Luka Garza

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

TripleThreat
Kontakt:

Re: Luka Garza

Post Postao/la TripleThreat » 21 apr 2025, 22:43

Drum je napisao/la:
21 apr 2025, 22:18
TripleThreat je napisao/la:
28 mar 2025, 16:10
DamirT je napisao/la:
28 mar 2025, 08:47
Ko je kriv nasim sto nemaju para da podmazu. Da im daju pare, bukvalno bi sutra dobio dozvolu...
:thumbup:
A ja mislim da je vise do volje u savezu nego do tih para.

Da su bas pare u pitanju, iste bi se do sada nasle i slucaj bi davno bio zavrsen. Kojim god putem i da niko ne zna.
Jarane, mi nemamo do zadnjih sati ni para da platimo učestvo na EB, avionskih karata do CG, jednokrevetnih soba u hotelu, a očekuješ da imamo masne pare za podmazati za Garzu...

Ne mislim ni ja da je samo do para, ali mislim da bi znatno ubrzale i napravile prevagu.
"Your favorite player's favorite player" - MB

Drum
Kontakt:

Post Postao/la Drum » 21 apr 2025, 22:53

21 apr 2025, 22:43
Drum je napisao/la:
28 mar 2025, 16:10

:thumbup:

Da su bas pare u pitanju, iste bi se do sada nasle i slucaj bi davno bio zavrsen. Kojim god putem i da niko ne zna.
Jarane, mi nemamo do zadnjih sati ni para da platimo učestvo na EB, avionskih karata do CG, jednokrevetnih soba u hotelu, a očekuješ da imamo masne pare za podmazati za Garzu...

Ne mislim ni ja da je samo do para, ali mislim da bi znatno ubrzale i napravile prevagu.
Sve znamo. Nego, Garzina porodica, a vjerujem da su preko Teomana i drugih poblize desavanjima oko slucaja cak i od saveza, do sada bi siroj javnosti na neki nacin dali do znanja kako su pare u pitanju.

Niko nikada nije izjavio kako je ipak visa sila u pitanju, a to znace pare pod stolom.

Ako je tako, ko je i koliko uzeo za Preldzica, Matkovica ili cak Biberovica ...

TripleThreat
Kontakt:

Post Postao/la TripleThreat » 21 apr 2025, 23:10

Drum je napisao/la:
21 apr 2025, 22:53
Drum je napisao/la:

Sve znamo. Nego, Garzina porodica, a vjerujem da su preko Teomana i drugih poblize desavanjima oko slucaja cak i od saveza, do sada bi siroj javnosti na neki nacin dali do znanja kako su pare u pitanju.

Niko nikada nije izjavio kako je ipak visa sila u pitanju, a to znace pare pod stolom.
Sumnjam da bi o tim stvarima smjeli u javnosti pričati, da ne bi napravili totalni kontraefekat onda.

Drum
Kontakt:

Post Postao/la Drum » 21 apr 2025, 23:26

21 apr 2025, 23:10
Drum je napisao/la:
21 apr 2025, 22:53

Sumnjam da bi o tim stvarima smjeli u javnosti pričati, da ne bi napravili totalni kontraefekat onda.
Znas sta je meni veliki problem? Prihvatili smo narativ kako o Preldzicu i Matkovicu ne treba javno do dana danasnjeg. Uprkos mnogim pitanjima.

Kako stvari stoje, Garza ce ponekad zaigrati kao stranac i svi zadovoljni. Al kao i u vezi prethodnih slucajeva bice mnogo toga neodgovorenog.

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 01 maj 2025, 10:40

Cilj je proći drugi krug, a onda sanjati i o medalji. Što da ne?

– Imamo pravo sanjati. Dometi ove reprezentacije su visoki, ali kako se u narodu kaže – prvo moramo skočiti pa onda reći hop. Najvažnije je da prođemo daj famozni prvi krug kako nam se ne bi desio scenarij isti kao i u prethodnom periodu. Kasnije bi svaka utakmica bila finale za sebe. Ali, da vjerujem u stručni štab i igrače, vjerujem, možemo napokon napraviti iskorak.

