FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
83
52%
Prolazak u Play off
32
20%
Grupnu fazu
46
29%

Ukupno glasova: 161

tabba77
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la tabba77 » 28 apr 2025, 16:12

Šta bi sa tjeranjem Zekića? Mirvića? Guramo probleme pod tepih zbog pobjede na derbiju.

E moji pitari... :kafa:

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 28 apr 2025, 16:24

jurisicduska je napisao/la:
28 apr 2025, 16:10
napoleon72 je napisao/la:
28 apr 2025, 11:48
28 apr 2025, 11:34
Tako smo upropastili bezbroj igrača jer ne kontaju da se igrači različito adaptiraju. Konto sam da ćemo na primjeru Rahmanovica i Gulija shvatiti da je potrebno vrijeme. I da igračima možemo suditi tek nakog godinu kod nas (neki prije se aklimatizuju pa su odmah dobri) , evo svjež primjer i Kupresak, imaš dakle 3 primjera gdje u prvih pola godine si mogao vidjeti samo potencijal i ništa drugo, istrpis i dobio si vrhunske igrače. Al jok daj sve otjeraj.

Dosadan si s tim Napoleon. Voljeli su Mirzu vise nego oca, bilo prošlo ne ponovilo se. A ti kralju od 500 postova imaš 499 gluposti zbog kojih normalan čovjek ne bi prigovarao. I naravno svi ovi igrači osim Beganovica su otišli iz Sarajeva. To je argument u moju korist.
S tim sto je Beganovic dobio kapitensku, Mustafic i dalje tu i vodi navijanje juce. Hamza se prodao i trener i dan danas zali za njim a Andjusic otisao poslije povrede nakon koje nikako nije isti igrac, jos je u godinama. A pricamo o klubu koji u svakom prelaznom roku promijeni 15 igraca, tako da nije nikakav argument "svi su otisli iz kluba". Pa ekipa koja je pocela juce i ekipa koja je odigrala prijr tacno godinu dana protiv Veleza na Kosevu ima 9 razlicitih igraca, obje poceli samo Beganovic i Soldo. Kakav je to argument, realno?

Ako cemo tako, i ja sam u tom postu koji si izvukao iz naftalina rekao "DO SAD" nije pokazao nista, te u drugom dijelu posta gdje sam ozbiljnije pisao sam rekao da ga treba poslat na pozajmicu negdje da se navikne. Do tog trenutka je za Sarajevo odigrao 10 utakmica, upisao jednu asistenciju. Uz realno nikakav fudbal na terenu, to ne mozes porec. Evo priznajem da si uboo to da je talenat i da mu je trebalo adaptacije, posteno. Al ako su tvoji argumenti "svi su sem kapitena van kluba godinu nakon pisanja posta", jbg onda.
Evo **** argumente jer mislim da se bezveze raspravljamo ni oko čega. Ja sam to napisao tad jer sam imao info da su ovi pravo dobri s Mirzom i nekakva je negativa vladala da se nije moglo disati. Ispostavilo se za neke da je to konkretno bila i istina pogotovo za Ziljkica , drugo i ovi ostali su nedugo zatim počeli napuštati klub. Naravno da neki vise neki manje, vjerovatno ko je prešao crvenu liniju je i otjeran, a drugo jednom se sjećam da si dobro napisao Catakovic je fin momak pa vjerovatno je tu priključen ko neko ko se družio s ovim momcima. Ponovit ću opet prenio sam kako sam čuo a i dan danas vjerujem u to da je grupa igrača prestala igrat nakon smjene Mirze. Jer im je bio sve u životu.

Vidjet ćeš da je ovaj Gruzijac dobar igrač. Nadam se da će ostat jer nije ni stranac , tek je izasao iz teške povrede ima 23 godine isto tako sa 19 je bio bas talenat da ne znas uopste kako je kod nas došao. Ja vjerujem i vidim nešto u njemu drugačije. Ali eto vidjet ćemo. Odnosno necemo ako ga otjeraju.
Ma jest nebitno, iza nas je kako god, samo je meni bilo tad bas nerealno da jedan Hamza Catakovic, a i Beganovic bojkotuju bilo koga. Momci koji, iz prve ruke, bas vole klub. Za Ziljkica i mozda jos neke sa spiska okej, znali smo da je gov.nar a stalno nam se desavaju ti bojkoti i qrcobolja igraca.

