FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
42
21%
2. Borbu za Evropu
94
47%
3. Sredinu tabele
38
19%
4. Borbu za opstanak
27
13%

Ukupno glasova: 201

maherdoo
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la maherdoo » 17 apr 2025, 10:37

Pozdravu forumasima, citao sam dugo, rekoh da i ja doprinesem :)
Po meni glavni krivac za ovo ispadanje iz kupa je coric, ne treba ni igrace postedjeti, ali na kraju je ovo ipak coricev kiks. Jucerasnja utakmica je bila samo formalnost, sve je bilo rjeseno nakon prve utakmice. Krivim corica iskljucivo zbog kompletnog pristupa u ove dvije utakmice. U dvije najbitnije utakmice u sezoni nije uspio da barem koliko toliko podigne ekipu i motivise, ako nista da barem igraci izgledaju da im je stalo. Totalno mrtvilo i teski bolikurac od pristupa igraca u ove dvije utakmice.
Ima ovdje u kadru solidnih igraca, muftic, boljevic, jaber, radovac, sosic, krpic su i vise nego solidni premijerligaski igraci. Za jabera smo na zimu mislili uzeti milione, medjutim ne znam sta je sa njim, on je bas u velikom padu. Tu nesto nije dobro. Sad ne bi 500 hiljada uzeli za njega.
Sve te neke sitnice koje se gomilaju, od forme igraca, upitne taktike, pristupa igraca su ipak plod rada/nerada strucnog staba. Coric je s njima svaki dan, vidi sta ko moze, a sta ne moze.

AjkulaCekicarka
Kontakt:

Post Postao/la AjkulaCekicarka » 17 apr 2025, 10:42

1921boy je napisao/la:
17 apr 2025, 10:27
Kakvi dupli aršini. :bow: :bow:

Do decembra pričali kako nije ni titula daleko, kako ćemo biti drugi ili treći na kraju, kako uzimamo kup glat, pojačali smo se da ganjamo pitare a sad se izvlače izjave od prije 7-8 godina i radi se paralela kao eto sad se i mi nalazimo u raskoraku ambicija i onoga što imamo. Bravo! Našima smo glave skidali i za puno manjih stvari a sad se brani Ćorić koji je kao neki megatrener. Pitam se da li je isti kriterij za Bašića i Ćorića koji su sa strane i Mulalića i Adžema? :salut: :salut:
Tjerali i nogama i rukama!

Nema to veze sa Željom ni sa sportom generalno.
Samo interes, dakle repa.
Kladim se da je svim ovim invalidima isti menadžer, ili oh je par al dobro uvezanih sa domaćim lihvarima.

Jedan od forumskih genija sa ovog pdf-a je govorio za Šukilovića, dok je igrao za TC, da će postati ozbiljan igrač.
Sad taj isti naziva neznalicama one koji prozivaju Ronalda sa durmitora i Sir Denisa.
:lolno:

MRŠ od i iz Želje!

MRŠ!

Riquelme1921
Kontakt:

Post Postao/la Riquelme1921 » 17 apr 2025, 10:45

1921boy je napisao/la:
17 apr 2025, 10:34
Riquelme1921 je napisao/la:
17 apr 2025, 10:21
Ne razumijem šta tačno fali ovoj upravi, napravili su skroz ok posao za manje od godinu dana, na kraju krajeva ne vidim ko se bolji nudi za to mjesto.

Ko je to bolji da hoće da dođe kod nas za ove pare? Opet pitam hoće li novi trener naučiti Galića da centrira ako on nije naučio za 15 godina, od Šukilovića napraviti Salibu itd...

Na kraju krajeva, ugledajmo se na Zrinjski.
Prvu sezonu sa Jakirovićem su završili peti te nisu igrali Europu ali su ga istrpili, ostalo znamo.
Upravi ne fali ništa, fali im samo još koji čovjek da pojačaju UO. Mojne ba paralele sa Galićem i Šukilovićem, koji su ih khurac dovodili i zbog čega im igraju? Ako Galić ne zna centrirat, što mu igra svaku? Što ne igra Odinaka? Galić ne igra mjesec dana i u Širokom odmah uleti da odradi 90, a Odinaka koji se poprilično ustalio i koji je sa svim svojim manama manje zlo nego Galić ode na klupu. Šukilović je Bekrićeva zaostavština, doveli su ga jer nisu imali koga drugog, a bolje da nisu nikog. Gde nestade Mahmić jučer?