Pogotovo što će, ukoliko se nešto neželjeno ne desi, na raspolaganju biti i Jusuf Nurkić. Situacija sa Lukom Garzom je i dalje neizvjesna…

– Mi do polovine maja čekamo Lukin konačan status. Do kraja mjeseca bismo trebali obaviti još jedan razgovor, a onda ćemo vidjeti hoće li biti igrač sa zvjezdicom ili bez. Po ovom pitanju se puno angažovao i bivši predsjednik Saveza Dalibor Miloš, stupili smo u vezu sa svim relevantnim ljudima u FIBA-i, svi su upoznati sa slučajem, puno smo dokumentacije skupili, dobili smo i pismo Minessote, njegovih roditelja… Najvažnije nam je da saznamo epilog, je li moguće, ako nije, zbog čega… Ovako je situacija – nikakva. Ne trebam ni napominjati koliko bi Luka značio za našu reprezentaciju, koliko kao sjajan košarkaš, toliko i kao sjajan momak. Nije isto igrati s njim i bez njega.

Priču smo potom usmjerili na Nihada Đedovića kojeg od 2016. nema u reprezentaciji, tačnije otkako je uzeo njemačko državljanstvo, ali sada tvrdi da može ponovo igrati za Zmajeve i da ga niko nije zvao. Jesu li mu otvorena vrata?

– Taj slučaj znam površno, ali sve u svemu, mislim da je to priča koja ne drži vode. Neki možda neće da kažu, ali zna se da se Đedović odrekao bh. državljanstva kako bi se u svom klubu vodio kao domaći igrač i samim tim je izgubio mogućnost da igra za reprezentaciju. U momentu je odabrao ono što je njemu bilo sigurnije i bolje, ne znam, imao je svoje razloge. Sada odjednom te priče vaditi, ne ide… Uostalom, o igračkom kadru ne odlučujem ja nego selektor Bećiragić, podvukao je Berbić.

Kada je Eurobasket u pitanju, voljom žrijeba je odlučeno da bh. reprezentacija igra u Limassolu u dvorani Spyros Kyprianou, a prva utakmica je na programu 28. avgusta i to protiv domaće selekcije Kipra. Paket za svih pet utakmica koje naša zemlja igra košta 290 eura i odnosi se na dio tribine koji je predviđen za bh. navijače.

(****)

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 25 maj 2025, 14:15

Garza sinoc 7 poena za 5 minuta na terenu.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Drum
Kontakt:

Post Postao/la Drum » 25 maj 2025, 17:23

Boze vijesti o skidanju zvijezdice.

Ovaj momak bio bi strasno pojacanje u napadu. Vjerujem da je svaku utakmicu sposoban ici 15+ koseva.

DaVinci
Kontakt:

Post Postao/la DaVinci » 25 maj 2025, 23:34

Luki ce proc' karijera cekajuci minute ... :roll:
'Jesil spreman da prihvatis da je BiH zadnja rupa na svirali, nedonosce, ludnica otvorenog tipa, moneta za potkusirivanje prolazis sigurno. Ako smatras drugacije ima forum pa se prijavi tamo' by BobRock

TommyHilfiger
Kontakt:

Post Postao/la TommyHilfiger » 25 maj 2025, 23:36

Garza > krmak Doncic. :yawn:

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 30 maj 2025, 13:42

Frank Garza:

Ne tražimo specijalni tretman. Samo tražimo priznavanje nečega što već postoji: Luka Garza je Bosanac i Hercegovac. Ovo nije samo papirologija. Ovo je pitanje pravde. Ako FIBA vidi srcem kao i mi, vjerujemo da će se to desiti na vrijeme za utakmice u augustu.

Ovo nije trenutna želja. Nije stvar karijere ili priznanja. Ovo je zavjet koji je Luka dao kao dječak, mnogo prije nego što je zakoračio na NBA teren. To je obećanje njegovom pokojnom dedi, Refiku Muftiću.

Skromno molimo da Luka bude viđen onako kakav jeste. Drugi možda traže državljanstvo zbog prilika. Mi to tražimo jer je u njemu rođeno. Jer Bosna živi u njemu.

