FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
34
25%
2. Borbu za Evropu
69
50%
3. Sredinu tabele
20
15%
4. Borbu za opstanak
14
10%

Ukupno glasova: 137

dubioza144
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la dubioza144 » 02 maj 2025, 11:04

Kad potpisuje Karlo Kamenar
Ali duboko u srcu, u središtu naše Grbavice osim ratnog plamena, tinjala je jedna iskra, iskra koja je tiho šaputala pjesmu ljubavi i znala da će doći neko drugo vrijeme!

Koliki je Željo, Željo je GOLEM, nije velik nego GOLEM, razlika je veliko i GOLEMO.

Lokomotifa
Kontakt:

Post Postao/la Lokomotifa » 02 maj 2025, 11:13

Protiv Slobode u prvih 11 očekujem Lauša i Simonija, ali svi koji izađu na teren moraju dati maksimum, nipošto se opustiti i misliti lako ćemo, tako su kone pomislile i na kraju se hvatali za glavu.

Sloboda će sigurno biti motivisana jer njihovi igrači nemaju šta izgubiti. Svi igrači koji dođu na Grbavicu, hram fudbala daju 150% više nego inače, posebno kod ovih manjih klubova (Gošk, Posušje, Sloga, Igman itd.) To je na neki način i otežavajuća okolnost za Želju, teret velikog imena i velike armije navijača. Svi žele na Grbavici da se pokažu u najboljem svjetlu. Zato pristup u nedjelju mora biti isti kao protiv Borca ako želimo upisati tri boda.
"19.09.1921. Sarajevski podsavez je prihvatio novi klub u svoje okrilje i uvrstio ga u takmičarski kalendar za sezonu 1921/1922. Kao tada jedini radnički klub među nacionalno orijentisanim klubovima FK Željezničar se susreo sa mnogim teškoćama."

Ejnur
Kontakt:

Post Postao/la Ejnur » 02 maj 2025, 11:22

Ja kad ovo sve sagledam,nama bi bilo najbolje da smo nastavili putem kojim je htio voditi Zelju Edis Kovacevic i da smo se strpili jos 2-3 godine i vratili dugove i da nam klub prodise,a kad bi vratili dugove onda bi postali i svim investitorima interesantniji.
Imam osjecaj da smo previse izgubili sa onom avanturom sa Arapima,tj izgubili Kovacevica a nista nismo dobili od Arapa.
Kovacevic mi se svidjao sto je u to doba bilo koliko toliko transparentno i izlazio je u javnost i moglo se cak i postaviti pitanje i nosio je odgovornost i za dobro napravljeno u klubu a i za lose.
Ovo sad trenutno kad se mijenjaju kao na traci koga okriviti za ovaj dug od 1.7m ?

Sarun
Kontakt:

Post Postao/la Sarun » 02 maj 2025, 11:57

Nekadasiigrostarsno je napisao/la:
01 maj 2025, 09:55
Prije nekoliko dana sam imao prilike pricat sa dva tri igraca pojedinačno koji su dugo tu i imamo neki fer odnos. Svakom sam postavio isto pitanje, da li bi Vama prijao odlazak trenera i zašto? Koji je razlog nekada tako mlake i igre s nepostojanjem na terenu. Odgovor je u većini isti da nije trener od temperamenta samostalne odluke te da ide sa svima niz dlaku. Stariji ga ne postuju jer ih ne "ispostuje" za minutažu pa ba "sikaniraju" primjer cist Cavinic derbi,ponasanje dijeteta koje nikad fudbal nije igrao s namjerom. Prizeljkuju neke druge ljude cak sto vise radi moje veze s Gardenom traze "da pozdravim i vratim Jaska" jer to Boze on im je melem na ranu.
Koliko god da smo bili losi prethodnih godina a ove se ulozilo pa Boze hvala Bogu pa smo 4. Mislim da smo dotakli dno dna i ako nam je prosla sezona bila najgora. Zasto?
Svlačionica je postala jedna velika mahala , u klubu se pita ko treba i ne treba nema neko poput Sir Amar/Ivica Osim da svi stoje ksd ulazi na kapiju. Navijači su postali nijemi posmatraci iz dobrobiti nekih drugih koristi od unutrašnjosti kluba itd. Samo se nadam da ce se ako Bog da uz malo sreće narednih godina vratiti ljudi koji su Zeljo pa makar igrali drugu ligu.
Ti isti igraci pokazuju da nisu profesionalci i da ne poštuju klub, potpisani ugovor i hljeb koji od kluba zaradjuju.

