I to puno toga govori.
Ne znam s čime se ti u glavi boriš, al ako ne uspiješ probaj kod psihologa
Borim se da ne popijem treće pivo u nizu prije ulaska u vodu. Jer ako ga popijem, od vode nema ništa.
Bez brige, živ i zdrav. Uđem tu i tamo pročitati šta šizopitari nagnoje. Svakako potražite stručnu pomoć. Nisko ste pali kad finale kupa smatrate nekakvim uspjehom, mi smo to davno prevazišli.
Shategabri je napisao/la: ↑20 apr 2025, 13:47Mi smo pokazali da možemo dobiti i Zrinjskog i Borca bez obzira na sudijski kriterij.
Vi dalje od mršavog boda ne možete protiv prve tri ekipe.
Pa ti vidi gdje je ko i u kakvim problemima.
Ti bi trebao na celo savezamosarajvosa83 je napisao/la: ↑20 apr 2025, 14:16Ovo ce sve da traje dok neki glupi bosnjo ne preuzme savez,onda ce ici prica da moramo strane sudije dovest,demokratija i slicna spika od straha da se njima ovo sve ne ponovi mislim na Bojac,Zrinjski,onda ide nacionalni kljuc,svake godine ce prvak biti po kljucu,naravno to sad nece biti jer je Vicko tu pa ce nam isti pricu prodavat kad bosnjo bude na celu. Ako se neki nas klub bude gurao ovako ima cijela BH da se digne Mostar,Tuzla,Sarajevo itd al sad naravno niko se nece dici,da je na mjesto Bojca neko od sarajevskih klubova bilo bi razapqinjanje svaki dan.
Bolje i kup, nego ništa, složićeš se sa mnom.Rigoletto je napisao/la: ↑20 apr 2025, 14:17Bez brige, živ i zdrav. Uđem tu i tamo pročitati šta šizopitari nagnoje. Svakako potražite stručnu pomoć. Nisko ste pali kad finale kupa smatrate nekakvim uspjehom, mi smo to davno prevazišli.![]()
"I samo Borac u Evropi neka Srpskom odzvanja".
Površno gledanje . Od ovih 12 godina ima li smo sigurno 3 ili 4 godine gdje uopste nije bilo bajne s novcem . Sljedeće 3 prvenstva i 3 kupa i nije baš da smo daleko najneuspjesniji jedan man utd godinama ništa ne osvaja a najbogatiji klub . A za istih ti 12 godina željezničar nema ni jednu titulu prvaka ,ja bih bar šutio do prve titule .Virtu4l je napisao/la: ↑20 apr 2025, 14:18Shategabri je napisao/la: ↑20 apr 2025, 13:47Mi smo pokazali da možemo dobiti i Zrinjskog i Borca bez obzira na sudijski kriterij.
Sve ovo što ti pričaš može se uporediti sa žabom koja se napela da bi bila veća ali na kraju je ostala žaba.
Vi nemate probleme, vrti se solidan novac, primanja (za naše uslove) ogromna, uglavnom se dovode igrači po željama trenera i stručnog štaba, i tako evo 12 godina, pazi 12 godina. Najbogatiji klub u državi i shodno tome najveći underachiever otkako ja pratim sport. To je zaista fenomen, biti toliko neuspješan.
Neko već više od deceniju ide u minus i to debeli minus, sa veoma malim ili nikakvim šansama da vrati uloženi novac. Prije svega zato jer napredak ne postoji, minimalno 9 sezona od tih 12 se išlo u rekonstrukciju i "stvaranje" tima što se nikad nije desilo, odnosno nije se stvorio taj famozni tim osim možda 2019. godine kada ste bili najbliže tom cilju i šansi de se napokon napravi iskorak i ostvari kontinuitet.
Onda dolazi era Ismira Mirvića koja je posebna priča koja je zaista za izučavanje. Era u kojoj se najviše trošilo, nemilice. Tri četvrta mjesta i možda jedno treće na kraju sezone, uz zaostatak za šampionom od preko 100 bodova!?
