Chat - bez politike i ratnih prica

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

DamirT
Kontakt:

Re: Chat - bez politike i ratnih prica

Post Postao/la DamirT » 20 apr 2025, 14:55

alemsa je napisao/la:
20 apr 2025, 14:50
JohnCleese je napisao/la:
20 apr 2025, 11:24
Imamo isuvise psihijatrijskih poremecaja bez ikakve terapije na maloj kvadraturi koja se jos pri tome naziva drzava.
Kada se u taj bolesni neograđeni teritorij slije enorman broj dijasporaca kao ovih dana imamo konsekvence.
Ma i masa dijasporaca se ponasa arogantno kad su u BiH. Meni su znali ici na "dobri za izbjegavati" kad sam u BiH a kamoli nekom ko zivi tu. Ponasaju se kao da sve njihovo i da su iznad ostalih, a ne da se trebaju "blend" sa okruzenjem i prostorom. Cast izuzetcima svakako, no lahko mozes snimiti tu vrstu dijasporca.
:salut: :bow:
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 20 apr 2025, 15:09

alemsa je napisao/la:
Imamo isuvise psihijatrijskih poremecaja bez ikakve terapije na maloj kvadraturi koja se jos pri tome naziva drzava.
Kada se u taj bolesni neograđeni teritorij slije enorman broj dijasporaca kao ovih dana imamo konsekvence.
Ma i masa dijasporaca se ponasa arogantno kad su u BiH. Meni su znali ici na "dobri za izbjegavati" kad sam u BiH a kamoli nekom ko zivi tu. Ponasaju se kao da sve njihovo i da su iznad ostalih, a ne da se trebaju "blend" sa okruzenjem i prostorom. Cast izuzetcima svakako, no lahko mozes snimiti tu vrstu dijasporca.
Moraju se dokazati u BiH jer su u dijaspori manji od makovog zrna
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

superFrankie
Kontakt:

Post Postao/la superFrankie » 20 apr 2025, 15:10

19vendetta87 je napisao/la:
20 apr 2025, 15:09
alemsa je napisao/la:
Moraju se dokazati u BiH jer su u dijaspori manji od makovog zrna
I to uglavnom bude u rentanim autima, eventualno onim na lizing

Mogli
Kontakt:

Post Postao/la Mogli » 20 apr 2025, 15:28

Lijepo da sve vise ljudi uvidja istinu o krezuboj dijasporskoj stoci. :yawn:

Sheyi
Kontakt:

Post Postao/la Sheyi » 20 apr 2025, 15:37

alemsa je napisao/la:
Ma ne bih ja bas rekao tako, nema to veze s dijasporom, taj koji ti to radi, a ima svapske tablice i vozi bmw trojku bi isto to radio i da je ostao u Bosni i da vozi cipovanog golfa peticu. Pokusavao sam jedno vrijeme definisati profil osoba koji prave nesrece po Bosni, ali nije mi uspjelo, tesko pronaci rijeci :) meni licno u Bosni je stres voziti, iza svake krivine strahujem hoce li neko izletjeti kako pretice, cim vidim kamion da ide odmah kocenje jer vecinom izleti neka petica sa nestrpljivim vozacem koji obilazi pet auta i boli ga ona stvar. Takvi misle da mogu sve, da je najbolji vozac i da zna sve o autu i sutra ce da prica kako je dinamican vozac i kako je obisao kolonu. Mislim da nam fali autocesta da ovi momciluci mogu malo stisnus gasa vjerovatno bi ih prosla brzo zelja za ludom voznjom :) recimo po Minhenu mozes voziti zmireci i skoro nikad nece neko u saobracaju napraviti nesto sto ti koji si u blizini ne ocekujes, ide sve glatko :( Jedino gore mi je bila voznja po Parizu, Bosna je mala maca s onim sto sam tad dozivio, kao i voznja oko Ljubljane, tu se kediji i kombiji hoce popeti na tebe na onoj dionici autoputa.

Sta mi jos ide na onu stvar su debili koji lijevom trakom gone 130 jedva obidju i onda kad ulete u desnu stisnu po gasu i ti sad ostanes u medjuubrzanju ni tam ni vam. :)

huthut
Kontakt:

Post Postao/la huthut » 20 apr 2025, 19:33

Zna li neko da li neka banka odobrava kredit na punu cijenu stana?
If you'd given me the choice of going out and beating four men and smashing a goal in from thirty yards against Liverpool or going to bed with Miss World, it would have been a difficult choice. Luckily, I had both.