Kod Jakira si imao šta vidjeti, a šta imamo kod Denisa? Ispada da ga ja sad hoću svim silama otjerati ali stvarno šta smo to vidjeli posebno pa da kažeš on je taj? Ali iskreno, iskreno te pitam. Ja nisam vidio ništa posebno, ništa što ne bi mogao Adžem raditi. Volio bih da me neko prosvijetli jer ja očigledno ne vidim.
Odinaka će po meni biti dosta bolji bek od Galića u karijeri obzirom na fizikalije i moć u napadu ali ovo mu je prva sezona u Premijer ligi i puno propusta ima u tom defenzivnom segmentu. Galić je puno sigurniji nazad i vjerujem da Ćorić nije htio rizikovati ništa na gostovanju i započeti sa Odinakom zbog straha neke greške.
Na pitanje što su dovodili Šukilovića i Galića, jedan je doveden u septembru kada su nam svi planovi propali i nismo imali novca za druga rješenja. Pokušalo se sa Gojkovićem ali plata je jednostavno bila ogromna, nismo mogli. Možda smo i mogli da je Badžak htio, budući da je lupao cifre za Čileanca a za ovog nije htio no to sada nije tema. Okej, ne može Gojković, ali zatim mi nismo uspjeli dovesti niti Iliju Mašića koji je izabrao sjediti na klupi u Zrinjskom prije prve postave kod nas. I onda tu ostane Šukilović koji se doveo kada je sezona već uveliko počela.
Što se tiče Galića, u vrijeme kada je on doveden nismo imali novca ni za šta ali bukvalno. Došao je jer nismo imali za bolje, koliko se sjećam došao je u prijelaznom roku sa Resićem, Vučenovićem, Fataijem itd., kasnije je bilo mnogo važnije zamjeniti takve igrače nego njega.
Mahmić je po meni puno lošiji od Šukilovića. Uz to, koristi se lijevom nogom dakle ako će igrati Mahmić igrati će u paru sa Šukilovićem/Cavnićem što bi značilo da Karamarko ide na klupu a realno je to naš najbolji štoper dakle nema smisla.
Slažem se, ni ja nisam zadovoljan izvedbom u kupu. Mislim da u prvoj utakmici nije kriv Denis, a što se tiče druge da je pogriješio sa izmjenama. Ja sam se iskreno nadao Peixotu ili Lauševiću.
Boli i mene ovo ispadanje iz kupa, boli što ne plešemo na terenu, što moramo strepiti protiv svakoga do zadnje minute već godinama ali moramo razmišljati na budućnost. Mi od Amara Osima nismo jednog trenera zadržali duže od 1 cijele sezone. Hajmo istrpiti barem nekoga, prvo što bi morali sve ispočetka a drugo što ne vidim neku sad mega bolju opciju.
Grupa iznad svakog pojedinca.

Lynx
Kontakt:

Post Postao/la Lynx » 17 apr 2025, 11:15

17 apr 2025, 10:45
1921boy je napisao/la:
17 apr 2025, 10:34
17 apr 2025, 10:21
Ne razumijem šta tačno fali ovoj upravi, napravili su skroz ok posao za manje od godinu dana, na kraju krajeva ne vidim ko se bolji nudi za to mjesto.

Ko je to bolji da hoće da dođe kod nas za ove pare? Opet pitam hoće li novi trener naučiti Galića da centrira ako on nije naučio za 15 godina, od Šukilovića napraviti Salibu itd...

