FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
Ako druga bude na kosevu uz povoljan rezultat prve tekme aBd, ocekujem iskreno 17-18k. Ako ruse i dalje ostave na suspenziji, znaci li da osvajanjem kupa idemo u evropa ligu?
Bit će zahebano, ako revanš bude u Širokom.
- HordasOdMalena
- Kontakt:
Kakva utakmica Vladana protiv Čelzija. 

"Imao sam puno bolje opcije za ljeto, za mene lično su to bili odlični uslovi, puno bolji nego sad, ali mi je želja bila da Sarajevo zaradi. Klub je to zaslužio. Koliko god igrač bio dobar, uvijek je klub taj koji gura igrača."
"Stvarno ne shvatam ovo pisanje po forumu o strancima. Kao imamo previse stranaca ??? :?:
Uopste nemamo. Imamo tri stranca. Keremeha,Renana i Vrancica" (anti)KLOC
Uopste nemamo. Imamo tri stranca. Keremeha,Renana i Vrancica" (anti)KLOC
-
- Kontakt:
Pa ovo je Legia, a ne oni što su se prizivali.mosarajvosa83 je napisao/la: ↑17 apr 2025, 23:23Ovdje su forumske ublehe tj strucnjaci prizivali poljake u pretkolu kao najlakseg protivnika,drugoligasa![]()
-
- Kontakt:
Znam nego i oni su jaki i uvijek teski zbog publike.Morpheus je napisao/la: ↑17 apr 2025, 23:25Pa ovo je Legia, a ne oni što su se prizivali.mosarajvosa83 je napisao/la: ↑17 apr 2025, 23:23Ovdje su forumske ublehe tj strucnjaci prizivali poljake u pretkolu kao najlakseg protivnika,drugoligasa![]()
Nije ni ona Trnava baš tolika talašika, kako je ovdje predstavljena. Jucer su u kupu izbacili Slovan, koji je tamo ubjedljivo najjači, vječni šampion i ucesnik Lige prvaka jesenas.
Jeste dosadni sa Vladanom. Divite se liku koji objektivno ne voli BiH i samo je čekao da dobije poziv Srbije. Drage Sarajlije, malo samopoštovanja, makar to.
bošnjanin
Za Srbiju ne vjerujem, da ce ikada i debitovati. Rajkovic, VMS, Petrovic, Svilar su među najboljim golmanima Evrope, ne znaš ko je bolji. Ali Vladan fakat voli Sarajevo, tu nema nikakve dileme.vedranbadjun je napisao/la: ↑18 apr 2025, 01:19Jeste dosadni sa Vladanom. Divite se liku koji objektivno ne voli BiH i samo je čekao da dobije poziv Srbije. Drage Sarajlije, malo samopoštovanja, makar to.
- ErosViverosViv
- Kontakt:
Nakon ispadanja iz društva najboljih 2010. godine, mali klub sa sjevera je odlučio da presječe i da klub čine samo domaći igrači i da se ulaže u omladinske pogone, tačnije da se novac ne troši okolo na transfere. U tom periodu je bilo turbulencija, povratak su čekali četiri sezone do 2014. godine, da bi 2015. godine ponovo ispali u drugu ligu, a u elitu se vraćaju 2017. godine. Od 2017. godine do 2025. godine, osvojili su četiri titule prvaka svoje države (prve u historiji kluba), a sada su polufinalisti Evropa lige. Disciplina + strpljenje = uspjeh i tako je to u životu u svakom segmentu. Možda Bodo/Glimt, mali klub iz Norveške bude barem mala vodilja pojedincima. 
A, sada imaju šta pričati svojoj djeci i sutra svojim unucima. Vrijedilo se truditi i boriti 15 godina i vjerovati u SVOJE!
FOTO: EPA

A, sada imaju šta pričati svojoj djeci i sutra svojim unucima. Vrijedilo se truditi i boriti 15 godina i vjerovati u SVOJE!
FOTO: EPA

- napoleon72
- Kontakt:
Tako je, u pravu si, moja greska.ShojaStojan je napisao/la: ↑17 apr 2025, 17:31Ako osvojimo kup poravnaćemo se, a ako osvojimo superkup prestižemo ih. Oni imaju 2 superkupa više od nas a mi jedan kup više. Titula imamo isti broj, po 7.napoleon72 je napisao/la: ↑17 apr 2025, 17:13Najbitnije je to sto nam osvojen kup donosi i ucesce u superkupu naredne sezone. Ako uzmemo oba ta trofeja, poravnat cemo se sa konama po broju trofeja. Onda nas samo jedan dijeli od tog da budemo apsolutno najtrofejniji klub u ligi.