AshburtonG
Kontakt:

Post Postao/la AshburtonG » 20 apr 2025, 22:40

Sheyi je napisao/la:
20 apr 2025, 15:37
alemsa je napisao/la:
Ma ne bih ja bas rekao tako, nema to veze s dijasporom, taj koji ti to radi, a ima svapske tablice i vozi bmw trojku bi isto to radio i da je ostao u Bosni i da vozi cipovanog golfa peticu. Pokusavao sam jedno vrijeme definisati profil osoba koji prave nesrece po Bosni, ali nije mi uspjelo, tesko pronaci rijeci :) meni licno u Bosni je stres voziti, iza svake krivine strahujem hoce li neko izletjeti kako pretice, cim vidim kamion da ide odmah kocenje jer vecinom izleti neka petica sa nestrpljivim vozacem koji obilazi pet auta i boli ga ona stvar. Takvi misle da mogu sve, da je najbolji vozac i da zna sve o autu i sutra ce da prica kako je dinamican vozac i kako je obisao kolonu. Mislim da nam fali autocesta da ovi momciluci mogu malo stisnus gasa vjerovatno bi ih prosla brzo zelja za ludom voznjom :) recimo po Minhenu mozes voziti zmireci i skoro nikad nece neko u saobracaju napraviti nesto sto ti koji si u blizini ne ocekujes, ide sve glatko :( Jedino gore mi je bila voznja po Parizu, Bosna je mala maca s onim sto sam tad dozivio, kao i voznja oko Ljubljane, tu se kediji i kombiji hoce popeti na tebe na onoj dionici autoputa.

Sta mi jos ide na onu stvar su debili koji lijevom trakom gone 130 jedva obidju i onda kad ulete u desnu stisnu po gasu i ti sad ostanes u medjuubrzanju ni tam ni vam. :)
Boldirano potpisujem. Danas bas vozim do rodjaka prema Memmingenu, ima bas dobra dionica i moze se vozit 30km bez ogranicenja. Medjutim, od voznje koja je trebala trajat 20min(oko 40km) bila je 40 skoro.

Ono sto mene licno jos vise nervira su debilcine koje voze 130 u lijevoj i ne prestroje se desno 2-3 kilometra, a nema nikog ispred njih. Prvo auto tek nekoliko stotina metara ispred i on ne daje vise gasa, nego drzi svoj tempomat na 130 i lagani chill u lijevoj. :tokralju:

Uz to bih dodao nedavanje zmigavca generalno u saobracaju. Medjutim, to je dosta vise izrazeno dole, nego po EU.

relativizam
Kontakt:

Post Postao/la relativizam » 21 apr 2025, 00:35

Čovjek ima platu milju i po,mora mijenjati gume,neće dati 500km za nove nego će reći mogu one stare, pa na prvoj kisici kanal.

Neki voze 4,5 sezona iste gume.

Koliko redovno ljudi auta servisiraju i gdje.
Koje su kilometraže na autima,kaže nema ni 400k kao nova.

najveći uticaj je alkohol pa neispravnost vozila .

Što se tiče puteva koliko se godina uzima za autoput i ceste od goriva i registracije, mi smo trebali imati grijače i najmodernije ceste u evropi, te asfalt preko asfalta svake treće godine prostirati i da ostane para

ErosViverosViv
Kontakt:

Post Postao/la ErosViverosViv » 21 apr 2025, 01:32

Vrlo dobar pokazatelj šta je režim vučića, sta je PTC i i koja je snaga medija i propagande, kako sada, tako i '92
od 8:35 do 10:35

Centre forward
Kontakt:

Post Postao/la Centre forward » 21 apr 2025, 09:34

Kad smo već na temi saobraćaja, je li neko možda nabavljao auto kompressor ? Htio bih neki solidan, da to ne bude samo šminka u gepeku.