Ovo je važno tom kontekstu poređenja dva kluba, gdje smo mi uvijek na ivici, redovno u problemima i dolazak vaših investitora se poklopio sa početkom našeg sušnog perioda u kojem vi nista uspjeli skoro ništa. I dalje smo trofejniji, a potrošili smo minimum duplo manje para od vas.
Pravo pitanje je do kad će trajati sve ovo kod vas? Ko sve to može podnijeti i koliko je neko lud da svjesno pravi tolike minuse bez rezultata i uspjeha?
Normalno da vam ne znači kad vam fali bar 5 titula da se izjednačite s nama i komšijama, vidiš kako izrodi pričaju da im kup ništa ne znači, a to sve samo zato što imaju više titula nego mi. A i oni pjevaju svakakve pjesmice. Ni njima "ne treba".
Tebe baš pogodilo ispadanje iz kupa i pišanje po faci u sred BL
Čim se ta prašina mjeri? U bodovima kojima zaostajete za nama zadnjih nekoliko sezona? Vi ste kolektivno nadrogirani nekom lošom drogom. Nedajte se divoviNoProfit je napisao/la: ↑20 apr 2025, 14:24Bolje i kup, nego ništa, složićeš se sa mnom.Kako ste to tačno prevazišli sa dva mršava osvojena kupa?
![]()
Pogotovo ovakav kup, nakon svih pljački i podmetanja nogu ove sezone, ovo mi je ravno duploj kruni, naravno ako ga osvojimo. Kad na to dodaš da, osvajanjem istog, uz Željezničar postajemo najtrofejnija ekipa u državi i otvaramo sebi vrata borbe za tri trofeja sljedeće sezone... Nije loše kad pogledaš s naše tačke gledišta. Malo ste se trznuli, ali nedovoljno da izađete iz prašine u kojoj smo vas ostavili. Odatle i sva ta mržnja, pretpostavljam.
Virtu4l je napisao/la: ↑20 apr 2025, 14:18
Sve ovo što ti pričaš može se uporediti sa žabom koja se napela da bi bila veća ali na kraju je ostala žaba.
Vi nemate probleme, vrti se solidan novac, primanja (za naše uslove) ogromna, uglavnom se dovode igrači po željama trenera i stručnog štaba, i tako evo 12 godina, pazi 12 godina. Najbogatiji klub u državi i shodno tome najveći underachiever otkako ja pratim sport. To je zaista fenomen, biti toliko neuspješan.
Neko već više od deceniju ide u minus i to debeli minus, sa veoma malim ili nikakvim šansama da vrati uloženi novac. Prije svega zato jer napredak ne postoji, minimalno 9 sezona od tih 12 se išlo u rekonstrukciju i "stvaranje" tima što se nikad nije desilo, odnosno nije se stvorio taj famozni tim osim možda 2019. godine kada ste bili najbliže tom cilju i šansi de se napokon napravi iskorak i ostvari kontinuitet.
Onda dolazi era Ismira Mirvića koja je posebna priča koja je zaista za izučavanje. Era u kojoj se najviše trošilo, nemilice. Tri četvrta mjesta i možda jedno treće na kraju sezone, uz zaostatak za šampionom od preko 100 bodova!?
Ovo je važno tom kontekstu poređenja dva kluba, gdje smo mi uvijek na ivici, redovno u problemima i dolazak vaših investitora se poklopio sa početkom našeg sušnog perioda u kojem vi nista uspjeli skoro ništa. I dalje smo trofejniji, a potrošili smo minimum duplo manje para od vas.
Pravo pitanje je do kad će trajati sve ovo kod vas? Ko sve to može podnijeti i koliko je neko lud da svjesno pravi tolike minuse bez rezultata i uspjeha?
