FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
35
23%
2. Borbu za Evropu
76
49%
3. Sredinu tabele
26
17%
4. Borbu za opstanak
18
12%

Ukupno glasova: 155

ristagrad
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la ristagrad » 29 apr 2025, 21:49

Levin je napisao/la:
29 apr 2025, 21:21
Ja još čekam da čujem neki prijedlog od bilo koga.

Ko bi mogao zamijeniti Denisa a da sa ovakvom ekipom i finansijama bude ravnopravan sa vodeće tri ekipe?

Usput i da razvija mlade igrače, da igra lijep, brz i napadački fudbal i da Galića konačno nauči centrirati te da Mahmića nauči igrati desnom nogom?

Svaki prijedlog je dobrodošao. :kafa:

Pričamo često o igračima i koga bismo htjeli u sastavu a ko ne zadovoljava tako da mislim da je red da "skautiramo" i nekog trenera.
tesko, iko, ovo sto si nabrojao.

ali, jel se ne smije uputiti osnovana kritika? je li sam sebi skocio u usta izjavom nakon utakmice u mostaru i sastavima nakon iste? je li izveo besmislen sastav u derbiju? je li u derbiju izmjenama i pozicijama igraca sjebao i ono sto je pocelo liciti na nesto? je li normalno da izjavi kako je zadovoljan deckima nakon derbija? je li normalno da prije derbija izjavi kako su prethodna 2 bila zadovoljavajuca? zasto u zadnjih par utakmica, skoro, i ne bude u svlacionici na poluvremenu?

ima toga jos, ovo je samo u zadnje vrijeme. teska smo mi publika, preteska. populisticke izjave, koje gode navijacima, prolaze par puta. nakon toga ti skrse sve zivo i mrtvo.

neka ga, ako ne mozemo dovesti provjereno boljeg. ali, nek bude "ponizan", kako cesto voli naglasiti i za sebe i igrace. ili, kako sam rece nakon borca: "u pobjedi se ne uzvisi, u porazu se ne unizi".
Zadnja izmjena: ristagrad, dana/u 29 apr 2025, 21:52, ukupno mijenjano 1 put.

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 29 apr 2025, 21:52

Levin je napisao/la:

Ko bi mogao zamijeniti Denisa a da sa ovakvom ekipom i finansijama bude ravnopravan sa vodeće tri ekipe?

Usput i da razvija mlade igrače, da igra lijep, brz i napadački fudbal i da Galića konačno nauči centrirati te da Mahmića nauči igrati desnom nogom?
Mrzim taj narativ. Sad trebamo trpiti Denisove gluposti jer eto kao nema nikog boljeg ko će doć u Želju. Znaš li ti koliko ponuda od raznoraznih menadžera dođe u klub kad Željo nema trenera? Od domaći regionalni i strani trenera? Znaš li ti šta Željo znači u CVu?

A kakve su to finansije? Dakako da su manji nego u Borca Sarajva i Zrjinskog. Ali ako su manje znači njih ne smijemo dobiti jednom samo u sezoni smijemo? Uhvatili ste se za finansije ko pijan plota. Jesi čitao ti zadnji izvještaj? Još je izvještaj za 24 godinu decembar mjesec bez ovih produženja ugovora Boljeviću Krpiću Karjaševiću Šukiloviću Karamarku Radovcu. Znaš li matematiku da izračunaš koliko te koštaju pojedini igrači za godinu dvije ili tri ugovora?

Niko nije rekao da treba naučit Galića da centrita niti Mahmića da treba igrat desnom nogom nemojte banalizirati i izvrćati stvari onako kako vam odgovara. Galiću svakako nije mjesto u Želji ni njemu ni Mahmiću Šukiloviću i td.
Zadnja izmjena: 1921boy, dana/u 29 apr 2025, 21:59, ukupno mijenjano 2 puta.
mosa lošmi stićko tit-ula!

godrina
Kontakt:

