FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
85
51%
Prolazak u Play off
35
21%
Grupnu fazu
48
29%

Ukupno glasova: 168

MSOZ101
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la MSOZ101 » 16 apr 2025, 20:17

Ako bude uzvrat u Širokom to je najteži mogući put do osvajanja trofeja KUP-a BiH. Aktuelni osvajač KUP-a, aktuelni prvak BiH i za nas najteži stadion za odigrati nogometnu utakmicu. I sve redom nacionalistička i fašistička legla.

luckystrike
Kontakt:

Post Postao/la luckystrike » 16 apr 2025, 20:30

Zadovoljan sam ishodom druge polufinalne utakmice tj. protivnikom u finalu.

Mislim da nam je zadatak nešto lakši, unatoč možda i boljoj ekipi u odbrani a koja će sigurno imati i ogroman motiv, jer derbi je ipak derbi.

Mi svakako trebamo držati fokus na 3. mjestu u Prvenstvu, bez opuštanja, a u Kupu onda kako bude ;)

vedinjo98
Kontakt:

Post Postao/la vedinjo98 » 16 apr 2025, 20:33

luckystrike je napisao/la:
16 apr 2025, 20:30

Mislim da nam je zadatak nešto lakši, unatoč možda i boljoj ekipi u odbrani a koja će sigurno imati i ogroman motiv, jer derbi je ipak derbi.

Mi svakako trebamo držati fokus na 3. mjestu u Prvenstvu, bez opuštanja, a u Kupu onda kako bude ;)
Do finala kupa imamo dovoljno i vremena i utakmica da obezbijedimo 3. mjesto.
FK SARAJEVO
Titula: ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
Kup: ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐

OldTownDistrict
Kontakt:

Post Postao/la OldTownDistrict » 16 apr 2025, 20:43

PeppermintSA je napisao/la:
16 apr 2025, 19:45
de ba, smirite se
....sve drugo će proći!

luckystrike
Kontakt:

Post Postao/la luckystrike » 16 apr 2025, 20:49

vedinjo98 je napisao/la:
16 apr 2025, 20:33
luckystrike je napisao/la:
16 apr 2025, 20:30

Do finala kupa imamo dovoljno i vremena i utakmica da obezbijedimo 3. mjesto.
Ne mogu baš toliko biti optimističan.

Od utakmice u BL ne očekujem ništa, naročito sa sudijama koje su odredili. Opet, ne vjerujem ni da će pratioc uraditi nešto više u Mostaru, mada će haman oni imati naklonost sudija jer je halkić vicin igrač.

Očekujem da ćemo napraviti razliku u meču sa Slobodom, za koju opet ne mislim da ćemo nadigrati, dok pratioc igra s borcem.

A onda derbi... iskreno se nadam da je vrijeme da se "vrate" svi promašaji i nesreće kako ove tako i prošlih sezona, ali...

I onda gostovanje Slogi pred Kup, a između dvije finalne još jedna sa Širokim kući.

Nije baš sjajan raspored te molim Boga da nas povrede zaobiđu.

ErosViverosViv
Kontakt:

Post Postao/la ErosViverosViv » 16 apr 2025, 20:50

Sada u kupu motiva ne manjka. Naostreni smo maksimalno, pa i ta utakmica ako je prva na kosevu mi tu moramo zavrsiti posao, izudarati ih i 3-0 slaviti.
Tamo ni real nije siguran.
Onda docek na bradini pa na kosevu.

Igrajte za Vedrana!

