Bodovi u Fantasy za pojedinačne igrače

Pomoć pri korištenju SportSport.ba Fantasy, prijava grešaka, bugova, savjeti, sugestije, kritike, komentari...
Zoxx
Kontakt:

Re: Bodovi u Fantasy za pojedinačne igrače

Post Postao/la Zoxx » 05 dec 2024, 01:27

CentarsutNaClanak921 je napisao/la:
04 dec 2024, 23:59
Zoxx je napisao/la:
04 dec 2024, 14:53
04 dec 2024, 14:23

Potrošili sve izmjene, on sam izašao jer se povrijedio, oni primili go. Fino piše u pravilima da samo ako igrač bude zamjenjen može dobiti poene za CS.

Imam i ja Ćorluku, ali bodovan je po svim pravilima.
Hmmm...može link na taj dio pravila?

Evo šta piše (citiram):
“Clean sheet” ili sačuvana mreža – znači da su golman ili defanzivac na terenu proveli minimum 60 minuta i da za nisu primili gol dok su bili na terenu. Ukoliko igrač odigra više od 60min i ne primi gol, a nakon toga izađe iz igre i njegova ekipa primi gol to ne utiče na njegov clean sheet. Dakle on dobija 4 boda.

Igrači dobivaju bodove na osnovu vremena provedenog na igri, ne na osnovu toga da li je ekipa dala ili primila gol u trenutku dok je dati igrač bio na terenu. (kraj citata)
Kralju, mogao je tako otici i u wc i da oni prime dok ga nema i sta, on treba imat CS? Znam da ovo "izadje iz igre" zvuci pravno kako god da izadje, al realno je to "kad je zamijenjen"
Prijatelju, zamolio sam te za link (može i citat) pravila gdje piše to što si naveo...

Što bi bilo da je igrač isključen? Što bi bilo da je golman u pitanju pa zbog ozljede/crvenog kartona mora izaći a izmjene potrošene? I kakve veze ima razlog trajnog napuštanja igre (sa ili bez izmjene) ako su u tom trenutku zadovoljeni tehnički uvjeti za CS, propisani pravilom?

BTW, mislim da je ovdje u pitanju samo previd jer se utakmica ne gleda a iz izvješća se ne može ta situacija vidjeti...

CentarsutNaClanak921
Kontakt:

Post Postao/la CentarsutNaClanak921 » 05 dec 2024, 21:50

Zoxx je napisao/la:
05 dec 2024, 01:27
04 dec 2024, 23:59
Zoxx je napisao/la:
04 dec 2024, 14:53

Hmmm...može link na taj dio pravila?

Evo šta piše (citiram):
“Clean sheet” ili sačuvana mreža – znači da su golman ili defanzivac na terenu proveli minimum 60 minuta i da za nisu primili gol dok su bili na terenu. Ukoliko igrač odigra više od 60min i ne primi gol, a nakon toga izađe iz igre i njegova ekipa primi gol to ne utiče na njegov clean sheet. Dakle on dobija 4 boda.

Igrači dobivaju bodove na osnovu vremena provedenog na igri, ne na osnovu toga da li je ekipa dala ili primila gol u trenutku dok je dati igrač bio na terenu. (kraj citata)
Kralju, mogao je tako otici i u wc i da oni prime dok ga nema i sta, on treba imat CS? Znam da ovo "izadje iz igre" zvuci pravno kako god da izadje, al realno je to "kad je zamijenjen"
Prijatelju, zamolio sam te za link (može i citat) pravila gdje piše to što si naveo...

Što bi bilo da je igrač isključen? Što bi bilo da je golman u pitanju pa zbog ozljede/crvenog kartona mora izaći a izmjene potrošene? I kakve veze ima razlog trajnog napuštanja igre (sa ili bez izmjene) ako su u tom trenutku zadovoljeni tehnički uvjeti za CS, propisani pravilom?