Ma vidi, volio bih da si u pravu za Gordezianija. Nije mi mrzak, ne mrzim nijednog naseg igraca. Volio bih da se adaptira i bude bolji i od Guliashvilija. Ja kazem, za neko moje poimanje fudbala mi nije legao, al et ako sam i fudbalski analfabeta nemam problem s tim, nisam trenirao fudbal, imam staz sa tribine i ispred TVa. Kazem ono sto vidim, u neke "nevidljive" stvari plaho i ne ulazim. Meni je npr Julardzija bio nas najbolji vezni prosle sezone jer se meni svidio njegov stil igre, Zekicu nije i poslao ga je na posudbu. Najvaznije bi bilo da Zekic ostane i da slaze ekipu po svom jer on zna sta mu treba - njemu Butic i Gordeziani odgovaraju, a sutra moze doci trener koji ce htjet napadaca tipa Ahmetovica i ove moze s noge na nogu, pa se vrtimo u krug.

Zivio :thumbup: :salut:
GRMI SA SJEVERA!
1946

90ka deseti heroj Bosne

Lobudaraczapamcenje
Kontakt:

Post Postao/la Lobudaraczapamcenje » 28 apr 2025, 16:41

prava atmosfera.. volim bordo
- 1 9 4 6 -

pored nas ovakvih, dusmani nam nisu potrebni!

MI NIKAD ODUSTATI NECEMO!

Pendulum
Kontakt:

Post Postao/la Pendulum » 28 apr 2025, 16:52

Kako ide ova varijanta sa posudbama Lulića, Pavičića i Gordeziania?

Imaju neke klauzule u ugovorima ukoliko hoćemo da ih otkupimo, platimo to i naši su igrači? Ili se ipak i njihovi matični klubovi nešto pitaju?

Vjerujem da se i oni nešto pitaju. Ne vjerujem da su ih poslali kod nas samo "da ih se kutarišu" kao što smo mi sa Durakovićem, Matanovićem, Julardžijom, Viverosom, Penarandom i ostalom ekipom.

Ukoliko postoje te klauzule (otkupne) da li je dostupna informacija koji bi to iznosili bili, možda? :think:
Postao/la 19vendetta87 » 14 sep 2024, 22:48

Samo Allah zna koliko smo ja i moja porodica sretni (Sarajevo igralo 2:2 sa Posušjem)

bvsic
Kontakt:

Post Postao/la bvsic » 28 apr 2025, 16:58

Pendulum je napisao/la:
28 apr 2025, 16:52

Imaju neke klauzule u ugovorima ukoliko hoćemo da ih otkupimo, platimo to i naši su igrači? Ili se ipak i njihovi matični klubovi nešto pitaju?

Vjerujem da se i oni nešto pitaju. Ne vjerujem da su ih poslali kod nas samo "da ih se kutarišu" kao što smo mi sa Durakovićem, Matanovićem, Julardžijom, Viverosom, Penarandom i ostalom ekipom.

Ukoliko postoje te klauzule (otkupne) da li je dostupna informacija koji bi to iznosili bili, možda? :think:
Mislim da za jednog ima a za drugog nema otkupna (Pavicic/Lulic) i da je 300 ili 400k eura cini mi se

NajvecaRadosti
Kontakt:

Post Postao/la NajvecaRadosti » 28 apr 2025, 17:22

Kad se Guli vraca?Jel tu za finale?
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!

benko21
Kontakt:

Post Postao/la benko21 » 28 apr 2025, 17:24

slika
Saraj'vu zakletvu ja sam dao i ponavljam ja nju svaki dan jer njemu ja vjecno cu biti odan
ko Šoja Stojan

Madafaka
Kontakt:

Post Postao/la Madafaka » 28 apr 2025, 17:51

Čestitke igračima i Zekiću. Slatka pobjeda, pogotovo jer su se željezničari previše nafurali.

Produžiti ugovor Kyeremehu. Bravo za Gruzijca jer je preuzeo odgovornost za penal. Mujkić beton, Jatta i Balta dobro odigrali.

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 28 apr 2025, 18:11

Pendulum je napisao/la:

Za Lulica ima otkupna klauzula oko 300 k EUR ili KM nisam najsigurniji
Za Gruzijca 200 k EUR
Za Pavicica nema otkupna klauzula
Ono što vodi i vuče svijet, nisu lokomotive, nego ideje. – Viktor Igo.

