FC Bayern München

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,Monolog,geronimo,hammers

Šta očekujete protiv Intera?

Anketa je završila: 11 apr 2025, 19:19.

1) Prolaz
24
62%
2) Ispadanje
15
38%

Ukupno glasova: 39

Bayo
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la Bayo » 17 apr 2025, 13:47

Nakon nekog vremena prošle sezone kad su ga pitali razliku između Napolija i Bayerna, on je rekao da je tamo imao više pomoći od strane momčadi u obrambenim zadacima...

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 17 apr 2025, 14:33

Bayo je napisao/la:
17 apr 2025, 13:47
Ma ono tele od trenera je krivo što je uopšte igrao, ovo smeće od igrača bi se kroz 6 mjeseci borilo da uopšte bude u prvoj u Unionu. Eto o kakvom amateru se radi.

Za Kima nema šta da vam bude čudno, potpuno drugačiji fudbal se igra. Još kod ove ublehe od trenera, štoperi uvijek na vjetrometrini.

Što se tiče ispadanja, ono potpuno svejedno mi je postalo. Toliko sam se navikao da se ispada na isti način da je to postalo komedija, a ne tragedija. Kao imaš neku prividnu inicijativu, a ono gol ti visi u zraku konstantno i znaš da ćeš ispasti. Od Guardiole, Nagelsmanna do ovog amatera. Rezultat uvijek isti. Samo što ova ubleha od trenera je to dovela na najniži nivo ikada.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

Stefan Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Stefan Effenberg » 17 apr 2025, 14:54

Evo što kaže najdraži nam igrač Bayerna (uz Sanea naravno), veliki mag sredine terena - Joshua Kimmich:

""Kimmichs Bayern-Abrechnung!

Der Mittelfeld-Leader bewertete den spielerischen Auftritt seiner Bayern zwar ebenfalls gut, ließ daraufhin aber eine Abrechnung folgen!

Der DFB-Kapitän sagte: „Wenn wir uns die letzten sieben oder acht Spiele anschauen, dann haben wir nur zwei oder drei davon gewonnen. Das ist deutlich zu wenig.“

Was Kimmich meint: Neben den Spielen gegen Inter konnten die Bayern zuletzt auch in der Meisterschaft nicht die gewünschten Ergebnisse einfahren, spielten vergangenen Samstag etwa 2:2 gegen Dortmund. In den Wochen zuvor gab es zudem unter anderem ein 1:1 gegen Union Berlin und ein 2:3 gegen Bochum – Pleiten, obwohl die Kompany-Elf wie am Mittwoch in Mailand in fast allen genannten Partien dominant aufgetreten war.

Der Sechser fordert deshalb: „Wir müssen aus den Vorteilen, die wir uns erspielen, auch das Ergebnis ziehen. Und das ist das, was uns momentan extrem abgeht, dass wir es da einfach schaffen müssen, das Übergewicht auch in positive Ergebnissen umzumünzen.“

Deswegen sagt er: „Wenn man sieht, wo wir herkommen, dann bin ich schon davon überzeugt, dass wir auf einem guten und richtigen Weg sind. Trotzdem müssen wir noch viele Sachen anpassen und verbessern. Der Trend ist jetzt nicht sehr gut. Wenn man zurückblickt, die letzten sieben Spiele, da ist einfach zu wenig Zählbares herumgekommen.“

Ovo su riječi Kimmicha nakon jučerašnje partije. Nemojte zamjeriti jer je na njemačkom, ako netko hoće ima google translate za prijevod da sad ne prevodim.

Ovog igrača više ne mogu smisliti isto kao niti Sanea. Niti malo samokritike, niti malo nekakvog osjećaja za preuzimanjem odgovornosti, sve govori u množini, glumi nekakvog šerifa (pun je sebe) a da preuzme odgovornost na ili izvan terena nema šanse, i to je kapetan Bayerna? :roll: :crazy: :oops:

Naravno da ne možemo očekivati bolje rezultate i nećemo ih niti imati dok će nam u sredini igrati Kimmich i Goretzka. Ovo nisu vezni igrači i nikad neće niti biti. Limitirani su i jedan i drugi a glume velike igračine.

Ni do koljena nisu niti jedan niti drugi Effeu ili Švajnštajgeru, naravno i Ballacku, niti do koljena. I onda se čudimo da fale rezultati, pa kako i neće faliti kad su nam ovakvi glavne "vedete" u ekipi.

