Prijatelju, zamolio sam te za link (može i citat) pravila gdje piše to što si naveo...CentarsutNaClanak921 je napisao/la: ↑04 dec 2024, 23:59Kralju, mogao je tako otici i u wc i da oni prime dok ga nema i sta, on treba imat CS? Znam da ovo "izadje iz igre" zvuci pravno kako god da izadje, al realno je to "kad je zamijenjen"Zoxx je napisao/la: ↑04 dec 2024, 14:53Hmmm...može link na taj dio pravila?CentarsutNaClanak921 je napisao/la: ↑04 dec 2024, 14:23
Potrošili sve izmjene, on sam izašao jer se povrijedio, oni primili go. Fino piše u pravilima da samo ako igrač bude zamjenjen može dobiti poene za CS.
Imam i ja Ćorluku, ali bodovan je po svim pravilima.
Evo šta piše (citiram):
“Clean sheet” ili sačuvana mreža – znači da su golman ili defanzivac na terenu proveli minimum 60 minuta i da za nisu primili gol dok su bili na terenu. Ukoliko igrač odigra više od 60min i ne primi gol, a nakon toga izađe iz igre i njegova ekipa primi gol to ne utiče na njegov clean sheet. Dakle on dobija 4 boda.
Igrači dobivaju bodove na osnovu vremena provedenog na igri, ne na osnovu toga da li je ekipa dala ili primila gol u trenutku dok je dati igrač bio na terenu. (kraj citata)
Što bi bilo da je igrač isključen? Što bi bilo da je golman u pitanju pa zbog ozljede/crvenog kartona mora izaći a izmjene potrošene? I kakve veze ima razlog trajnog napuštanja igre (sa ili bez izmjene) ako su u tom trenutku zadovoljeni tehnički uvjeti za CS, propisani pravilom?
BTW, mislim da je ovdje u pitanju samo previd jer se utakmica ne gleda a iz izvješća se ne može ta situacija vidjeti...