Premijer liga BiH - aktuelno
Re: Premijer liga BiH - aktuelno
A kaj ti bum rekel, stari, danas kad je sve to jučer znam dvije stvari. Jedna je da postoji grad u kojem sam legenda, a druga da ne kitim zagorske tamburaše ako ne znaju odsvirati „Da ga hoće zabit Matko, joj nano, nanice“.
Sta je sa tik tak znal se kad se Sarajevo gasi ???
FK SARAJEVO.
FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.
FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.
Ja sam im fino neki dan govorio kvote i da igraju dok nisu ukinuli par. Eto vidiš, sad ga nema u ponudi nikako.
Doduše, sve zavisi od utakmice Sloga - kamenjari.
Postao/la 19vendetta87 » 14 sep 2024, 22:48
Samo Allah zna koliko smo ja i moja porodica sretni (Sarajevo igralo 2:2 sa Posušjem)
Samo Allah zna koliko smo ja i moja porodica sretni (Sarajevo igralo 2:2 sa Posušjem)
- PrinceBobby18
- Kontakt:
pod veležom bb loptači.
Prije utakmice 27. kola Wwin lige, u kojoj su Velež i Igman odigrali 2:2, dogodila se inače neuobičajena situacija. Naime, navijačka grupa Veleža "Red Army" postrojila je igrače Veleža prije susreta i očitala im "bukvicu".
Bilo je svakakvih povika, među ostalim i da ne smiju izgubiti jer se priča da je "utakmica namještena", a SportSport javlja da se čuo i sljedeći povik:
"Oni se tamo bore za titulu, a vi se borite za ostanak"-
https://www.youtube.com/watch?v=z-6VF47rlyQ
- svrakino1921
- Kontakt:
Ne zanimaju ih ni priče karakteristične za naše društvo. "Prodali su utakmicu", "sklonit će se" prije svakog Slobodinog meča se šapuće. Ma ne samo šapuće, nego glasno govori, a kada utakmica krene, sve te priče padaju u vodu.
Na terenu gledamo tim koji igra kao da mu tih 90 minuta donosi plasman u Ligu prvaka. Nedostatak kvaliteta nadoknađuju frenetičnom borbenošću što "lopta" nekada nagradi, a nekada ne.
Tako je u fudbalu, a kakvu volju posjeduju izabranici Igora Jankovića najbolje se moglo vidjeti sinoć na Koševu.
I ne pišemo ovo zbog osvojenog boda protiv favoriziranog Sarajeva čiji trener Zoran Zekić je utakmicu počeo s timom koji vjerovatno nikada više neće igrati zajedno.
Pišemo radi rijetko viđene želje na bh. terenima. Za Sarajevo je Slobodina ekspedicija krenula u 17:00. Dobro ste pročitali.
Dok su se fudbaleri Sarajeva vjerovatno odmarali u hotelskim sobama što je i normalno, izabranici Igora Jankovića su se truckali u autobusu po bosanskohercegovačkim vrletima.
Vjerovatno su tokom vožnje s mnogo pažnje pratili da li je nekom ispred njihovog autobusa pukla guma i da li na putu se vrše neki radovi. Takav scenarij bi zapravo značio da neće na vrijeme stići na Koševo.
No, sve je prošlo u najboljem redu. Ispred najvećeg bh. stadiona su bili u 19:30, sat i po prije početka susreta. Dovoljno vremena da se presvuku u svlačionici i istrče na teren.
A, tamo su još jednom oduševili. I upravo zbog toga ova generacija Slobode na čelu sa šefom struke Igorom Jankovićem zaslužuje veliko poštovanje svih ljubitelja fudbala.
Bez obzira što će napustiti društvo najboljih, imena ovih fudbalera i trenera moraju zauzimati posebno mjesto u Slobodinim historijskim knjigama.
Svaka čast Tuzlaci
Na terenu gledamo tim koji igra kao da mu tih 90 minuta donosi plasman u Ligu prvaka. Nedostatak kvaliteta nadoknađuju frenetičnom borbenošću što "lopta" nekada nagradi, a nekada ne.
Tako je u fudbalu, a kakvu volju posjeduju izabranici Igora Jankovića najbolje se moglo vidjeti sinoć na Koševu.
I ne pišemo ovo zbog osvojenog boda protiv favoriziranog Sarajeva čiji trener Zoran Zekić je utakmicu počeo s timom koji vjerovatno nikada više neće igrati zajedno.