Mi smo po tome jedna sredina puna amatera, i sve dok je tako ne možemo se nadati boljem.

Alipasino
Kontakt:

Post Postao/la Alipasino » 02 maj 2025, 12:09

Ovaj video iz Austrije je pokazo sve ko smo i sta smo postali.

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 02 maj 2025, 12:23

dubioza144 je napisao/la:
02 maj 2025, 11:04
Uskoro, a s njim dolaze i Marko Hanuljak. Ivan Marić i Ante Bekavac iz Posušja, Domagoj Jelavić i Ivan Jukić iz Širokog te Riad Šuta i Gabriel Coko iz GOŠK-a. :kafa:

Edit : Šuplja naravno. Mada je Kamenar dobar igrač za rotacije.
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić

dubioza144
Kontakt:

Post Postao/la dubioza144 » 02 maj 2025, 13:25

Levin je napisao/la:
02 maj 2025, 12:23
dubioza144 je napisao/la:
02 maj 2025, 11:04
Uskoro, a s njim dolaze i Marko Hanuljak. Ivan Marić i Ante Bekavac iz Posušja, Domagoj Jelavić i Ivan Jukić iz Širokog te Riad Šuta i Gabriel Coko iz GOŠK-a. :kafa:

Edit : Šuplja naravno. Mada je Kamenar dobar igrač za rotacije.
Zaganjali bi i Vrgoca al ga ne podnosi ekipa
Ali duboko u srcu, u središtu naše Grbavice osim ratnog plamena, tinjala je jedna iskra, iskra koja je tiho šaputala pjesmu ljubavi i znala da će doći neko drugo vrijeme!

Koliki je Željo, Željo je GOLEM, nije velik nego GOLEM, razlika je veliko i GOLEMO.

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 02 maj 2025, 14:35

Alipasino je napisao/la:
02 maj 2025, 12:09
Ovaj video iz Austrije je pokazo sve ko smo i sta smo postali.
:salut: :plac:
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

ristagrad
Kontakt:

Post Postao/la ristagrad » 02 maj 2025, 19:19

citam da je dinamo spreman belupu platiti 180.000 Eura odstete za kovacevica, kolika mu je godisnja plata u slavenu. samo taj podatak o plati trenera jedne prosjecne ekipe hnl-a nam govori gdje je nasa liga trenutno po pitanju finansija.

i, onda se neki cude kako to da neki igrac izabere istru, slaven, goricu... prije nekog naseg "renomiranog" kluba. ovdje, prvenstveno, mislim na naseg Zelju. karijera igraca je relativno kratka, ide gdje ce vise zaraditi i pokusati se finansijski obezbjediti na vrijeme. da se ne lazemo, velika vecina nas bi isto postupala. od ljubavi i zahvala se ne zivi

RatoborniMrmot
Kontakt:

Post Postao/la RatoborniMrmot » 02 maj 2025, 20:03

Ejnur je napisao/la:
02 maj 2025, 11:22
Ja kad ovo sve sagledam,nama bi bilo najbolje da smo nastavili putem kojim je htio voditi Zelju Edis Kovacevic i da smo se strpili jos 2-3 godine i vratili dugove i da nam klub prodise,a kad bi vratili dugove onda bi postali i svim investitorima interesantniji.
Imam osjecaj da smo previse izgubili sa onom avanturom sa Arapima,tj izgubili Kovacevica a nista nismo dobili od Arapa.
Kovacevic mi se svidjao sto je u to doba bilo koliko toliko transparentno i izlazio je u javnost i moglo se cak i postaviti pitanje i nosio je odgovornost i za dobro napravljeno u klubu a i za lose.
Ovo sad trenutno kad se mijenjaju kao na traci koga okriviti za ovaj dug od 1.7m ?
Onda bi nam Bekric i dalje bio SD, a sa pokusajima da dovedemo igrace za 2.5k bi se opet borili za opstanak i na kraju otjerali sve zive sa stadiona ukljucujuci i sponzore. Jednom je proslo, a onda smo zamalo ispali. Ne ide, jbg.

Ne mozes vratiti dugove ako si krampa, ako ne prodajes igrace i ako ne igras Europu. Nismo mi engleska PL gdje od TV prava samo za igranje u najvisem rangu dobijes 200-ak miliona £ pa mozes vracati dugove i nesto pokusavati. Kod nas to ne ide tako.

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 02 maj 2025, 20:54

Edis Kovačević koji je zajedno sa Džerminom Pašićom zabranio da iko iz porodice Osim prisustvuje otvaranju spomen ploče našoj najvećoj legendi? Jebbemm mu kosti ovom prilikom a i novinaru Bikiću takođe. Zamisli ni supruga ni sinovi kćerka unuci unuke snahe nikog iz porodice Osim ali je zato tu bio dežurni kreten Bikić koji je došao na ideju da se stadion preimenuje u Peleovu čast. Zamisli ne u čast Ivice Osima Josipa Bukala Joška Domorockog nego u Peleovu čas valjda nam je on največa legenda. Edis Kovačević koji je omogućio rumenom ugovor od skoro 400 hiljada maraka? Isti onaj koji je blokirao sve procese vezano za investitore? Isti onaj koji je u Amirin ugovor ubacjio posebnu stavku da je klub dužan da joj isplati pozamašnu otpremninu ako je želi otpustiti? Čovjek je zaejedno sa gore spomenutim Pašićom krio papire od investitora i radio sve samo da ga ne pronađemo. Čovjek koji je rekao čim dovedete investitora ja napuštam klub i tako je i bilo čim je Tanović sredio saradnju sa Arapima on je podnio ostavku. Friziranju izvještaja laganja navijača kako nemamo feninga kako ekipa nema šta da jede kako košta ekipa 70 hiljada a u papirima dupli skuplja.
Kod nas šuplja priča najbolje prolazi Bašić Ćorić, Kovačević ali zato naše legende i dokazane igrače jebbemoo i pljujemo.
mosa lošmi stićko tit-ula!

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 02 maj 2025, 20:56

Ne smijemo se previše opustiti ova Sloboda je zeznuta bez obzira na stanje na tabeli i formu.
mosa lošmi stićko tit-ula!

godrina
Kontakt:

Post Postao/la godrina » 02 maj 2025, 20:58

Lokomotifa je napisao/la:
02 maj 2025, 11:13
Protiv Slobode u prvih 11 očekujem Lauša i Simonija, ali svi koji izađu na teren moraju dati maksimum, nipošto se opustiti i misliti lako ćemo, tako su kone pomislile i na kraju se hvatali za glavu.

Sloboda će sigurno biti motivisana jer njihovi igrači nemaju šta izgubiti. Svi igrači koji dođu na Grbavicu, hram fudbala daju 150% više nego inače, posebno kod ovih manjih klubova (Gošk, Posušje, Sloga, Igman itd.) To je na neki način i otežavajuća okolnost za Želju, teret velikog imena i velike armije navijača. Svi žele na Grbavici da se pokažu u najboljem svjetlu. Zato pristup u nedjelju mora biti isti kao protiv Borca ako želimo upisati tri boda.
Imas super postove, fino pises i nista nemoj primit za zlo licno ovaj komentar.
Meni se slosi kad neko pise u fazonu "zapnu protiv nas" ili to "odigraju 150%".
Ko to brani nasim igracima da se nabriju i evo u ovom slucaju na neki nacin se oduze nakon derbija pa pobjede 4:0 npr. U igri im je jos Evropa ta famozna, pa bujrum nabrijte se i ganjajte je.
Ako plata, Evropa i raja na tribinama nisu dovoljni za nabrijat se dat im budake pa nek krce bosanske njive.
Boze spasi nas hrvatske kulture, srpskog junastva i pitarskog humora.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.