BTW, mislim da je ovdje u pitanju samo previd jer se utakmica ne gleda a iz izvješća se ne može ta situacija vidjeti...
A jedino da ti dam link od engleskog FPL-a. Ja to gledam kroz prizmu njihovih pravila jer se naš oslanja na njihov barem za bodovanje na terenu.

Također, u pravilima fudbala se za igrača kaže da je službeno izašao sa terena ako je zamijenjen ili isključen. Za sve ostale stvari je u igri.

I da završimo, fino sam ti napisao da i ja imam Ćorluku i da bi mi u situaciji gdje sam 13. na ukupnoj tabeli dobro došla ta 4 boda jer ga mnogi pri vrhu i nemaju, ali nisam ni sekunde pomislio da će te bodove dobiti.
Zašto je sve u čemu smo mi, u čemu je Željo, uvijek tako teško?
- Zato što ako se nisi napatio, kao da nisi ni dobio!

FK Pivopije
SS.ba Kup 🏆
SS.ba Superkup 🏆
SS.ba 3. liga 🏆

Zoxx
Kontakt:

Post Postao/la Zoxx » 06 dec 2024, 09:56

Prijatelju, nemaš razloga da se osjećaš prozvanim i doživljavaš ovo na osobnoj razini...svi moji upiti su retoričke prirode i, prije svega, upućeni organizatoru.

I ne, nema veze imam li ja/ti/bilo tko nekog igrača u ekipi...koristim ih kao primjer za anomalije u bodovanju u cilju poboljšanja igre, jer ja ne igram za nagrade i nisam (niti ću biti) korisnik sponzora.
Ispada da je "bolje" da igrač dobije crveni karton nego da mu netko slomije nogu i pošalje u bolnicu...a nema izmjene!? A takvih i sličnih anomalija ima još...

Smisao Fantasyja je bodovanje na osnovu vremena koji igrač provede na terenu i događaja ostvarenih u istom. Fiktivno povezivanje sa pravilima FPL ili bilo kojeg drugog je besmisleno...zašto netko mora znati njihova pravila? Jel toliki problem da ih organizator napiše/prepiše u cijelosti i postavi ovdje, ako se (možda?) oslanja na njih? Ili da se barem oglasi i da objašnjenje?

Samo opušteno...ovo je samo zabava :salut:

oliverdragojevic
Kontakt:

Post Postao/la oliverdragojevic » 06 dec 2024, 10:30

I ja imam Ćorluku, i kao netko tko se do sada puno puta žalio na loše bodovanje, ovaj put mislim da je bodovanje uredno. Ćorluka nije službeno zamijenjen, ne treba dobiti CS.

I ne znam kakve veze ima ova priča sa crvenim kartonom, zašto bi to bilo bolje? Ako igrač iz obrane dobije crveni karton i dalje mu se pišu negativni bodovi za sve primljene golove iako je van igre.

Zoxx
Kontakt:

Post Postao/la Zoxx » 06 dec 2024, 13:21

Scenario 1:
Obrambeni igrač koji je počeo utakmicu u 83. minuti (+2b) dobija crveni karton (-3b) pri rezultatu 0:0 i zadržava CS (+4b) ako njegova ekipa ne primi gol.

Scenario 2:
Obrambeni igrač koji je počeo utakmicu u 83. minuti (+2b) zbog ozljede napušta igru (bez zamjene) pri rezultatu 0:0 a njegova ekipa primi gol (+0b za CS)

Scenario 3:
Obrambeni igrač koji je počeo utakmicu u 83. minuti (+2b) zbog ozljede napušta igru (sa zamjenom) pri rezultatu 0:0 a njegova ekipa primi gol(ove) (+4b za CS i -1 za svaka 2 primljena gola)

Znam da nisu identične situacije, ali u drugom i trećem slučaju igrač bude "kažnjen" za događaje koji su se desili izvan vremena koje je on proveo na terenu (pa dobijamo famoznu situaciju kad zamjenjeni igrač ima istodobno +4b za CS i minus bod(ove) za svaka 2 primljena gola)

Poenta je da bodovanje igrača treba biti na osnovu vremena provedenog na terenu i događaja koji su se/nisu desili za to vrijeme (tako piše i u Pravilu). A ako je već drugačije pa se crveni karton i napuštanje igre bez zamjene i događaji koji se dese nakon toga tretiraju kao da je igrač u terenu, onda to treba i napisati. Ne moram se slagati, ali mogu prihvatiti.

