FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
42
21%
2. Borbu za Evropu
94
47%
3. Sredinu tabele
38
19%
4. Borbu za opstanak
27
13%

Ukupno glasova: 201

AjkulaCekicarka
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la AjkulaCekicarka » 18 apr 2025, 11:57

Tramvaji29877 je napisao/la:
18 apr 2025, 11:26
AjkulaCekicarka je napisao/la:
18 apr 2025, 08:02
Tramvaji29877 je napisao/la:
18 apr 2025, 01:41

Uz dužno poštovanje, ali ti si klasičan primjer naseg mentaliteta, gdje tebe nista ne zanima, uopće ne zelis da sagledas cjelokupnu situaciju i kontekst, vec bi konstantno mijenjao, pa makar to I uništilo klub, ali dobro ok ne mozemo svi razmišljati na isti način.

S druge strane zamolio bih te i sve druge koji misle na sličan način kao ti, da nam date argument ili argumente, na koji način ce u ovom trenutku otkaz treneru doprinijeti tome da se naredne sezone ili narednih sezona borimo za trofeje ili da se makar borimo za kup, a da smo u ligi sigurni u top 3 ekipe?

Ja bih zaista volio da znam odgovor na ovo pitanje ili da cujem bilo kakav argument.
Uz dužno poštovanje, ja sam klasičan primjer nekoga ko prati Želju 30-ak godina.
Neću o tome imam li sezonsku, člansku, koliko para godišnje portošim u Fan Skop-u, podržavam li akcije itd.

Kurcobolja i javašluk od strane igrača i trenera je zaista na visokom nivou, neću više to da gledam.
Neću samoprozvane stručnjake i preplaćene, umišljene polu-igrače.
Naš trener, naša djeca i djeca iz drugih klubova pa makar se za opstanak borili.

Nadam se si ti i vi ostali, koji niste klasičan primjer toga nečega, zadovoljni argumentom.

Historia Magistra Vitae.

Sportski pozdrav.
Hvala na odgovoru.
Mene samo zanima da li to znači da tebe uopće onda ne zanimaju rezultati, već ti je samo važno da imamo domaćeg trenera, igrače i to je to?

Stvarno mi nije jasno kako mozemo imati 50 bodova, iz ovoliko kola, a po tvojoj procjeni trener i igrači pokazuju izraziti javasluk, sta bi bilo da nema javasluka, titula ili borba za titulu?
Ne.
To ne znači da me ne zanimaju rezultati i da, važno je da imamo domaćeg trenera, da okosnicu tima čine domaći igrači, mladi a ne menadžerski otpad.Već dokazan recept.
To ti za par godina automatski znači borba za trofej/e.

Znaš li ti da je onomad Željo pred početak priprema igrao prijateljske utakmice, Željin tim sastavljen od igrača sa klupe i juniora protiv mladih igrača iz cijele BiH.
Te utakmice je gledala struka i uzimala, po njihovom mišljenju, bez ičijeg išareta, najbolje.Bilo je i flopova ali i topova.

Šta imamo danas?
Menadžere, talove i igrački otpad.

Što se tiče 50 bodova, da ne analiziram svaki pojedinačno, dovoljno je reći da protiv ovih jačih pera nemeremo odbit.
Ok, jače su ekipe, pare, ono-ovo.
Ok.
Otvori ti se sve za finale kupa i ekipa koja je slabija od nas te oduči od fudbala.
Zašto?
Iz istog razloga zbog kojeg prošle sezone nisi protiv Veleža pogledo prema golu.

Za igrače nemam šta reći što već nije rečeno.
Denis osim demagogije nije pokazao ništa.

Uniited
Kontakt:

Post Postao/la Uniited » 18 apr 2025, 11:57

dubioza144 je napisao/la:
18 apr 2025, 11:45
Mozda je tad Klafuric igrao puno smisleniji fudbal mozda su mu ekipe izgledale takticki trkacki u svakom smislu bolje nego nasa danas, na koji nacin si ti uzeo ovih 50 bodova svaka cast na svih 50 bodova al to je najmanje zahvaljujuci njemu, nikog ti u ovoj ligi nisi takticki pojeo zato sto imas trenera dobrog protiv svake ekipe u ligi si spasavo zivu glavu, to sto dobijes utakmicu tako sto Boljevic zabije u 95 za pobjedu il sto ti Muftic odbrani u 95 da sacuvas pobjedu nije do trenera sigurno. Ni protiv jedne ekipe ti nisi odigro dobru utakmicu svih 90 minuta svaka ekipa skoro napravi vise smislenijih akcija od tebe covjek je tu vec cijelu sezonu, odradio pripreme a mi nista bolje ne igramo od prosle sezone jedino je sreca sto su ostale ekipe ispod tebe znatno losije pa skupljas bodove na njima a vidjeli smo ga u utakmicama sa ovima iznad
U tome i jeste cijela bit.
Ljudi hoće da smo zadovoljni sa 50 bodova a nikog nadigrao nisi, evo bićemo zadovoljni s tih 50 ali se onda nećemo i ne možemo nadati nekom većem uspijehu.
Forza Željo
Željo je šampion

dubioza144
Kontakt:

Post Postao/la dubioza144 » 18 apr 2025, 12:05

Uniited je napisao/la:
18 apr 2025, 11:57
Mozda je tad Klafuric igrao puno smisleniji fudbal mozda su mu ekipe izgledale takticki trkacki u svakom smislu bolje nego nasa danas, na koji nacin si ti uzeo ovih 50 bodova svaka cast na svih 50 bodova al to je najmanje zahvaljujuci njemu, nikog ti u ovoj ligi nisi takticki pojeo zato sto imas trenera dobrog protiv svake ekipe u ligi si spasavo zivu glavu, to sto dobijes utakmicu tako sto Boljevic zabije u 95 za pobjedu il sto ti Muftic odbrani u 95 da sacuvas pobjedu nije do trenera sigurno. Ni protiv jedne ekipe ti nisi odigro dobru utakmicu svih 90 minuta svaka ekipa skoro napravi vise smislenijih akcija od tebe covjek je tu vec cijelu sezonu, odradio pripreme a mi nista bolje ne igramo od prosle sezone jedino je sreca sto su ostale ekipe ispod tebe znatno losije pa skupljas bodove na njima a vidjeli smo ga u utakmicama sa ovima iznad
Ljudi hoće da smo zadovoljni sa 50 bodova a nikog nadigrao nisi, evo bićemo zadovoljni s tih 50 ali se onda nećemo i ne možemo nadati nekom većem uspijehu.
Ja bi volio samo da mi navedu jednu utakmicu gdje se vidio taj kako se kaze rukopis trenera da mi navedu jednu utakmicu protiv koga smo mi takticki i trkacki bili bolji 90 minuta, pa njega je jedan Ivanković ej Ivankovic na sred Grbavice pred 10 000 ljudi naguzio 2 0 pojeo ga al pojeo, jedna Sloga pred 10 000 odnese bod a te posle naguzi u Doboju sa 4 gola, jedan Gosk ti zabije 3 gola u sezoni ljudi ispali prije nego je i pocelo, protiv Slobode u Tuzli ti Muftic spasava 3 boda u 90, protiv Radnika zabijas golove u 90tim protiv Posusja spasavas zivu glavu isto u 90tim,protiv Sarajeva dva derbija ljudi viktorije igraju, polufinale kupa si igro jer nikog ozbiljnog nisi dobio do polufinala a i u polufinalu si dobio najlosijeg moguceg a ljudi te pojedi u svakom smislu na obje utakmice to sto si dobio sad 1 0 ne znaci da si bio bolji nego si dobio penal kakav takav, da je bilo ko trener bio doso bi do polufinala ovim rasporedom. I onda treba bit zadovoljan :thumbup:
Ali duboko u srcu, u središtu naše Grbavice osim ratnog plamena, tinjala je jedna iskra, iskra koja je tiho šaputala pjesmu ljubavi i znala da će doći neko drugo vrijeme!

Koliki je Željo, Željo je GOLEM, nije velik nego GOLEM, razlika je veliko i GOLEMO.

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 18 apr 2025, 12:08

NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA

"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."

AjkulaCekicarka
Kontakt:

Post Postao/la AjkulaCekicarka » 18 apr 2025, 12:09

Jedan od onih koji brane ovaj javašluk skoro napisa Gulijašvili najbolji igrač koji je ikad igrao PLBiH

Ko se sjeća, da ne idem u daleku prošlost, šta je Štilić radio po onim oranicama birvaktile?