Mjeri se osvojenim trofejima glupko. Kad već moram crtati.Rigoletto je napisao/la: ↑20 apr 2025, 14:32Čim se ta prašina mjeri? U bodovima kojima zaostajete za nama zadnjih nekoliko sezona? Vi ste kolektivno nadrogirani nekom lošom drogom. Nedajte se divoviNoProfit je napisao/la: ↑20 apr 2025, 14:24Bolje i kup, nego ništa, složićeš se sa mnom.Kako ste to tačno prevazišli sa dva mršava osvojena kupa?
![]()
Pogotovo ovakav kup, nakon svih pljački i podmetanja nogu ove sezone, ovo mi je ravno duploj kruni, naravno ako ga osvojimo. Kad na to dodaš da, osvajanjem istog, uz Željezničar postajemo najtrofejnija ekipa u državi i otvaramo sebi vrata borbe za tri trofeja sljedeće sezone... Nije loše kad pogledaš s naše tačke gledišta. Malo ste se trznuli, ali nedovoljno da izađete iz prašine u kojoj smo vas ostavili. Odatle i sva ta mržnja, pretpostavljam.![]()
Ako je do toga onda stvarno moramo napraviti neki trofej za šampione pripremnih utakmica jer trenutno oskudjevateNoProfit je napisao/la: ↑20 apr 2025, 14:33Mjeri se osvojenim trofejima glupko. Kad već moram crtati.Rigoletto je napisao/la: ↑20 apr 2025, 14:32Čim se ta prašina mjeri? U bodovima kojima zaostajete za nama zadnjih nekoliko sezona? Vi ste kolektivno nadrogirani nekom lošom drogom. Nedajte se divoviNoProfit je napisao/la: ↑20 apr 2025, 14:24
Bolje i kup, nego ništa, složićeš se sa mnom.Kako ste to tačno prevazišli sa dva mršava osvojena kupa?
![]()
Pogotovo ovakav kup, nakon svih pljački i podmetanja nogu ove sezone, ovo mi je ravno duploj kruni, naravno ako ga osvojimo. Kad na to dodaš da, osvajanjem istog, uz Željezničar postajemo najtrofejnija ekipa u državi i otvaramo sebi vrata borbe za tri trofeja sljedeće sezone... Nije loše kad pogledaš s naše tačke gledišta. Malo ste se trznuli, ali nedovoljno da izađete iz prašine u kojoj smo vas ostavili. Odatle i sva ta mržnja, pretpostavljam.![]()
![]()
Ne igra se liga "zadnjih nekoliko sezona", dozovi se, davno je bilo vrijeme da to uradiš.
Poslije osvojene titule 2015, uslijedili su rezovi i zavrtanje pipe. Dovoljno je pogledati igrački kadar u tim sezonama. Željezničar je tih sezona neuporedivo više plaćao i ulagao od Sarajeva i bilo koga drugog, rezultata naravno nije bilo, a znamo kako je završilo to bahaćenje. Slale su se i neke ponude za naše igrače u to vrijeme. Ovu priču o 12 godina može popušiti Predatod, Merak ili neko sličnih intelektualnih mogućnosti.bordobijeli je napisao/la: ↑20 apr 2025, 14:25Površno gledanje . Od ovih 12 godina ima li smo sigurno 3 ili 4 godine gdje uopste nije bilo bajne s novcem . Sljedeće 3 prvenstva i 3 kupa i nije baš da smo daleko najneuspjesniji jedan man utd godinama ništa ne osvaja a najbogatiji klub . A za istih ti 12 godina željezničar nema ni jednu titulu prvaka ,ja bih bar šutio do prve titule .Virtu4l je napisao/la: ↑20 apr 2025, 14:18Shategabri je napisao/la: ↑20 apr 2025, 13:47Mi smo pokazali da možemo dobiti i Zrinjskog i Borca bez obzira na sudijski kriterij.
Trenutno korisnika/ca: sarajevo19461987 i 11 gostiju.