Levin je napisao/la: ↑30 apr 2025, 23:17
ristagrad je napisao/la: ↑30 apr 2025, 20:21
RatoborniMrmot je napisao/la: ↑30 apr 2025, 20:11
Legitimno je pitanje, mi vise ne zavisimo sami o sebi, u sustini, osim ako ne zaredamo sa pet pobjeda, a Nja sjebe stvar na dvije tekme i osvoji bod sto bas i nije realno, al hajde.
Znaci ako Siroki uzme kup Denis ne valja, ako Nja uzme kup onda je dobar. Tako ispade
Meni to nema logike, al hajde.
Jel zadovoljio, il nije.
izlazak u evropu (ako zavrsimo kao 4.) ne moze i ne smije biti tas na vagi koji ce odluciti denisov ostanak na klupi. govorim cisto o denisovom ucinku.
eh, sad, ako ostanemo bez evrope, ne znam finansijske obaveze prema denisu, mozemo li ga ispostovati? ako kazemo da su neki igraci preplaceni, mozemo doci u situaciju da nam je i struka preskupa. mozemo li dovesti ono sto denis trazi i kaze da mu fali od igraca?
naravno, moze i denis svojom voljom dici sidro.
bez evrope, mogli bi se mi vratiti u pricu o Zeljinom DNK-a.
Previše vi to gledate crno i bijelo ali to je vaše pravo. Što se tiče Denisa, za ovu sezonu, od mene ima trojku (3) za sve viđeno i prikazano i mislim da treba ostati još sezonu.
Međutim, ako se kojim slučajem desi da nam se izmakne Evropa ne bi bilo dobro ni za njega a ni za one koji ga podrže da ostane jer nakon prvog lošeg niza ide rafalna paljba i to nema veze sa tim koliko je on kvalitetan ili nije. Opet ću reći, ide rafalna paljba a ne turbulencije kojih uvijek ima.
gledam i procjenjujem na osnovu ranijih iskustava, nista crno i bijelo. prolazili smo mi ovo vec.
kao sto virto napisa, denis je ovdje najmanje bitan. i ja sam pisao da, vjv, nemamo para za provjereno boljeg i nemam nista protiv da ostane. ali, pita se i denis nesto, a vode se polemike kao da ima ugovor jos godinu, dvije, pa, eto, da promuhabetimo trebali ga ostaviti.
mozemo li dovesti igrace koji ce unaprijediti igru? treba ih u svim linijama, odbrana, maltene, kompletna. jesu li ispunili obecano denisu prilikom dogovora o saradnji? sta su mu psovali nasi iz uprave u mostaru na kraju prvog poluvremena (nije se culo u prenosu, ali je komentator rekao da je to ruzno i da denis to nije zasluzio)? zasto, u posljednjih par utakmica, skoro i ne bude u svlacionici na poluvremenu? ti, neki dan, napisa kako ti je drug, od drugovog druga, cuo kako su neki igraci nezadovoljni statusom, pa to tebi prenio. koji igraci? 90% se isti vrte u prvoj postavi. ti, koji nemaju dovoljnu minutazu su dobili priliku protiv borca i ne vidjeh neko nezadovoljstvo i ku.rcobolju, nego maksimalnu zelju i borbenost. je li denis kriv sto su mu opcije na desnom beku galic i odinaka? sto su mu opcije na stoperu mahmic, sukilovic i cavnic? sto su brazilci vise turisti, nego sto su igrali? ..
postali smo toksicna sredina, sve zato sto se napinjemo kao zabe da se prikazemo necim sto, trenutno, nismo. nema tog trenera koji bi sa ovim rosterom mogao nesto znatno bolje uciniti i ostvariti. izuzev tog polufinala kupa. ali, i tu su individualne greske nasih igraca odvele ishod u tom smjeru.
malo kola je ostalo do kraja. ubrzo, ovdje i na drugim forumima, ocekujem upise kako nam pare nisu problem, kako smo se dodatno stabilizovali, iduce sezone idemo korak dalje naprijed, cilj je, makar, jedan trofej... s druge strane, nije da vec nije pocelo, iskopavat ce se imena igraca iz slobode, goska, igmana... koja bi nam mogla valjati.
uprava kluba, ko je god predstavljao, mora jednom presjeci i postaviti stvari realno. pred same sebe, navijace, trenere i igrace. da se ne ponavljamo kakva ce biti iduca sezona.