Pišemo radi rijetko viđene želje na bh. terenima. Za Sarajevo je Slobodina ekspedicija krenula u 17:00. Dobro ste pročitali.
Dok su se fudbaleri Sarajeva vjerovatno odmarali u hotelskim sobama što je i normalno, izabranici Igora Jankovića su se truckali u autobusu po bosanskohercegovačkim vrletima.
Vjerovatno su tokom vožnje s mnogo pažnje pratili da li je nekom ispred njihovog autobusa pukla guma i da li na putu se vrše neki radovi. Takav scenarij bi zapravo značio da neće na vrijeme stići na Koševo.
No, sve je prošlo u najboljem redu. Ispred najvećeg bh. stadiona su bili u 19:30, sat i po prije početka susreta. Dovoljno vremena da se presvuku u svlačionici i istrče na teren.
A, tamo su još jednom oduševili. I upravo zbog toga ova generacija Slobode na čelu sa šefom struke Igorom Jankovićem zaslužuje veliko poštovanje svih ljubitelja fudbala.
Bez obzira što će napustiti društvo najboljih, imena ovih fudbalera i trenera moraju zauzimati posebno mjesto u Slobodinim historijskim knjigama.
Svaka čast Tuzlaci
-
PiazzaGrande
Je li se sastao Komitet za suđenje u vezi Kazlagića, zna li se kakva je kazna?! 
Volim te bola'!
- GrbavicaHram1921
- Kontakt:
Auu jel moguce? Pa gledam slike sa Koseva nema ovde ni 1500 ljudi
golemoooo
Duplo više od toga, oko 3.000. Delegat je malo umanjio, ali ništa strašno. Sasvim korektna posjeta.
Biti srcem vezan, u tome leži snaga!
Kome smeta Evropska Sloboda?
Zukanović, kralj cijena za PL BiH na TM!
5%, steta. Ne znam sto se na to vracaju. Posljednji put na kosevu, koreografija na jugu, na ostalim tribinama nista, pun sektor. Nadam se da ce i nasa uprava napokon od sljedeceg derbija ici 5 za 5 posto.
Što izroniše
Da je moj klub prošlo kolo primio peticu, večeras igra s borcem, a za vikend na Koševu, malo bi razmislio prije nego išta napišem.
Da je moj klub prošlo kolo primio peticu, večeras igra s borcem, a za vikend na Koševu, malo bi razmislio prije nego išta napišem.
MNON
- svrakino1921
- Kontakt:
FK Sarajevo objavio finansijski izvještaj za prošlu godinu, poznato kako je poslovao sarajevski klub!
Ooooppaaaa
Ooooppaaaa
Dužni 60 miliona, znamo već. "Izračunao" nam vaš računovođa.svrakino1921 je napisao/la: ↑23 apr 2025, 11:39FK Sarajevo objavio finansijski izvještaj za prošlu godinu, poznato kako je poslovao sarajevski klub!
Ooooppaaaa
Postao/la 19vendetta87 » 14 sep 2024, 22:48
Ako bude i covjek vise od 5% nek se gone svi u 3pm.
Ni dupla kruna ih sto se mene tice ne bi oprala.
Boze spasi nas hrvatske kulture, srpskog junastva i pitarskog humora.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.
"Tako ti igra Bayern" - Ajla Alimanović
Virtu4l je napisao/la: ↑23 apr 2025, 12:26https://sportsport.ba/fudbal/fk-sloboda-problemi/497029
Sloboda![]()
![]()
Zukanović, kralj cijena za PL BiH na TM!
-
TrofejiSuTu
- Kontakt:
Hocemo li izaci s najjacim ili kombinovanim sastavom? Sta se ocekuje?Virtu4l je napisao/la: ↑23 apr 2025, 01:35TrofejiSuTu je napisao/la: ↑22 apr 2025, 23:55Mrs jbm ti familiju idiotsku.
Ti si prvi koji baca grah i gleda kako napakostiti i smisliti ljigavstinu.
Gnjido smedljiva sta me citiras uopste.
![]()
![]()
![]()
Govedo glupo,nisi u stanju protumaciti prosto prosirenu recenicu dok ovdje podmeces,vazis,i sve znas.
Za tebe je bik s koride Nikola Tesla.
Cobane
„Neki pojedinci imaju dosta upitnika kad ne igraju, a ja imam upitnike kad igraju.“ ZZ
Biti srcem vezan,u tome lezi snaga!
Biti srcem vezan,u tome lezi snaga!