Mobilni- gdje, kako, šta?
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Mobilni- gdje, kako, šta?
Pixel 8 pro.
Zadnja 3 dana imam problem sa baterijom. Prije ovog baterija je držala 2 dana sa 6h screen on time i to je bilo odlično, a zadnja 3 dana je duplo slabija 1 dan sa 3,5h screen on time. Sramotno!
U battery usage 50% troše system apps. E kakav je to sistem da troši 50% baterije. Telefon koristim isto kao prije, nikakve nove aplikacije itd. Šta je ovo i kako ovo popraviti, a bio je odličan mobitel neće valjda sad ovakav problem sa sistemom da naprave?
U system apps mobile network troši 25% te wifi i cpu po 10%, što znači da mi u standby potroši cca40% više baterije što i jeste ova razlika. A znam sinoć da sam bio 2h screen on time i otišlo je samo 20% što je isto kao prije. Znači sada je odjednom počeo cuclati opasno kada miruje.
Zadnja 3 dana imam problem sa baterijom. Prije ovog baterija je držala 2 dana sa 6h screen on time i to je bilo odlično, a zadnja 3 dana je duplo slabija 1 dan sa 3,5h screen on time. Sramotno!
U battery usage 50% troše system apps. E kakav je to sistem da troši 50% baterije. Telefon koristim isto kao prije, nikakve nove aplikacije itd. Šta je ovo i kako ovo popraviti, a bio je odličan mobitel neće valjda sad ovakav problem sa sistemom da naprave?
U system apps mobile network troši 25% te wifi i cpu po 10%, što znači da mi u standby potroši cca40% više baterije što i jeste ova razlika. A znam sinoć da sam bio 2h screen on time i otišlo je samo 20% što je isto kao prije. Znači sada je odjednom počeo cuclati opasno kada miruje.
- QUARESMA 18<<<
- Kontakt:
Moguce da je sistemski update nesto poremetio, ako si radio update. Mislim da je trebao do sad izaci ovaj aprilski paket.
A negdje sam procitao da se to zna desiti na pixelima.
A negdje sam procitao da se to zna desiti na pixelima.
Ovo sam neki dan vidio na netu vezano za pixel tel mozda ti pomogneHuske je napisao/la: ↑08 apr 2025, 18:26Pixel 8 pro.
svi korisnici pixela udjite u podesavanja baterije pa usteda baterije i dole na dno pise prilagodljiva baterija ugasite tu opciju i nece bagovat vise i baterija ce trsjat duze
Arsenal All The Way !
Pozdrav, nedavno sam prešao na iphone i imam par pitanja
1. Koji je najlaksi nacin da prebacim sliku/video nekome sa iPhonea na Android a da se sto manje izgubi na kvaliteti iste? Nedavno sam nesto snimao, poslao preko whatssup-a video, na drugom telefonu je kvaliteta blago rečeno očajna
2. Najlaksi nacin za prebacivanje medija Laptop - Iphone. Ja sam nasao neku varijantu putem iTunesa ali nesto nisam uspio, pa sam se logovao na icloud preko laptopa i tako prebacujem sada. Ima li neki drugi nacin?
1. Koji je najlaksi nacin da prebacim sliku/video nekome sa iPhonea na Android a da se sto manje izgubi na kvaliteti iste? Nedavno sam nesto snimao, poslao preko whatssup-a video, na drugom telefonu je kvaliteta blago rečeno očajna

2. Najlaksi nacin za prebacivanje medija Laptop - Iphone. Ja sam nasao neku varijantu putem iTunesa ali nesto nisam uspio, pa sam se logovao na icloud preko laptopa i tako prebacujem sada. Ima li neki drugi nacin?
https://www.samsung.com/uk/support/mobi ... rt-switch/belmster je napisao/la: ↑11 apr 2025, 10:30Pozdrav, nedavno sam prešao na iphone i imam par pitanja
1. Koji je najlaksi nacin da prebacim sliku/video nekome sa iPhonea na Android a da se sto manje izgubi na kvaliteti iste? Nedavno sam nesto snimao, poslao preko whatssup-a video, na drugom telefonu je kvaliteta blago rečeno očajna![]()
I found freedom. Losing all hope was freedom.
Kakav je Galaxy S23 FE , valja li čemu, vidim cijena mu je pristupačna
- Centre forward
- Kontakt:
Možda se neko susret'o sa sličnim belajom. Na Redmi Note 13 mi u galeriji ne prikazuje fotografije i slike koje fotografišem ili preuzmem. Tek nakon gašenja, te ponovnog pokretanja telefona one se "pojave" u galeriji.
Ima li sličnih slučajeva
Ima li sličnih slučajeva

05.09.1995 ♥
11-0-0 Rekordmeister
Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss
11-0-0 Rekordmeister
Bila je opcija upaljena. Nakon gašenja smanjio je potrošnju system apps za 3x. Sada je opet sve ok, baterija je opet brutalna.