Hajdeee
Kontakt:

Post Postao/la Hajdeee » 28 apr 2025, 18:51

A samo je Pavicic vrijedan ostanka.
Steta.
- FKS -

bvsic
Kontakt:

Post Postao/la bvsic » 28 apr 2025, 18:54

U19 Trabzonspor protiv Barselone u finalu Lige prvaka, e jesmo i pehovi s ovim protivnicima

ErosViverosViv
Kontakt:

Post Postao/la ErosViverosViv » 28 apr 2025, 18:59

Pa ne znam za gordezijanija. Nije ni Guli cvjetao kad je tek stigao. Ovaj se još oporavlja od operacije, ja bih ga volio vidjeti sljedeće polusezone kao standardnog špica.
Imajte na umu da je mnoooogo teško dovesti golgetera, pogotovo ako je malo upoznat s našom ligom, neće nikad doći. Pa i evropski klubovi pate za robusnim napadačem, a kamoli mi. Čak nam i Hamza nedostaje koji nije baš briljirao u našem dresu, tek pred odlazak je proigrao.
Još ako nemaš vrhunskog ofanzivno orjentisanog vezistu, ni Džeko ti se neće snaći.

BungaBum
Kontakt:

Post Postao/la BungaBum » 28 apr 2025, 19:44

tabba77 je napisao/la:
28 apr 2025, 16:12
Šta bi sa tjeranjem Zekića? Mirvića? Guramo probleme pod tepih zbog pobjede na derbiju.

Mirvica treba tjerat svaki navijac FK Sarajevo koji zeli dobro klubu.

A zekicu nek se kurca napuse ovi sto misle kontra

Nirton
Kontakt:

Post Postao/la Nirton » 28 apr 2025, 19:50

BungaBum je napisao/la:
28 apr 2025, 19:44
tabba77 je napisao/la:

Zekica je inace moj babo doveo za trenera, a ne Mirvic.
24. oktobar 1946 - ostalo je historija. Ostalo je emocija, otrov i lijek, porodica, život, strast

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 28 apr 2025, 19:57

Igrace koje nebi zadržao
Lulić, Gordeziani,Mustafic,Kapetanovic, Rockov,Turkes,Mehmedovic.
Upitnik su mi Unusic I Krdzalic .
Sve ostale bi zadržao i naravno dovesti par pravih pojacanja i popunjavati s akademcima gdje zaškripi.

MaroonBjelave
Kontakt:

Post Postao/la MaroonBjelave » 28 apr 2025, 20:06

Nirton je napisao/la:
28 apr 2025, 19:50
BungaBum je napisao/la:
tabba77 je napisao/la:

Što Bolan zasluge za dovođenje Zekića pripisuješ samo svom babi? Zar nije zajedno s mojim babom otišao po njega i da su se mijenjali u vožnji?

E moj Zundo tose nisam nado otebe
Igrači će odmah na trening.
Nema odmora dok traje obnova.

Nirton
Kontakt:

Post Postao/la Nirton » 28 apr 2025, 20:16

MaroonBjelave je napisao/la:
28 apr 2025, 20:06
Nirton je napisao/la:
28 apr 2025, 19:50
BungaBum je napisao/la:

Što Bolan zasluge za dovođenje Zekića pripisuješ samo svom babi? Zar nije zajedno s mojim babom otišao po njega i da su se mijenjali u vožnji?

E moj Zundo tose nisam nado otebe
:mrgreen:
24. oktobar 1946 - ostalo je historija. Ostalo je emocija, otrov i lijek, porodica, život, strast

N3R3D
Kontakt:

Post Postao/la N3R3D » 28 apr 2025, 20:48

Šta je ovo Predrag Šimić objavio za Denisa?
slika

fks74
Kontakt:

Post Postao/la fks74 » 28 apr 2025, 21:14

28 apr 2025, 18:11
Pendulum je napisao/la:

Za Lulica ima otkupna klauzula oko 300 k EUR ili KM nisam najsigurniji
Za Gruzijca 200 k EUR
Za Pavicica nema otkupna klauzula
Probao bi Pavičića opet ostaviti, ostale bi poslao odakle su došli.

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 28 apr 2025, 21:27

Ne znam sta bih rekao Pavičić je majstor ali s obzirom da nam dolaze Cimirot i Rahmanović ne znam koliko je isplativo. Također Lulic je u prvoj polovini svoje karijere u Sarajevu bio nas motor i pokretačka snaga. Razmislio bih dobro.
Ono što vodi i vuče svijet, nisu lokomotive, nego ideje. – Viktor Igo.

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 14 gostiju.