M.Bešlija, Dželo, A.Vladavić, M. Mešić, Hadžiahmetović, S. Husejnović, Duljević...

Igro se fudbal i prije vas, forumskih ****.

Pablo11
Kontakt:

Post Postao/la Pablo11 » 18 apr 2025, 12:21

18 apr 2025, 12:05
Uniited je napisao/la:
Ja bi volio samo da mi navedu jednu utakmicu gdje se vidio taj kako se kaze rukopis trenera da mi navedu jednu utakmicu protiv koga smo mi takticki i trkacki bili bolji 90 minuta, pa njega je jedan Ivanković ej Ivankovic na sred Grbavice pred 10 000 ljudi naguzio 2 0 pojeo ga al pojeo, jedna Sloga pred 10 000 odnese bod a te posle naguzi u Doboju sa 4 gola, jedan Gosk ti zabije 3 gola u sezoni ljudi ispali prije nego je i pocelo, protiv Slobode u Tuzli ti Muftic spasava 3 boda u 90, protiv Radnika zabijas golove u 90tim protiv Posusja spasavas zivu glavu isto u 90tim,protiv Sarajeva dva derbija ljudi viktorije igraju, polufinale kupa si igro jer nikog ozbiljnog nisi dobio do polufinala a i u polufinalu si dobio najlosijeg moguceg a ljudi te pojedi u svakom smislu na obje utakmice to sto si dobio sad 1 0 ne znaci da si bio bolji nego si dobio penal kakav takav, da je bilo ko trener bio doso bi do polufinala ovim rasporedom. I onda treba bit zadovoljan :thumbup:
Isti taj zrinjski je poguran od sudija bio tu utakmicu i trebao si dobiti penal prije 0:2. Ne spominjes dva smijesna penala protiv radnika i opet ih uzmes tamo.
Fk Željezničar.

Uniited
Kontakt:

Post Postao/la Uniited » 18 apr 2025, 12:23

18 apr 2025, 12:05
Uniited je napisao/la:
I na Grbavici ne bi dobili da je Širokom trebalo.
U tome i jeste poenta neka on ostane ja nemam nista protiv, ali on ništa svoje nije uveo u ovaj tim da ti kažeš to je odraz Denisa
Forza Željo
Željo je šampion

Hrasno15
Kontakt:

Post Postao/la Hrasno15 » 18 apr 2025, 12:31

Polufinale kupa nije uspjeh, to se mora reći jasno i glasno jer do polufinala smo igrali protiv ekipa iz nižih rangova i to nije nikakvo mjerilo. Obje utakmice polufinala su pokazale da Denis nema ideja a da su igrači amateri. Osvojenih 50 bodova dosad a do kraja i ne znam koliko ukupno ne znače ništa ukoliko se ne izbori izlazak u Evropu

AjkulaCekicarka
Kontakt:

Post Postao/la AjkulaCekicarka » 18 apr 2025, 12:35

Pablo11 je napisao/la:
18 apr 2025, 11:51
Drug, nisi mi odgovorio na pitanje.

Jel Dino nije htio da vodi ekipu nakon izborenog opstanka ili je maknut?

Sportski pozdrav.
Zadnja izmjena: AjkulaCekicarka, dana/u 18 apr 2025, 12:39, ukupno mijenjano 1 put.

AjkulaCekicarka
Kontakt:

Post Postao/la AjkulaCekicarka » 18 apr 2025, 12:37

Pablo11 je napisao/la:

Sportski pozdrav.

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 18 apr 2025, 12:39

Hrasno15 je napisao/la:
18 apr 2025, 12:31
Polufinale kupa nije uspjeh, to se mora reći jasno i glasno jer do polufinala smo igrali protiv ekipa iz nižih rangova i to nije nikakvo mjerilo. Obje utakmice polufinala su pokazale da Denis nema ideja a da su igrači amateri. Osvojenih 50 bodova dosad a do kraja i ne znam koliko ukupno ne znače ništa ukoliko se ne izbori izlazak u Evropu
Inace bi evropa bila uspjeh, ali kad ti moras navijati da ti najveci rival osvoji trofej kupa da bi ti iso u evropu to nikako ne moze biti uspjeh.
Ja najvise zamjeram Denisu neafirmisanje nasih omladinaca pa kakvi god bili. Trosilo se zasticeno godiste na Sukilovica koji osim par bljeskova je jako los bio, sreca pa je imo dobrog partnera. I sljedece godine nije vise zasticeno godiste i neupotrebljiv ti je. Davale su se minute Cvetanovskom koji nista uradio nije protiv boljih protivnika a trebalo se gurati Sabic/Efendic/Foco/Babaluk na tu poziciju.
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA

"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."