Ejnur
Kontakt:

Post Postao/la Ejnur » 02 maj 2025, 22:03

RatoborniMrmot je napisao/la:
02 maj 2025, 20:03
Ejnur je napisao/la:
Onda bi nam Bekric i dalje bio SD, a sa pokusajima da dovedemo igrace za 2.5k bi se opet borili za opstanak i na kraju otjerali sve zive sa stadiona ukljucujuci i sponzore. Jednom je proslo, a onda smo zamalo ispali. Ne ide, jbg.

Ne mozes vratiti dugove ako si krampa, ako ne prodajes igrace i ako ne igras Europu. Nismo mi engleska PL gdje od TV prava samo za igranje u najvisem rangu dobijes 200-ak miliona £ pa mozes vracati dugove i nesto pokusavati. Kod nas to ne ide tako.
Nije ovo bas istina sto si napisao,jer realno Bekric je doveo i Santosa i Amoah-a preko koji smo izborili europu,mislim da nam se vise nikad ne bi ponovila prosla godina,jer sa ovim trenutnim nacinom poslovanja kluba vrlo brzo mi mogli uzimati mobitele u ruke i zvati pozive preko pomozi ba....

Brkooo
Kontakt:

Post Postao/la Brkooo » 03 maj 2025, 00:00

Nevjerovatno je da ljudi i dalje ne mogu da shvate, zbog cega smo zavrsili 2024 godinu u minusu..

Toliko losih odluka je prije toga napravljeno koje su direktno dovele do toga, a prvenstveno zbog ciganisanja i nesposobnosti tadasnje uprave na celu sa Kovacevicem. Jednom je proslo i mislili su da moze opet isto.

Desila se jedna katastrofalna sezona u svakom mogucem smislu. Prvo laganje oko produzenja ugovora, najbitniji igraci otisli za 0 KM toliko je losih igraca bilo dovedeno, toliko losih trenera, pa odluka za onog arapa "trenera", borba za opstanak, pa onda dodatno pretplacivanje igraca i trenera kad se uslo u borbu za opstanak i kad je vec usla voda u usi. Svi ti losi igraci, treneri i njihovi raskidi su kostali klub. U konacnici evropa nije izborena, nisu nasli generalnog sponzora, nisu prodali nikoga, odmah je i kanton smanjio iznos novca koji je dao klubu. Ljudi se onda pitaju sto smo zavrsili 2024 godinu u finansijskom minusu. Zar tako brzo zaboravljamo?

Slag na tortu su ugovori sa Bekricem, Curicem itd i to je otkriveno tek kad je ta uprava otisla iz kluba. Curic je unistio op i nece i dalje sam da podnese ostavku.

Ovo sto @ejnur prica o poslovanju kluba je cisto neznanje. Cak i tad se nije zvao broj zbog redovnog poslovanja, nego zbog poreznog duga. Tad je tom akcijom vraceno vise od 2 miliona KM(glavnica+kamata) poreznog duga..

Na pocetku ove sezone ova uprava je nasla gs. Pripreme smo imali na Zlatiboru i Antaliji. Imamo i dalje sansu za evropu, produzili smo ugovore sa najvaznijim igracima. Plate su redovne. Vec sad se pregovara sa potencijalnim pojacanjima. Par igraca je u izlogu za prodaju. Otvoren je novi fan shop na stadionu, bice uskoro i jedan u centru grada. Sve to je napredak u odnosu na blizu proslost.