Post Postao/la godrina » 29 apr 2025, 21:56

RatoborniMrmot je napisao/la:
29 apr 2025, 21:26
godrina je napisao/la:
29 apr 2025, 21:14
muharemovicdzelo je napisao/la:
29 apr 2025, 20:36
Nije čudno da trener dobije podršku, ali nemojte da se lagimo sad. Adžem nije imao ni pola od podrške koju Ćorić ima danas. Od predsjednika i UO do nas sa tribine.
Nije imao i meni je prvom zao zbog toga. Od "ne slavimo kup" do jos svasta necega.
Ali jel nam to sad treba postat vodilja.
Nismo jednom treneru dali podršku necemo nikome. Ako odma ne osvojimo i ne trehnemo pitare usput pljuvat ga.
Jel tebi normalno to ? Pogotovo u nasoj situaciji gdje smo lani borili se za opstanak a realno nista u klubu ne funckionise na nekom poluprofesionalnom nivou bar. I mi u tim uslovima ocekujemo haman grupe sad.
Ne ocekujem grupe, jer nisu realne, ono sto jeste realno je neki razvoj mladjih igraca, brza igra ako vec imamo nekoliko ofanzivnih igraca koji to mogu da odrade. Mi fol igramo lopte, a stoperi, svi do jednog, tanki na lopti, bekovi izuzev Markovica takodjer. Hocemo da igramo visoki presing a odbrana spora, Radovac starter, hocemo da trcimo kontre a tu te ceka Suljo zvani vrati je nazad. Hoces iskreno, ja ne vidim trenerski rukopis Corica.
Posteno, nisam ja na strani Corica po cijenu zivota. Mislim da smo imali par dobrih utakmica sa njim, neke super akcije i golove. Ja sam ga kritikovao najvise zbog Sabica, put od desnog krila do lijevog beka je zayeban za najpolivalentnije igrace svijeta.
Moje misljenje je da puno bolje od ovoga u ovom trenutku mi ne možemo imat ko god da bio trener. Sve dok se klub dobro ne podigne na veci nivo nema od toga nista.
Nije to samo taktika i idi pucaj loptu, to je bar moje misljenje. Isto tako sam misljenja da smo generalno kao klub ispod profesionalizma ili na margini u najboljem slucaju.
Polako se dizemo ali kako smo se syebali za 2 3 sezone tako moramo polako i strpljivo rast u svim sferama.
Boze spasi nas hrvatske kulture, srpskog junastva i pitarskog humora.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.

ristagrad
Kontakt:

Post Postao/la ristagrad » 29 apr 2025, 21:57

1921boy je napisao/la:
29 apr 2025, 21:52
Levin je napisao/la:

Mrzim taj narativ. Sad trebamo trpiti Denisove gluposti jer eto kao nema nikog boljeg ko će doć u Želju. Znaš li ti koliko ponuda od raznoraznih menadžera dođe u klub kad Željo nema trenera? Od domaći regionalni i strani trenera? Znaš li ti šta Željo znači u CVu?

A kakve su to finansije? Dakako da su manji nego u Borca Sarajva i Zrjinskog. Uhvatili ste se za finansije ko pijan plota. Jesi čitao ti zadnji izvještaj? Još je izvještaj za 24 godinu decembar mjesec bez ovih produženja ugovora Boljeviću Krpiću Karjaševiću Šukiloviću Karamarku Radovcu. Znaš li matematiku da izračunaš koliko te koštaju pojedini igrači za godinu dvije ili tri ugovora?

Niko nije rekao da treba naučit Galića da centrita niti Mahmića da treba igrat desnom nogom nemojte banalizirati i izvrćati stvari onako kako vam odgovara. Galiću svakako nije mjesto u Želji ni njemu ni Mahmiću Šukiloviću i td.
galic se smije kritikovati, cak je pozeljno da je prvi pik za te stvari. vedete, jok. napisah jednom, nedavno. i sinisa je djelovao kao ozbiljan bek, dok mu je miro igrao krilo na istoj strani.

Alipasino
Kontakt:

Post Postao/la Alipasino » 29 apr 2025, 21:59

Od sad samo pozdrav navijacima ovu ostalu buraniju i necu da spominjem naravno osim Muftica Sosica i Dzabketa.Ostali mogu sta god hoce nisu revalantni ni da se spomenu.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 29 apr 2025, 21:59

1921boy je napisao/la:
Znaš li ti šta Željo znači u CVu?

Željo koji je u posljednjih 10 godina promijenio 17 trenera? Ne znači apsolutno ništa.