Na kraju krajeva, ugledajmo se na Zrinjski.
Prvu sezonu sa Jakirovićem su završili peti te nisu igrali Europu ali su ga istrpili, ostalo znamo.
Upravi ne fali ništa, fali im samo još koji čovjek da pojačaju UO. Mojne ba paralele sa Galićem i Šukilovićem, koji su ih khurac dovodili i zbog čega im igraju? Ako Galić ne zna centrirat, što mu igra svaku? Što ne igra Odinaka? Galić ne igra mjesec dana i u Širokom odmah uleti da odradi 90, a Odinaka koji se poprilično ustalio i koji je sa svim svojim manama manje zlo nego Galić ode na klupu. Šukilović je Bekrićeva zaostavština, doveli su ga jer nisu imali koga drugog, a bolje da nisu nikog. Gde nestade Mahmić jučer?

Kod Jakira si imao šta vidjeti, a šta imamo kod Denisa? Ispada da ga ja sad hoću svim silama otjerati ali stvarno šta smo to vidjeli posebno pa da kažeš on je taj? Ali iskreno, iskreno te pitam. Ja nisam vidio ništa posebno, ništa što ne bi mogao Adžem raditi. Volio bih da me neko prosvijetli jer ja očigledno ne vidim.
Odinaka će po meni biti dosta bolji bek od Galića u karijeri obzirom na fizikalije i moć u napadu ali ovo mu je prva sezona u Premijer ligi i puno propusta ima u tom defenzivnom segmentu. Galić je puno sigurniji nazad i vjerujem da Ćorić nije htio rizikovati ništa na gostovanju i započeti sa Odinakom zbog straha neke greške.
Na pitanje što su dovodili Šukilovića i Galića, jedan je doveden u septembru kada su nam svi planovi propali i nismo imali novca za druga rješenja. Pokušalo se sa Gojkovićem ali plata je jednostavno bila ogromna, nismo mogli. Možda smo i mogli da je Badžak htio, budući da je lupao cifre za Čileanca a za ovog nije htio no to sada nije tema. Okej, ne može Gojković, ali zatim mi nismo uspjeli dovesti niti Iliju Mašića koji je izabrao sjediti na klupi u Zrinjskom prije prve postave kod nas. I onda tu ostane Šukilović koji se doveo kada je sezona već uveliko počela.
Što se tiče Galića, u vrijeme kada je on doveden nismo imali novca ni za šta ali bukvalno. Došao je jer nismo imali za bolje, koliko se sjećam došao je u prijelaznom roku sa Resićem, Vučenovićem, Fataijem itd., kasnije je bilo mnogo važnije zamjeniti takve igrače nego njega.
Mahmić je po meni puno lošiji od Šukilovića. Uz to, koristi se lijevom nogom dakle ako će igrati Mahmić igrati će u paru sa Šukilovićem/Cavnićem što bi značilo da Karamarko ide na klupu a realno je to naš najbolji štoper dakle nema smisla.
Slažem se, ni ja nisam zadovoljan izvedbom u kupu. Mislim da u prvoj utakmici nije kriv Denis, a što se tiče druge da je pogriješio sa izmjenama. Ja sam se iskreno nadao Peixotu ili Lauševiću.
Boli i mene ovo ispadanje iz kupa, boli što ne plešemo na terenu, što moramo strepiti protiv svakoga do zadnje minute već godinama ali moramo razmišljati na budućnost. Mi od Amara Osima nismo jednog trenera zadržali duže od 1 cijele sezone. Hajmo istrpiti barem nekoga, prvo što bi morali sve ispočetka a drugo što ne vidim neku sad mega bolju opciju.
Bravo za komentar, +1
63. minut, Švicarska vodi Italiju 2:0, a ono

“Publika u Berlinu se očito zabavlja meksičkim valom”

Velid Spaho

Željezničar za život cijeli!💙

Mamba21
Kontakt:

Post Postao/la Mamba21 » 17 apr 2025, 11:35

Šta je bilo @Riquelme sad ne valja?
Kad sam ti govorio da je pitanje vremena kad će kola krenuti niz brdo, ti si me ubjeđivao da ovo sve valja, da su igrači top, da je Denis najbolji trener u ligi i ostale gluposti koje si pisao.
Sad kad smo prepušteni pitarima na milost ili ne milost ili Slogi iz Doboja da ne uveže par dobrih rezultata, da nam ponovo diše za vratom. Sad ti je došlo iz guzice u glavu.

