FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
37
23%
2. Borbu za Evropu
81
50%
3. Sredinu tabele
26
16%
4. Borbu za opstanak
19
12%

Ukupno glasova: 163

Ejnur
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Ejnur » 27 apr 2025, 20:55

Al iskreno odavno nas nije neki igrac zajebo za produzenje ugovora kao Radovac.
Da za onakvog dizelasa su mnogi balili i molili Boga da produzi pri tome je i podebljao platu vjerovatno...
Ovakvi igraci samo jos mogu u nasoj ligi igrat i to za ekipe koje nemaju neke aman ciljeve,jednostavno prespor,Mekic nam je bio dizelas i mnogi su ga pljuvali a onda doveli Radovca koji je duplo sporiji.
Nisam fan Boljevica i njegovog nacina igre,al i on bi izgledao puno bolje da ima normalne vezne igrace koji ce mu brzo donositi loptu na krilo pa da ima nekad situaciju 1 na 1 sa bekom.

godrina
Kontakt:

Post Postao/la godrina » 27 apr 2025, 20:56

Mi smo druga ekipa kad Jaber ima neku, slobodnu, rolu, kad ima vise prostora za kretanje. U jakim utakmicama da bi to mogao on treba imati kraj sebe veznjake koji ce trcat, za njega i korigovat ga.
To nazalost Samir ne moze, bar ne u tim jacim utakmicama.
Tu je kljuc po meni, ne igranjem veznjaka koji ce trcat i zatvarat prostor odma nam je odbrana na otvorenom prostoru i tu smo vazda donji.
Osigurat prostor i slobodnu rolu Jaberu a vezni red popunit trkackim spremnim igracima.
Ako hocemo moderan pristup utakmicama Krpic nam treba bit rezerva a sa Boljevicem ozbiljno popricat.
Boze spasi nas hrvatske kulture, srpskog junastva i pitarskog humora.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.

NekoSaDaleka
Kontakt:

Post Postao/la NekoSaDaleka » 27 apr 2025, 21:12

Nama je najveći problem U21 igrač, stručni štab bira da to bude na štoperskoj poziciji a tu nemamo kvalitetan izbor (Mahmić, Šukilović i Šemdin on jedini nije dobio priliku) i zbog njihvog manjka iskustva i samopouzdanja, smo u nekim utakmica platili ceh njihovih grešaka, mislim da bi nam puno bolje bilo kad bi U21 pravilo krpili na nekim drugim pozicijama npr. na bekovima ili na krilu u najboljem slucaju na ofanzivnom veznom, barem po mom nekom vidjenju

Odbrana mora biti uigrana bez prevelikih rotacija iz utakmice u utakmicu, a nama U21 pravilo diktira ko će kad igrat

AjkulaCekicarka
Kontakt:

Post Postao/la AjkulaCekicarka » 27 apr 2025, 21:13

Ublehaš i karine.

avalPacidoroP
Kontakt:

Post Postao/la avalPacidoroP » 27 apr 2025, 21:14

Za sljedeću sezonu bih ostavio isključivo:
Muftića,Jabera,Šošića,Karamarka.. i to su jedini igrači za prvih 11. koji odgovaraju fudbalu koje igraju prve tri ekipe, modernom i brzom.
Problem je što će dvojica od te četvorice 100% napustiti klub, ali nadam se da ćemo bar to kako treba unovčiti(mada čisto sumnjam kad znamo kakve ublehe su nam u klubu).
Ostavio bih još u rotaciji:
Galić(isključivo rezerva)
Odinaka(dati mu još polusezonu/sezonu ne bi li popravio neke stvari, jer radi brzine i građe može ispasti ozbiljan igrač)
Radinović(brži i jeftiniji je od Markovića)
Karjašević(rotacija)
Fočo(rotacija)
Cvetanovski(može on okrenuti dosta utakmica svojom brzinom)
Boljevic je isto za rotacije, ali ako ostane a ostaće i dalje ćemo ga se nagledati u prvih 11..
Krpić isto rotacija, ali ista situacija ko sa Boljevićem.
Šabić(rotacija)
Simoni i Vini-premalo smo vidjeli da bi ocjenjivali

Ostali svi na biro.. ali ne ide to tek tako jer smo produzili ugovore i sa Radovcem i sa Sukilovicem..
Dangubic mora ici, preskup je za ovo sto pruza.
Uglavnom 10ak igraca ne zasluzuju uopste dres Zeljeznicara, a vidjamo ih vrlo cesto na terenu..
Rezultat toga je ovo sto vidimo.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 27 apr 2025, 21:37

Kao prvo, ljudi su bolji od nas, imaju bolju ekipu, širu klupu i oko toga nema polemike. Tri puta su nas nadigrali i samo jednom pobijedili, to je rezime ovosezonskih derbija.