Kad na to dodamo da se danas uglavnom niti jedan od njih 16 skoro pa ne bavi fudbalom, a ako se bavi - onda trenira neke trećerazredne ekipe, to ti je najbolji odgovor na pitanje šta Željo znači u CVu. ;)
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 29 apr 2025, 22:10

RatoborniMrmot je napisao/la:
29 apr 2025, 21:27
Levin je napisao/la:

Svaki prijedlog je dobrodošao. :kafa:

Pričamo često o igračima i koga bismo htjeli u sastavu a ko ne zadovoljava tako da mislim da je red da "skautiramo" i nekog trenera.
Adzem, zna sa mladim igracima, to je dokazao, nas je, uzeo zadnju nasu titulu. Edis da je pametan bio bi pomocnik za odbranu. Al od toga nema nista, naravno.

Hajdarevic je izgledao kao pravi igrac tada, za pocetak. Losije je izgledao poslije sto je vrlo zanimljivo.

Ps. Ako cemo mijenjati Denisa nekim strancem bolje da ga ne mijenjamo. Al da nema muda, nema.
Ja sam uvijek za Adžema a i sad sam za njega. Samo je pitanje koliko bi.mi i njega trpili. Ako ćemo ga otjerati nakon devet mjeseci bolje mu je u Jedinstvu. Tamo ima odriješene ruke i to se vidi. Radi fantastičan posao.
ristagrad je napisao/la:
29 apr 2025, 21:49
tesko, iko, ovo sto si nabrojao.

ali, jel se ne smije uputiti osnovana kritika? je li sam sebi skocio u usta izjavom nakon utakmice u mostaru i sastavima nakon iste? je li izveo besmislen sastav u derbiju? je li u derbiju izmjenama i pozicijama igraca sjebao i ono sto je pocelo liciti na nesto? je li normalno da izjavi kako je zadovoljan deckima nakon derbija? je li normalno da prije derbija izjavi kako su prethodna 2 bila zadovoljavajuca? zasto u zadnjih par utakmica, skoro, i ne bude u svlacionici na poluvremenu?

ima toga jos, ovo je samo u zadnje vrijeme. teska smo mi publika, preteska. populisticke izjave, koje gode navijacima, prolaze par puta. nakon toga ti skrse sve zivo i mrtvo.

neka ga, ako ne mozemo dovesti provjereno boljeg. ali, nek bude "ponizan", kako cesto voli naglasiti i za sebe i igrace. ili, kako sam rece nakon borca: "u pobjedi se ne uzvisi, u porazu se ne unizi".
Sve sam to pisao u postovima poslije svake utakmice i u svemu se slažem. Nekad mi se čini da se prilično gubi ali meni, recimo, Zekić nije ništa bolji trener a dostupne alternative su još gore.

Mislim da Denis ima kvalitet mada i ja sam čekam da vidim njegov potpis na ovoj ekipi.

Nije lako biti trener Želje, zbog mnogo stvari. Nekad najmanje ovih sportskih.
1921boy je napisao/la:

A kakve su to finansije? Dakako da su manji nego u Borca Sarajva i Zrjinskog. Uhvatili ste se za finansije ko pijan plota. Jesi čitao ti zadnji izvještaj? Još je izvještaj za 24 godinu decembar mjesec bez ovih produženja ugovora Boljeviću Krpiću Karjaševiću Šukiloviću Karamarku Radovcu. Znaš li matematiku da izračunaš koliko te koštaju pojedini igrači za godinu dvije ili tri ugovora?

Pa vidi, moje pitanje je bilo legitimno. Stvarno me zanima ko bi mogao da zamijeni Ćorića a da zadovolji većinu navijača.

Klubovi kojima menadžeri dovode trenera dobiju k**** od ovce. Tako možeš samo dobiti još jednog Akrapovića ili Al-Tuwaijri-a. Raspitaj se kolika je otpremnina plaćena Akrapu i njegovom timu i igraču pa će ti biti jasno kako se bilda minus.

Trener se traži i procjenjuje može li trenutni igrački kadar uklopiti u svoju postavku.

