FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
93
41%
Prolazak u Play off
54
24%
Grupnu fazu
80
35%

Ukupno glasova: 227

FoSte95
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la FoSte95 » 23 apr 2025, 08:44

Umjesto da manje gube vrijeme na blamiranje sa marketingom bolje bi bilo da smišljaju način kako da do titule dođu jer će izgubiti i ovo malo raje što je na tribinama ostalo

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 23 apr 2025, 08:54

FoSte95 je napisao/la:
23 apr 2025, 08:44
Umjesto da manje gube vrijeme na blamiranje sa marketingom bolje bi bilo da smišljaju način kako da do titule dođu jer će izgubiti i ovo malo raje što je na tribinama ostalo

Hahahaha ja sa 55 maraka kupim 4 kile mesa i prevrcem ih lepinama. Fkt nisu normalni sa fanshopom, cijene su digli preko svih granica. Prije si stalno mogao vidjet raju u nekim duksericama, majicama, bas se kupovalo. Sad em dizajn ne valja em je sve bas preskupo.
GRMI SA SJEVERA!
1946

90ka deseti heroj Bosne

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 23 apr 2025, 08:56

napoleon72 je napisao/la:
23 apr 2025, 08:54
FoSte95 je napisao/la:

Hahahaha ja sa 55 maraka kupim 4 kile mesa i prevrcem ih lepinama. Fkt nisu normalni sa fanshopom, cijene su digli preko svih granica. Prije si stalno mogao vidjet raju u nekim duksericama, majicama, bas se kupovalo. Sad em dizajn ne valja em je sve bas preskupo.
Bgm dobra teletina je preko 20 km :rol: . Jest skup shop al realno to nema nikakve veze s losom igrom i sto igramo izbi nabi .

EastMadness
Kontakt:

Post Postao/la EastMadness » 23 apr 2025, 09:10

FoSte95 je napisao/la:

ma vala uzeo bi i ovo i gace od 55 km da klub ide u pozitivnom smjeru. Da osvajamo titule, da vidim tu neku borbenost, da imamo igrace kako treba koji vole Sarajevo, da klub radi u vezi stadiona. Ali pranje mozga svake godine govoreci da je iduca sezona nasa e nece vise moci. Dok su u klubu razni Mehmedovici,Rogici nema napredka. Ovi likovi imaju vece plate nego igraci Zrinjskog. Igramo na najneuslovnijem stadionu na Balkanu ali zato set za rostilj 55 km. Nadam se Mirvicu da ti je ovo zadnja sezona ovdje

ajdohordas
Kontakt:

Post Postao/la ajdohordas » 23 apr 2025, 09:18

Sve ok, razočarenje i te stvari. I sam sam takav...

Samo ne znam na osnovu čega vi mislite da kod nas svi igrači imaju astronomske plate ?
Imamo 4/5 igraca koji se izdvajaju u odnosu na ostale, a ostatak ekipe je kao i kod ostalih vodecih klubova.

Nista mi mnogo ne odskačemo. Pa sta mislite da Despotovic igra za 5/6 milja ? Herera ? Mulahusejnović ili Kulašin...

Mislite da Bubanja ima puno više od npr Ogrineca ?
Ili da Kyeremeh ima više od Vukovića ?
Mustafić ima više od Surdanovića itd itd

Sve su to male razlike, samo sto mi imamo mogucnost platiti obeštećenje pa tu sebi malo dizemo reputaciju.

Pendulum
Kontakt:

Post Postao/la Pendulum » 23 apr 2025, 09:41

Pitarluk at its finest. :kafa:
Postao/la 19vendetta87 » 14 sep 2024, 22:48

Samo Allah zna koliko smo ja i moja porodica sretni (Sarajevo igralo 2:2 sa Posušjem)

Zutti
Kontakt:

Post Postao/la Zutti » 23 apr 2025, 09:50

FoSte95 je napisao/la:

Ma ne brini se. Ovo što je sinoć bilo na Koševu biti će i da kanton igramo.