Bayern će opet gadno pogriješiti ne riješe li se Goretzke na ljeto i Kimmicha prekomandiraju na beka.

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 17 apr 2025, 15:06

I opet se dolazi do uprave, koja je glavni krivac za sve. Kimmicha nisu uopšte trebali produživati. Nikakva prevaga on nije na sredini terena, čak bi Pavlović bolje igrao od njega, a zarađuje nekoliko puta manje. Za Goretzku sam sve rekao, taj lik je trebao presjediti do zime na tribinama, pa onda noga iz kluba. A šta je smeće od trenera uradilo? Učinilo ga neizostavnim članom prve postave :facepalm: Uglavnom, uprava je teški prosjek. Dovođenje Championship menadžera da trenira Bayern, produživanje Kimmicha, ne tjeranje Goretzke itd.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 17 apr 2025, 15:35

Uprava vuče loše poteze i oni se normalno reflektuju na terenu.
Počevši od trenera : dovođenje Nageslaman sa ugovorom na 5 god i onda otkaz preko noći i plaćanje odštete,Tuchel nije takođe bio pravi izbor i onda dolazimo do čovjeka koji nije vodio ozbiljan tim da vodi Bayern a vidimo da on nije dorastao ovom niovu.Kompany je greška i zadnja opcija koja ih nije odbila.

Eberl je insistirao na njemu zato bi u paketu obojici uručio otkaz.Osvajanje lige ne znači puno nakon ovih blamiranja unazad nekoliko godina po CL.

Igrački kadar : par igrača ne zaslužuje nositi dres ovog kluba svi znamo ko su oni.Previše su navukli škarta u ekipu jedino su Olise,Dier,Laimer pokazali borbenost i zalaganje.

Kimmich čini najspori vezni red koji sam ja ikad vidio,koliko mi igramo brže kad on ne igra.

Mentalitet ove ekipe je obična kur.čina u ovom dvomeču vidimo koliko brzo padaju nakon vodstva.A slične stvari smo vidjeli i u ligi.

Na 14 utakmica u CL smo primili 18 golova. :tokralju:

Ima puno posla za uraditi na ljeto a šta će glavešine uraditi to ćemo tek vidjeti.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Stefan Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Stefan Effenberg » 17 apr 2025, 15:46

Vincent Kompany:

Mnogo puta se slažem sa kolegama ovdje u vezi mnogih stvari i iako shvaćam da smo sada svi frustrirani, da tražimo krivce i da nam je prvi na tapeti trener, ali otkaz treneru ili Maxu Eberlu je trenutno kriminalan potez i bio bi još jedan u nizu kriminalnih poteza koje uprava radi. Doveli su neiskusnog trenera i očekujete bolje rezultate sa istom ekipom (jedino Olise novi)? Neće proći očito.

Nisam ja advokat Kompanya ali unatoč svoj frustraciji koju imam trenutno, jednostavno ne vidim da je otkaz Kompanyu dobra stvar. Pa čak i da ne osvojimo Bundesligu. Ponavljam, dajmo mu priliku još iduću sezonu pa da vidimo napredak (ili brutalni pad igre) pa da onda odlučimo. Ovako nema smisla.

I ja sam protiv njegovih odluka bio itekako. Međutim, kad pogledamo naše rezultate zadnjih 5 sezona u Ligi prvaka možemo zaključiti da ovdje nije kriv uvijek i samo trener.

Nije bio dobar Flick - otkaz.
Nije bio dobar Nagelsman - otkaz.
Nije bio dobar Tuchel - otkaz.

Nije dobar Kompany - otkaz. Svi bi se trebali zapitati da li je problem samo u trenerima ili je ipak ovaj tim koji trenutno imamo nedovoljno kvalitetan za nešto više?

Pa nikako mi nije logično da je problem uvijek i jedino u treneru. Ok, i jučer je prekasno uveo Gnabrya, Pavlovića, Comana po meni, ostavio je Mullera koji ne može više parirati fizički, tu je i toliko spominjani Palinha koji bi meni igrao uvijek. Tu je kikser Kim kojega je mogao ostaviti na klupi i eventualno uvesti poslije. Znači ne slažem se niti ja sa puno toga.