SHZ82
Kontakt:

Post Postao/la SHZ82 » 16 apr 2025, 20:54

mi smo do finala izbacili Slogu, Zrinjski i Borac najtezi moguci put.
Iako Siroki ima trenera koji je medzu top 5 trenera koji su se pojavili na nasim terenima mislim da uz ozbiljan pristup i da nas pobrede dalje ne sakate trebali bi osvojiti kup, sto bi itekako znacilo za trenera u kojeg se pocelo sumnjati ali jbga takvi smo.
Nadam se da se Guli uskoro vraca da ne izgubi previse ritma za utakmice

EastMadness
Kontakt:

Post Postao/la EastMadness » 16 apr 2025, 21:20

Da nam je druga samo tekma na kosevu :pray: :pray:

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 16 apr 2025, 21:38

Trofej kupa u ovoj sezoni gdje su nas na sve načine pokušali oteti i pokrasti je dokaz da smo uboli sa trenerom konačno.
Dati čovjeku punu podršku, slijedeće godine pokušati što manje promijeniti osim ovih beskorisnih igrača i probati se pomjeriti, mislim da se neko treba iznervirati i napraviti toliko dobru ekipu da ni sudije ne mogu ništa. Nadam se da ćemo doći do trofeja i razbiti taj maler a slijedeće godine na sve trofeje jurišati, ove godine kup i superkup bi bili top.

San za slijedeću sezonu :

Golman za stepenicu jači od Rogića a Rogića staviti na klupu mislim da doprinosi atmosferi uveliko.
Da se zadrže i Beganović i Kuprešak te sa oporavljenim Gojkovićem tu ne bih ništa mijenjao. Probao bih dovesti jednog beka čisto zaoštrit konkurenciju mada je i sad to dobro. Uz Paskaleva, Mujkića koji je fantastičan te Jovića koji je jako dobar to bi bilo to.

Mokri san za vezni red bi bio da se dovede Cimirot i Amar Rahmanović te Pavičić otkupi a Lulić i ne mora. Dakle nekako uz Jattu koji nadolazi već standardnog Bubanju te eventualno oporavljenog Đorđevića to bi bilo to (ako se uopšte može oporavit)

Prodati Renana i Viverosa obojica su dobri u svojim klubovima i dovest nekog zajebanog špica te ga upariti sa Gulijem a Butića imati za neke horuk utakmice gdje treba neko da se pofajta. Zadržati Gulija još godinu, da osvojimo titulu pa nek ide.

Šta bih još bila utopija dovest jednog manjeg bržeg fudbalera koji može igrati SS ili lažnu desetku ili takvu poziciju.

Dakle maksimalno 4-5 dovesti i prodati Renana, Viverosa, ugovor ističe Mustafiću, Kyeremehu (tu probati konačno završit papire možda ga i ostavit) , probati riješiti Turkeša i Gruzijca nekako, te probat utopit Matanovića za bilo šta, Julardžiju za bilo šta, Jelić Balti zahvalit, Šerbečića smo se kutarisali, ako dovedemo golmana Rockova ili pokolonit nekom il posudit samo da nije tu, ima Rogić i Mušija i treći golman ako dođe dosta. Vidjeti šta ćemo sa Mehmedovićem (nešto mislim da može ostat mlad je) , Peneradne se kutarisat nekako i ugovora a za Durakovića probat bilo šta uzet ako ne pustit ga besplatno. Za Unušića naći neku opciju, posudba, raskid. Probati posuditi Tarika Kapetanovića negdje.

Dosta dobar temelj, dakle za prvih 11 maksimalno 4 igrača

Novi golman
Beganović Paskalev Gojković Mujkić Kuprešak
Bubanja Cimirot
Rahmanović
Guliasvili Novi špic

Klupa i rotacija :
Pavičić
Jatta
Rogić
Mehmedović
Đorđević
Soldo
Novi bek
Jović
Krdžalić
Hamzić
Musija
Kyeremeh
Butić

To je 24 igrača što je optimalno za Europu, ligu i kup i spoj mladosti i iskustva naravno biće tu i 2 u21 igrača nova neka da li će to bit Đurić ili neki novi akademac vidjet. Imamo fkt previiše igrača na platnom spisku trenutno bogami užas jedan živi koliko imamo igrača.
Ono što vodi i vuče svijet, nisu lokomotive, nego ideje. – Viktor Igo.