Ovo oko blamiranja s marketingom mi nije jasno kao ni kakve to veze ima sa sportskim segmentom kluba, al dobro, navikao sam slušati svakakve gluposti od vas.
@Devedestka - brat, legenda, MANGUP!
Husref Musemić - Babuka.

Maroon1946
Kontakt:

Post Postao/la Maroon1946 » 23 apr 2025, 09:53

ajdohordas je napisao/la:
23 apr 2025, 09:18

Samo ne znam na osnovu čega vi mislite da kod nas svi igrači imaju astronomske plate ?
Imamo 4/5 igraca koji se izdvajaju u odnosu na ostale, a ostatak ekipe je kao i kod ostalih vodecih klubova.

Nista mi mnogo ne odskačemo. Pa sta mislite da Despotovic igra za 5/6 milja ? Herera ? Mulahusejnović ili Kulašin...

Sve su to male razlike, samo sto mi imamo mogucnost platiti obeštećenje pa tu sebi malo dizemo reputaciju.
"Prije svega, želio bih da istaknem koliki je nogometni potencijal u BiH. Ako je Hrvatska stagnirala u razvoju, a Slovenija se razvija, nogomet u Bosni i Hercegovini je u usponu. Ali, nije bez anomalija i kontradiktornosti. Recimo, u Sarajevu su plate igrača zaista velike, dok u klubovima koji se bore za opstanak nema nikakvih primanja. Neka mjesta imaju terene na nivou četvrte lige, dok druga grade hibridne. Interesantno je da trener može utakmicu voditi samo u odijelu ili trenerci.", kazao je Rožman.

nokee
Kontakt:

Post Postao/la nokee » 23 apr 2025, 10:01

Maroon1946 je napisao/la:
23 apr 2025, 09:53

"Prije svega, želio bih da istaknem koliki je nogometni potencijal u BiH. Ako je Hrvatska stagnirala u razvoju, a Slovenija se razvija, nogomet u Bosni i Hercegovini je u usponu. Ali, nije bez anomalija i kontradiktornosti. Recimo, u Sarajevu su plate igrača zaista velike, dok u klubovima koji se bore za opstanak nema nikakvih primanja. Neka mjesta imaju terene na nivou četvrte lige, dok druga grade hibridne. Interesantno je da trener može utakmicu voditi samo u odijelu ili trenerci.", kazao je Rožman.
OK izjava Rožmana, sto ne znaci ništa za Borac i Zrinjski koji sigurno ne kaskaju sa platama. Jest eto Despotovic troši 10.000€ a Igra za 2. Tu su oni negdje s nama s platama. Mozda bogdu da smo jači od njih.

ajdohordas
Kontakt:

Post Postao/la ajdohordas » 23 apr 2025, 10:05

Pričam o vodećim ekipama.
Sigurno da za primjer necu uzeti Gošk i Slobodu i nas.

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 23 apr 2025, 10:09

Koliko (ne)iskorištenih potencijala ima na ovom forumu, baš šteta. Da se 5% trudite da dolazite na utakmice koliko filozofirate na forumu, imali bi prosjek po utakmici 10.000. Čast izuzetcima, ali situacija od sinoć je pokazatelj koliko ljudi su pravi zaluđenici bordo boje.
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

HyperOS
Kontakt:

Post Postao/la HyperOS » 23 apr 2025, 10:18

Sve ono sto smo trebali da ne budemo, mi smo. Placenicka, seljacka bezmuda ekipa.

Za ovo se glave uzimaju, zato jer od kluba se pravi sprdacina. Pravi klub bi Slobodi ponudio uslove i onda ih sa 4 gola ispratio kuci uz lijepoe cestitke.

Dizemo se, mislimo veliki smo.

