Chat - bez politike i ratnih prica
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Chat - bez politike i ratnih prica
Situacija na terenu kaze da je bio bar pet puta otkako je ovaj najavio da ce ga uhapsiti. On ide u diplomatskoj pratnji sto automatski znaci da je o njegovom boravku obavijesten tamosnji Mup. Uostalom, kad god je otisao, objavili su mediji u trenucima dok je jos bio tamo, sto logicno znaci da su ovi znali da je tamo. Koliko ja znam, nije uhapsen.
To kaze situacija na terenu.
To kaze situacija na terenu.
Kad pomislis da je omjer zaposlenih i penzionera 1.1 - 1.0 , zapitas se kako uopste ista i funkcionise u drzavi.
Nama trebaju politicari koji nece gledati iskljucivo na sebe, ili svoju etnicku grupu, nego kolektivno na BiH. A takve je tesko naci, nebitno o kom se narodu radi.
Nama trebaju politicari koji nece gledati iskljucivo na sebe, ili svoju etnicku grupu, nego kolektivno na BiH. A takve je tesko naci, nebitno o kom se narodu radi.
Nemoguce naci. Svi oni obecavaju da cemo biti Njemacka, SAD, dok ne dodju na vlast. Onda samo sebi trpaju u dzep.dscile je napisao/la: ↑24 apr 2025, 16:43Kad pomislis da je omjer zaposlenih i penzionera 1.1 - 1.0 , zapitas se kako uopste ista i funkcionise u drzavi.
Evo uzet cu primjer Becirovica. Dok je bila predizborna kampanja, nema dana da ne iskoci makar 3 vijesti o njemu, kao i pojavljivanje na TV-u. Otkad je na vlasti, ne znam da sam nesto 2 puta za ovo godina procitao za njega...
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Dana staža nema Rumeni nigdje, kako ćeš očekivati od nekog ko veze s vezom nema s realnim životom, pravljenjem novca, stvaranjem nove vrijednosti ma bilo čime osim radionica i demagogije da ti išta dobro donese.DamirT je napisao/la: ↑24 apr 2025, 16:45
Nemoguce naci. Svi oni obecavaju da cemo biti Njemacka, SAD, dok ne dodju na vlast. Onda samo sebi trpaju u dzep.
Evo uzet cu primjer Becirovica. Dok je bila predizborna kampanja, nema dana da ne iskoci makar 3 vijesti o njemu, kao i pojavljivanje na TV-u. Otkad je na vlasti, ne znam da sam nesto 2 puta za ovo godina procitao za njega...
Pa Nikšić ne zna razliku između prihoda i neto dobiti, kad su govorili o minimalnoj plati na onom pressu to se lako dalo zaključiti.
Bas tako. Osudjeni smo na ove kabadahije tipa Dodik i Ramo, koji je jedva docekao da uvali sinove u drzavne sluzbe...tiketoke je napisao/la: ↑24 apr 2025, 16:49Dana staža nema Rumeni nigdje, kako ćeš očekivati od nekog ko veze s vezom nema s realnim životom, pravljenjem novca, stvaranjem nove vrijednosti ma bilo čime osim radionica i demagogije da ti išta dobro donese.DamirT je napisao/la: ↑24 apr 2025, 16:45
Nemoguce naci. Svi oni obecavaju da cemo biti Njemacka, SAD, dok ne dodju na vlast. Onda samo sebi trpaju u dzep.
Pa Nikšić ne zna razliku između prihoda i neto dobiti, kad su govorili o minimalnoj plati na onom pressu to se lako dalo zaključiti.