Denis je alibi trener, nikad neće imati muda da napravi nešto više, najbolji dokaz njegovog straha je utakmica na Koševu 1:1 gdje imaš vodstvo i ti sve staviš u odbrani u prvom poluvremenu i moliš Boga da ne primiš gol.
IGRAJTE SRCEM SARAJEVSKI PLAVI!

Uniited
Kontakt:

Post Postao/la Uniited » 17 apr 2025, 11:59

Ne može se reći da Ćorić nije kriv, imao si 180 min utakmice NAJVAŽNIJE za cijelu sezonu,
da bih on šta napravio sa ekipom?
Sve je u sistemu trenera, razumljivo ne može ni napraviti od igrača vrhunske klase,
ali ako nema sistema kako da igraju ne mogu samo izaći na teren pa šta ko uradi i nadat se najboljem.
Na treningu šta vježbaju daj na stranu i ubaci to je sve, e pa majstore to ne prolazi.
Ne mora doći do smjene trenera, ali on ako misli da vodi i dalje mora poraditi na sebi.
Forza Željo
Željo je šampion

zeljovolimte
Kontakt:

Post Postao/la zeljovolimte » 17 apr 2025, 12:13

Ova skupina placenika se morala "napadati" u svakoj utakmici. Veci pritisak su imali igraci kod Ivkovica nego ovi sad.

Raja konta ako aplaudira da ce oni biti bolji i iskupiiti se. A oni sve gori i gori, tako dw nam bude i pouka za iduce sezone da im moramo **** mater na vrijeme da budu svjesni gdje i za kakav klub igraju.

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 17 apr 2025, 12:42

Coric valja ili ne valja nije vazno, svakako nema zelju da nastavi vise a nema ni uprava zelju da on ostane. On i Rahimic su tu ili do kraja sezone ili do kraja aprila. Potrage su vec krenule.
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA

"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."

Bersaga
Kontakt:

Post Postao/la Bersaga » 17 apr 2025, 13:11

Bez obzira na ispadanje, očekivalo se više od jučerašnje utakmice. Raja sa tribina maksimalno ispoštovala kao i uvijek . Ekipa je fizički nespremna, to je evidentno. Nemamo već dugo timskih akcija, sve na silu, petljanje, dođemo do 16 i vraćaj nazad, šutevi sa distance mizerni. Ćorić je opet promašio sa izmjenama i to debelo. Počeo je ići na živce sa ovim izjavama da nema šta zamjeriti i da su dali sve od sebe. Radite li vi šta na treninzima? Mehak je on za vođenje Želje i glava poput Krpića, Boljevića, Karamarka i ostalih. Postoji taj postavljeni cilj i nek sude po njemu ali vala meni će biti svejedno ostao ili ne, isto kao i Rahimić. S obzirom na reputaciju, jako skroman posao je obavio. Sljedeće tri utakmice će biti horor, samo nek ovako nastave.
Uz tebe sam od rođenja svog,
uz tebe sam ja,
samo nek te čuva dragi Bog,
gdje god ti da zaigraš.

Tramvaji29877
Kontakt:

Post Postao/la Tramvaji29877 » 17 apr 2025, 13:22

Znaci ako ja dobro razumijem, jedan od glavnih argumenata zašto treba smijeniti Ćorića, je zato što smo i u prošlosti tako radili. Znači ako smo se ogriješili o pokojnom Odi, o Edisu, o Adzemu itd., hajmo sada isto to uraditi i Denisu.

Ja zaista ne vidim kako mi možemo s ovim načinom razmišljanja mozemo išta korisno uraditi. Umjesto da uradimo nesto novo i drugačije, a to je da istrpimo nekada nekog trenera (a da se on ne zove Amar Osim), pored svih njegovih mana i da mu damo dugoročno neku sansu, pretpostavljam da ce se iste greske praviti kao u prošlosti. Nadam se da u upravi razmišljaju pametnije i da makar do kraja sezone nece mijenjati trenera.

Sto se tiče samog Denisa svima nam je jasno da nije sve idealno, ima on itekako mana, jedna koja svima upada u oči, je da u drugom dijelu sezone nakon odlaska Tomislava Kovaca, nas trener gotovo svaku utakmicu pravi katastrofalne izmjene, a u prvom dijelu sezone većinu utakmica izmjene su bile fantastične.

