Prva Liga FBiH 2024/25
Moderator/ica: GracanicaAA
- InatSilniBosanski
- Kontakt:
Re: Prva Liga FBiH 2024/25
Ne ljutim se ja, neka misli svako sta hoce ja govorim onako kako jeste. Pricati o postenju u ovoj ligi je smjesno, a Jedinstvo se etiketira kao jedini klub koji pliva u mutnom.
Pogledajte tabelu samo zadnjih deset godina kako se ulazilo u Premijer ligu, mozda je jedna ekipa posteno usla.
Uostalom navijaci Jedinstva kao i Sila Nebeska su uvijek bili protiv toga, ni jedna grupa se nije borila protiv korupcije kao SN, ja dok sam bio na tribini bruka parola, i svakakvih gluposti se kacilo cak ima i pjesma grupe Igraj bez namjestanja.
Prosle sezone su momci trazili od predsjednika da zavrsi sezonu casno pod cijenu da ispadnemo, to sto su uprave radile po svom je druga prica. Sigurno namjestamo i u gostima, niste se oglasavali kad je onaj **** navlacio Gorazdu jos bio prenos na MYTV. Ova sezona je skroz druga prica, Adzem je daleko najbolji trener ove lige, a i ova ekipa je sigurno medju kvalitetnijim tako da ne znam sta vas toliko cudi, ali eto nek su svi ostali preposteni mi smo crne ovce kako god.
Pogledajte tabelu samo zadnjih deset godina kako se ulazilo u Premijer ligu, mozda je jedna ekipa posteno usla.
Uostalom navijaci Jedinstva kao i Sila Nebeska su uvijek bili protiv toga, ni jedna grupa se nije borila protiv korupcije kao SN, ja dok sam bio na tribini bruka parola, i svakakvih gluposti se kacilo cak ima i pjesma grupe Igraj bez namjestanja.
Prosle sezone su momci trazili od predsjednika da zavrsi sezonu casno pod cijenu da ispadnemo, to sto su uprave radile po svom je druga prica. Sigurno namjestamo i u gostima, niste se oglasavali kad je onaj **** navlacio Gorazdu jos bio prenos na MYTV. Ova sezona je skroz druga prica, Adzem je daleko najbolji trener ove lige, a i ova ekipa je sigurno medju kvalitetnijim tako da ne znam sta vas toliko cudi, ali eto nek su svi ostali preposteni mi smo crne ovce kako god.
Bihać cijeli, crveni i bijeli!
1919, 1937!
Kinđe hvala ti !
1919, 1937!
Kinđe hvala ti !
-
- Kontakt:
Pa sad se pisalo da smo protiv Travnika kupili utakmicu. Mislim da ni jedna ekipa do kraja sezone nece prodati utakmice jer je svima gusto. Vidite i sami da nas sudije sjebu svako par utakmica. Pa samo protiv Gorazda sta nam je uradio, unistio pola ekipe, i niko a rekao nije sto se toga tice. A ovi iz Gorazda naravno podrzavaju to. Nikad necu biti za to da u Bihacu sudija sudi za Jedinstvo kao sto je sudio za Gorazde u Gorazdu.
I da ispadnemo, nek bude posteno. A to su sve bivse uprave radile. Mislim da u vecini slucajeva je savez sam spasavao Jedinstvo jer bi bio cijeli kanton bez kluba u dva najjaca ranga fudbala.
Imamo dobru ekipu, sacuvali dobre igrace, dobrog trenera. Poceli prvi pripreme, jaki fizicki. Sve redovno ekipa ima, mislim da ni mi u Bihacu ne znamo kako sad odjednom sve ovako funkcionose, ali eto dobro je.
Bice ovdje jos borbe do kraja, jedan kiks kod kuce i pola ekipa su u opasnosti od ispadanja
I da ispadnemo, nek bude posteno. A to su sve bivse uprave radile. Mislim da u vecini slucajeva je savez sam spasavao Jedinstvo jer bi bio cijeli kanton bez kluba u dva najjaca ranga fudbala.
Imamo dobru ekipu, sacuvali dobre igrace, dobrog trenera. Poceli prvi pripreme, jaki fizicki. Sve redovno ekipa ima, mislim da ni mi u Bihacu ne znamo kako sad odjednom sve ovako funkcionose, ali eto dobro je.