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Znam. A i kada bi se nasli takvi, bili bi skrajnuti kod glasaca jer nisu dovoljno nacionalni, ili kako vec to da kazem. Odma bi od ovih sto su sada glavni bili diskreditovani kao izdajnici, trojanski konjevi i slicno.DamirT je napisao/la: ↑24 apr 2025, 16:45Nemoguce naci. Svi oni obecavaju da cemo biti Njemacka, SAD, dok ne dodju na vlast. Onda samo sebi trpaju u dzep.dscile je napisao/la: ↑24 apr 2025, 16:43Kad pomislis da je omjer zaposlenih i penzionera 1.1 - 1.0 , zapitas se kako uopste ista i funkcionise u drzavi.
Steta je sto nema ko ujediniti narod da se ide ka boljem, da napreduju privreda, turizam, poljoprivreda, stocarstvo... Ono gdje moze drzava i narod profitirati. Zamisli da ima novaca u budzetu da se adekvatno subvencionise npr. stocarstvo, pa da ne moramo ziviti od uvoza i zaledjenog mesa. Ili da ne bude subvencija pcelaru po kosnici samo par maraka, da poljoprivrednik moze zivjeti od poljoprivrede iako nije tajkun koji ima 1000 hektara drzavne zemlje, itd...
Padas na seljacku pricu predsjednika koji psuje na press konferenciji.tiketoke je napisao/la: ↑24 apr 2025, 16:37Situacija na terenu govori da ne smije u RS. On tamo izgleda ode pod okriljem noći, uslika se i vrati, ono jednom nešto išao u BL da se slika s nekim biskupom , provukao se do tamo u civilnom autu da ga niko ne vidi vjrv.admin je napisao/la: ↑24 apr 2025, 16:16
Smiješno. Boji se Schmidt hapšenja u RS
To bi bilo najbolje sto nam se može desiti, nismo mi te sreće.
RS još malo i neće imati iz čega placati plate budžetskim korisnicima. Cijela kriza i jeste nastala jer tamo vise nemaju za kifle i nemaju od čega ni uzeti. Viadukt je samo vrh ledenog brijega, to sada stiže jedno za drugim, naplata obveznica koje su izdavali, krediti, muljavine razne… Zato je bila borba oko drzavne imovine, jer svoje vise nemaju, a naplata stize… I oni će uhapsiti predstavnika EU
RS ne može bankrotirati nikada, tu priču čitamo skoro 30 godina i nikad se nije desila, iza njih će stati Srbija kao krajnja opcija, a prije te zadnje opcije stat će Federacija Bosne i Hercegovine kao što je sada u slučaju Viadukt. Bolje nam je da što prije platimo jer svaki dan +9000 kamate nas dodatno uništava.
Što se tiče sankcija nije potrebno ići daleko u historiju da se vidi kako one nemaju nikakvog efekta. Srbi to kolektivno ne yebu, od 1993 do 1999te imali su najveće sankcije ikada koje je UN uveo nekom ,gore nego danas Iranu ili Venezueli ili nekom jadu kome već uvode , dok imaju šta jesti i popit sankcije su besmislene. Hiperinflacija nad hiperinflacijom im ništa nije mogla devedestih , samo su iz jednog rata išli u drugi i nisu se obazirali. Tek kada su počeli F16 i B2 bombarderi da lete nad SR Jugoslavijom bili su primorani da prave ustupke i povlačenja.
Pa evo Dodik i cijelo rukovodstvo RS ima sve sankcije svijeta pa im idalje nije ništa ,platu primaju preko pošte
Sportski pozdrav.
Isto ko raznorazni predsjednici fudbalskih klubova koji su najjaci, grade kule i gradove, napadaju ligu prvaka, sve do dana kad zbrisu sa funkcije i ostave potpuni raspad.
Vjeruješ li da više vjerujem Rami nego cijelom ešalonu ostalih političara. On je jedan od rijetkih iz cijelokupne vlasti koji je nekad u životu morao isplatiti platu radniku i to u više firmi čini mi se. U njemu ipak ima nekog hajra.
