FK Željezničar
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Da smo pobjedili i 8-0 opet bi samo 3 boda osvojili
Nije ni meni drago sto smo pali i primili 2 gola, ali pobjeda je pobjeda i sretan sam zbog nje
Fokusirat se na Siroki i nema potrebe da se hejta
Nije ni meni drago sto smo pali i primili 2 gola, ali pobjeda je pobjeda i sretan sam zbog nje
Fokusirat se na Siroki i nema potrebe da se hejta
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
- Lokomotifa
- Kontakt:
Možda je više postala floskula koliko se ponavlja, ali Željin dres jeste težak, pretežak. I kad igraš za Želju ne smiješ sebi dopustiti hodanje po terenu zadnjih pola sata. Protiv GOŠK-a ti dođe 7-8 hiljada navijača i ti se popi*aš po njima sa pristupom. Ako protiv Širokog budu igrali, ali baš igrali svih 90 minuta sve je moguće. Zato sad mentalna i fizička priprema za srijedu, znam da je malo nezgodan termin za ljude koji rade do 5, ali Grbavica mora biti puna, jednostavno mora. VTŽ.
"19.09.1921. Sarajevski podsavez je prihvatio novi klub u svoje okrilje i uvrstio ga u takmičarski kalendar za sezonu 1921/1922. Kao tada jedini radnički klub među nacionalno orijentisanim klubovima FK Željezničar se susreo sa mnogim teškoćama."
-
- Kontakt:
Citam malo komentare,pa da se ukljucim malo.
Nemamo mi Nodi sta hejtati,jednostavno treba biti posten i reci da Denis izvlaci i vise nego sto moze. Nekada se to ne cini kao da je samo do Denisa,ali istina je tu negdije.
Problem nasih igraca su 3 stvari,kvalitet i disciplina.
U ekipi imamo vise igraca koji ce na surovi kvalitet izvuci nesto,i onda na to svrsavamo,a da bi igra licila na nesto i imala neki smisao,tu je disciplina i trening glavni.
Boljevic da ima disciplinu,igrao bi i dalje vani. Sosic isto tako,za kojeg licno smatram da je najkvalitetniji igrac u timu.
Al Jaber ima sve to,ali meni djeluje logicno fudbalski,da ne mozes ti biti disciplinovan i skolovan igrac i to pokazivati svaki dan, a da oko tebe bar 70 posto ekipe ne radi iste stvari.
Radovac je odlican tehnicar,ali spor,on jednostavno ne moze fizicki parirati,modernom,brzom i pokretljivom veznjaku.
Mislim mozes ti ocekivati par dobrih poteza,ali trka je danas kljuc svega.
Pa kad je Svabo pokojni na HRTu to objasnio.
E mi smo upravo ono sto je on tada Hrvatima objasnio.
Samo su ga oni ocito poslusali.
Uglavnom sta imamo ovo izgleda odlucno.
Zasto nikoga ne izdominiramo,cak i najslabije. Eto upravo zato.
Sto se tice jedne druge stvari,ja sam dugo zivio u iluziji jedinstva ljudi koji vole Zelju,i nisam mogao da shvatim kako je moguce da za dobrobjt kluba se svi stisnemo i vratimo ga na njegovo mjesto. Kako je moguce da smo dozvolili Zrinjskom,Borcu,Sarajevo ne mogu pomeunuti u tom kontekstu jer Sarajevo ce uvijek biti veliki klub i nas najveci rival.
I sta na kraju od mora razmisljanja,pa kako je moguce,kako im nije zao da se klub muci,da nas drugi preskacu....jednostavno nije bilo kraja pitanjima....
I sta zakljucis da je to jedna teska utopija.
Poganluk u nasem DNK,kod velike vecine ljudi,egoizam,zelja za vlascu,nase najpoznatije nek crkne komsiji krava....ne moze da izadje iz nas. Rodjeni smo da podmecemo noge,da ogovaramo,da blatimo.
80 posto nasih dobrostojecih ljudi,svoja bogatsva je steklo na neki vid prevare,kriminala,kradje....
Sta da ocekujemo od politike,SDA godinama krade,dodje super moderna trojka,zavije kanton u dubiozu,pohapsise im vise ministara nego sto su ikad u SDA,za 2 godine mandata.
Evo pozvao sam vas da dodjete pogledati predstavu o Zelji.
Saradnik na tekstu je Marko Dmitrovic,covjek je enciklopedija knjiga i clanka o Zelji,vidjecete fenomenalne stvari o nasem klubu.