Ja sam davno imao slican problem, nesto sam bio cackao u postavkama i zeznuo. Uglavnom koliko se sjecam samo sam uradio "force stop" i clar cache galerije i rijesio sam problemCentre forward je napisao/la: ↑13 apr 2025, 00:43Možda se neko susret'o sa sličnim belajom. Na Redmi Note 13 mi u galeriji ne prikazuje fotografije i slike koje fotografišem ili preuzmem. Tek nakon gašenja, te ponovnog pokretanja telefona one se "pojave" u galeriji.
Ima li sličnih slučajeva![]()
- Centre forward
- Kontakt:
Hvala drug.belmster je napisao/la: ↑14 apr 2025, 00:27Ja sam davno imao slican problem, nesto sam bio cackao u postavkama i zeznuo. Uglavnom koliko se sjecam samo sam uradio "force stop" i clar cache galerije i rijesio sam problemCentre forward je napisao/la: ↑13 apr 2025, 00:43Možda se neko susret'o sa sličnim belajom. Na Redmi Note 13 mi u galeriji ne prikazuje fotografije i slike koje fotografišem ili preuzmem. Tek nakon gašenja, te ponovnog pokretanja telefona one se "pojave" u galeriji.
Ima li sličnih slučajeva![]()

05.09.1995 ♥
11-0-0 Rekordmeister
11-0-0 Rekordmeister
- kraljttbvb
- Kontakt:
Xiaomi Redmi 14C, 8/256
Valja li ovo za momka od 10 godina?
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.
- VensanKasel
- Kontakt:
Ma jok , slabo je to za njega .kraljttbvb je napisao/la: ↑14 apr 2025, 11:12Xiaomi Redmi 14C, 8/256
Samsung Ultra 25 ili Google Pixel 9 Pro XL , mjera je .
Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...
- superFrankie
- Kontakt:
Ali obavezno barem 512gb opcijaVensanKasel je napisao/la: ↑14 apr 2025, 11:17Ma jok , slabo je to za njega .kraljttbvb je napisao/la: ↑14 apr 2025, 11:12Xiaomi Redmi 14C, 8/256
- kraljttbvb
- Kontakt:
Je li lozis ili?VensanKasel je napisao/la: ↑14 apr 2025, 11:17Ma jok , slabo je to za njega .kraljttbvb je napisao/la: ↑14 apr 2025, 11:12Xiaomi Redmi 14C, 8/256
Za njegove godine i potrebe (sta je za zadaću preko Vibera i slicno) ne treba mu nešto bolje...
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.
- VensanKasel
- Kontakt:
Normalno da ložim , za njega je najjeftiniji što možeš naći , polovan bez ikakvih problema .kraljttbvb je napisao/la: ↑14 apr 2025, 11:26Je li lozis ili?VensanKasel je napisao/la: ↑14 apr 2025, 11:17Ma jok , slabo je to za njega .kraljttbvb je napisao/la: ↑14 apr 2025, 11:12Xiaomi Redmi 14C, 8/256
Za njegove godine i potrebe (sta je za zadaću preko Vibera i slicno) ne treba mu nešto bolje...
Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...
- kraljttbvb
- Kontakt:
Neću polovan, nek' ima neku garanciju.VensanKasel je napisao/la: ↑14 apr 2025, 11:57Normalno da ložim , za njega je najjeftiniji što možeš naći , polovan bez ikakvih problema .kraljttbvb je napisao/la: ↑14 apr 2025, 11:26Je li lozis ili?VensanKasel je napisao/la: ↑14 apr 2025, 11:17
Ma jok , slabo je to za njega .
Ovaj je bio 309, a sad 249 KM.
Ne izgleda mi loše, a nije skup, zato i pitam...
Nije u redu da dječaku kupiš C14 i onda da ga na PUBG-u neka djevojčica,tatina princeza,dere ko budalu...
Ispod razine Samsunga A56,djecak ne bi trebao da joj izlazi na megdan....
Ispod razine Samsunga A56,djecak ne bi trebao da joj izlazi na megdan....
12.11.2020 Georgia - N.Macedonia 0:1 (Goran Pandev)
- kraljttbvb
- Kontakt:
Prošao voz sa ironijom jutros, ovaj tvoj sad poprilicno kasni...
Kad smo već kod Samsunga, ima li kakav dobar uzeti za 500-700 KM. 

League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★
London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★
London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015
Ima. A55, možda i A56.
Emancipate yourselves from mental slavery...
Memento Mori...
Memento Mori...
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.