To objašnjava i ova ostala razmišljanja koja iznosiš
dscile je napisao/la: ↑24 apr 2025, 16:51Znam. A i kada bi se nasli takvi, bili bi skrajnuti kod glasaca jer nisu dovoljno nacionalni, ili kako vec to da kazem. Odma bi od ovih sto su sada glavni bili diskreditovani kao izdajnici, trojanski konjevi i slicno.DamirT je napisao/la: ↑24 apr 2025, 16:45Nemoguce naci. Svi oni obecavaju da cemo biti Njemacka, SAD, dok ne dodju na vlast. Onda samo sebi trpaju u dzep.dscile je napisao/la: ↑24 apr 2025, 16:43Kad pomislis da je omjer zaposlenih i penzionera 1.1 - 1.0 , zapitas se kako uopste ista i funkcionise u drzavi.
Steta je sto nema ko ujediniti narod da se ide ka boljem, da napreduju privreda, turizam, poljoprivreda, stocarstvo... Ono gdje moze drzava i narod profitirati. Zamisli da ima novaca u budzetu da se adekvatno subvencionise npr. stocarstvo, pa da ne moramo ziviti od uvoza i zaledjenog mesa. Ili da ne bude subvencija pcelaru po kosnici samo par maraka, da poljoprivrednik moze zivjeti od poljoprivrede iako nije tajkun koji ima 1000 hektara drzavne zemlje, itd...

Jos kad vidim da uvozimo ogromne kolicine flasiranih voda tipa Jana, Knjaz Milos itd itd, a makar smo time bogati koliko toliko da ne ovisimo o tome. Naravno neka uvozimo, nista lose, ali nije bas toliko neophodno...
Ili npr meso iz Argentine, Kube i odakle sve ne. Pitaj Boga koliko puta se to odledi i zaledi dok dodje do nas...
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Ma moze on milijarde isplatiti zaposlenim, opet je isti kao i ostala bagra nazalost. A polagao sam stvarno nade u pocetku u njega da ce makar malo nesto promijeniti...
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Ne mora objašnjavat ništa. Znači samo da preferiram bilo kakav efektivni učinak u odnosu na uhljebizam. Evo ti biografija vjerovatno najgore političke figure u historiji BiH.Osoba koja je jednom uništila Federaciju i na dobrom je putu da opet.
- relativizam
- Kontakt:
Jel ovdje ljudi još uvijek pišu o politickoj pobjedi federacije i kako se mudro i pametno ponasa na sve ovo .
Kako ono bijaše "institucije obavljaju svoje poslove"
Kako ono bijaše "institucije obavljaju svoje poslove"
Dodika samo financijski možeš zaustaviti (ne lično) nego ono što predstavlja a to je Rs.Sami su došli na rub bankkrota sami ih trebalo malo pogurati preko litice i to će biti kraj snsd i laktašenka.
1974---1975---1976---2001---2013---2020
- kraljttbvb
- Kontakt:
Ovo smo mi krivi.
Da kupujemo samo domaću vodu, ovoj uvoznoj bi prošao rok i ne bi je više trgovci nabavljali.
Dodje jednom neka cura u radnju, pita prodavačicu ima li Jana voda sa porukom (nesto je pisalo kao budi hrabra, neke gluposti na koje zene padaju). Reko ja ima, a poruka je da kupiš domaću vodu. Kaže ženska u pravu si i fakat kupi neku domaću bocu vode...
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.
Podjednako je veliki problem upravo to što jana ima te poruke i dobar marketing, dok domaće zaboli qrac za to.kraljttbvb je napisao/la: ↑24 apr 2025, 17:42Ovo smo mi krivi.
Da kupujemo samo domaću vodu, ovoj uvoznoj bi prošao rok i ne bi je više trgovci nabavljali.
Dodje jednom neka cura u radnju, pita prodavačicu ima li Jana voda sa porukom (nesto je pisalo kao budi hrabra, neke gluposti na koje zene padaju). Reko ja ima, a poruka je da kupiš domaću vodu. Kaže ženska u pravu si i fakat kupi neku domaću bocu vode...