I svi ostali koji su me ispravili, takodje zahvaljujem.
Ma hajd, sto vise trofeja to bolje. Ako uzmemo kup gamad ce iskopat onu titulu republickog prvaka iz '46. Ako uzmemo i superkup uzet ce u obzir zadnji Hasetov memorijal. Treba svima pobjec na 10+ trofeja pa se onda mirne duse qrcit kako smo najtrofejniji. Tad sve bilborde u gradu zakupit i postavit sve trofeje.
GRMI SA SJEVERA!
1946
90ka deseti heroj Bosne
1946
90ka deseti heroj Bosne
-
- Kontakt:
Cestitke Vladanu, igrac koji voli Sarajevo vise nego neki pojedinci koji su ponikli ovdje
Iskreno se nadam da će uzvrat biti na Koševu, uz lijepo vrijeme bi nas bilo 20 milja. Iako, statistički pod Zekićem puno bolje igramo na strani, što bi možda ekipi bolje i odg. Mada kad uzmeš njihovu blizinu terena, ustašluk...ne znam kako bi se snašli u tim uslovima.
🇵🇸 FREE PALESTINE! 🇵🇸
EastMadness je napisao/la: ↑18 apr 2025, 08:22Cestitke Vladanu, igrac koji voli Sarajevo vise nego neki pojedinci koji su ponikli ovdje

- napoleon72
- Kontakt:
O tom sam pisao nekidan. Makedonac Krste, Srbin Tatomirovic, pa i naturalizovani Srbin Vladan (sam je rekao da se osjeca Srbinom i otisao je za njih igrat), pa onda Sesar iz Sirokog, Ikic iz Hrvatske itd itd. Vise oni vole, podrzavaju i promovisu klub nego 90% "nase djece". Pelak i Radovac nam zabili noz u ledja kako niko nije, onda Sevkija Resic i njegove izjave koje su se po svlacionici lijepile, Zeka i njegove ljigave izjave, Pape i njegov macehinski odnos prema klubu... stvarno treba uradit reformu legendi i ikona kluba, jasno definisat i na plocu u Titovoj 38b zlatnim slovima upisat par imena koja se fakat smatraju legendama i ikonama. Ostali nisu zasluzili ni sliku u Bordo vremeplovu.EastMadness je napisao/la: ↑18 apr 2025, 08:22Cestitke Vladanu, igrac koji voli Sarajevo vise nego neki pojedinci koji su ponikli ovdje
GRMI SA SJEVERA!
1946
90ka deseti heroj Bosne
1946
90ka deseti heroj Bosne
Izgubimo sutra, Zeljo izgubi/odigra x u Mostaru.
Dobijemo Slobodu, Zeljo izgubi od Borca.
Dobijemo derbi.
S ovim rezultatima smo na +8 ili +9 u odnosu na 4. mjesto.
Dobijemo Slobodu, Zeljo izgubi od Borca.
Dobijemo derbi.
S ovim rezultatima smo na +8 ili +9 u odnosu na 4. mjesto.
FK SARAJEVO
Titula: ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
Kup: ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
Titula: ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
Kup: ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
Pape 9,5 sezona u Sarajevunapoleon72 je napisao/la: ↑18 apr 2025, 08:56O tom sam pisao nekidan. Makedonac Krste, Srbin Tatomirovic, pa i naturalizovani Srbin Vladan (sam je rekao da se osjeca Srbinom i otisao je za njih igrat), pa onda Sesar iz Sirokog, Ikic iz Hrvatske itd itd. Vise oni vole, podrzavaju i promovisu klub nego 90% "nase djece". Pelak i Radovac nam zabili noz u ledja kako niko nije, onda Sevkija Resic i njegove izjave koje su se po svlacionici lijepile, Zeka i njegove ljigave izjave, Pape i njegov macehinski odnos prema klubu... stvarno treba uradit reformu legendi i ikona kluba, jasno definisat i na plocu u Titovoj 38b zlatnim slovima upisat par imena koja se fakat smatraju legendama i ikonama. Ostali nisu zasluzili ni sliku u Bordo vremeplovu.EastMadness je napisao/la: ↑18 apr 2025, 08:22Cestitke Vladanu, igrac koji voli Sarajevo vise nego neki pojedinci koji su ponikli ovdje
- Viceprvak Jugoslavije 1979/80
- Osmina finala Kupa Uefa 1982/83
- Postao reprezentativac Jugoslavije igrajuči za Sarajevo
- Postao jedan od najboljih igrača Svijeta igrajuči za Sarajevo
- Igrao na SP 1982 u Španiji kao igrač Sarajeva
Mart 2010, Pape kao selektor BiH debituje na Koševu protiv Gane, na pitanje novinara ima li emocija zbog Koševa i Sarajeva, hladno reće da nema nikakvu emociju

Zadnja izmjena: Lucas, dana/u 18 apr 2025, 09:06, ukupno mijenjano 1 put.
Trenutno korisnika/ca: alacious, MSOZ101, NeSamSafetee, Rule_hz, Vrhbosnian i 60 gostiju.