P.S. U Pravilu piše i da je dozvoljena formacija 5-2-3 a u stvarnosti nije. Isto tako, parcijalno su dozvoljeni free transferi za igrače koji su napustili ligu. U početku nisu mogli, pa su to korigirali ali nisu obuhvatili sve (Nanić, golman Veleža)

Eto, neću više :D

CentarsutNaClanak921
Kontakt:

Post Postao/la CentarsutNaClanak921 » 06 dec 2024, 13:45

Zoxx je napisao/la:
06 dec 2024, 13:21
Scenario 1:
Obrambeni igrač koji je počeo utakmicu u 83. minuti (+2b) dobija crveni karton (-3b) pri rezultatu 0:0 i zadržava CS (+4b) ako njegova ekipa ne primi gol.

Scenario 2:
Obrambeni igrač koji je počeo utakmicu u 83. minuti (+2b) zbog ozljede napušta igru (bez zamjene) pri rezultatu 0:0 a njegova ekipa primi gol (+0b za CS)

Scenario 3:
Obrambeni igrač koji je počeo utakmicu u 83. minuti (+2b) zbog ozljede napušta igru (sa zamjenom) pri rezultatu 0:0 a njegova ekipa primi gol(ove) (+4b za CS i -1 za svaka 2 primljena gola)

Znam da nisu identične situacije, ali u drugom i trećem slučaju igrač bude "kažnjen" za događaje koji su se desili izvan vremena koje je on proveo na terenu (pa dobijamo famoznu situaciju kad zamjenjeni igrač ima istodobno +4b za CS i minus bod(ove) za svaka 2 primljena gola)

Poenta je da bodovanje igrača treba biti na osnovu vremena provedenog na terenu i događaja koji su se/nisu desili za to vrijeme (tako piše i u Pravilu). A ako je već drugačije pa se crveni karton i napuštanje igre bez zamjene i događaji koji se dese nakon toga tretiraju kao da je igrač u terenu, onda to treba i napisati. Ne moram se slagati, ali mogu prihvatiti.

P.S. U Pravilu piše i da je dozvoljena formacija 5-2-3 a u stvarnosti nije. Isto tako, parcijalno su dozvoljeni free transferi za igrače koji su napustili ligu. U početku nisu mogli, pa su to korigirali ali nisu obuhvatili sve (Nanić, golman Veleža)

Eto, neću više :D
U ovom slučaju ne gubi bodove ni za CS ni za svaka 2 primljena, bar je to logično.

Ovo za 5-2-3 da ne može nisam ni znao jer nije bilo prilike da mi je trebalo.

Vjeruj jarane da je ovo sad i dobro kako je bilo kad je počelo (ne prođe transfer, igrač ti umjesto u prvoj misteriozno završi na klupi, kapitena ti ne spasi kad promjeniš a to vidiš sve poslije deadlinea).

Koliko je samo trajao pritisak da se krila prebace sa napadača na vezne. Zamisli da su ove sezone npr. Guliashvili, Boljević, Mlinarić, Kulašin, Ćuže/Topić napadači. Čak s obzirom koliko timovi postaju isti jer nema promjena cijena to ne bi ni bilo loše ove godine jer bi se dobilo na napetosti.

Bezveze je i da ne možeš barem jedan transfer prenijeti na naredno kolo, već ga gubiš ako ne iskoristiš. Evo molba ako neko od kreatora fantasya ovo čita da se promijeni od naredne sezone.

Također, molim da uvedete da se može max 1 chip po kolu koristiti. Sadašnja situacija da se mogu čak i sva 3 za isto kolo iskoristiti je apsurdna.

