Mislim da finalisti ulaze ali ako sam shvatio avdica valjda hoce da zovnu dvije ekipe vam ex yu..tipa rumunija
KK Bosna Visit Sarajevo
Moderatori/ce: nerminh74,CashMan,ultrasstyle_tz
- invincible1921
- Kontakt:
Re: KK Bosna Visit Sarajevo
=\_1921_/=
- VensanKasel
- Kontakt:
Bravo za tebe , na osnovu jedne utakmice ocjenjuješ čitavu sezonu ...NerminFatic je napisao/la: ↑17 apr 2025, 19:45Prvi put gledam novu Bosnu i ne mogu bilivit da se bore za prvo mjesto. Pa kud ce oni u Aba ligu a ne mogu ubaciti loptu sto mi na terminu ubodemo?![]()
Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...
Gegić, Penava...
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Jos veceras pustajte karte za finale 

- akisarajevo92
- Kontakt:
rekao je "po trenutnom", jos se ne znaju detalji, niti je uopste receno da se vec sljedece siri na 20 klubovainvincible1921 je napisao/la: ↑17 apr 2025, 20:56Mislim da finalisti ulaze ali ako sam shvatio avdica valjda hoce da zovnu dvije ekipe vam ex yu..tipa rumunija
ako hoce da budu sigurni osvoje ABA2 i idu u ABA1, a nije nemoguce da bude uskoro odluka da i porazeni finalista ide direktno
"po trenutnom" porazeni finalista ce razigravati sa predzadnjim iz ABA1 a to ce biti Cibona ili Krka
Don't believe the hype.
- invincible1921
- Kontakt:
Da da bas takoakisarajevo92 je napisao/la: ↑17 apr 2025, 21:01rekao je "po trenutnom", jos se ne znaju detalji, niti je uopste receno da se vec sljedece siri na 20 klubovainvincible1921 je napisao/la: ↑17 apr 2025, 20:56Mislim da finalisti ulaze ali ako sam shvatio avdica valjda hoce da zovnu dvije ekipe vam ex yu..tipa rumunija
ako hoce da budu sigurni osvoje ABA2 i idu u ABA1, a nije nemoguce da bude uskoro odluka da i porazeni finalista ide direktno
"po trenutnom" porazeni finalista ce razigravati sa predzadnjim iz ABA1 a to ce biti Cibona ili Krka

=\_1921_/=
-
- Kontakt:
Nmg oni dobiti cibonu pa da im je na pocetku +20 prednosti
I jel dovoljno sada finale za ulazak u ABA ligu ili se mora osvojiti ABA 2?
Kad se igra finale?
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
- akisarajevo92
- Kontakt:
29. april Sarajevo
6. maj Ljubljana
13. maj Sarajevo (ako bude potrebno)*
Don't believe the hype.
- svrakino1921
- Kontakt:
- svrakino1921
- Kontakt:
- svrakino1921
- Kontakt:
VELIKE PROMJENE
ABA liga se širi na 20 klubova, u nju ulaze Abu Dhabi i klub iz Rumunjske?
Skupština ABA lige održana je 2. travnja putem interneta, a odmah nakon sastanka objavljeno je priopćenje u kojem stoji da je sjednica bila konstruktivna, da su sve odluke vrlo blizu konačnog usvajanja, no da i dalje ostaje otvorena tema proširenja lige.
Kako javlja Sportklub, ako ne dođe do nekih nepredviđenih okolnosti, ABA liga bi sljedeće sezone trebala brojati 20 klubova, podijeljenih u dvije skupine s po deset momčadi. Prvih pet iz svake skupine plasirat će se u TOP 10 fazu, dok će se preostalih deset boriti za ostanak među regionalnom elitom. Rezultati iz prve faze prenosit će se u drugu, pa će ukupno biti odigrano 28 kola, umjesto dosadašnjih 30.
Drugim riječima, na kraju sezone nitko neće ispasti iz ABA lige, dok će pobjednik ABA 2 lige sigurno dobiti mjesto u najvišem rangu. Ipak, ostaje pitanje kako će se popuniti preostala tri mjesta. Najizglednije je da će to biti riješeno putem posebnih pozivnica, a bosanskohercegovački mediji već su objavili da će KK Bosna, bez obzira na ishod polufinalne serije protiv Vojvodine i završnicu ABA 2 lige, dobiti pozivnicu.
Za preostala dva mjesta situacija je neizvjesna. Postavlja se pitanje hoće li u elitu ući finalist ABA 2, hoće li se liga širiti izvan granica regije – spominje se rumunjski Cluj, pa čak i Abu Dhabi, koji je domaćin završnog turnira Eurolige. Ipak, ostaje upitno može li grad iz Ujedinjenih Arapskih Emirata u tako kratkom roku oformiti ozbiljnu momčad za sljedeću sezonu.
Skupština ABA lige nastavlja se 14. travnja, a ako sve prođe prema planu, mogli bismo dobiti elitno natjecanje s 20 klubova, ABA 2 ligu sa 16 klubova, jasno definiranu vlasničku strukturu i riješeno pitanje TV prava. Također, pitanje je što će biti s "nacionalnim ključem" koji ograničava broj momčadi iz jedne zemlje.
ABA liga se širi na 20 klubova, u nju ulaze Abu Dhabi i klub iz Rumunjske?
Skupština ABA lige održana je 2. travnja putem interneta, a odmah nakon sastanka objavljeno je priopćenje u kojem stoji da je sjednica bila konstruktivna, da su sve odluke vrlo blizu konačnog usvajanja, no da i dalje ostaje otvorena tema proširenja lige.
Kako javlja Sportklub, ako ne dođe do nekih nepredviđenih okolnosti, ABA liga bi sljedeće sezone trebala brojati 20 klubova, podijeljenih u dvije skupine s po deset momčadi. Prvih pet iz svake skupine plasirat će se u TOP 10 fazu, dok će se preostalih deset boriti za ostanak među regionalnom elitom. Rezultati iz prve faze prenosit će se u drugu, pa će ukupno biti odigrano 28 kola, umjesto dosadašnjih 30.
Drugim riječima, na kraju sezone nitko neće ispasti iz ABA lige, dok će pobjednik ABA 2 lige sigurno dobiti mjesto u najvišem rangu. Ipak, ostaje pitanje kako će se popuniti preostala tri mjesta. Najizglednije je da će to biti riješeno putem posebnih pozivnica, a bosanskohercegovački mediji već su objavili da će KK Bosna, bez obzira na ishod polufinalne serije protiv Vojvodine i završnicu ABA 2 lige, dobiti pozivnicu.
Za preostala dva mjesta situacija je neizvjesna. Postavlja se pitanje hoće li u elitu ući finalist ABA 2, hoće li se liga širiti izvan granica regije – spominje se rumunjski Cluj, pa čak i Abu Dhabi, koji je domaćin završnog turnira Eurolige. Ipak, ostaje upitno može li grad iz Ujedinjenih Arapskih Emirata u tako kratkom roku oformiti ozbiljnu momčad za sljedeću sezonu.
Skupština ABA lige nastavlja se 14. travnja, a ako sve prođe prema planu, mogli bismo dobiti elitno natjecanje s 20 klubova, ABA 2 ligu sa 16 klubova, jasno definiranu vlasničku strukturu i riješeno pitanje TV prava. Također, pitanje je što će biti s "nacionalnim ključem" koji ograničava broj momčadi iz jedne zemlje.
-
- Kontakt:
Ovo je početak povratka Bosne . Bosne bukvalno nije bilo na mapi 15 godina , nikakva spektakularne ekipa ovo nije I to je tako . Al Bodna se vraca i podrška a ne odmah kritika i pljuvati . BIT CE BOSNA OPET ŠAMPION.VensanKasel je napisao/la: ↑17 apr 2025, 20:58Bravo za tebe , na osnovu jedne utakmice ocjenjuješ čitavu sezonu ...NerminFatic je napisao/la: ↑17 apr 2025, 19:45Prvi put gledam novu Bosnu i ne mogu bilivit da se bore za prvo mjesto. Pa kud ce oni u Aba ligu a ne mogu ubaciti loptu sto mi na terminu ubodemo?![]()
Bravo za Bosnu
Nisam očekivao na početku sezone da će ovako daleko dogurati. Mislim da bez problema mogu sa Ilirijom igrati, i dobiti naravno.