Pusti šuplju i retoriku. Koga bi ti volio vidjeti na klupi? Pitanje je bilo vrlo jednostavno.
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 29 apr 2025, 22:23

Levin je napisao/la:
29 apr 2025, 22:10
Pusti šuplju i retoriku. Koga bi ti volio vidjeti na klupi? Pitanje je bilo vrlo jednostavno.
Trenera trebamo tražiti u našoj avliji. Sve trofeje koje smo osvojili smo sa našim ljudima. Stranac samo ako je 5 puta bolji od svega što imamo.

Adžem Amar od Saše Vugdalića sin ne znam mu ime Meša Simo Krunić imaš još naših trenera sa licencama.

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 29 apr 2025, 22:32

Virtu4l je napisao/la:
29 apr 2025, 21:59
Željo koji je u posljednjih 10 godina promijenio 17 trenera? Ne znači apsolutno ništa.

Kad na to dodamo da se danas uglavnom niti jedan od njih 16 skoro pa ne bavi fudbalom, a ako se bavi - onda trenira neke trećerazredne ekipe, to ti je najbolji odgovor na pitanje šta Željo znači u CVu. ;)
Kakvih trenera? Nemoj da se zezamo sad. Adžem Amar Baka i Oda su kvaliteti. Sa Adžemom znaš šta je bio problem. Amar je vodio Velež kako god vodio ga je. Baka je nakon nas prekinuo karijeru penzioner je. Oda je preminuo. Ostalo nije vrijedno spomena. Sablja nije za Želju koji pretenduje za vrh tabele. Sampras Arapče Brundo Bašić pa magovi Kostić i Krčmarević koji ni prije Želje nisu bili treneri ozbiljni.

Svakako da je za ove nabrojane Ćorić level iznad ali da je space shuttle kako se hoće predstaviti nije.

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 29 apr 2025, 22:40

1921boy je napisao/la:
29 apr 2025, 22:23
Levin je napisao/la:
29 apr 2025, 22:10
Trenera trebamo tražiti u našoj avliji. Sve trofeje koje smo osvojili smo sa našim ljudima. Stranac samo ako je 5 puta bolji od svega što imamo.

Adžem Amar od Saše Vugdalića sin ne znam mu ime Meša Simo Krunić imaš još naših trenera sa licencama.
Jedino bi se složio za Adžema. Amar nek uživa u penziji, previše zle krvi je bilo i nije dobro da se vrati. Treba da bude gospodin. Meša da je htio mogao je, toliko o tome. Muamer niđe veze ali fakat. Simo? Zar nismo bili deveti u ligi kad nas je on vodio? Doduše, možda je nešto naučio od tog vremena.

Pablo11
Kontakt:

Post Postao/la Pablo11 » 29 apr 2025, 22:43

Kod Adzema bi mogli pratiti izvjestaje na tiktoku. Uozbiljite se, Adzem je bio dobar nekad.
Fk Željezničar.

Sarun
Kontakt:

Post Postao/la Sarun » 29 apr 2025, 22:45

Meni ni dan danas nije jasno zašto je smijenjen Durbuzovic?

Čovjek je došao kad smo bili pred ispadanjem, te je brzo digao ekipu gdje smo igrali prelijepo i bas efikasno.

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 29 apr 2025, 22:45

Pablo11 je napisao/la:
29 apr 2025, 22:43
Kod Adzema bi mogli pratiti izvjestaje na tiktoku. Uozbiljite se, Adzem je bio dobar nekad.
Vremena se mijenjaju moj Pablo čak je to i pokojni papa shvatio i prigrlio društvene mreže.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 29 apr 2025, 22:53

Adžem ili Mulalić bi morali biti veliki mazohisti kad bi i pomislili da se vrate u Želju.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Mamba21
Kontakt:

Post Postao/la Mamba21 » 29 apr 2025, 23:36

Zamisli izgubiš utakmicu sezone 3:0
Zamisli da upišeš poraz 5:0 i da ispišeš historiju kao najgori rezultat i da je to normalno.
Zamisli da imaš 3 derbija i od 3 derbija ti odigraš samo jedno poluvrijeme i pritom gledaš u nebo hoće li biti 1:0 ili 5:0
Zamisli da čuvaš vrijeme protiv fenjeraša da izvuces bod, da strepiš kući protiv ekipa koje su ispale iz lige..
Zamisli da nisi u stanju da daš priliku mladom igraču iz omladinskog pogona, a zna se kukati kad igrači odu u Sarajevo ili neku drugu ekipu iz vrha, jer neće da igraju za nas, o igri neću da govorim..
Sve uz to kao opravdanje "gdje smo bili prošle sezone"
IGRAJTE SRCEM SARAJEVSKI PLAVI!