Međutim, pa očito ne možemo očekivati bolje rezultate sa jednim te istim igračima odnosno igračima koji nemaju kvalitetu za Bayern.

Nikako ne može biti kriv Kompany što ga Kane nije zabio u 92.-93. minuti kad je Sommeru ispala lopta a ovaj promaši prazan gol. Ili ona šansa Mullera povratna. Pa i Olise je imao 2 prave prave prilike i ništa.

Ne osporavam kvalitet Kanea, mislim da je jako dobar napadač, ali žao mi je, očito ili ima ili ga prati taj luzerski mentalitet već godinama a pošto smo za njega dali 100 milijuna onda jednostavno očekujem da od svih šansi/polušansi koje je imao protiv Intera zabije barem 3 komada ako ne i više. Kad ovdje dodam nedostatak brzine koji je i više nego očit protiv najbržih/najboljih stopera na svijetu, onda bi se čak i zapitao da ga prodamo ovo ljeto i uzmemo nazad dobrih 80 milijuna.

Da skratim, jednostavno 5 sezona zaredom mi ne možemo napraviti bolji rezultat što govori da nikako ne može biti problem uvijek u treneru.

Problem je u igračima.

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 17 apr 2025, 16:22

Ma niko ne govori da mu se da otkaz. Gotovo je sad, doveo si ga, trpi ga još barem jednu sezonu. A da je do njega, naravno da jeste. Lik je pokazao koliko ne zna u ove dvije utakmice. Toliko lobotomskih poteza je povukao da je to smiješno. Guerreiro na 10-ci. Stanišić na lijevom beku. Goretzka dobio gotovo pune dvije utakmice u prvom sastavu. Izmjene kao i čitave sezone da te Bog sačuva, ona prva utakmica, ono panično dizanje 3 igrača odjednom i to u 75-oj minuti je totalni amaterizam. Nisi dobio nijednu utakmicu protiv Intera koji je uz dužno poštovanje dosta limitiran tim i nije sami vrh. Nikad slabija Liga Prvaka, on uspio izgubiti 4 utakmice do četvrtfinala i ispasti. Inter, Arsenal i PSG igraju polufinale, a da Bayern kao "nema dovoljno dobar kadar." Šta vam je ljudi. Ako ove sve činjenice nisu dokaz da nema pojma, ne znam šta je.

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 17 apr 2025, 16:48

Kako ono kaže Keba Kraba... stara baba.

Kod vas nepodnošljiva lakoća primanja golova. Ako Kiel i Bochum mogu po 3 što ne bi i Inter po 2.

Bayo
Kontakt:

Post Postao/la Bayo » 17 apr 2025, 17:26

On to najbolje vidi, ili prati strijelce u sigurnost kao zaštitar ili im asistira. Za ruku kod prvog gola su svi oguglali, ah nova krađa ma nema veze navikli smo.

slika

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 17 apr 2025, 21:35

Gorčinu zbog ispadanja iz CL koju svi osjećamo može djelomično ublažiti vijest da Wirtz prelazi u Bayern Minhen.

Bayo
Kontakt:

Post Postao/la Bayo » 17 apr 2025, 22:24

Ma kad se vidi da sve bacaju na prodaju i da će eventualne kupovine čekati situaciju sa Wirtzom :shifty:

João negdje gleda i ne vjeruje :kralj:

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 17 apr 2025, 22:52

Bayo je napisao/la:
17 apr 2025, 13:47
Nakon nekog vremena prošle sezone kad su ga pitali razliku između Napolija i Bayerna, on je rekao da je tamo imao više pomoći od strane momčadi u obrambenim zadacima...

Palhinha 51 mil placen da sjedi na klupi a taj anti igrac igra :rol:

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 17 apr 2025, 23:02

Gol cist kao suza kod Intera.