Bice ovdje jos borbe do kraja, jedan kiks kod kuce i pola ekipa su u opasnosti od ispadanja
Vodi Posušje. Dobro je to za sve nas 

Kolo za vikend nudi čak pet zanimljivih susreta. Travnik pobjedom protiv Radnika zakoračio bi u mirne vode dok bi Rdnik porazom znatno umanjio šanse za miran nastavak prvenstva. Jedinstvo pobjedom kontra Radničkog po prvi put bi ušao u dio tabele koji garantira opstanak dok Goražde i Zvijezda igraju utakmicu koja život znači. Poraz Zvijezdu mogao bi koštati statusa fed. ligaša dok Goražde pobjedom povećava svoje šanse. Utakmica u Zenici za Rahić ima dvostruko značenje, poraz ih definitivno vodi u niži rang, ni remi im puno ne znači dok Čeliku samo pobjeda donosi kakav takav mir. Gradina i Tomislav dosta dobivaju pozitivnim rezultatom čak i remi im puno znači. Budućnost i Brastvo igraju za prestiž dok Stupčanica protiv Toška može proglasiti istorijski rez. a Tošk u slučaju pozitivnog rez. definitivno bježi od druge lige centar.Tuzla city iako ne igra za vikend vjerovatno će nazadovati na tabeli. Ovo i sledeće kolo otkriće mnogo toga mada će nepoznanice i dalje biti prisutne. <Sretno svima<
Iduca sezona prve federalne ce ja mislim bit najjaca do sad. Posusje, Sloboda, Gosk, Igman, Gracanica, Celik, Banovici.
Lopovi lopovi sve ste nam ukrali crveno crna zastava za vas nije svetinja.
Najveci grobar Slobode Elmir Secerbegovic.
1919 ❤️🖤
Najveci grobar Slobode Elmir Secerbegovic.
1919 ❤️🖤
Skoro je sigurno da tri premijer ligaša sele u federalku. Ako se Radnik nekako izvuče onda Stupčanica ima problem zvan baraž. I Posušje i Igman su po kvalitezu iznad ekipe iz Olova. Prva liga federacije po imenima učesnika sledeće sezone ponudiće jako zanimljivo takmičenje bez obzira gdje završili Zvijezda, Čelik, Jedinstvo i Tuzla siti, bar jedan od nabrojanih vjerovatno seli u niži rang.
- Doktorinho
- Kontakt:
Zasto mislis da Radnik ispada, a Igman i Posusje?Beledija je napisao/la: ↑22 apr 2025, 14:44Skoro je sigurno da tri premijer ligaša sele u federalku. Ako se Radnik nekako izvuče onda Stupčanica ima problem zvan baraž. I Posušje i Igman su po kvalitezu iznad ekipe iz Olova. Prva liga federacije po imenima učesnika sledeće sezone ponudiće jako zanimljivo takmičenje bez obzira gdje završili Zvijezda, Čelik, Jedinstvo i Tuzla siti, bar jedan od nabrojanih vjerovatno seli u niži rang.
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "
Više mi je želja da Radnik završi na devetom mjestu nego neka realnost. U tom slučaju Stupčanica izbjegava baraž i više nego zasuženo se promoviše u elitu. U tom slučaju jedan manje ispada iz federalke. Radnik je pobjedom nad Posušjem poprilično razvodnio moju želju.harden je napisao/la: ↑23 apr 2025, 16:44Zasto mislis da Radnik ispada, a Igman i Posusje?Beledija je napisao/la: ↑22 apr 2025, 14:44Skoro je sigurno da tri premijer ligaša sele u federalku. Ako se Radnik nekako izvuče onda Stupčanica ima problem zvan baraž. I Posušje i Igman su po kvalitezu iznad ekipe iz Olova. Prva liga federacije po imenima učesnika sledeće sezone ponudiće jako zanimljivo takmičenje bez obzira gdje završili Zvijezda, Čelik, Jedinstvo i Tuzla siti, bar jedan od nabrojanih vjerovatno seli u niži rang.
Sretno vam u nastavku prvenstva.
Federalka sl. sezone postaje ozbiljnija liga...
14 klubova, 7 mečeva po kolu, primjer kola:
Sloboda - Tuzla c.
Čelik - Travnik
Bratstvo - Budućnost
Posušje/Stupčanica - Gošk
Igman - Tošk
Jedinstvo - Gradina
Tomislav - Hadžići
14 klubova, 7 mečeva po kolu, primjer kola:
Sloboda - Tuzla c.
Čelik - Travnik
Bratstvo - Budućnost
Posušje/Stupčanica - Gošk
Igman - Tošk
Jedinstvo - Gradina
Tomislav - Hadžići
🅵🅺 🆂🅻🅾🅱🅾🅳🅰 🆃🆄🆉🅻🅰 🔴⚫🔴⚫🔴⚫🔴
Potencijalno 10 ex PL klubova, možda i više, ako ostane Zvijezda, a ispadne Tomislav npr.
