Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage
Pa solidan je to kes za proslu buduci da se motao dosta izvan top100 na listi. Sta se zale teniseri da slabo zaradjuju?Samozdravlje je napisao/la: ↑24 apr 2025, 14:00Za cijelu proslu godinu zaradio 309.693 $, a ove do sada 306.722 $.
ABd zdravlja i odigra sve GS i 4-5 Mastersa , bit ce zarada kao posljednjih 5 sezona.
Velika pobjeda nad direktnim konkurentom za ranking.![]()
Nek ga za promjenu - preskoči hahaMogli je napisao/la: ↑24 apr 2025, 14:22Pa solidan je to kes za proslu buduci da se motao dosta izvan top100 na listi. Sta se zale teniseri da slabo zaradjuju?Samozdravlje je napisao/la: ↑24 apr 2025, 14:00Za cijelu proslu godinu zaradio 309.693 $, a ove do sada 306.722 $.
ABd zdravlja i odigra sve GS i 4-5 Mastersa , bit ce zarada kao posljednjih 5 sezona.
![]()
Nervira me sto opet na Baeza ide. Nevjerovatno da ga nigdje zaobici ne moze.![]()
Problem je sto Damir u zadnja dva meca sa Baez-om imao 1 (Cile) ili 2(Barselona) meca prije medjusobnog susreta, evo i sad jeshminka je napisao/la: ↑24 apr 2025, 14:24Nek ga za promjenu - preskoči hahaMogli je napisao/la: ↑24 apr 2025, 14:22Pa solidan je to kes za proslu buduci da se motao dosta izvan top100 na listi. Sta se zale teniseri da slabo zaradjuju?Samozdravlje je napisao/la: ↑24 apr 2025, 14:00Za cijelu proslu godinu zaradio 309.693 $, a ove do sada 306.722 $.
![]()
Nervira me sto opet na Baeza ide. Nevjerovatno da ga nigdje zaobici ne moze.![]()
Ma nema to veze, lik je u top formi i ima dan odmora, ovo je najbolji mogući scenarij, vrijeme provedeno na terenu da se osjete uslovi, udje u udarac i malo digne samopouzdanje. I ako izgubi - to što je igrao danas 2,5h neće biti razlog za poraz.Samozdravlje je napisao/la: ↑24 apr 2025, 14:45Problem je sto Damir u zadnja dva meca sa Baez-om imao 1 (Cile) ili 2(Barselona) meca prije medjusobnog susreta, evo i sad je
slucaj. 2,5 h. kolikoje trajao ovaj mec je utrosak fizicke, a pogotovo psihicke energije. Volio bih ih vidjeti da odigraju mec na GS.
Gdje ulaze ravnopravno.![]()
Da generacijo, ali u prosjku mu je i 1. i 2. servis sporiji 20 km/h.
To je zarada ukupna prije placanja poreza, kad od ove cifre poplaca poreze i oduzmes troskove trenera putovanja i ostalih zayebancija nije to bas toliko koliko mi mislimo jer vidimo samo ovu bruto cifru.Mogli je napisao/la: ↑24 apr 2025, 14:22Pa solidan je to kes za proslu buduci da se motao dosta izvan top100 na listi. Sta se zale teniseri da slabo zaradjuju?Samozdravlje je napisao/la: ↑24 apr 2025, 14:00Za cijelu proslu godinu zaradio 309.693 $, a ove do sada 306.722 $.
![]()
To stoji. Kad skontas da teniseri moraju sami sve organizovat i placat, a fudbalerima npr. sve sredjeno i placeno i njihovo je samo da igraju. Jos ovdje i ovisis samo o sebi jer je individualan sport. Jos ti i u mladjim danima treba dosta novca pa ne cudi da su vecinom djeca iz bogatih porodica tu.QUARTERBACK je napisao/la: ↑25 apr 2025, 00:51To je zarada ukupna prije placanja poreza, kad od ove cifre poplaca poreze i oduzmes troskove trenera putovanja i ostalih zayebancija nije to bas toliko koliko mi mislimo jer vidimo samo ovu bruto cifru.Mogli je napisao/la: ↑24 apr 2025, 14:22Pa solidan je to kes za proslu buduci da se motao dosta izvan top100 na listi. Sta se zale teniseri da slabo zaradjuju?Samozdravlje je napisao/la: ↑24 apr 2025, 14:00Za cijelu proslu godinu zaradio 309.693 $, a ove do sada 306.722 $.
![]()
Svakako da je sebi olaksao zivot povratkom u top60, bice ovo dobra sezona samo da bude bez povreda.
Prosli mec tanko protiv Baeza, drugi set je solidno odigrao al nista vise od toga, nadat se da je izvukao neke pouke i da ce biti bolji pa mozda i iznenadit![]()
Ovo je dobra konstatacijaMogli je napisao/la: ↑25 apr 2025, 01:05To stoji. Kad skontas da teniseri moraju sami sve organizovat i placat, a fudbalerima npr. sve sredjeno i placeno i njihovo je samo da igraju. Jos ovdje i ovisis samo o sebi jer je individualan sport. Jos ti i u mladjim danima treba dosta novca pa ne cudi da su vecinom djeca iz bogatih porodica tu.QUARTERBACK je napisao/la: ↑25 apr 2025, 00:51To je zarada ukupna prije placanja poreza, kad od ove cifre poplaca poreze i oduzmes troskove trenera putovanja i ostalih zayebancija nije to bas toliko koliko mi mislimo jer vidimo samo ovu bruto cifru.
Svakako da je sebi olaksao zivot povratkom u top60, bice ovo dobra sezona samo da bude bez povreda.
Prosli mec tanko protiv Baeza, drugi set je solidno odigrao al nista vise od toga, nadat se da je izvukao neke pouke i da ce biti bolji pa mozda i iznenadit![]()
Ma ne lezi mu Baez jer je zapravo bolja verzija njega samog. Jos je desetak godina mladji. Ali sve je moguce. Ne dobije uvijek favorit na papiru.![]()
Poštujem mišljenje al iz mog ugla ne bih se baš obradovo ovim pomenutim imenima, možda Nakashima čisto što je najmanje "ime" medju nabrojanim i može igrat sigurno s njim. Al sva tri nabrojana posjeduju prije svega servis koji je teško oduzet i globalno imaju baš razornu snagu u udarcima. Uz napomenu da znam da je šljaka i da su sporiji uslovi, al ne važi to baš za Madrid iz nekih drugih razloga. Ovim ne kažem da mu Baez "godi" al bar će il bi bar trebo imat više šansi za rebreak i "popravni" ako servis zataji što bi bilo dosta teže protiv ova tri gore nabrojana. Al dok on igra na ovom nivou i ovim turnirima, uz pokoju pobjedu, vala nije ni bitno ko je protivnik.
Da, ali ima nesto i od sponzora, vjv. mu nesto "dobace" i ovi ciju opremu nosi. Znas li ti ili neko drugi,kako to funkcionise ?QUARTERBACK je napisao/la: ↑25 apr 2025, 00:51To je zarada ukupna prije placanja poreza, kad od ove cifre poplaca poreze i oduzmes troskove trenera putovanja i ostalih zayebancija nije to bas toliko koliko mi mislimo jer vidimo samo ovu bruto cifru.Mogli je napisao/la: ↑24 apr 2025, 14:22Pa solidan je to kes za proslu buduci da se motao dosta izvan top100 na listi. Sta se zale teniseri da slabo zaradjuju?Samozdravlje je napisao/la: ↑24 apr 2025, 14:00Za cijelu proslu godinu zaradio 309.693 $, a ove do sada 306.722 $.
![]()
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.