Ejnur je napisao/la: ↑16 apr 2025, 23:33
Kao sto je i Boljevic najbolji igrac

Raja danas na stadionu je rekla sta misli o njegovom mlataranju rukama i ne zalaganju.
Nama je potreban trener poput Osima,mada nasa najveca greska je sto nismo onda dali uslove koje je Dudic trazio i kad nam se nudio i bio redovan na istoku.
Trener koji ima gard,a da bi imao gard za Zelju mora imat neku historiju iza sebe dal u nekim jacim ligama ili u nasoj ligi,a ne da se konstatno dodvorava igracima i konstatno se on njima nesto zahvaljuje na nekom zalaganju a mi nemamo smisljene akcije niti ista.
Naravno da je Boljević naš najbolji igrač, uz Muftića. To što mu konstantno potencirate
mlataranje rukama dovoljno govori kolike ste neznalice. Međutim, ono što nikako ne potencirate je to da mi ne postojimo na terenu kad on ne igra. U ovom dvomeču protiv Širokog se to najbolje vidjelo, posebno u prvoj utakmici na Pecari.
Sa vama je to jednostavno tako, kad nekoga uzmete na zub, samo njega gledate, pljujete, spominjete i može zabiti deset golova zaredom, ali kad jedanaesti put promaši - eto vas.
Vi, ljudi moji, živite u nekim fantazijama. Maštate o nekoj igri, dominaciji, i sve to u ligi u kojoj minimalno tri ekipe imaju budžet koji je za nas naučna fantastika. Tri ekipe imaju (za naše uslove) neograničen budžet, mogu dovesti igrača kojeg požele, ponavljam - u nekim našim regionalnim okvirima. Ne mogu dovesti Mbappea i Lautara, čisto da se ogradim zbog onih koji će ovo shvatiti bukvalno.
Čuj nama treba trener koji ima gard, e baš ti hvala, to nismo znali, bez obzira što je takav trener potreban svakoj ekipi na planeti, od Real Madrida pa do petoligaša Halifaxa ili Wokinga.
Mi, da se ne zovemo Željezničar, bili bi u rangu Širokog, Veleža ili Sloge, to mora biti jasno i tebi i svima vama koji stalno nešto
naprđujete.
I još nešto, nema tog trenera koji će od Galića, Markovića, Šukilovića ili Cavnića napraviti igrače za nešto više od četvrtog, maksimalno trećeg mjesta na tabeli.