alemsa je napisao/la: ↑20 apr 2025, 14:50
JohnCleese je napisao/la: ↑20 apr 2025, 11:24
Imamo isuvise psihijatrijskih poremecaja bez ikakve terapije na maloj kvadraturi koja se jos pri tome naziva drzava.
Kada se u taj bolesni neograđeni teritorij slije enorman broj dijasporaca kao ovih dana imamo konsekvence.
Ma i masa dijasporaca se ponasa arogantno kad su u BiH. Meni su znali ici na "dobri za izbjegavati" kad sam u BiH a kamoli nekom ko zivi tu. Ponasaju se kao da sve njihovo i da su iznad ostalih, a ne da se trebaju "blend" sa okruzenjem i prostorom. Cast izuzetcima svakako, no lahko mozes snimiti tu vrstu dijasporca.
Ma ne bih ja bas rekao tako, nema to veze s dijasporom, taj koji ti to radi, a ima svapske tablice i vozi bmw trojku bi isto to radio i da je ostao u Bosni i da vozi cipovanog golfa peticu. Pokusavao sam jedno vrijeme definisati profil osoba koji prave nesrece po Bosni, ali nije mi uspjelo, tesko pronaci rijeci

meni licno u Bosni je stres voziti, iza svake krivine strahujem hoce li neko izletjeti kako pretice, cim vidim kamion da ide odmah kocenje jer vecinom izleti neka petica sa nestrpljivim vozacem koji obilazi pet auta i boli ga ona stvar. Takvi misle da mogu sve, da je najbolji vozac i da zna sve o autu i sutra ce da prica kako je dinamican vozac i kako je obisao kolonu. Mislim da nam fali autocesta da ovi momciluci mogu malo stisnus gasa vjerovatno bi ih prosla brzo zelja za ludom voznjom

recimo po Minhenu mozes voziti zmireci i skoro nikad nece neko u saobracaju napraviti nesto sto ti koji si u blizini ne ocekujes, ide sve glatko

Jedino gore mi je bila voznja po Parizu, Bosna je mala maca s onim sto sam tad dozivio, kao i voznja oko Ljubljane, tu se kediji i kombiji hoce popeti na tebe na onoj dionici autoputa.
Sta mi jos ide na onu stvar su debili koji lijevom trakom gone 130 jedva obidju i onda kad ulete u desnu stisnu po gasu i ti sad ostanes u medjuubrzanju ni tam ni vam.