Dakle nije pitanje ovdje Denisa kao Denisa, vec nacin razmisljanja da se mijenja samo radi promjene, zato sto ljudi kod nas ne mogu podnijeti realnost i radije ce zivjeti u iluziji da ce konstantne promjene neki boljitak donijeti, iako nas historija uci da nije tako.

Evo npr. danas da trener dobije otkaz, i da npr. Dino Djurbuzovic ponovo se vrati, razvali sve, dovede nas do treceg mjesta, u Evropi isto tako nešto dobro uradi poput Basica, a da npr. u ligi sledece sezone nakon 10, 15 kola budemo 5., 6., odmah ce uslijediti pritisak kao i sa Basicem da ga treba otjerati i dovesti drugog.

Zaključak je da nije Denis kao Denis toliko bitan, vec je bitan nacin razmisljanja, gdje konstantnim promjenama nista necemo postici, evo moze doci i Adzem i Dino i Dudic i Klafurić i Edis, bilo ko od tih realnih trenera koje možemo dovesti, nakon pola godine maksimalno odmah ce i na njih krenuti pritisak da ih treba smijeniti, i sve tako u krug gdje se nista sustinski ne mijenja i gdje nema napretka.

Mamba21
Kontakt:

Post Postao/la Mamba21 » 17 apr 2025, 13:33

Kad Denis bude svjestan da vodi FK ŽELJEZNIČAR, ne Posušje ili Gošk i da ona rečenica "Mi svaku utakmicu idemo na pobjedu" da to stvarno misli, drugačije bi bilo.
Nijedan derbi nismo uzeli, kad on u svojoj glavi promjeni mišljenje i skupi muda i pokaže autoritet nad igračima da je iznad njih, možda će biti nešto od njega.
Jednostavno ili si pobjednik ili gubitnik.
IGRAJTE SRCEM SARAJEVSKI PLAVI!

Brkooo
Kontakt:

Post Postao/la Brkooo » 17 apr 2025, 13:34

Ljudi se nesto cude sto smo fizicki nespremni a nama kondicioni trener ublehas Seferovic. Kad on ode onda cemo vratiti Hidica, pa poslije njega Covica i tako u krug cemo mijenjati ovu trojcu ublehasa i ocekivati kao neki napredak.. :facepalm:

Borac u evropi protiv puno jacih ekipa je fizicki odlicno izgledao. Protiv Rapida u Becu, kad su ispali, igraci Rapida od umora padali sa nogu, a igraci Borca trcali kao da je tek utakmica krenula.

Toliko utakmica vise su odigrali ove sezone a fizicki su spremniji i svjeziji od nasih "fudbalera"..

dubioza144
Kontakt:

Post Postao/la dubioza144 » 17 apr 2025, 13:37

Za ovakvu ekipu i jest trener najbolji Amar da ih lagano posprda sve do jednog mozda bi tek tad skontali koliko ne znaju a ovaj i onamo nema nikakvog autoriteta mozda prema Lausevicu Foci i Sabicu
Ali duboko u srcu, u središtu naše Grbavice osim ratnog plamena, tinjala je jedna iskra, iskra koja je tiho šaputala pjesmu ljubavi i znala da će doći neko drugo vrijeme!

Koliki je Željo, Željo je GOLEM, nije velik nego GOLEM, razlika je veliko i GOLEMO.

PointBlank
Kontakt:

Post Postao/la PointBlank » 17 apr 2025, 13:40

Brkooo je napisao/la:
17 apr 2025, 13:34
Ljudi se nesto cude sto smo fizicki nespremni a nama kondicioni trener ublehas Seferovic. Kad on ode onda cemo vratiti Hidica, pa poslije njega Covica i tako u krug cemo mijenjati ovu trojcu ublehasa i ocekivati kao neki napredak.. :facepalm:

Borac u evropi protiv puno jacih ekipa je fizicki odlicno izgledao. Protiv Rapida u Becu, kad su ispali, igraci Rapida od umora padali sa nogu, a igraci Borca trcali kao da je tek utakmica krenula.