Objašnjava da upijas šuplju priču bez da sekundu razmisliš o suštini.tiketoke je napisao/la: ↑24 apr 2025, 17:13Ne mora objašnjavat ništa. Znači samo da preferiram bilo kakav efektivni učinak u odnosu na uhljebizam. Evo ti biografija vjerovatno najgore političke figure u historiji BiH.Osoba koja je jednom uništila Federaciju i na dobrom je putu da opet.
Znači iz školske klupe mrtva demagogija i uhljebljenje , sa jednog budžeta na drugi pa na treći i tako redom. (0) nula vrijednosti je čovjek napravio u životu ,apsolutna nula, da makar osim toga ima neke organizacione sposobnosti nego nema ni to. Isak bi bio daleko bolji premijer , barem je čovjek u životu osjetio kako platiti porez, otvoriti firmu, plaćanje dobavljačima, KIFovi Kufovi etc
Ramo ima privatnu firmu koja živi od tendera na ženi i dva sina i sebe uhljebljena u državnim institucijama. Kome dobro u privatluku, ne razmišlja o politici, osim ako politiku ne vidi kao sredstvo kojim će ojačati privatni biznis (sto je kriminal, a kriminalac koji zna oko Kifa i Kufa mi je gori od onog koji ne zna ništa o tome). On marke nije zaradio i nikakav uspjeh nije imao bez politike, sto ga ni u kojem slučaju ne čini iskusnim biznismenom, već samo bezobraznim političarem spremnom na visok nivo rizika.
Da ne kažem da mu je efektivni učinak nula, osim sto je pisao po Facebooku i slikao se na instagramu nije uradio apsolutno ništa.
Ne mislim da je bolji ili gori od ostalih, njegova primitivna šuplja je meni licno odbojnija od toga da samo šuti, iako ke svaka šuplja ista. Mada taj njegov primitivizam očigledno ima svoju publiku, pa je legitiman način na koji se promovise. A u svakom slučaju djela su mu nula sto je blizu prosjeka na našoj političkoj sceni.
Najjace su te price nema neko za kifle. Djeca od 10 godina nose patike od 400 i telefone od 1500 maraka. Toliko se nema.
Da ne pricam da maltene svaka porodica ima auto.
U prevodu te floskule o gladnima su smjesne.
U cijeloj ovoj situaciji SDA je najvise profitirala. Pa onda SNSD. Uz HDZ to ce biti novavlast na nivou BiH.
Sve najvece drzave svijeta su se ogradile od Smitove odluke, tako da je i ona postala za jednosedmicnu upotrebu.
Vise je ipak noramlnih ljudi koji ne zele sukobe,ali je isto tako cinjenica da zajednicke institucije u RS nemaju vise nikakav legitimitet.
Da ne pricam da maltene svaka porodica ima auto.
U prevodu te floskule o gladnima su smjesne.
U cijeloj ovoj situaciji SDA je najvise profitirala. Pa onda SNSD. Uz HDZ to ce biti novavlast na nivou BiH.
Sve najvece drzave svijeta su se ogradile od Smitove odluke, tako da je i ona postala za jednosedmicnu upotrebu.
Vise je ipak noramlnih ljudi koji ne zele sukobe,ali je isto tako cinjenica da zajednicke institucije u RS nemaju vise nikakav legitimitet.
- relativizam
- Kontakt:
Pola ih je na osnovu očeva i amidza u politici koji su bili ratni profiteri i tako se bogatili kao Bake ,campare i slicni,najviše je profitirao Dino.
Igrao košarku nije u školu ni išao,zavrsio karijeru došao sa parama kupio diplomu i sad odjendom diplomata ,sve zna ...
Igrao košarku nije u školu ni išao,zavrsio karijeru došao sa parama kupio diplomu i sad odjendom diplomata ,sve zna ...
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.