Nadamo se da će mu FIBA dozvoliti da igra sa Amarom i da zajedno igraju za svoju baku dok je ona još može gledati. Da on uzvrati zemlji koja je toliko dala njegovoj porodici. Skromno molimo FIBA-u: Molimo vas, pustite Luku kući", završio je Garza s nadom koju imaju i svi navijači - da će NBA košarkaša gledati na Eurobasketu bez statusa naturalizovanog.

Mogli
Kontakt:

Post Postao/la Mogli » 30 maj 2025, 16:43

Drape je napisao/la:
30 maj 2025, 13:42
Frank Garza:

Ne tražimo specijalni tretman. Samo tražimo priznavanje nečega što već postoji: Luka Garza je Bosanac i Hercegovac. Ovo nije samo papirologija. Ovo je pitanje pravde. Ako FIBA vidi srcem kao i mi, vjerujemo da će se to desiti na vrijeme za utakmice u augustu.

Ovo nije trenutna želja. Nije stvar karijere ili priznanja. Ovo je zavjet koji je Luka dao kao dječak, mnogo prije nego što je zakoračio na NBA teren. To je obećanje njegovom pokojnom dedi, Refiku Muftiću.

Skromno molimo da Luka bude viđen onako kakav jeste. Drugi možda traže državljanstvo zbog prilika. Mi to tražimo jer je u njemu rođeno. Jer Bosna živi u njemu.

Nadamo se da će mu FIBA dozvoliti da igra sa Amarom i da zajedno igraju za svoju baku dok je ona još može gledati. Da on uzvrati zemlji koja je toliko dala njegovoj porodici. Skromno molimo FIBA-u: Molimo vas, pustite Luku kući", završio je Garza s nadom koju imaju i svi navijači - da će NBA košarkaša gledati na Eurobasketu bez statusa naturalizovanog.
Lijepo kazem da ako smecari ne puste treba momka voditi kao naturalizovanog. Svakako je ovo sa Amerima glupost i volio bi da se ugledamo na Srbiju i Litvaniju sto se toga tice. :yawn:

BobRock
Kontakt:

Post Postao/la BobRock » 30 maj 2025, 18:07

Ljepsi poziv da se prizna nekome osjecaj pripadnosti zemlji, naciji ja jos nisam vidio. Jos od oca koji nije ni blizu nicim ni korijencicem u relaciji sa istom. Nesebicno ako tako mogu reci zanemaruje svoje porijeklo i svoju tradiciju i stavlja suprugino ispred svoga.

Frank, svaka ti cast, bas zasluzujes takvog sina kakav je Luka, i imas i pravo i ra’šta biti ponosan

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 30 maj 2025, 18:32

BobRock je napisao/la:
30 maj 2025, 18:07
Ljepsi poziv da se prizna nekome osjecaj pripadnosti zemlji, naciji ja jos nisam vidio. Jos od oca koji nije ni blizu nicim ni korijencicem u relaciji sa istom. Nesebicno ako tako mogu reci zanemaruje svoje porijeklo i svoju tradiciju i stavlja suprugino ispred svoga.

Frank, svaka ti cast, bas zasluzujes takvog sina kakav je Luka, i imas i pravo i ra’šta biti ponosan
:clap:
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

StevieG8
Kontakt:

Post Postao/la StevieG8 » 30 maj 2025, 18:39

Drape je napisao/la:
Frank Garza:

:bow:
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"

DaVinci
Kontakt:

Post Postao/la DaVinci » 30 maj 2025, 21:19

Drape je napisao/la:
Frank Garza:
Srceparajuce :clap: ... a bilo bi skroz nepotrebno da se bilo ko u Lukinih prvih 16 godina na dunjaluku sjetio da mu izvadi bh pasos ... pa cak i mama mu Sejla, koja je uzgred radila u ambasadi gdje se djeli ta dragocjena plava hartija ... :zviz:
'Jesil spreman da prihvatis da je BiH zadnja rupa na svirali, nedonosce, ludnica otvorenog tipa, moneta za potkusirivanje prolazis sigurno. Ako smatras drugacije ima forum pa se prijavi tamo' by BobRock