Nama su ove utakmice veoma korisne da shvatimo gdje nam je mjesto i šta trebamo popravljati. Imamo solidan kostur ekipe koji treba nadograditi i to je to. Današnji fudbal ne trpi spore igrače i meni lično je to najveća zamjerka Ćoriću na današnju postavu. Ne možeš ti sa ovoliko dizelaša i sporih igrača ići na najbolja krila u ligi, ako su nam ta krila pobjegla 15 puta u prve dvije utakmice, ne možeš to dozvoliti u trećoj, a mi smo dozvolili.

Nama ponovo trebaju pojačanja u svim linijama. Dakle, pojačanja, ne prinove. Niko od ovih igrača nema konstantu, Šukilović, Mahmić, Marković, Galić, Radovac, Cavnić, Radinović, Karjašević, niko tu nije konstantan. Kad na to dodamo i Krpića koji, ma koliko ga mi voljeli, nerijetko bude igrač manje na terenu, onda vidimo da je ozbiljan posao pred ljudima koji vode klub.

Neke igrače sam namjerno izostavio, poput Boljevića, Odinake, Cvetanoskog, Dangubića, koji imaju kvalitet, ali ne daju ni približno onoliko koliko mogu.

Da sumiram, trebaju nam pojačanja, a za pojačanja trebaju pare. Sljedeća sezona će biti veoma teška, i ako protiv vodećeg trojca budemo igrali kao do sad, teško da možemo dalje od četvrtog mjesta.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 27 apr 2025, 21:42

Vi bas nerealni sto se tice nekih igraca
Mahmic otkad je dosao
Igrao je 21 utakmicu
15 pobjeda, 3 poraza i 3 remija
S Mahmicem smo izgubili danas 2:1, u Banja Luci 1:0 i kuci protiv Zrinjskog 0:2
U medjuvremenu izgubili smo od Posusja, Sirokog x2, Sloge, Zrinjskog i te Mahmic utakmice nije igrao ni minute
Zadnja izmjena: NoDi80, dana/u 27 apr 2025, 21:44, ukupno mijenjano 1 put.
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

mavi
Kontakt:

Post Postao/la mavi » 27 apr 2025, 21:44

Šošić, Muftic, Al Jaber i donekle Cvetanovski zasluzuju da nose Željin dres, ostali zalutali.
Šukilović je bolji stoper od neandertalca Mahmica, a Brazilac stoper bolji od obadvojice.
To se itekako jasno može vidjeti na treninzima, nije potrebno biti ekspert da bi se to zakljucilo.
Mali Šemdin potencijal, trebalo ga je isprobati do sada.
Krenuti sa sporim i neinteligentnim Mahmicem I Cavnicem je ravno samoubistvu.
Boljevic i Krpic takođe nisu smjeli početi, bez obzir što drze Ćoriću leđa.
Pitari nikad slabiji...
Izjava Denisa da su zadnja dva derbija bila odlična je baš vrijeđanje sivih moždanih ćelija.
Baš ono izjava trenera kao da vodi Posušje, a ne Želju.
Moj Denise...

Azzuri
Kontakt:

Post Postao/la Azzuri » 27 apr 2025, 21:46

NoDi80 je napisao/la:
27 apr 2025, 21:42
Mahmic otkad je dosao
Igrao je 21 utakmicu
Jedan od najlosijih i najnetalentovanijih stopera koji je ikad igrao..momak uopce nema kretnje profesionalnog sportasa, ne zna primiti i voditi loptu, ne zna se postavljati..zalijece se na protivnika kao bekan, pa ako prodje prodje i odbije se od njega, ispada ko iz tramvaja. Katastrofa u svakom segmentu, samo nabija lopte a i to frljavo..sta reci za reakciju kod gola Kyeremeha?

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 27 apr 2025, 21:48

23 Muftic
23 Vinicus
23 Simoni
22 Sosic
22 Lagumdzija
22 Sukilovic
21 Jaber
21 Odinaka
19 Sabic
19 Lausevic

Te igrace zadnje dirat
Zadnja izmjena: NoDi80, dana/u 27 apr 2025, 21:57, ukupno mijenjano 2 puta.
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 27 apr 2025, 21:53

Azzuri je napisao/la:
27 apr 2025, 21:46
NoDi80 je napisao/la:
27 apr 2025, 21:42
Mahmic otkad je dosao
Igrao je 21 utakmicu
Jedan od najlosijih i najnetalentovanijih stopera koji je ikad igrao..momak uopce nema kretnje profesionalnog sportasa, ne zna primiti i voditi loptu, ne zna se postavljati..zalijece se na protivnika kao bekan, pa ako prodje prodje i odbije se od njega, ispada ko iz tramvaja. Katastrofa u svakom segmentu, samo nabija lopte a i to frljavo..sta reci za reakciju kod gola Kyeremeha?
Greška je bila da su nam stoperi U21. Tu je prije svega potrebno iskustvo i stabilnost. Mahmić i Šukilović mogu protiv slabijih ekipa ali protiv vodećeg trojca a i u kupu protiv Širokog su nas debelo koštali.