Na tribinama stadiona jos uvijek dolaze ljudi koji vjeruju da su dio tog POKRETA,kako smo nastali ,sta smo sve prosli,koje ideje su se usadile u generacije nasih navijaca...
Nadam se da ce svi koji pogledaju predstavu,podsjetiti se da nam ne trebaju ponavljanja, historijska,da bi sacuvali to.
Zelji treba jedinstvo i snaga. Pa bio taj neki navijac obicni radnik,ili politicar,ili biznismen,,ako svako da svoj doprinos,ne mogu nam nista. Ovako kako je sada,mi cemo samo biti kraljevi suplje price,i cekati na titulu kaonod 72 do 98.
Nemamo mi Nodi sta hejtati,jednostavno treba biti posten i reci da Denis izvlaci i vise nego sto moze. Nekada se to ne cini kao da je samo do Denisa,ali istina je tu negdije.
Problem nasih igraca su 3 stvari,kvalitet i disciplina.
U ekipi imamo vise igraca koji ce na surovi kvalitet izvuci nesto,i onda na to svrsavamo,a da bi igra licila na nesto i imala neki smisao,tu je disciplina i trening glavni.
Boljevic da ima disciplinu,igrao bi i dalje vani. Sosic isto tako,za kojeg licno smatram da je najkvalitetniji igrac u timu.
Al Jaber ima sve to,ali meni djeluje logicno fudbalski,da ne mozes ti biti disciplinovan i skolovan igrac i to pokazivati svaki dan, a da oko tebe bar 70 posto ekipe ne radi iste stvari.
Radovac je odlican tehnicar,ali spor,on jednostavno ne moze fizicki parirati,modernom,brzom i pokretljivom veznjaku.
Mislim mozes ti ocekivati par dobrih poteza,ali trka je danas kljuc svega.
Pa kad je Svabo pokojni na HRTu to objasnio.
E mi smo upravo ono sto je on tada Hrvatima objasnio.
Samo su ga oni ocito poslusali.
Uglavnom sta imamo ovo izgleda odlucno.
Zasto nikoga ne izdominiramo,cak i najslabije. Eto upravo zato.
Sto se tice jedne druge stvari,ja sam dugo zivio u iluziji jedinstva ljudi koji vole Zelju,i nisam mogao da shvatim kako je moguce da za dobrobjt kluba se svi stisnemo i vratimo ga na njegovo mjesto. Kako je moguce da smo dozvolili Zrinjskom,Borcu,Sarajevo ne mogu pomeunuti u tom kontekstu jer Sarajevo ce uvijek biti veliki klub i nas najveci rival.
I sta na kraju od mora razmisljanja,pa kako je moguce,kako im nije zao da se klub muci,da nas drugi preskacu....jednostavno nije bilo kraja pitanjima....
I sta zakljucis da je to jedna teska utopija.
Poganluk u nasem DNK,kod velike vecine ljudi,egoizam,zelja za vlascu,nase najpoznatije nek crkne komsiji krava....ne moze da izadje iz nas. Rodjeni smo da podmecemo noge,da ogovaramo,da blatimo.
80 posto nasih dobrostojecih ljudi,svoja bogatsva je steklo na neki vid prevare,kriminala,kradje....
Sta da ocekujemo od politike,SDA godinama krade,dodje super moderna trojka,zavije kanton u dubiozu,pohapsise im vise ministara nego sto su ikad u SDA,za 2 godine mandata.
Evo pozvao sam vas da dodjete pogledati predstavu o Zelji.
Saradnik na tekstu je Marko Dmitrovic,covjek je enciklopedija knjiga i clanka o Zelji,vidjecete fenomenalne stvari o nasem klubu.
Na tribinama stadiona jos uvijek dolaze ljudi koji vjeruju da su dio tog POKRETA,kako smo nastali ,sta smo sve prosli,koje ideje su se usadile u generacije nasih navijaca...
Nadam se da ce svi koji pogledaju predstavu,podsjetiti se da nam ne trebaju ponavljanja, historijska,da bi sacuvali to.
Zelji treba jedinstvo i snaga. Pa bio taj neki navijac obicni radnik,ili politicar,ili biznismen,,ako svako da svoj doprinos,ne mogu nam nista. Ovako kako je sada,mi cemo samo biti kraljevi suplje price,i cekati na titulu kaonod 72 do 98.