🅵🅺 🆂🅻🅾🅱🅾🅳🅰 🆃🆄🆉🅻🅰 🔴⚫🔴⚫🔴⚫🔴
-
- Kontakt:
Ovo je trebalo uraditi prije 10 godina. Smanjice se prodaja utakmica jer malo ko ce imati lufta da mulja. Svi ce morati imati jaku ekipu ako planiraju igrati ovo. A i tko udje u PL nece biti tolika kanta za nabijanje kao sto je slucaj sad
-
- Kontakt:
- HeliosIzDomzala
- Kontakt:
Radnik - Zvijezda
-
- Kontakt:
Hvala
Limvo te Rajvosa 🇱🇻🇱🇻
Kakav penal.za Stupčanicu,pa ebo.majku ovu sudijsku bagru treba dobro satrat,izgazit nogama,da im se lopta ogadi kao i nama zbog njih,pu
vamossssss Barsa,naprijed Bosna
Čovjek ne može biti pametan da se sudijska organizacija nemože doveseti u red. Na svakoj utakmici događaju se takve lakrdije da to nije normalno.Veliki problem je u nama navijačima, kad se sudi nama u korist ili šuteći to odobravamo ili na sav glas slavimo a kad je kontra onda galama i halabuka.Tako će nam biti sve dok tužilaštva ne uzmu stvar u svoje ruke. Znam da FS BiH NEZAVISNA organizacija koja ima svoje zakone međutim državno tužilaštvo ima alate da suzbije korupciju i kriminal i u takvim organizacijama. Problem je što ima alate a nema volje.
-
- Kontakt:
Mislim da liga nikad ovakva bila nije. Od pozicije 2 do 12 razlika samo 6 bodova. Velika borba za opstanak
Da, 7 kola do kraja 6 bodova više ne garantuje miran san ni Travniku pa tako ni ostalim ekipama koje imaju još manju razliku. Ipak mislim da Travnik, Tošk, Budućnost i Bratstvo imju vrlodobre šanse da riješe povoljno svoj ligaški status dosta prije kraja. Tuzla igra prvo sa Čelikom pa Jedinstvom kući, može obje ekipe da zavije u crno, međutim isto tako mogu i pomenuti timovi Tuzlu gurnuti prema dnu. Druga šansa za siti je Zvijezda i Radnički kući pa Rahić u gostima. Jedinstvo definitivno ima najteži zadatak, prvva sa direktnim konkurentom pod Borićima pa u Tuzli. Da bi bili u opciji za opstanak morali bi produžiti nepobjedivost jer dolaze sve sami derbiji još i pauza u zadnjem kolu. Problem sa utakmicom manje imaju još i Čelik i Goražde. Elem, svi osim zadnje tri ekipe imaju šanse da na vrijeme izbore potrebne bodove, ko će imati sreće i znanja, vidjet ćemo već za vikend.nebeskasila je napisao/la: ↑28 apr 2025, 06:52Mislim da liga nikad ovakva bila nije. Od pozicije 2 do 12 razlika samo 6 bodova. Velika borba za opstanak
Sretno svima.

- HeliosIzDomzala
- Kontakt:
Kako vidis racunicu Piskica da i oni ostaju?Beledija je napisao/la: ↑28 apr 2025, 22:11Da, 7 kola do kraja 6 bodova više ne garantuje miran san ni Travniku pa tako ni ostalim ekipama koje imaju još manju razliku. Ipak mislim da Travnik, Tošk, Budućnost i Bratstvo imju vrlodobre šanse da riješe povoljno svoj ligaški status dosta prije kraja. Tuzla igra prvo sa Čelikom pa Jedinstvom kući, može obje ekipe da zavije u crno, međutim isto tako mogu i pomenuti timovi Tuzlu gurnuti prema dnu. Druga šansa za siti je Zvijezda i Radnički kući pa Rahić u gostima. Jedinstvo definitivno ima najteži zadatak, prvva sa direktnim konkurentom pod Borićima pa u Tuzli. Da bi bili u opciji za opstanak morali bi produžiti nepobjedivost jer dolaze sve sami derbiji još i pauza u zadnjem kolu. Problem sa utakmicom manje imaju još i Čelik i Goražde. Elem, svi osim zadnje tri ekipe imaju šanse da na vrijeme izbore potrebne bodove, ko će imati sreće i znanja, vidjet ćemo već za vikend.nebeskasila je napisao/la: ↑28 apr 2025, 06:52Mislim da liga nikad ovakva bila nije. Od pozicije 2 do 12 razlika samo 6 bodova. Velika borba za opstanak
Sretno svima.![]()
![]()
Trenutno korisnika/ca: Proximic i 5 gostiju.