Volio bih vjerovati da će biti nešto od njih dvojice ali kad uporedim njih sa Ivanom Marićem iz Posušja poprilično zaostaju u razvoju a sličnih su godina a ni ovaj nije bajan.
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 27 apr 2025, 21:54

Zrinjski 5:0, Sloga 4:2, Siroki 3:0 najveci porazi Zelje
Od one utakmice prosle sezone 3:0 u Tuzli
Karamarko sve tri utakmice igrao, Mahmic ni minute
Izgubili smo kuci 0:1 od Sirokig na pocetku takodjer Karamarko igrao, a Mahmic klupa
S Mahmicem smo dva puta uzeli Borac i najveci poraz s Mahmicem je 0:2 protiv Zrinjskog i ovaj danasnji 2:1
3 poraza u 21 utakmicu
Sta vi gledate dijete odlicno za 21 godinu
Mahmic nije ni igrao protiv Sirokog 3:0
Sukilovic (22) godine dao dva gola, Cavnic i Karamarko 0
Najlosiji su ovi stariji igraci oni najvise treba da doprininesu
Sosic vec skoro stigao Boljevica po golovima
Jaber za Radovca i Karjasevica Xavi, a i Lagumdzija je bolji od njih
Ove starije treba pola rastjerat, jer niko za njih nikad nece dati ni marke, a ove do 23 godine nema potrebe tjerati

S Cavnicem u prvih 11 smo gubili i od Zvijezde 09 :bow:
Zadnja izmjena: NoDi80, dana/u 27 apr 2025, 22:20, ukupno mijenjano 2 puta.
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

Lokomotifa
Kontakt:

Post Postao/la Lokomotifa » 27 apr 2025, 22:08

Možda nepopularno mišljenje, ali danas Sarajevo ništa spektakularno nije pokazalo. Jedino Kyeremeh je pravio razliku zbog brzine, u veznom redu su standardno bili čvrsti, konsolidovani, jaki u duelu, ali bez neke kreacije. Odbrana im i nije bila nešto.

Da je ovo bilo pravo Sarajevo + Guliašvili mi bi završili kao protiv Zrinjskog u Mostaru. Razlog: vrlo prost, Denisova postavka igre je bila haman ista kao u Mostaru. Daleko od toga da želim da Denis ode, ne želim, ali taj Denis se često ponaša kao Dr Jekyll i Mr Hyde. Jedno mangupsko lice protiv Borca i onda kukavičko lice protiv Sarajeva. Želim što češće Denisa koji ima mu*a i koji klupira zvijezdice i da šansu onima koji su spremni da izgaraju na terenu. U fudbalu često pobjeđuje snaga volje i energija, a ne visina plata. To smo vidjeli protiv Borca. Kad bi se gledala visina plata PSG bi svake godine bio prvak Evrope, a dobro znamo da nije.

Neko je napisao da Željo u odnosu na Sarajevo ima problem sa fizičkom spremom, i to se slažem, evidentno je.

Da zaključim, danas sam rekao halal bio poraz Želje ako vidim da se bacaju na glavu za svaku loptu kao protiv Borca, ali nije bilo te energije i želje danas. Znamo ko je zadužen za pripremu i motivaciju, a to je trener, i ovo danas je Denisov poraz htjeli mi to priznati ili ne. Sarajevo nije bilo dominantno, imali su dosta šupljina u igri, i žalosno je što mi prihvatamo poraz kao nešto normalno. Moramo vratiti starog Želju i pobjednički mentalitet, ovo kako igramo i kako se ponašamo je mentalitet ekipe sa sredine tabele.
"19.09.1921. Sarajevski podsavez je prihvatio novi klub u svoje okrilje i uvrstio ga u takmičarski kalendar za sezonu 1921/1922. Kao tada jedini radnički klub među nacionalno orijentisanim klubovima FK Željezničar se susreo sa mnogim teškoćama."