Nisam očekivao na početku sezone da će ovako daleko dogurati. Mislim da bez problema mogu sa Ilirijom igrati, i dobiti naravno.
Tamo gdje si ti, tamo stanuje mi duša... FKB1926
Ovi igraci jednu cetvrtinu izgledaju k'o indijanci a drugu k'o kauboji ... ni njima nije jasno kako pobjedjuju ... 

'Jesil spreman da prihvatis da je BiH zadnja rupa na svirali, nedonosce, ludnica otvorenog tipa, moneta za potkusirivanje prolazis sigurno. Ako smatras drugacije ima forum pa se prijavi tamo' by BobRock
- PeppermintSA
- Kontakt:
Vakat je da se HZ vrate u skenderiju
Prvenstvo BiH 2021/2022 KK Bosna je zauzela 12-to mjesto na tabeli (5 pobjeda, 18 poraza) i planirana relegacija u A1 Ligu.
Sezona 2023/2024 Osvojen KUP BiH Mirza Delibašić - Prvi trofej nakon 14 godina.
Sezona 2024/2025 - Finalista KUP-a BiH Mirza Delibašić, regularni dio Prvenstva BiH okončan na prvom mjestu, igra se finale ABA2 lige.
Kakav napredak za 3 godine, od blata do zlata bukvalno!!!
Ovo je veliki pokazatelj da Uprava KK Bosna trenutno ima ljude sa vizijom i da su na pravom putu. Puna Skenderija sinoć je dokaz da podrška navijača neće izostati i da smo svi “nabrijani” za lični doprinos u povratku Bosne na stare dane slave.
BIĆE BOSNA OPET ŠAMPION
Sezona 2023/2024 Osvojen KUP BiH Mirza Delibašić - Prvi trofej nakon 14 godina.
Sezona 2024/2025 - Finalista KUP-a BiH Mirza Delibašić, regularni dio Prvenstva BiH okončan na prvom mjestu, igra se finale ABA2 lige.
Kakav napredak za 3 godine, od blata do zlata bukvalno!!!
Ovo je veliki pokazatelj da Uprava KK Bosna trenutno ima ljude sa vizijom i da su na pravom putu. Puna Skenderija sinoć je dokaz da podrška navijača neće izostati i da smo svi “nabrijani” za lični doprinos u povratku Bosne na stare dane slave.
BIĆE BOSNA OPET ŠAMPION

- svrakino1921
- Kontakt:
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.