BobRock
Kontakt:

Post Postao/la BobRock » 30 maj 2025, 22:25

DaVinci je napisao/la:
30 maj 2025, 21:19
Drape je napisao/la:
Frank Garza:
Srceparajuce :clap: ... a bilo bi skroz nepotrebno da se bilo ko u Lukinih prvih 16 godina na dunjaluku sjetio da mu izvadi bh pasos ... pa cak i mama mu Sejla, koja je uzgred radila u ambasadi gdje se djeli ta dragocjena plava hartija ... :zviz:
Sejla znaci, nisam znao jel ona ili Lejla, danke

To pravilo je budalestina, ko nije putovao nije mu ni trebao, pogotovo BH pasos, ne znam do ovog ukidanja viza za sta je sluzio, ko nije cekao zore u decembru pred njemackom ambasadom ne zna sta je ponizenje, BH pasos od 92-2012 valja ako ces u Kinu, na Kubu, Iran

Ja npr nisam izvadio prvi pasos do svoje 19-te, tek sam tad prvo inostranstvo vidio
A da vadis taj pored americkog nako… trebo si bit bas besposlen realno

Nista ovo ne bi trebalo da se desava, iako jeste lijepo sto se Frank ovako oglasio, da imamo normalan savez. Ali to bi podrazumijevalo da imamo ne jaku drzavu nego bar solidan normalan politicki blok orjentisan prema sportu, a znamo sta nas je snaslo, da ne guslam tu liriku sad

Nas natakari ko stigne zadnjih 30g to mi vadi zivce, svi ovi sto su se izrodili i dovukli jedni druge po kljucnim pozicijama pa nas kao zastupaju pristaju na sve samo da oni plivaju u redovnim platama i kojekakvim naknadama uz poneki procenat…a ovi sto imaju kicmu i znaju se postaviti njima je rampa postavljena, to je osnovni kriterij svega. Jesil spreman da prihvatis da je BH zadnja rupa na svirali, nedonosce, ludnica otvorenog tipa, moneta za potkusirivanje, itd itd prolazis sigurno, ako smatras drugacije ima forum pa se prijavi tamo.

hz1987
Kontakt:

Post Postao/la hz1987 » 31 maj 2025, 09:06

Ako mu ne skinu zvjezdicu, odabrao bih ga kao naturalizovanog iz 3 razloga. Prvi je ona doza srcanosti i zelja da igra, drugi je potreban kvalitet pod kosem i ne bih da se oslanjamo na Nurkica i temeljimo igru pod kosem samo na njega. Treci je taj da je Fener pokazao da se moze i bez klasicnog pleja, a ako se pozovu i Kondic i Djedovic uz Gegica i Atica se jedinica moze pokriti defanzivno nez problema i dobrim priprema kroz taktiku razigrati i napad. Ne bih se ja njega tek tako odricao a i ne bih tek tako olako ispustio priliku da pozovem Kondica i Djedovica ma sta o njima pojedinci mislili.

Vanjski: Kondic, Djedovic, Atic, Gegic, Musa, Lazic, Vrabac
Unutrasnji: Alibegovic, Halilovic, Kamenjas, Garza, Nurkic

filip13

Post Postao/la filip13 » 31 maj 2025, 09:39

za Đedovica se prvo mora utvrditi da li uopće ospunjava uslove da igra, odnosno da li ima nase drzavljanstvo. a drugo, da li se time da ga se pozove daje poruka i npr. Musi da nekad nesto uradi slično Đedoviću jer kao opravdanje će biti pa dao je mnogo za reprezentaciju

TripleThreat
Kontakt:

Post Postao/la TripleThreat » 31 maj 2025, 15:42

Nek se za poziv Koste zato ima opravdanje. Dao i on mnogo za reprezentaciju svojim neprofesionalizmom, zavlačenjem i hinjalucima. Dao bi pravi primjer budućim potencijalnim reprezentativcima iz S komponente - BiH je uvijek drugi izbor ako prvi ne upali, a do tada ih pravi majmunima, sve redom.

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: CAGarfia i 3 gosta.