ja se nadovezao na tvoj post u kojem si napisao da treba ostati ako izborimo evropu, a ako ne izbori da ga treba pozdraviti. i ti mi u 2 posta pises eseje, o svemu i svacemu, osim odgovora na konkretno pitanje. jos pises da nisam dobro procitao.Levin je napisao/la: ↑30 apr 2025, 19:42Evidentno nisi baš dobro pročitao ono što sam htio da kažem ali nema veze pokušat ću to malo drukčije.
Ovdje ja ne govorim o njegovoj stručnosti već o mogućim posljedicama po klub i davanja otkaza u slučaju da se izbori Evropa i u slučaju njegova ostanka a da se ne izbori Evropa.
Ono što nama najmanje treba je još jedna destabilizacija kluba u upravnom segmentu jer ne mogu se oteti dojmu da oko kluba, već godinama, postoje razne interesne skupine koje samo čekaju priliku i tako se vrtimo u krug cijelo vrijeme.
Drugo, o kakvoj stručnosti mi ovdje govorimo i je li to bilo presudno prilikom njegovog dovođenja?
Denis je do sada radio kao trener u Širokom, GOŠK-u i Posušju. Ni u jednom od tih klubova ne postoji pritisak kao kod nas. Ja ako sam dobro shvatio, prije početka sezone, njega smo doveli kao dugogodišnji projekat i kao potencijalno dobrog trenera a ne zbog stručnosti i iskustva.
Trebat će vremena da Denis postane stručnjak kakvog želimo i ja ne vidim boljeg u ovoj zemlji a kojeg možemo dovesti. Sve mi je u par deka. Denis mora poraditi na sebi ali mu treba i kvalitetna podrška i bolji igrači.
Sad odgovor na tvoje pitanje. Je li Denis dobar trener za klub renomea i historije kakvu mi imamo? Nije, niti je bio kad smo ga dovodili. Je li Denis dobar trener za klub koji je u finansijskoj i organizacionoj situaciji kao naš? Da, itekako jeste. Zašto? Zato što je imao hrabrosti da dođe a svi znaju kako je raditi ovdje. Zato što se nije povukao i samim tim pokazao mu*a i želju da izgura do kraja. Zato što u dosta momenata pokazuje da jeste i sigurno ima potencijal i za ovo prvo.
ako ostanemo bez evrope, svakako necemo imati para ni za denisa, a ne za bolje od njega. tako, da, u tom slucaju, turbulencija ce biti i sa i bez denisa na klupi.
zaboravi