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 27 apr 2025, 22:10

NoDi80 je napisao/la:
27 apr 2025, 21:54
Zrinjski 5:0, Sloga 4:2, Siroki 3:0 najveci porazi Zelje
Od one utakmice prosle sezone 3:0 u Tuzli
Karamarko sve tri utakmice igrao, Mahmic ni minute
Izgubili smo kuci 0:1 od Sirokig na pocetku takodjer Karamarko igrao, a Mahmic klupa
S Mahmicem smo dva puta uzeli Borac i najveci poraz s Mahmicem je 0:2 protiv Zrinjskog i ovaj danasnji 2:1
3 poraza u 21 utakmicu
Sta vi gledate dijete odlicno za 21 godinu
Mahmic nije ni igrao protiv Sirokog 3:0
Sukilovic (22) godine dao dva gola, Cavnic i Karamarko 0
Najlosiji su ovi stariji igraci oni najvise treba da doprininesu
Sosic vec skoro stigao Boljevica po golovima
Jaber za Radovca i Karjasevica Xavi, a i Lagumdzija je bolji od njih
Ove starije treba pola rastjerat, jer niko za njih nikad nece dati ni marke, a ove do 23 godine nema potrebe tjerati

S Cavnicem u prvih 11 smo gubili i od Zvijezde 09 :bow:
Kako god okreneš mi imamo problem u odbrani. Prečesto smo svjedoci vrlo čudnih i nespretnih reakcija.

Ja Šukiju i Mahmiću ništa ne zamjeram obzirom na njihove godine ali moraju itekako još raditi na sebi. Pogotovo Mahmić. Kad igra djeluje mi kao da nije glavom prisutan, o nekim reakcijama da ne govorim (kao da je preskočio neke časove u školi fudbala).

Što se tiče Cavnića može ostati kao neka rezerva kad treba utakmicu zatvoriti i braniti skok ali ako hoćemo da budemo konkurentni i nije baš za prvih jedanaest. Jednostavno prespor i na terenu i u reakciji.

Karamarko mi je potpuno nedefinisan, ima odlične karakteristike ali neka jednostavno ima neke čudne odluke. Inače odličan samo nekad se pogubi.
Zadnja izmjena: Levin, dana/u 27 apr 2025, 22:12, ukupno mijenjano 3 puta.
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 27 apr 2025, 22:10

Virtu4l je napisao/la:
27 apr 2025, 21:37
Kao prvo, ljudi su bolji od nas, imaju bolju ekipu, širu klupu i oko toga nema polemike. Tri puta su nas nadigrali i samo jednom pobijedili, to je rezime ovosezonskih derbija.

Nama su ove utakmice veoma korisne da shvatimo gdje nam je mjesto i šta trebamo popravljati. Imamo solidan kostur ekipe koji treba nadograditi i to je to. Današnji fudbal ne trpi spore igrače i meni lično je to najveća zamjerka Ćoriću na današnju postavu. Ne možeš ti sa ovoliko dizelaša i sporih igrača ići na najbolja krila u ligi, ako su nam ta krila pobjegla 15 puta u prve dvije utakmice, ne možeš to dozvoliti u trećoj, a mi smo dozvolili.

Nama ponovo trebaju pojačanja u svim linijama. Dakle, pojačanja, ne prinove. Niko od ovih igrača nema konstantu, Šukilović, Mahmić, Marković, Galić, Radovac, Cavnić, Radinović, Karjašević, niko tu nije konstantan. Kad na to dodamo i Krpića koji, ma koliko ga mi voljeli, nerijetko bude igrač manje na terenu, onda vidimo da je ozbiljan posao pred ljudima koji vode klub.

Neke igrače sam namjerno izostavio, poput Boljevića, Odinake, Cvetanoskog, Dangubića, koji imaju kvalitet, ali ne daju ni približno onoliko koliko mogu.

Da sumiram, trebaju nam pojačanja, a za pojačanja trebaju pare. Sljedeća sezona će biti veoma teška, i ako protiv vodećeg trojca budemo igrali kao do sad, teško da možemo dalje od četvrtog mjesta.
Suma sumarum... :thumbup:

Ja bih jos dodao da bez izlaska u evropu nama predstoji donji dom lige da ne kazem bobra za opstanak iduce sezone..jer ocigledno sve je baceno sto se imalo
da se ode u evropu. Bojim se na sta cemo licit ako nam te pare izmaknu...
=\_1921_/=

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 27 apr 2025, 22:19

invincible1921 je napisao/la:
27 apr 2025, 22:10
Virtu4l je napisao/la:
27 apr 2025, 21:37