Tako kazu strucnjaci sa bilda :)

thomashasler
Kontakt:

Post Postao/la thomashasler » 18 apr 2025, 00:37

Pogledah i veceras meceve u Evropi. I sinoć i u utorak. Nema ekipe mozda grijesim, nisam gledao, da igra sporije od Bayerna.
Ponavljam se ko zna koliko puta. Zbog katastrofalne sredina izgleda i odbrana losija i napad. Kreativac koji ce ubrzati protok lopte i destruktivac(valjda ga vec imamo Palinja) bi ovaj tim ucinilo dosta jacim.
Goretcka ne smije biti ni u timu B Bayerna.
Kimih sredinu nikad da joj se priblizi.
KANCER TIMA JE SREDINA TERENA VEC GODINAMA.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 18 apr 2025, 01:08

thomashasler je napisao/la:
18 apr 2025, 00:37
Pogledah i veceras meceve u Evropi. I sinoć i u utorak. Nema ekipe mozda grijesim, nisam gledao, da igra sporije od Bayerna.
Ponavljam se ko zna koliko puta. Zbog katastrofalne sredina izgleda i odbrana losija i napad. Kreativac koji ce ubrzati protok lopte i destruktivac(valjda ga vec imamo Palinja) bi ovaj tim ucinilo dosta jacim.
Goretcka ne smije biti ni u timu B Bayerna.
Kimih sredinu nikad da joj se priblizi.
KANCER TIMA JE SREDINA TERENA VEC GODINAMA.
:thumbup:

FranckRibery
Kontakt:

Post Postao/la FranckRibery » 18 apr 2025, 08:30

prodat ce Palhinhu, West Ham i Fulham su zagrijani. On bi ostao da se "dokaze" ali su mu rekli da se nece naigrati :crazy:
Najjaca uprava na svijetu majke mi.
Sane, Gnabry, Goretzka i Kim nemaju sta traziti u ovom klubu. Oni su jednostavno balast kojeg se hitno moramo rijesiti a nas zgodni Eberl zeli produziti Saneu. Coman je gospodin za njih.
Uprava i trener rekli Goretzki na pocetku sezone da nece igrati a sada glavni u ekipi, neizostavan clan prvih 11.
Nije ni cudo sto nam jedan Inter daje 4 komada, sto nas Feyenoord 3:0 rezultatski odvali, sto nam Barca ocita lekciju kako treba igrati fudbal itd itd.
Bundesliga bi bila upitna da je Leverkusen malo konstantnije odigrao kada smo mi kiksali a jos nije gotovo.
Dakle mozda 1 titula u dvije godine, eeeextra!!!

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 18 apr 2025, 14:35

Freund on whether it was a mistake not to sign a striker in January: "We have a lot of players who can score goals. We've scored a lot of goals in the league and the Champions League. We're very well equipped offensively"
Kakav je ovo glupan. :crazy:

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 18 apr 2025, 19:06

FC Bayern still want to extend Dayot #Upamecano’s contract on a long-term basis. Talks are ongoing, but there is no full agreement yet – despite progress being made.

The reason: Bayern consider the current wage demands of €15m/year gross too high.

However, the deal is still on.

@SkySportDE 🇫🇷
Ovo je nova greška u najavi.Čuj kikser ima obraza tražiti 15 mil. :tokralju:

Ako ga produže onda je dvojac Eberl/Freund teški idioti.

Chelsea, Newcastle and Juventus are interested in Kim Min-jae. A summer departure is a possibility [@Plettigoal]
Amin. :pray:

Bayo
Kontakt:

Post Postao/la Bayo » 18 apr 2025, 19:14

Misliš da neće, trol se izvukao protiv Intera jer nije igrao inače bi se izreklamirao kao još neki koji su odigrali katastrofalno. Zato je LP lijepa prilika za testirati koliko trolovi koji traže ogromne pare stvarno i vrijede.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 18 apr 2025, 19:18

Upamecano ima sada 10 mil, Kim 12 mil. 15 ne dolazi u obzir, 12 je ok.

Kazu Kim ima velikih problema zbog mnogobrojnih utakmica, igra povrijedjen itd. Nije to do Kima to je do ekipe sto nema zamjene jer su postali invalidska ekipa.

Samo Uli kaze, 50 godina je aktivan u fudbalu vidjao je povrede vise igraca ali da se na ovako duge staze povrijedi nije nikad vidio i kaze to niti jedan ekipa u Evropi i Svijetu ne moze sanirati, kompezirati, to mu je najava bila za ispadanje od Intera, kao nema veze.

Ja se radujem Bišofu, mali ima sve, ako ga stavi na klupu haos. Imaš Bišofa i Pavlovića a igrat će ti Kimmich, dakle jedan ide na klupu. Kako da se razvija igrač?

Odgovori

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 9 gostiju.