E moji pitari...

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Ma jest nebitno, iza nas je kako god, samo je meni bilo tad bas nerealno da jedan Hamza Catakovic, a i Beganovic bojkotuju bilo koga. Momci koji, iz prve ruke, bas vole klub. Za Ziljkica i mozda jos neke sa spiska okej, znali smo da je gov.nar a stalno nam se desavaju ti bojkoti i qrcobolja igraca.jurisicduska je napisao/la: ↑28 apr 2025, 16:10Evo **** argumente jer mislim da se bezveze raspravljamo ni oko čega. Ja sam to napisao tad jer sam imao info da su ovi pravo dobri s Mirzom i nekakva je negativa vladala da se nije moglo disati. Ispostavilo se za neke da je to konkretno bila i istina pogotovo za Ziljkica , drugo i ovi ostali su nedugo zatim počeli napuštati klub. Naravno da neki vise neki manje, vjerovatno ko je prešao crvenu liniju je i otjeran, a drugo jednom se sjećam da si dobro napisao Catakovic je fin momak pa vjerovatno je tu priključen ko neko ko se družio s ovim momcima. Ponovit ću opet prenio sam kako sam čuo a i dan danas vjerujem u to da je grupa igrača prestala igrat nakon smjene Mirze. Jer im je bio sve u životu.napoleon72 je napisao/la: ↑28 apr 2025, 11:48S tim sto je Beganovic dobio kapitensku, Mustafic i dalje tu i vodi navijanje juce. Hamza se prodao i trener i dan danas zali za njim a Andjusic otisao poslije povrede nakon koje nikako nije isti igrac, jos je u godinama. A pricamo o klubu koji u svakom prelaznom roku promijeni 15 igraca, tako da nije nikakav argument "svi su otisli iz kluba". Pa ekipa koja je pocela juce i ekipa koja je odigrala prijr tacno godinu dana protiv Veleza na Kosevu ima 9 razlicitih igraca, obje poceli samo Beganovic i Soldo. Kakav je to argument, realno?jurisicduska je napisao/la: ↑28 apr 2025, 11:34Tako smo upropastili bezbroj igrača jer ne kontaju da se igrači različito adaptiraju. Konto sam da ćemo na primjeru Rahmanovica i Gulija shvatiti da je potrebno vrijeme. I da igračima možemo suditi tek nakog godinu kod nas (neki prije se aklimatizuju pa su odmah dobri) , evo svjež primjer i Kupresak, imaš dakle 3 primjera gdje u prvih pola godine si mogao vidjeti samo potencijal i ništa drugo, istrpis i dobio si vrhunske igrače. Al jok daj sve otjeraj.
Dosadan si s tim Napoleon. Voljeli su Mirzu vise nego oca, bilo prošlo ne ponovilo se. A ti kralju od 500 postova imaš 499 gluposti zbog kojih normalan čovjek ne bi prigovarao. I naravno svi ovi igrači osim Beganovica su otišli iz Sarajeva. To je argument u moju korist.
Ako cemo tako, i ja sam u tom postu koji si izvukao iz naftalina rekao "DO SAD" nije pokazao nista, te u drugom dijelu posta gdje sam ozbiljnije pisao sam rekao da ga treba poslat na pozajmicu negdje da se navikne. Do tog trenutka je za Sarajevo odigrao 10 utakmica, upisao jednu asistenciju. Uz realno nikakav fudbal na terenu, to ne mozes porec. Evo priznajem da si uboo to da je talenat i da mu je trebalo adaptacije, posteno. Al ako su tvoji argumenti "svi su sem kapitena van kluba godinu nakon pisanja posta", jbg onda.
Vidjet ćeš da je ovaj Gruzijac dobar igrač. Nadam se da će ostat jer nije ni stranac , tek je izasao iz teške povrede ima 23 godine isto tako sa 19 je bio bas talenat da ne znas uopste kako je kod nas došao. Ja vjerujem i vidim nešto u njemu drugačije. Ali eto vidjet ćemo. Odnosno necemo ako ga otjeraju.
Mislim da za jednog ima a za drugog nema otkupna (Pavicic/Lulic) i da je 300 ili 400k eura cini mi sePendulum je napisao/la: ↑28 apr 2025, 16:52Kako ide ova varijanta sa posudbama Lulića, Pavičića i Gordeziania?
Imaju neke klauzule u ugovorima ukoliko hoćemo da ih otkupimo, platimo to i naši su igrači? Ili se ipak i njihovi matični klubovi nešto pitaju?
Vjerujem da se i oni nešto pitaju. Ne vjerujem da su ih poslali kod nas samo "da ih se kutarišu" kao što smo mi sa Durakovićem, Matanovićem, Julardžijom, Viverosom, Penarandom i ostalom ekipom.
Ukoliko postoje te klauzule (otkupne) da li je dostupna informacija koji bi to iznosili bili, možda?![]()
Za Lulica ima otkupna klauzula oko 300 k EUR ili KM nisam najsigurnijiPendulum je napisao/la: ↑28 apr 2025, 16:52Kako ide ova varijanta sa posudbama Lulića, Pavičića i Gordeziania?
Imaju neke klauzule u ugovorima ukoliko hoćemo da ih otkupimo, platimo to i naši su igrači? Ili se ipak i njihovi matični klubovi nešto pitaju?
Vjerujem da se i oni nešto pitaju. Ne vjerujem da su ih poslali kod nas samo "da ih se kutarišu" kao što smo mi sa Durakovićem, Matanovićem, Julardžijom, Viverosom, Penarandom i ostalom ekipom.
Ukoliko postoje te klauzule (otkupne) da li je dostupna informacija koji bi to iznosili bili, možda?![]()
Zekica je inace moj babo doveo za trenera, a ne Mirvic.
Što Bolan zasluge za dovođenje Zekića pripisuješ samo svom babi? Zar nije zajedno s mojim babom otišao po njega i da su se mijenjali u vožnji?
MaroonBjelave je napisao/la: ↑28 apr 2025, 20:06Što Bolan zasluge za dovođenje Zekića pripisuješ samo svom babi? Zar nije zajedno s mojim babom otišao po njega i da su se mijenjali u vožnji?
E moj Zundo tose nisam nado otebe
Probao bi Pavičića opet ostaviti, ostale bi poslao odakle su došli.jurisicduska je napisao/la: ↑28 apr 2025, 18:11Za Lulica ima otkupna klauzula oko 300 k EUR ili KM nisam najsigurnijiPendulum je napisao/la: ↑28 apr 2025, 16:52Kako ide ova varijanta sa posudbama Lulića, Pavičića i Gordeziania?
Za Gruzijca 200 k EUR
Za Pavicica nema otkupna klauzula
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 14 gostiju.