Hrasno15
Kontakt:

Post Postao/la Hrasno15 » 18 apr 2025, 12:48

[quote=irfo post_id=10149705 time=1744972778 user_id=1701]
[quote=Hrasno15 post_id=10149698 time=1744972271 user_id=53374]
[/quote]

Inace bi evropa bila uspjeh, ali kad ti moras navijati da ti najveci rival osvoji trofej kupa da bi ti iso u evropu to nikako ne moze biti uspjeh.
Ja najvise zamjeram Denisu neafirmisanje nasih omladinaca pa kakvi god bili. Trosilo se zasticeno godiste na Sukilovica koji osim par bljeskova je jako los bio, sreca pa je imo dobrog partnera. I sljedece godine nije vise zasticeno godiste i neupotrebljiv ti je. Davale su se minute Cvetanovskom koji nista uradio nije protiv boljih protivnika a trebalo se gurati Sabic/Efendic/Foco/Babaluk na tu poziciju.
[/quote]

Evropa bi bila uspjeh, ulazak u finale kupa bi potvrdilo Evropu, tako da su to bile dvije najvažnije utakmice u čitavoj sezoni. Nije pružena prilika ni jednom našem omladincu, ako su i dobili neke minuta, odmah su ovdje pljuvani, ali se ima strpljenja za Mirčevskog, ima se opravdanja za Dangubića i Cvetanoskog. Šabić je nakon derbija na Koševu sklonjen po meni bez razloga, nije dobijao priliku ali se prilika davala Mirčevskom koji je totalni promašaj i sa kojim se na polusezoni trebao raskinuti ugovor.

maherdoo
Kontakt:

Post Postao/la maherdoo » 18 apr 2025, 12:57

Realno evropa nam treba samo zbog para/koeficijenta, mada ni tu vise nise tolike pare za ova pretkola, kako su se ova takmicenja pretumbala. Cisto sportski mi tamo nemamo sta traziti, sa ovim kadrom, atmosferom i strucnim /nestrucnim stabom. Ali eto bilo bi fino imati neki kontinuitet nastupa, a ne igramo jednu sezonu, pa nas tri nema nigdje.

Pablo11
Kontakt:

Post Postao/la Pablo11 » 18 apr 2025, 13:40

18 apr 2025, 12:37
Pablo11 je napisao/la:

Sportski pozdrav.
Nisam vidio, sutnuli su ga ko zadnjeg kera. Nek tako bude. Nek se vrati Dino nije problem, problem je nas mentalitet kad sve isto bude za pola godine. :wave:
Fk Željezničar.

linija16bbb
Kontakt:

Post Postao/la linija16bbb » 18 apr 2025, 15:35

Molim sve istinske ljubitelje naseg najveceg giganta, da ne zure i ne tjeraju trenere/uprave/igrace. Zar moze sad doci neki trener i preokrenuti sezonu. Vec smo izgubili kup, a borba jos traje u ligi. Sacekajmo svi kraj sezone, tada ce se eventualno tjerati ili ne. Sad je momcima potrebna podrska, 3. mjesto nije daleko, time smo sigurni.
kako da te ne volim

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 18 apr 2025, 15:54

Sudeci po pisanju ovdje, izgleda da je jedino rijesenje da zamolimo Amara da se vrati. A prije toga da ga zamolimo da nam oprosti sto je tuzio klub.
Nema druge opcije, jer nama niko ne valja. Ne postoji trener na svijetu kojeg mi ne bi tjerali nakon jedne sezone.