FK Pivopije
SS.ba Kup 🏆
SS.ba Superkup 🏆
SS.ba 3. liga 🏆

Zoxx
Kontakt:

Post Postao/la Zoxx » 06 dec 2024, 14:31

Za ovaj boldani dio u citatu...logično jeste ali u stvarnosti nije tako; zadržava CS (tako sam i napisao) ali gubi bod(ove) za svaka dva primljena gola njegove ekipe. Pisao sam već o tome pa i ove sezone (pregledaj postove, Hrkać iz Veleža, ne mogu se sjetiti koje kolo, možda protiv Slobode). Kriva informacija o legalnoj formaciji stoji godinama, od prvog Fantasyja. Slažem se i za neiskorišten transfer, da se prenese. Što se tiče čipova...ovako je samo podložno manipulacijama onih koji ganjaju nagrade; ugasi ekipu, napravi novu, iskoristi čipove i tako u krug (ovo je ipak neprovjereno, tako da se ispričavam ako sam u krivu)

Ma sve znam, i ja igram od početka ali sam mislio da su dječije bolesti prevaziđene...koliko sam kola propustio samo zbog pogrešnog deadline-a.

I dalje ću pisati na ovoj temi sa željom da naš Fantasy bude zaista vrhunski, jer može se. I ne mora biti copy-paste nekog drugog...

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 06 dec 2024, 15:50

Ne mogu bas sve citati i ne mogu bas sve sto pisete do kraja ni razmjeti, ali…

Igrač koji izadje iz igre nije zvanično izašao sve dok ne bude zamijenjen. To sto ne igra i nije na terenu nema nikakve veze. Hiljadu puta ste vidjeli da je igrač izašao s terena dok mu se ukazuje pomoć pa se za 5-10 minuta vratio. Šta bismo onda sa takvima trebali raditi?

Poenta koju morate shvatiti je da je Fantasy dio našeg većeg sistema statistika. Te statistike se rade prema zvaničnim zapisnicima sa utakmica i jednake su zvaničnim zapisnicima. Ako u zvaničnom zapisniku piše da je igrač proveo 90 minuta na terenu, sve da je cijelo vrijeme bio pored terena, pisace isto i kod nas.

Svaku grešku u zvanicnim zapisnicima mi ćemo prepisati sve dok se tamo ne sastane neka takmicarska komisija, raspravi o toj grešci i koriguje je ili je potvrdi. Tome se bave tijela saveza, klubovi, delegati… mi ne donosimo nikakve odluke, ne pitamo se nizašta već samo prepisujemo njihove odluke.

Fantasy je samo rezultat tog prepisivanja.

Znaci, ako smatrate da nije korektno da se Ćorluki piše 90 minuta igre, prava adresa je savez. Pravila vezana za to brojanje koja trebate citati nisu pravila Fantasija, već pravila nogometne igre koja donosi FIFA a savez od njih prepisuje, pa mi prepisujemo od saveza.

Tamo neko u FIFA ili UEFA je vec sjedio i razmišljao o ovakvim situacijama, nije Ćorluka prvi igrač na svijetu kojem se ovo desilo. Taj neko je odlučio da se minute broje do kraja, kao da je igrao. Tu je kraj price sto se tiče nas.

Ukratko, suvišna vam je rasprava, ne pitate se ni vi ni mi.

Zoxx
Kontakt:

Post Postao/la Zoxx » 06 dec 2024, 17:27

1. Ok, Ćorluku smo riješili :)
2. Nitko nije spomenuo igrača koji privremeno napusti teren pa se vrati. A i to se, ako treba, može riješiti opisom situacije jednom rečenicom u Pravilima...ne traje dugo, nisu potrebne ni neke posebne vještine.
3. Niste dali odgovor kako tretirate/bodujete obrambenog igrača/golmana koji dobije crveni? Što tu kažu FIFA/UEFA, jel u igri ili nije?
4. Znači, nitko se nizašto ne pita?