Neza
Kontakt:

Post Postao/la Neza » 16 apr 2025, 21:57

bice 20k protiv Listice, nebitno jel budemo igrali prvi ili drugi

AVNOJ
Kontakt:

Post Postao/la AVNOJ » 16 apr 2025, 22:01

U ovom ludilu, totalno smo zaboravili Gojkovića.

Brz oporavak i da ga što prije vidimo u bordo dresu.
Čovjek nije slobodan dok sve ne izgubi.

Sazg
Kontakt:

Post Postao/la Sazg » 16 apr 2025, 22:47

AVNOJ je napisao/la:
16 apr 2025, 22:01
U ovom ludilu, totalno smo zaboravili Gojkovića.

Brz oporavak i da ga što prije vidimo u bordo dresu.
Brz oporavak i što prije na teren ako Bog da. Ne smije ništa da fali ima da ga oporavimo za 2 mjeseca 😉😉😉🤣🤣🤣

Galantni
Kontakt:

Post Postao/la Galantni » 16 apr 2025, 23:44

Kakve su sanse da igramo EL, sta se mora poklopit da bidemo u prvih 33

Rule_hz
Kontakt:

Post Postao/la Rule_hz » 16 apr 2025, 23:46

Galantni je napisao/la:
16 apr 2025, 23:44

Pa osvajac kupa ide u liga evrope
RODJEN SAM NA SJEVERU,
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.

Galantni
Kontakt:

Post Postao/la Galantni » 16 apr 2025, 23:53

Rule_hz je napisao/la:
16 apr 2025, 23:46
Galantni je napisao/la:

Sad smo na 34 mjestu po koeficijentu. Znaci da cemo igrad konferenciju. Ne znam sta kontaju sa Rusijom, ako je ne planiraju onda bi mogli upasti u drugo pretkolo EL, ali ne znam ko to i kad odlucuje

NajvecaRadosti
Kontakt:

Post Postao/la NajvecaRadosti » 16 apr 2025, 23:58

Rule_hz je napisao/la:
Galantni je napisao/la:

Ako osvojimo kup krecemo od 2.pretkola konferencijske
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 17 apr 2025, 01:11

jurisicduska je napisao/la:
16 apr 2025, 21:38
Trofej kupa u ovoj sezoni gdje su nas na sve načine pokušali oteti i pokrasti je dokaz da smo uboli sa trenerom konačno.
Dati čovjeku punu podršku, slijedeće godine pokušati što manje promijeniti osim ovih beskorisnih igrača i probati se pomjeriti, mislim da se neko treba iznervirati i napraviti toliko dobru ekipu da ni sudije ne mogu ništa. Nadam se da ćemo doći do trofeja i razbiti taj maler a slijedeće godine na sve trofeje jurišati, ove godine kup i superkup bi bili top.

San za slijedeću sezonu :

Golman za stepenicu jači od Rogića a Rogića staviti na klupu mislim da doprinosi atmosferi uveliko.
Da se zadrže i Beganović i Kuprešak te sa oporavljenim Gojkovićem tu ne bih ništa mijenjao. Probao bih dovesti jednog beka čisto zaoštrit konkurenciju mada je i sad to dobro. Uz Paskaleva, Mujkića koji je fantastičan te Jovića koji je jako dobar to bi bilo to.

Mokri san za vezni red bi bio da se dovede Cimirot i Amar Rahmanović te Pavičić otkupi a Lulić i ne mora. Dakle nekako uz Jattu koji nadolazi već standardnog Bubanju te eventualno oporavljenog Đorđevića to bi bilo to (ako se uopšte može oporavit)

Prodati Renana i Viverosa obojica su dobri u svojim klubovima i dovest nekog zajebanog špica te ga upariti sa Gulijem a Butića imati za neke horuk utakmice gdje treba neko da se pofajta. Zadržati Gulija još godinu, da osvojimo titulu pa nek ide.