:thumbup:
05.09.1995 ♥

11-0-0 Rekordmeister

Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss

Slatinash_7
Kontakt:

Post Postao/la Slatinash_7 » 21 apr 2025, 09:52

huthut je napisao/la:
20 apr 2025, 19:33
Zna li neko da li neka banka odobrava kredit na punu cijenu stana?
Mislim da BBI daje hipoteku 1:1, ostale sam 99% siguran da ne daju, osim naravno ako ne znaš nekoga, onda sve može
Slatina Bog i batina

Fukare Slatina i Modra blatina

TefalTava
Kontakt:

Post Postao/la TefalTava » 21 apr 2025, 10:33

Centre forward je napisao/la:
21 apr 2025, 09:34
Kad smo već na temi saobraćaja, je li neko možda nabavljao auto kompressor ? Htio bih neki solidan, da to ne bude samo šminka u gepeku.

https://planet.ba/sigurnost/1706-pumpa- ... sor-2.html

ma xiaomi kompresor Tito ja ga koristim za auto i bajk, jes stoja al stane u ruksak i radi kao doksa, nemas kablova, nemas skalamerije u gepeku da teglis itd.

superFrankie
Kontakt:

Post Postao/la superFrankie » 21 apr 2025, 11:30

Umro nam papa Franjo, bio je dobar covjek

Centre forward
Kontakt:

Post Postao/la Centre forward » 21 apr 2025, 11:42

TefalTava je napisao/la:
21 apr 2025, 10:33
Centre forward je napisao/la:
21 apr 2025, 09:34

https://planet.ba/sigurnost/1706-pumpa- ... sor-2.html

ma xiaomi kompresor Tito ja ga koristim za auto i bajk, jes stoja al stane u ruksak i radi kao doksa, nemas kablova, nemas skalamerije u gepeku da teglis itd.
Odično. Fala. Živio.
05.09.1995 ♥

11-0-0 Rekordmeister

Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss

GG3
Kontakt:

Post Postao/la GG3 » 21 apr 2025, 11:43

Kakva je Fora sa ovim kamionima u Sarajevu
Barbine Barbike vole Tika-taku 🚨🚨

MarcoBorriello
Kontakt:

Post Postao/la MarcoBorriello » 21 apr 2025, 12:05

Ne zna ni Edin ubleha Forto koja je fora. Kae bune se nešto :yawn:

SonVolt
Kontakt:

Post Postao/la SonVolt » 21 apr 2025, 12:28

Broje dane provedene u EU vozačima u međunarodnom transportu kao i svima ostalim. To znači propast za domaće transportne firme.

Određene profesije su izuzete iz ovog pravila, kao npr vozači autobusa.

Sad ne znam šta će im pomoći vožnja po Sarajevu.
https://www.youtube.com/watch?v=5Gprcg0jUdU

nerkolfc
Kontakt:

Post Postao/la nerkolfc » 21 apr 2025, 12:35

SonVolt je napisao/la:
21 apr 2025, 12:28
Broje dane provedene u EU vozačima u međunarodnom transportu kao i svima ostalim. To znači propast za domaće transportne firme.

Određene profesije su izuzete iz ovog pravila, kao npr vozači autobusa.

Sad ne znam šta će im pomoći vožnja po Sarajevu.
Gdje ima clanak o ovome ili odluka? Imaš kakav link?

TefalTava
Kontakt:

Post Postao/la TefalTava » 21 apr 2025, 13:00

GG3 je napisao/la:
21 apr 2025, 11:43
Kakva je Fora sa ovim kamionima u Sarajevu
uvela EU novo pravilo za sve zemlje zapadnog Balkana da vozace kamiona sa novom odredbom tretiraju kao turiste za boravak u EU sto vozaci nakucaju samo tako

zabili ga svim drzavama na Balkanu samo tako i laganini pomeli konkurenciju i digli cijene prevoza u sektoru u kojem je cijena pala već neko vrijeme

SonVolt
Kontakt:

Post Postao/la SonVolt » 21 apr 2025, 13:27

Prije par mjeseci je gostovao Velibor Peulić u CD-u i objasnio situaciju.
Nije to nikakva nova odluka već je počela da se primjenjuje od ove godine i na vozače.

Suština je ta da su počeli da kontrolišu u PL, AT, DE..... i da izdaju kazne i zabrane ulaska u EU za vozače.
Ako dođe do toga da se to provjerava na ulasku u EU, na HR granici, onda je kraj za BiH prevoznike koji se bave međunarodnim transportom roba.
Transportne firme bi morale da imaju dva seta vozača, gdje će jedan set odmarati 90 dana dok drugi rade i tako se rotirati. Što je s finansijskog aspekta nemoguće.

Određen broj prevoznika iz BiH već ima registrovane firme u HR i SI tako da su počeli tamo da prebacuju vozila i vozače.
U svakom slučaju ogroman udarac za BiH.
https://www.youtube.com/watch?v=5Gprcg0jUdU

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], Goalgetter i 5 gostiju.