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 18 apr 2025, 16:34

Gdje si do sad bio cekicara
Kakvi domaci treneri ne mogu Igman da vode vec dovode neke drugoligase iz Srbije
Igraci domaci igraju jedva za Stupcanicu, Gorazde, Travnik
Sve su to krivi “nasi” koji su najvise sjebali Klub
Ja sam prvi govorio da Dinu ostave i da ne dovode Corica ovdje su mi i psovali
Nabili su Dinu nogom i sad nesto seru
Ne treba trenera mijenjati nego SKUPSTINU
Uvijek po treneru i tako se u krug vrte od 2012 godine
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

dubioza144
Kontakt:

Post Postao/la dubioza144 » 18 apr 2025, 17:25

Nekako ja i mogu shvatit kad se ovdje zeli odbranit Coric tako sto kazu kako smo nakupili 50 bodova i kako je sezona bolja od zadnjih nekoliko iako u to sve spada da su i ekipe nikad losije da mi igramo veoma lose sa ekipom koja je i skupa u jednu ruku gdje da se ne izbori evropa opet bi nas i ovi uvalili i dugove pa bi se od naredne sezone opet trazili investitori pa bi se oporavljali od ovih dugova i tako u krug kad si doveo tog trenera kojeg branite a ne mozete smislene akcije napravit gdje svi vide koliko lose igramo koliko trkacki ne mozemo iznijet poluvrijeme kako treba takticki smo katastrofa iznijet loptu ne znamo o kontrama i napadima po oduzetoj lopti to nam je sve strani pojam sve to nekako hajd odbranit cemo tako sto imamo 50 bodova al da neko u sve to nabroji POLUFINALE KUPA i kako je sezona dobra zbog POLUFINALA KUPA i 50 bodova gdje si imo raspored do polufinala takav da bi Pekic ko glavni trener doso do polufinala kad to cujem u nabrojano stid me bude
Ali duboko u srcu, u središtu naše Grbavice osim ratnog plamena, tinjala je jedna iskra, iskra koja je tiho šaputala pjesmu ljubavi i znala da će doći neko drugo vrijeme!

Koliki je Željo, Željo je GOLEM, nije velik nego GOLEM, razlika je veliko i GOLEMO.

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 18 apr 2025, 18:52

18 apr 2025, 17:25
Nekako ja i mogu shvatit kad se ovdje zeli odbranit Coric tako sto kazu kako smo nakupili 50 bodova i kako je sezona bolja od zadnjih nekoliko iako u to sve spada da su i ekipe nikad losije da mi igramo veoma lose sa ekipom koja je i skupa u jednu ruku gdje da se ne izbori evropa opet bi nas i ovi uvalili i dugove pa bi se od naredne sezone opet trazili investitori pa bi se oporavljali od ovih dugova i tako u krug kad si doveo tog trenera kojeg branite a ne mozete smislene akcije napravit gdje svi vide koliko lose igramo koliko trkacki ne mozemo iznijet poluvrijeme kako treba takticki smo katastrofa iznijet loptu ne znamo o kontrama i napadima po oduzetoj lopti to nam je sve strani pojam sve to nekako hajd odbranit cemo tako sto imamo 50 bodova al da neko u sve to nabroji POLUFINALE KUPA i kako je sezona dobra zbog POLUFINALA KUPA i 50 bodova gdje si imo raspored do polufinala takav da bi Pekic ko glavni trener doso do polufinala kad to cujem u nabrojano stid me bude
Treba otjerati sve i vratiti Badžaka da sastavi šampionski tim od preplaćenih Čileanaca, da pijan najavljuje titulu iz kafane i da podebljamo ovaj dug što imamo. Malo je uradio u prvom mandatu (a i kasnije) fali još.

Na to si se tad ložio pa moram da te pitam je li se tu šta promijenilo?
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić

AjkulaCekicarka
Kontakt:

Post Postao/la AjkulaCekicarka » 18 apr 2025, 19:01

Pablo11 je napisao/la:
18 apr 2025, 13:40
18 apr 2025, 12:37
Pablo11 je napisao/la:

Sportski pozdrav.
Nisam vidio, sutnuli su ga ko zadnjeg kera. Nek tako bude. Nek se vrati Dino nije problem, problem je nas mentalitet kad sve isto bude za pola godine. :wave:
Nije čudo, to je kod nas uobičajna praksa.
Nešto se ne sjećam priče o mentalitetu kad smo, evo npr, Dinu smijenili.
Tako da :wave:

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: almaron i 24 gosta.