Toliko utakmica vise su odigrali ove sezone a fizicki su spremniji i svjeziji od nasih "fudbalera"..
Ovo je mozda i najbitniji dio…

dubioza144
Kontakt:

Post Postao/la dubioza144 » 17 apr 2025, 13:50

A nije nam bio dobar onaj Ancelotijev
Ali duboko u srcu, u središtu naše Grbavice osim ratnog plamena, tinjala je jedna iskra, iskra koja je tiho šaputala pjesmu ljubavi i znala da će doći neko drugo vrijeme!

Koliki je Željo, Željo je GOLEM, nije velik nego GOLEM, razlika je veliko i GOLEMO.

MrkiMedo
Kontakt:

Post Postao/la MrkiMedo » 17 apr 2025, 13:51

irfo je napisao/la:
17 apr 2025, 12:42
Coric valja ili ne valja nije vazno, svakako nema zelju da nastavi vise a nema ni uprava zelju da on ostane. On i Rahimic su tu ili do kraja sezone ili do kraja aprila. Potrage su vec krenule.
Nazalost. Ja sam ocekivao puno ozbiljnije stvari od njih dvojice, pogotovo od Denisa, ali sve mi se cini da je i on goli prosjek. Jos jedna godina potrosena i puno para baceno za nista.

zeljovolimte
Kontakt:

Post Postao/la zeljovolimte » 17 apr 2025, 13:58

Ovi branioci UO. Sta se desava sa platama?

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 17 apr 2025, 14:11

MrkiMedo je napisao/la:
17 apr 2025, 13:51
irfo je napisao/la:
17 apr 2025, 12:42
Nazalost. Ja sam ocekivao puno ozbiljnije stvari od njih dvojice, pogotovo od Denisa, ali sve mi se cini da je i on goli prosjek. Jos jedna godina potrosena i puno para baceno za nista.
Mene je vise general razocaro.
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA

"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."

StrikeWarzone
Kontakt:

Post Postao/la StrikeWarzone » 17 apr 2025, 14:16

Brkooo je napisao/la:

Slazem se, ali ima tu i do materijala, sto bi najtrofejniji rekao.
Nije isto imati Meijersa i Carolinu koji su bili u Holandiji, pa Nikolova koji je reprezentativac,Grahovca koji godinama igra na visokom nivou, Ogrineca pa onda Savica koji u 31. Igra 7 utakmica u mjesec a s druge strane promahu Sukilovica, tromog Radovca, i izgubljenog Cvetka i Jabera...
Htjeli su da te gase, yeb'o si im mater!

Lokomotifa
Kontakt:

Post Postao/la Lokomotifa » 17 apr 2025, 14:17

Brkooo je napisao/la:

Ovo je suština, a ovome se malo govori. Ne zanimaju me ni Hidić, Čović, ni Seferović, ali imam oči i vidim da ovaj Željo ima kapacitet da odigra 60 minuta max, a sinoć protiv Širokog 45 minuta. Poslije 60 minute igrači dišu na škrge, pa zbog toga padnemo u igri, i dešavaju se situacije kao protiv Posušja i GOŠK-a. Prosto nevjerovatno da si profesionalni fudbaler, igraš za klub sa ogromnom armijom navijača, tradicijom preko 100 godina i nisi u stanju da odigraš 90 minuta visokog tempa. Pa jarane, prešaltaj se na mininogomet, pikado, šah, šta god ali za tebe fudbal nije.

Ne znam ko je kod pitara kondicioni trener, ali zadnju na Grbavici protiv nas, u fizičkom smislu, ne govorim sada o taktičkom, izgledali su u odnosu na nas kao Paris Saint Germain. Bolji i jači u duelu, bezobrazniji, energičniji, više trče u kontinuitetu svih 90 minuta, a nas grčevi hvataju. Ma daj, dosta je ba više. Trenirajte pi*ke.
"19.09.1921. Sarajevski podsavez je prihvatio novi klub u svoje okrilje i uvrstio ga u takmičarski kalendar za sezonu 1921/1922. Kao tada jedini radnički klub među nacionalno orijentisanim klubovima FK Željezničar se susreo sa mnogim teškoćama."

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Anpa i 23 gosta.