RatoborniMrmot je napisao/la: ↑29 apr 2025, 21:27
Levin je napisao/la: ↑29 apr 2025, 21:21
Ja još čekam da čujem neki prijedlog od bilo koga.
Ko bi mogao zamijeniti Denisa a da sa ovakvom ekipom i finansijama bude ravnopravan sa vodeće tri ekipe?
Usput i da razvija mlade igrače, da igra lijep, brz i napadački fudbal i da Galića konačno nauči centrirati te da Mahmića nauči igrati desnom nogom?
Svaki prijedlog je dobrodošao.
Pričamo često o igračima i koga bismo htjeli u sastavu a ko ne zadovoljava tako da mislim da je red da "skautiramo" i nekog trenera.
Adzem, zna sa mladim igracima, to je dokazao, nas je, uzeo zadnju nasu titulu. Edis da je pametan bio bi pomocnik za odbranu. Al od toga nema nista, naravno.
Hajdarevic je izgledao kao pravi igrac tada, za pocetak. Losije je izgledao poslije sto je vrlo zanimljivo.
Ps. Ako cemo mijenjati Denisa nekim strancem bolje da ga ne mijenjamo. Al da nema muda, nema.
Ja sam uvijek za Adžema a i sad sam za njega. Samo je pitanje koliko bi.mi i njega trpili. Ako ćemo ga otjerati nakon devet mjeseci bolje mu je u Jedinstvu. Tamo ima odriješene ruke i to se vidi. Radi fantastičan posao.
ristagrad je napisao/la: ↑29 apr 2025, 21:49
tesko, iko, ovo sto si nabrojao.
ali, jel se ne smije uputiti osnovana kritika? je li sam sebi skocio u usta izjavom nakon utakmice u mostaru i sastavima nakon iste? je li izveo besmislen sastav u derbiju? je li u derbiju izmjenama i pozicijama igraca sjebao i ono sto je pocelo liciti na nesto? je li normalno da izjavi kako je zadovoljan deckima nakon derbija? je li normalno da prije derbija izjavi kako su prethodna 2 bila zadovoljavajuca? zasto u zadnjih par utakmica, skoro, i ne bude u svlacionici na poluvremenu?
ima toga jos, ovo je samo u zadnje vrijeme. teska smo mi publika, preteska. populisticke izjave, koje gode navijacima, prolaze par puta. nakon toga ti skrse sve zivo i mrtvo.
neka ga, ako ne mozemo dovesti provjereno boljeg. ali, nek bude "ponizan", kako cesto voli naglasiti i za sebe i igrace. ili, kako sam rece nakon borca: "u pobjedi se ne uzvisi, u porazu se ne unizi".
Sve sam to pisao u postovima poslije svake utakmice i u svemu se slažem. Nekad mi se čini da se prilično gubi ali meni, recimo, Zekić nije ništa bolji trener a dostupne alternative su još gore.
Mislim da Denis ima kvalitet mada i ja sam čekam da vidim njegov potpis na ovoj ekipi.
Nije lako biti trener Želje, zbog mnogo stvari. Nekad najmanje ovih sportskih.
1921boy je napisao/la: ↑29 apr 2025, 21:52
Mrzim taj narativ. Sad trebamo trpiti Denisove gluposti jer eto kao nema nikog boljeg ko će doć u Želju.
Znaš li ti koliko ponuda od raznoraznih menadžera dođe u klub kad Željo nema trenera? Od domaći regionalni i strani trenera? Znaš li ti šta Željo znači u CVu?
A kakve su to finansije? Dakako da su manji nego u Borca Sarajva i Zrjinskog. Uhvatili ste se za finansije ko pijan plota. Jesi čitao ti zadnji izvještaj? Još je izvještaj za 24 godinu decembar mjesec bez ovih produženja ugovora Boljeviću Krpiću Karjaševiću Šukiloviću Karamarku Radovcu. Znaš li matematiku da izračunaš koliko te koštaju pojedini igrači za godinu dvije ili tri ugovora?
Niko nije rekao da treba naučit Galića da centrita niti Mahmića da treba igrat desnom nogom nemojte banalizirati i izvrćati stvari onako kako vam odgovara. Galiću svakako nije mjesto u Želji ni njemu ni Mahmiću Šukiloviću i td.
Pa vidi, moje pitanje je bilo legitimno. Stvarno me zanima ko bi mogao da zamijeni Ćorića a da zadovolji većinu navijača.
Klubovi kojima menadžeri dovode trenera dobiju k**** od ovce. Tako možeš samo dobiti još jednog Akrapovića ili Al-Tuwaijri-a. Raspitaj se kolika je otpremnina plaćena Akrapu i njegovom timu i igraču pa će ti biti jasno kako se bilda minus.
Trener se traži i procjenjuje može li trenutni igrački kadar uklopiti u svoju postavku.
Pusti šuplju i retoriku. Koga bi ti volio vidjeti na klupi? Pitanje je bilo vrlo jednostavno.