Zadnja izmjena: BarbareZeljin, dana/u 13 apr 2025, 13:11, ukupno mijenjano 1 put.
tako je nodi ;D potpisujem od-do...
svaki q nam smeta,pobjeda je pobjeda
-
- Kontakt:
Ja ne znam šta ovdje raja očekuje,4 pobjede zaredom u prvenstvu 12 bodova osvojeno u utakmicama gdje smo na papiru favoriti,a svi znamo kako smo prošlih sezona prolazili u tim situacijama.Jedina je mrlja taj ubjedljivi poraz protiv Širokog.Ova ekipa još nije došla do nivoa da može rutinski rješavati utakmice,jednostavno još nemaju taj mentalitet,to nije ni lahko vratiti,pogotovo poslije prošle sezone.
Ako igraci Zelje misle da je amidza zaboravio blamazu u Širokom grdno se varaju. Imaju srijedu da poprave utisak a blizi se dan kad ce amidza opet da zagrmi sa juga!!!!
Kome god je ovo dobro, njemu je najbolji igrač Bogalj (Krpić) i Galić najbolji desni bek u historiji fkŽ, a Denisu ni pokojni Ivica nije ravan
IGRAJTE SRCEM SARAJEVSKI PLAVI!
Izmisljaju toplu vodu uhljebi i grobari
Yugoslav First League: ⭐️
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Prosla sezone je bila mozda najgora u historiji kluba i takva sramota od sezone ne bi trebala biti nikakav uzorak za uspoređivanje.Riquelme1921 je napisao/la: ↑13 apr 2025, 00:31
U ovo doba (nakon 25. kola) prošle sezone imali 26 bodova a sada imamo 50. Nažalost dosta ljudi na forumu ima neke interese pa im ne valja.
A jest tesko biti bolji od prosle sezone

Samo treba reci kad je lose i kritikovati, isto kao sto hvalimo kad je dobro. Uostalom, i sam Denis Coric je kritikovao ekipu za drugo poluvrijeme i nazvao sramotnim pristupom

Ali ovdje se izgleda ne smije reci da smo odirali sramotno drugo poluvrijeme protiv GOSKa, ekipa koja je odavno drugoligas. Da su ih Manijaci poslije tekme postrojavali i odrzali im bukvicu onako bezveze, jer nemaju pametnijeg posla. Nije bas tako.
.
- Riquelme1921
- Kontakt:
Pa uspoređujem sa prošlom sezonom jer je to prošla sezona neću uspoređivati sa 2011., ali okej, hajmo u prošle sezone.let3 je napisao/la: ↑13 apr 2025, 14:21Prosla sezone je bila mozda najgora u historiji kluba i takva sramota od sezone ne bi trebala biti nikakav uzorak za uspoređivanje.Riquelme1921 je napisao/la: ↑13 apr 2025, 00:31
U ovo doba (nakon 25. kola) prošle sezone imali 26 bodova a sada imamo 50. Nažalost dosta ljudi na forumu ima neke interese pa im ne valja.
A jest tesko biti bolji od prosle sezoneNaravno da je sve bolje od toga i da je Coric napravio veliki iskorak. To je valjda jasno svima.
Samo treba reci kad je lose i kritikovati, isto kao sto hvalimo kad je dobro. Uostalom, i sam Denis Coric je kritikovao ekipu za drugo poluvrijeme i nazvao sramotnim pristupom![]()
Ali ovdje se izgleda ne smije reci da smo odirali sramotno drugo poluvrijeme protiv GOSKa, ekipa koja je odavno drugoligas. Da su ih Manijaci poslije tekme postrojavali i odrzali im bukvicu onako bezveze, jer nemaju pametnijeg posla. Nije bas tako.
.
Bodovi nakon 25. kola otkad se igra ovaj sistem takmičenja:
2024/2025 - 50b
2023/2024 - 26b
2022/2023 - 39b
2021/2022 - 36b
2020/2021 - 39b
2019/2020 - Prekinuta nakon 22 kola, 42b
2018/2019 - 36b
Vidiš li koliko smo ove sezone bolji nego u zadnjih 10 godina skoro?
Grupa iznad svakog pojedinca.
Zamisli jos 8 kola do kraja, ti prvom konkurentu iza sebe bjezis 12 bodova. Vezao si 7/8 utakmica bez poraza u ligi, imas taj neki mentalitet da se vracas i nakon negativnog rezultata, ali treba otjerat Denisa i strucni.
Fk Željezničar.
Ko kaže da treba otjerati Denisa?
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Procitaj kakvih znalaca ime ovdje prije 15 dana, pa i protiv igmana.
Fk Željezničar.