Pablo11
Kontakt:

Post Postao/la Pablo11 » 29 apr 2025, 23:36

Mamba21 je napisao/la:
29 apr 2025, 23:36
Zamisli da upišeš poraz 5:0 i da ispišeš historiju kao najgori rezultat i da je to normalno.
Zamisli da imaš 3 derbija i od 3 derbija ti odigraš samo jedno poluvrijeme i pritom gledaš u nebo hoće li biti 1:0 ili 5:0
Zamisli da čuvaš vrijeme protiv fenjeraša da izvuces bod, da strepiš kući protiv ekipa koje su ispale iz lige..
Zamisli da nisi u stanju da daš priliku mladom igraču iz omladinskog pogona, a zna se kukati kad igrači odu u Sarajevo ili neku drugu ekipu iz vrha, jer neće da igraju za nas, o igri neću da govorim..
Zamisli podudlas nam jaja svaku noc isto pises, a nista se ne pitas kao niko ovdje.
Fk Željezničar.

lakilone
Kontakt:

Post Postao/la lakilone » 29 apr 2025, 23:40

Mamba21 je napisao/la:
29 apr 2025, 23:36
Svaki post ti je tjeranje trenera, ali necete uspjeti, koliko god to htjeli. Denis Coric ostaje trener i naredne sezone. :bih:

zeljovolimte
Kontakt:

Post Postao/la zeljovolimte » 29 apr 2025, 23:44

A sta je mamba slagao?

Pljuje trenera jer:
Pod njegovim vodstvom imamo najveci poraz od rata do sad
Navija za Siroki u finalu da se Zeljo ne plasira u Evropu
Blamaza u derbijima generalno, ne samo protiv Sarajeva
Najvaznija utakmica izgubljena 3:0 (nadamo se da nije namjerno).

Mamba21
Kontakt:

Post Postao/la Mamba21 » 30 apr 2025, 00:02

Svaki dan i svaku noć ću pisati, to je moje mišljenje, ako ti se ne sviđa slobodno ga preskoči, hvala Bogu ima opcija.
Žao mi je stvarno što ne podržavam seosku varalicu i prodavača magle, da laže kako je ovo super, dok se hinjski ponaša, nikad neće imati moju podršku.
IGRAJTE SRCEM SARAJEVSKI PLAVI!

RatoborniMrmot
Kontakt:

Post Postao/la RatoborniMrmot » 30 apr 2025, 00:51

Pablo11 je napisao/la:
29 apr 2025, 22:43
Zato kod Corica obaramo rekorde, imamo pa nemamo bojkotase, malo dizelasi pa jos malo dizelasa, visoki presing sa sporim zadnjim veznim i stoperima, mladi igraci kao nagradu dobiju klupu za dobru tekmu, izmjene u ovoj polusezoni smijesne, igra jos gora, realno. Bodovni saldo dobar, gubitnički mentalitet izbijen, također realno. Al ovaj Zeljeznicar i onaj iz prvog dijela kada smo razbili Nja prvo poluvrijeme, razbili Sirokog, Veleza su haman pa dvije različite ekipe. Sta je rec ? Dje je zapelo ?

Mozes li mi navesti igrace koje je Coric unaprijedio ili promovisao ? Neki trenerski rukopis. Bas me zanima. Ovdje je haman godinu dana.

Ovo nije jeftina ekipa sta god ko pricao, nemoj da se lazemo bezveze. I naredne sezone nece biti lakse nego mnogo teze. Dal se on cini kao covjek koji ima sve pod kontrolom ? Meni se tako ne cini.
Zadnja izmjena: RatoborniMrmot, dana/u 30 apr 2025, 00:58, ukupno mijenjano 1 put.

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: ASD, Cwirek, knoa, Lekqqq1921, Levin, skoJaa i 48 gostiju.