Kad najvise para imas, treba biti najponizniji. A mi smo bahate budale postale.
Za Sarajevo je Slobodina ekspedicija krenula u 17:00

Dok su se fudbaleri Sarajeva vjerovatno odmarali u hotelskim sobama što je i normalno, izabranici Igora Jankovića su se truckali u autobusu po bosanskohercegovačkim vrletima.

Vjerovatno su tokom vožnje s mnogo pažnje pratili da li je nekom ispred njihovog autobusa pukla guma i da li na putu se vrše neki radovi. Takav scenarij bi zapravo značio da neće na vrijeme stići na Koševo.

No, sve je prošlo u najboljem redu. Ispred najvećeg bh. stadiona su bili u 19:30, sat i po prije početka susreta. Dovoljno vremena da se presvuku u svlačionici i istrče na teren.

Maroon1946
Kontakt:

Post Postao/la Maroon1946 » 23 apr 2025, 10:25

23 apr 2025, 10:05

Pa sinoc si odigrao X sa ekipom koja nema dvocifren broj bodova. Nas najplaceniji igrac vjerovatno ima vecu platu od citavog njihovog tima.

boki86
Kontakt:

Post Postao/la boki86 » 23 apr 2025, 10:27

23 apr 2025, 10:25

Pa sinoc si odigrao X sa ekipom koja nema dvocifren broj bodova. Nas najplaceniji igrac vjerovatno ima vecu platu od citavog njihovog tima.
Okrenu i wolvesi uniteda, zato se to zove kiks

Osttribine
Kontakt:

Post Postao/la Osttribine » 23 apr 2025, 10:33

Sve stoji povrede ovo ono, ali to ne smije biti opravdanje za sinocnje izdanje protiv nikad jadnije Slobode, ljudi su jucer u Sarajevo krenuli u 17h, bez plata bez bilo cega, sudbina samog kluba im je neizvjesna ali su odigrali borbenije od nasih preplacenih manekena. A vidim i to se sada pocelo pravdati tipa tu smo mi svi sa platama, jesmo sa Borcem i Zrinjskim, ne igraju ni kod njih za dzaba realno, ali od ostatka lige je to znatno vise.

Druga stvar kaze neko nebitna utakmica, kako moze biti nebitna kada si se fakticki mogao osigurati na trecoj poziciji u koliko Zeljeznicar danas izgubi. Ovako finale Kupa je na dvije utakmice, druga je dole na Pecari na kojoj znamo kako prolazimo, svasta tu moze biti u koliko se Gulijasvili ne vrati, a sudeci po Zekicevoj izjavi na presu i to je malo upitno, ocigledno je povreda ozbiljnija. Ono sto najvise brine je ta igra koja ne obecava, vec odavno kuburimo i dobijali smo mnoge utakmice na racun Gulijevog kvaliteta. Nadam se na kraju sezone tjeranja bar jedno 10 igraca koji ni u ludilu nisu za nas klub. Takodjer nadam se da cemo se do nedelje nekako sabrati i odigrati muski u derbiju, a ne da kukamo kako eto oni zapnu samo protiv nas.

TarpiTarpi
Kontakt:

Post Postao/la TarpiTarpi » 23 apr 2025, 10:36

GospodinIzSarajeva je napisao/la:
23 apr 2025, 10:09
Koliko (ne)iskorištenih potencijala ima na ovom forumu, baš šteta. Da se 5% trudite da dolazite na utakmice koliko filozofirate na forumu, imali bi prosjek po utakmici 10.000. Čast izuzetcima, ali situacija od sinoć je pokazatelj koliko ljudi su pravi zaluđenici bordo boje.
Ja sam se sinoć zapitao zašto sam došao, prvi šut u 55. , prva šansa u 75. minuti protiv Slobode, 3000 ljudi gleda kako Rogić sto puta izbija loptu i svaka završi kod njihovih igrača, da se opet večeras igra ja ne bih otišao. Uz našu povremeno dobru igru ide i povremeno dobra posjeta, razumijem kome se ono od sinoć ne gleda.

nokee
Kontakt:

Post Postao/la nokee » 23 apr 2025, 10:38

23 apr 2025, 10:25

Trebao si dobiti bez obzira na sve.
Ali realno nakon utakmica sa Borcem, sudijskih lakrdija, emocionalnog pražnjenja, milion izostanaka, umorom.. plus ti ide utakmica sa najvećim rivalom, ja sam iskreno očekivao 1-0 I to jedva. Možemo mi biti sad standardno nerealni pa reci mi smo Sarajevo izvolite se braniti I cekati svaku 2 3 razlike da dobijemo.