-
- Kontakt:
Tjeranje Denisa nije tjeranje Denisa, nego tjeranje onih koji su doveli Denisa. Da se ne lažemo, ovdje mnogina smetaju upravljacke strukture, jer je situacija koliko toliko stabilna, pa se mnogi vide na pozicijama. Vidjecemo jesmo li pametniji nego 2018. godine.
-
- Kontakt:
Znas sta nas **** u odnosu na proslost ? Onda su haman svi bili kokuzi i jos moglo raditi na djemdo ti kad bude para. E pa sada vise nije takva situacija jer neces licencu dobiti, jer ce te **** sindikat, a Bogme i ostale ekipe fino placaju. Mi smo, koliko znam, peti sto se tice placanja igraca jer su ispred nas Nja, Borac, Zrinjski i Velez, a ovi sto nominalno placaju losije uglavnom ne placaju niti imaju obavezu doprinosa pa haman dodjemo na isto. Za to su zasluzni od Senada do Amara,.**** su nam mater poprilicno kada su otisli i ostavili rasulo iza sebe.zeljovolimte je napisao/la: ↑13 apr 2025, 09:49Amar je bio lud pa im nakon 8:0 kaze da veze nemaju. Jer je covjek bio svjestan limita te ekipe. Neces uvijek imati ekipu koja dodje bez dresova..RatoborniMrmot je napisao/la: ↑13 apr 2025, 00:18Gledaj, ne slazem se da im se nose torte u nizovima poraza kao sto se ne slazem da se citaju bukvice nakon pobjeda, al to sam ja, ne ulazim u takve stvari, nit me zanimaju.
Najsramija utakmica ove sezone je onaj debakl u Sirokom, a ne ovo. Zabili tri gola i kontali kako ce Sirokog da izbace, rezultat svega zamalo da prokockamo pobjedu sto se na kraju nije desilo. S tim nemam problem. Imam problem kada odigramo dobro, a zijanimo ili remiziramo. Dok donose bodove, bilo kako, nemam primjedbi pogotovo nakon niza od sedam tekmi bez poraza u ligi. Tri smo boda iza Nja koje je ulozilo barem deset puta vise od nas, trece mjesto je i dalje u igri. Dok pobjedjuju ne bunim se.
Al to sam samo ja, mozda sam lud ?
Ovo nije ni Ž od Želje kakvog zelimo gledati (barem jaa). Ako nam je cilj u narednim godinama gledati da kapiten simulira zadnjih 15 minuta i zbog tog prvo gol primamo i onda svako malo prekida jer Zeljo nema snage protiv Goska.
Da Sabica suta sa krila na beka i na krilo stavi Focu? Sto nije stavio Karjasevica na krilo? Mozda se treba dokazati da djeca veze nemaju? Kapiten izuzev gola, katastrofalna partija sreca Dangubic je bio u elementu.. i od ulaska Boljevica svaka akcija lopta na njega.
Ove godine smo uspjeli dobiti u 90+ Radnik, Posusje, Igman, i sad se cupamo sa Goskom. Da li cemo i iduce?
Jednostavno po meni tanko za ono sto bi mi trebali biti. I sta ako Siroki uzme kup, da li cete i dalje smatrati da je sezona top?
I onda dodjes ti i tebi slicni i kazu hocemo boljeg i jaceg Zelju a mi u rasulu zbog likova koje prizivate da se vrate. Il imozda neko ima kakav stek od 20-30-ak miliona maraka koji je voljan da potrosi na Zeljeznicar ?
Cirkus, al onaj pravi.
Zanima me kakva ce situacija biti izborimo li Evropu,ima da se neki jedu od muke ovdje.JuzniVjetar1979 je napisao/la: ↑13 apr 2025, 17:01Tjeranje Denisa nije tjeranje Denisa, nego tjeranje onih koji su doveli Denisa. Da se ne lažemo, ovdje mnogina smetaju upravljacke strukture, jer je situacija koliko toliko stabilna, pa se mnogi vide na pozicijama. Vidjecemo jesmo li pametniji nego 2018. godine.
Fk Željezničar.
Pročitao sam kritike na račun Denisa, često argumentovane ali to nema veze sa tjeranjem pa bi bilo dobro da postaviš postove tih koji ga tjeraju u svojim objavama. Al nemoj hulahopkine
-
- Kontakt:
Standardan zadnje vrijeme:
https://www.transfermarkt.com/ali-pasic ... ler/673222
https://www.transfermarkt.com/ali-pasic ... ler/673222