Šta bih još bila utopija dovest jednog manjeg bržeg fudbalera koji može igrati SS ili lažnu desetku ili takvu poziciju.

Dakle maksimalno 4-5 dovesti i prodati Renana, Viverosa, ugovor ističe Mustafiću, Kyeremehu (tu probati konačno završit papire možda ga i ostavit) , probati riješiti Turkeša i Gruzijca nekako, te probat utopit Matanovića za bilo šta, Julardžiju za bilo šta, Jelić Balti zahvalit, Šerbečića smo se kutarisali, ako dovedemo golmana Rockova ili pokolonit nekom il posudit samo da nije tu, ima Rogić i Mušija i treći golman ako dođe dosta. Vidjeti šta ćemo sa Mehmedovićem (nešto mislim da može ostat mlad je) , Peneradne se kutarisat nekako i ugovora a za Durakovića probat bilo šta uzet ako ne pustit ga besplatno. Za Unušića naći neku opciju, posudba, raskid. Probati posuditi Tarika Kapetanovića negdje.

Dosta dobar temelj, dakle za prvih 11 maksimalno 4 igrača

Novi golman
Beganović Paskalev Gojković Mujkić Kuprešak
Bubanja Cimirot
Rahmanović
Guliasvili Novi špic

Klupa i rotacija :
Pavičić
Jatta
Rogić
Mehmedović
Đorđević
Soldo
Novi bek
Jović
Krdžalić
Hamzić
Musija
Kyeremeh
Butić

To je 24 igrača što je optimalno za Europu, ligu i kup i spoj mladosti i iskustva naravno biće tu i 2 u21 igrača nova neka da li će to bit Đurić ili neki novi akademac vidjet. Imamo fkt previiše igrača na platnom spisku trenutno bogami užas jedan živi koliko imamo igrača.
Slazem se sa svim, samo moras bit realan da nepostoji ni 0 % da ti Gukijashvili ostane.. Cak me nebi zacudiko da on vise nece ni igrat do kraja za nas, da su pare legle i da se samo ceka kraj sezone.

Takodje Djordjevic je zavrsio karijeru.

Kapetanovic krdzakic i mujkic ce ti bit u21

Slazem se da je najbolja opcija da Rogica produze i da ga stave na klupu a da dovedu boljeg golmana al pritom da radkinu Rockova.. ZNASLI TI HAVERU KOLIKO TO KOSTA, drugo rogic tesko da pristane da shedi na klupi jos 2 godine pa to bi znacilo kraj njegove karijere

Ostalo ok

Lucas
Kontakt:

Post Postao/la Lucas » 17 apr 2025, 02:18

NajvecaRadosti je napisao/la:
16 apr 2025, 23:58
Rule_hz je napisao/la:
Galantni je napisao/la:

Jel to 100 % važi za kvalifikacije KL ovog ljeta ?

NajvecaRadosti
Kontakt:

Post Postao/la NajvecaRadosti » 17 apr 2025, 08:13

Lucas je napisao/la:
17 apr 2025, 02:18
NajvecaRadosti je napisao/la:
16 apr 2025, 23:58
Rule_hz je napisao/la:

Jel to 100 % važi za kvalifikacije KL ovog ljeta ?
Mislim da je tako svake sezone.Npr da je Borac osvojio kup onda bi 2.na tabeli krenuo iz 2.pretkola
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!

Sazg
Kontakt:

Post Postao/la Sazg » 17 apr 2025, 08:16

Neko mi reće neki dan da stavim člansku pa onda da komentarišem. Evo ide članska.
slika

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Amidzaa, Arnelv52, EastMadness, johntravolta123, Konzerva, Proximic, ronaldo99, ShojaStojan, Tatamata1946 i 66 gostiju.