 apr 2025, 21:49Smiješno je i žalosno uopće čitati da su oni spremni udovoljiti pojedincima samo kako bi ih ostavili dok ih imaju priliku pustiti da odu. Naravno, sa takvim razmišljanjem o naslovu Lige prvaka uopće nemamo šta razmišljati.
Da me pogrešno ne shvatiš želim i ja maksimalni uspjeh svake godine, ali nisu crne stvari i pored nekih negativnih koji su se namnožile u zadnje vrijeme. Vodstvo kluba na jedan način luta, ali i to se moralo desiti.
I apsolutno podržavam stavove onih poput ledara i slično, koji su ovde rekli da Eberl radi dobar posao. Pa on je gotovo nemoguće stvari odradio sa Musialom i Daviesom (isti je bio na izlaznim vratima). Ubo je s Oliseom....Jeste da je tu još dosta posla, ali ne može Uli za.ebat čovjeka i na momenat govoriti kako želi top igrače, a onda na momenat govoriti kako se neki igrači nisu prodali i da treba štediti. A sam Uli tim igračima da vjetar u leđa, pa se zato i ne prodaju.
I ovo što si za mentalitet spomenuo. Npr. meni je presmiješno kada Kane fuli jednu šansu protiv Intera da se osporava njegov mentalitet. Onda se mogao osporavati i mentalitet onih igrača koji su fulili penale u finalu dahoam 2012., a znamo da su ti isti igrači poslije osvojili LP. Ne treba zaboravit da je jedan od tih bio i Schweini, koji je fulio penal, pa kakav je samo poslije heroj bio.
Kane će sada ako Bog da, konačno skinut tu priču sa sebe o neosvojenom trofeju, jer BuLi nadat se da bi trebao osvojiti. A sačekajmo još malo, moguće ipak da mu ne bude to jedini trofej. Za Ligu prvaka sam rekao da cijelu sezonu imam dobar osjećaj, nakon rezultata iz prve utakmice realno su šanse se umanjile protiv Intera. Ali po kvalitetu, potencijalu, naravno da imamo i dalje minimalno 40 % šansi za prolaz.
Zadnja izmjena: effe_sa, dana/u 14 apr 2025, 01:09, ukupno mijenjano 1 put.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Nek je i 30, ne prodaješ De Ligta da bi kupio Taha, džabe ili neka min. cifra je ok ali 30+

Da je uspio prodati nekog krilnog igrača možda bi i mogao ponuditi i 10 više, ovako dovoditi 2 mlada potencijala za 60+ milja u momčad punu krila od 20 milja po sezoni je možda za neki klub koji ne pita koliko košta, a ne koji vrši garažnu rasprodaju.
Naravno da nema, samo klub je doveden u probleme što se tiče velikih ugovora od strane Brace, sad je došao Braco vol.2 i udario još jače...
Svaka cast, o tome ja trubim odavno. Kad je zadnji put ekipa bez vrhunske sestice uzela LP?effe_sa je napisao/la: ↑14 apr 2025, 00:06Onda kad se pogleda povijest velikih ekipa koje su osvajale naslove, svi su imali tog razbijača/trkača kao zadnjeg veznog u ekipi: ovako na prvu naravno Jens Jeremies, Javi Martinez kod nas dok smatram da bez prgavosti i oštrine jednog Casemira taj klub ne bi osvojio toliko naslova tih godina.
@armando
Mislim da ti malo preozbiljno shvatas forum i gluposti koje se ovdje pisu...cuj neke patnje i nade da Bayern izgubi zbog tamo nekog Kompanya....
Ovaj dio je napisao forumaš @Stefan Effenberg, a kod mene ostalo kod citiranja greškom, pa si onda mene citirao. A evo ispravio sam svoj post.Balon je napisao/la: ↑14 apr 2025, 00:47Svaka cast, o tome ja trubim odavno. Kad je zadnji put ekipa bez vrhunske sestice uzela LP?effe_sa je napisao/la: ↑14 apr 2025, 00:06Onda kad se pogleda povijest velikih ekipa koje su osvajale naslove, svi su imali tog razbijača/trkača kao zadnjeg veznog u ekipi: ovako na prvu naravno Jens Jeremies, Javi Martinez kod nas dok smatram da bez prgavosti i oštrine jednog Casemira taj klub ne bi osvojio toliko naslova tih godina.

Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Pogledah nas sastav 2022 kad smo u gostima dobili Inter i njihov.

Na golu Onana (igrac utakmice) te Neuer.
Javio mi se neki optimizam

Na golu Onana (igrac utakmice) te Neuer.
Javio mi se neki optimizam

A ja mislim i dobronamjerno savjetujem da je vrijeme da ti izabereš drugi klub za koji ćeš navijati jer ne valja za čivjeka toliko negative u sebi imati. Ako bi se neko ravnao po tebi, mogao bi rahat zaključiti da se nalazi na temi “Mrzitelji Bayerna”. I u braku ako dodje do velikih neslaganja slijedi razvod, a kamoli na relaciji klub- navijač.
Ne bih ni ja prodao de Ligta, ali bih npr. prodao Kima za 50 i kupio Taha za 30. Kim je tehnički dobar, okretan za svoju visinu i kao čovjek vrlo simpatičan, ali ima problem sa osnovnim fudbalskim znanjem, kao što je pozicioniranje i postavljanje na igrača.
To sa prodajom se često ponavlja, ali ja ne vidim da se tu može puno napraviti. Svi znaju ko je kod vas na prodaju, ne treba to još više oglašavati jer se time samo spušta cijena, ali problem su plaće. Kad bi vi sufinancirali 50% plaće do kraja ugovora onda bi se brzo dogovorili, samo to znači priznati da ste se zeknuli i ne izgleda baš lijepo.
Predugim čekanjem i oklijevanjem ste se doveli u situaciju da igrači dođu do isteka ugovora i imali ste dvije alternative: ili im date koliko traže ili platite cijeli transfer za nekog drugog igrača u njihovom rangu. Izabralo se ono što je jeftinije (i već provjereno). Samo, sad se javlja problem platnih neravnoteža, što može dosta narušiti atmosferu u momčadi. Ali to je tako i inače u životu, neko se dogovorio u pravo vrijeme i napravio poso, a neko drugi sa istim sposobnostima se osjeća namagarčeno.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.