Ja bih jos dodao da bez izlaska u evropu nama predstoji donji dom lige da ne kazem bobra za opstanak iduce sezone..jer ocigledno sve je baceno sto se imalo
Tacno ali cinjenica da najmanje gubimo i primamo golova s Mahmicem u prvih 11, jer on je igrac koji izlazi i kupi sve sto prodje kroz sredinu i zna zatvoriti bek kad ostavi supljinu

Izlazimo visoko i primamo puno golova
Krila su nam losa, vezni i bekovi dizelasi
Nemamo golgetera u ekipi Mlinaric za Velez zabio 20 golova
Vise nego Krpic i Dangubic zajedno
Ima tu vise problema i nije sve tako crno, ali moramo biti jos bolji
Nisam nikad za da se mladji igraci tjeraju, jer i ovi stariji koliko igraju nista specijalno od njih

Boljevic 45 utakmica 15 golova
Sosic 14 utakmica 10 golova
Cvetanoski 30 utakmica 6 golova

Radovac 29 utakmica 1 gol i 3 asistencije
Sabic 24 utakmica 1 gol i 3 asistencije

Jabera, Muftica ne moram ni spominjati
Puno mladji vise doprinose
Jbt Lausevic 8 utakmica 4 gola
Dangubic 30 utakmica 9 golova
Zadnja izmjena: NoDi80, dana/u 27 apr 2025, 22:25, ukupno mijenjano 4 puta.
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 27 apr 2025, 22:20

Znaš kako, mi od Evrope možemo uzeti do milion maraka, i to da budemo odlični i prođemo dva pretkola. Evropa je nama mnogo važnija zbog navijača, atmosfere i te jedne ili dvije domaće utakmice koje nam bar na kratko pruže neko uživanje. Finansijski je to nadoknadivo jer ova liga konferencije je finansijski stvarno smiješno takmičenje.

Sa druge strane Evropa znači da će prelazni rok biti haotičan, sve će početi ranije, pripreme, prozivka, a tu smo uvijek pravili velike greške.

Mi moramo revidirati naše troškove i ako treba skratiti roster da bi se oslobodila sredtva za neke skuplje igrače.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Cwirek
Kontakt:

Post Postao/la Cwirek » 27 apr 2025, 22:25

Virtu4l je napisao/la:
27 apr 2025, 22:20

Znaš kako, mi od Evrope možemo uzeti do milion maraka, i to da budemo odlični i prođemo dva pretkola. Evropa je nama mnogo važnija zbog navijača, atmosfere i te jedne ili dvije domaće utakmice koje nam bar na kratko pruže neko uživanje. Finansijski je to nadoknadivo jer ova liga konferencije je finansijski stvarno smiješno takmičenje.

Sa druge strane Evropa znači da će prelazni rok biti haotičan, sve će početi ranije, pripreme, prozivka, a tu smo uvijek pravili velike greške.

Mi moramo revidirati naše troškove i ako treba skratiti roster da bi se oslobodila sredtva za neke skuplje igrače.
Ako prodjes jedno pretkolo to nije milion nego 2. Prošle godine prvo pretkolo konferencijske lige je bilo 255.000 EUR. Ove godine će vjerovatno biti i veći iznos. Znaci 2 pretkolo donosi barem 510.00 EUR. Tu se zaradi dosta na ulaznicama ( čitaj dvije utakmice kući ). Pretprošle godine kad smo igrali Europu, najviše smo tada dobili novih članova, fun shop najbolje radio. Za te dvije utakmice pretkola ti kao klub prodaješ TV prava. Mnogo bi nam finansijski značio odlazak u pretkola konferencijske lige.

GrbavicaHram1921
Kontakt:

Post Postao/la GrbavicaHram1921 » 27 apr 2025, 22:25

Upotpunosti se slazem brate, bez evrope smo goli qrac sljedece sezone i mrtvi opstanak, osim ako ne uleti neko sa parama.

Realno je fks kvalitetnije, recimo da ni jedan igrac sirokog ne bi mogao da igra u prvih 11 za Sa, igracki su tanki skroz

NekoSaDaleka
Kontakt:

Post Postao/la NekoSaDaleka » 27 apr 2025, 22:26

Strah me i pomislit na sljedeću sezonu 10 timova, četvero kružni sistem, uz Široki, Velež koji će sigurno biti bolji nego ove sezone. A ovim ispred i da ne govorim Zrinjski, Borac i kone. Nama trebaju ɓaš **** pojačanja, a bez Evrope mi nemamo marke za njih, a i sa Evropom je pitanje na osnovu trenutnih plata i svega.
Nadat se da bi mogli Jabera i još nekog prodati za neke dobre pare pa se pojačavati.

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Napaceni87, Paromlinac i 20 gostiju.