Fantasy nije liga...to je igra zasnovana na pravilima sporta (u ovom slučaju nogometa) sa svojim specifičnostima (bodovanje) koja određuje organizator, koja mogu ali ne moraju biti vezana za pravila sporta...nigdje u nogometnim pravilima ne stoji da igrač dobija bodove za neki učinak.

Umjesto što se distancirate od "naše" rasprave, mogli ste se odmah uključiti i objasniti. Ako ništa, kulturno je.

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 07 dec 2024, 22:10

Zoxx je napisao/la:
06 dec 2024, 17:27
1. Ok, Ćorluku smo riješili :)
2. Nitko nije spomenuo igrača koji privremeno napusti teren pa se vrati. A i to se, ako treba, može riješiti opisom situacije jednom rečenicom u Pravilima...ne traje dugo, nisu potrebne ni neke posebne vještine.
3. Niste dali odgovor kako tretirate/bodujete obrambenog igrača/golmana koji dobije crveni? Što tu kažu FIFA/UEFA, jel u igri ili nije?
4. Znači, nitko se nizašto ne pita?

Fantasy nije liga...to je igra zasnovana na pravilima sporta (u ovom slučaju nogometa) sa svojim specifičnostima (bodovanje) koja određuje organizator, koja mogu ali ne moraju biti vezana za pravila sporta...nigdje u nogometnim pravilima ne stoji da igrač dobija bodove za neki učinak.

Umjesto što se distancirate od "naše" rasprave, mogli ste se odmah uključiti i objasniti. Ako ništa, kulturno je.
Nebitno sta se desi igracu, ako mu se prestaje brojati vrijeme provedeno u igri u sluzbenom zapisniku, prestaje i kod nas. Ako mu se vrijeme broji u sluzbenom zapisniku, broji se i kod nas.

Inace, ovaj dio foruma nije zamisljen tako da igraci postavlja mu pitanje o svojim individualnim situacijama a organizator odgovara, vec kao diskusija izmedju igraca.

Inace se precesto na forumu ocekuje komunikacija korisnika sa uposlenicima portala, a to jednostavno nije realno niti bi bilo korisno i za koga. Za to ima mail i telefon, forum nije ta platforma.

rahan88
Kontakt:

Post Postao/la rahan88 » 22 apr 2025, 09:39

Par grešaka je do sada bilo što bi se moglo odraziti na ukupni poredak na kraju. Zadnja je bila da Mulahusejnovic protiv Slobode dobije asistenciju koju nije imao. Neki igrači su ga imali za kapitena znaci odmah 6 bodova gratisa su dobili.

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 22 apr 2025, 11:46

Mulahusejnovic protiv Slobode nije greška.

CentarsutNaClanak921
Kontakt:

Post Postao/la CentarsutNaClanak921 » 28 apr 2025, 00:33

Zasto je Memija izgubio bodove za clean sheet ako je zamijenjen prije primanja gola?

FK Pivopije
SS.ba Kup 🏆
SS.ba Superkup 🏆
SS.ba 3. liga 🏆

Vaha1173
Kontakt:

Post Postao/la Vaha1173 » 28 apr 2025, 14:02

Kada mogu očekivati bonus na svom wwin računu kao pobjednik kola,rezultati su izašli u petak 25 aprila poz

rahan88
Kontakt:

Post Postao/la rahan88 » 28 apr 2025, 20:33

sta ce se sad desit sa bodovima u utakmici sloboda - posusje koja je registrovana 3-0 za posusje. Nema smisla ni logike da se citavoj zadnjoj liniji i golmanu daju veliki bodovi a primili su go i tekma prekinuta u 88 minuti.

Zoxx
Kontakt:

Post Postao/la Zoxx » 01 maj 2025, 20:30

Ja već godinama ovdje pišem da se bodovanje igrača MORA raditi na osnovu vremena provedenog u igri i događanja koja su se desila ZA TO VRIJEME...

Odgovori

Natrag na “Fantasy Premijer liga BiH HELP”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.