1921boy je napisao/la: ↑17 apr 2025, 10:34
Riquelme1921 je napisao/la: ↑17 apr 2025, 10:21
Ne razumijem šta tačno fali ovoj upravi, napravili su skroz ok posao za manje od godinu dana, na kraju krajeva ne vidim ko se bolji nudi za to mjesto.
Ko je to bolji da hoće da dođe kod nas za ove pare? Opet pitam hoće li novi trener naučiti Galića da centrira ako on nije naučio za 15 godina, od Šukilovića napraviti Salibu itd...
Na kraju krajeva, ugledajmo se na Zrinjski.
Prvu sezonu sa Jakirovićem su završili peti te nisu igrali Europu ali su ga istrpili, ostalo znamo.
Upravi ne fali ništa, fali im samo još koji čovjek da pojačaju UO. Mojne ba paralele sa Galićem i Šukilovićem, koji su ih khurac dovodili i zbog čega im igraju? Ako Galić ne zna centrirat, što mu igra svaku? Što ne igra Odinaka? Galić ne igra mjesec dana i u Širokom odmah uleti da odradi 90, a Odinaka koji se poprilično ustalio i koji je sa svim svojim manama manje zlo nego Galić ode na klupu. Šukilović je Bekrićeva zaostavština, doveli su ga jer nisu imali koga drugog, a bolje da nisu nikog. Gde nestade Mahmić jučer?
Kod Jakira si imao šta vidjeti, a šta imamo kod Denisa? Ispada da ga ja sad hoću svim silama otjerati ali stvarno šta smo to vidjeli posebno pa da kažeš on je taj? Ali iskreno, iskreno te pitam. Ja nisam vidio ništa posebno, ništa što ne bi mogao Adžem raditi. Volio bih da me neko prosvijetli jer ja očigledno ne vidim.
Odinaka će po meni biti dosta bolji bek od Galića u karijeri obzirom na fizikalije i moć u napadu ali ovo mu je prva sezona u Premijer ligi i puno propusta ima u tom defenzivnom segmentu. Galić je puno sigurniji nazad i vjerujem da Ćorić nije htio rizikovati ništa na gostovanju i započeti sa Odinakom zbog straha neke greške.
Na pitanje što su dovodili Šukilovića i Galića, jedan je doveden u septembru kada su nam svi planovi propali i nismo imali novca za druga rješenja. Pokušalo se sa Gojkovićem ali plata je jednostavno bila ogromna, nismo mogli. Možda smo i mogli da je Badžak htio, budući da je lupao cifre za Čileanca a za ovog nije htio no to sada nije tema. Okej, ne može Gojković, ali zatim mi nismo uspjeli dovesti niti Iliju Mašića koji je izabrao sjediti na klupi u Zrinjskom prije prve postave kod nas. I onda tu ostane Šukilović koji se doveo kada je sezona već uveliko počela.
Što se tiče Galića, u vrijeme kada je on doveden nismo imali novca ni za šta ali bukvalno. Došao je jer nismo imali za bolje, koliko se sjećam došao je u prijelaznom roku sa Resićem, Vučenovićem, Fataijem itd., kasnije je bilo mnogo važnije zamjeniti takve igrače nego njega.
Mahmić je po meni puno lošiji od Šukilovića. Uz to, koristi se lijevom nogom dakle ako će igrati Mahmić igrati će u paru sa Šukilovićem/Cavnićem što bi značilo da Karamarko ide na klupu a realno je to naš najbolji štoper dakle nema smisla.
Slažem se, ni ja nisam zadovoljan izvedbom u kupu. Mislim da u prvoj utakmici nije kriv Denis, a što se tiče druge da je pogriješio sa izmjenama. Ja sam se iskreno nadao Peixotu ili Lauševiću.
Boli i mene ovo ispadanje iz kupa, boli što ne plešemo na terenu, što moramo strepiti protiv svakoga do zadnje minute već godinama ali moramo razmišljati na budućnost. Mi od Amara Osima nismo jednog trenera zadržali duže od 1 cijele sezone. Hajmo istrpiti barem nekoga, prvo što bi morali sve ispočetka a drugo što ne vidim neku sad mega bolju opciju.
Grupa iznad svakog pojedinca.