Zekić da je uspio u najmeri da odmori neke igrače za derbi i dobije (a imali smo 2 3 zicera na kraju) bio bi opet Mourinjo. Standardno pitarski.
Osim toga svaka čast i ovom treneru Slobode, ljudi se bacali na glavu bukvalno ko da im treba za opstanka.

ErosViverosViv
Kontakt:

Post Postao/la ErosViverosViv » 23 apr 2025, 10:40

Osttribine je napisao/la:
23 apr 2025, 10:33
Sve stoji povrede ovo ono, ali to ne smije biti opravdanje za sinocnje izdanje protiv nikad jadnije Slobode, ljudi su jucer u Sarajevo krenuli u 17h, bez plata bez bilo cega, sudbina samog kluba im je neizvjesna ali su odigrali borbenije od nasih preplacenih manekena. A vidim i to se sada pocelo pravdati tipa tu smo mi svi sa platama, jesmo sa Borcem i Zrinjskim, ne igraju ni kod njih za dzaba realno, ali od ostatka lige je to znatno vise.

Druga stvar kaze neko nebitna utakmica, kako moze biti nebitna kada si se fakticki mogao osigurati na trecoj poziciji u koliko Zeljeznicar danas izgubi. Ovako finale Kupa je na dvije utakmice, druga je dole na Pecari na kojoj znamo kako prolazimo, svasta tu moze biti u koliko se Gulijasvili ne vrati, a sudeci po Zekicevoj izjavi na presu i to je malo upitno, ocigledno je povreda ozbiljnija. Ono sto najvise brine je ta igra koja ne obecava, vec odavno kuburimo i dobijali smo mnoge utakmice na racun Gulijevog kvaliteta. Nadam se na kraju sezone tjeranja bar jedno 10 igraca koji ni u ludilu nisu za nas klub. Takodjer nadam se da cemo se do nedelje nekako sabrati i odigrati muski u derbiju, a ne da kukamo kako eto oni zapnu samo protiv nas.
ma prepiru se ljudi nekih banalnosti da odbrane neodbranjivo, nakon što je argumentovano da imamo najveće plate, od svih klubova u ligi uhvatili se despotovića čija plata nije među naših top 5. I opet sam rekao, to veze nema, yebo plate, ne možeš kiksati od ekipe koja nema isti broj na šorcu i dresu, ljudi ni opreme, ni sponzora, ni uprave, ni navijača, ni pobjede, ni bodova, dođu ti na koševo i drže loptu prvo poluvrijeme. Skoro čitavu sezonu putuju u autobusu tuzle sitija.

To je da odmah na poluvremenu kažeš, slušaj sine, ovo ti je zadnja utakmica u bordo dresu, narednu ćemo izaći sa 7 igrača ali ti si svoje završio. Jednu dobru, gledljivu utakmicu smo imali na proljeće!

@gis 2000 ljudi je mnogo više nego što su zaslužili.

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 23 apr 2025, 10:43

Ne igramo fudbal i to je kljuc svega . Igramo nabi loptu i trci za njom.

ubipara
Kontakt:

Post Postao/la ubipara » 23 apr 2025, 10:48

Vidi naslova na ovom cetnickom portalu da podgriju atmosferu i da poljuljaju atmosferu pred derbi neke tekstove objavljuju o slobodi. Necete nas pokolebati dusmani cetnicki sa par izroda balijskih

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”