Najveci problem je sto bez investitora, mi ne mozemo puno bolje od ove sezone. Rak rana kluba je nesposobna i glomazna skupstina. Skupstina je bila u martu(20-og ako se ne varam) i receno je da ce u roku od mjesec dana biti opet organizovana skupstina. Sad je mjesec maj, bukvalno ko Sjeverna Koreja. Navijacka grupa suti..

WeekendOffender
Kontakt:

Post Postao/la WeekendOffender » 03 maj 2025, 00:24

Ma privatizacija je jedini spas ovog kluba, dok toga ne bude klub ce uvijek funkcionisati ko drzavna firma. Uz duzno postovanje ljudima koji stvarno pokusavaju nesto da naprave i rade nesto dobro za ovaj klub, uvijek ce tu biti likova koji ce parazitirati, kociti procese, prevrtati i tako u krug
Curva Sud

Riquelme1921
Kontakt:

Post Postao/la Riquelme1921 » 03 maj 2025, 00:36

Ejnur je napisao/la:
02 maj 2025, 22:03
RatoborniMrmot je napisao/la:
02 maj 2025, 20:03
Ejnur je napisao/la:

Nije ovo bas istina sto si napisao,jer realno Bekric je doveo i Santosa i Amoah-a preko koji smo izborili europu,mislim da nam se vise nikad ne bi ponovila prosla godina,jer sa ovim trenutnim nacinom poslovanja kluba vrlo brzo mi mogli uzimati mobitele u ruke i zvati pozive preko pomozi ba....
Nije Bekrić našao Santosa i Amoaha niti ih je kontaktirao jer se sam toga sjetio.
Grupa iznad svakog pojedinca.

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 03 maj 2025, 01:02

Je li ikome čudno da su rashodi u 2023. godini skoro isti kao i ovi u 2024. godini iako su izdavanja na plate veća u 2024. za 1.2 miliona?! :kafa:
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić

AjkulaCekicarka
Kontakt:

Post Postao/la AjkulaCekicarka » 03 maj 2025, 06:44

Brkooo je napisao/la:
03 maj 2025, 00:00
Curic je unistio op
On ga je, morebit, dokusurio.
Uništen je od ranije.

Sportski pozdrav.

Lokomotifa
Kontakt:

Post Postao/la Lokomotifa » 03 maj 2025, 13:58

godrina je napisao/la:
02 maj 2025, 20:58
Lokomotifa je napisao/la:
02 maj 2025, 11:13

Imas super postove, fino pises i nista nemoj primit za zlo licno ovaj komentar.
Meni se slosi kad neko pise u fazonu "zapnu protiv nas" ili to "odigraju 150%".
Ko to brani nasim igracima da se nabriju i evo u ovom slucaju na neki nacin se oduze nakon derbija pa pobjede 4:0 npr. U igri im je jos Evropa ta famozna, pa bujrum nabrijte se i ganjajte je.
Ako plata, Evropa i raja na tribinama nisu dovoljni za nabrijat se dat im budake pa nek krce bosanske njive.
Hvala na lijepim riječima, trudim se pisati objektivno onako kako ja vidim voljeni klub, moderan, jak, dobro organizovan i što je najvažnije da igrači budu svjesni da je mnogima od nas Željo više od kluba, doslovno stil života i da se s tim ne zafrkavaju.

Što se tiče ovog komentara da protivnički igrači daju 150% na Grbavici, to je dojam koji sam stekao gledajući Željine utakmice godinama unazad, a mnogi od njih koji su igrali na Grbavici za protivničke klubove su to i sami priznali. Zato je Sloboda opasna jer njihovi igrači žele da budu primijećeni na velikoj pozornici, pred 5-6 hiljada ljudi najmanje, i ne smije biti pristupa "lako ćemo".

Naravno, ovo što kažem ne opravdava naše igrače, to si u pravu 100%, ali iako se nama tako ne čini, vjeruj mi mnogim igračima iz BiH je san istrčati pred punu Grbavicu, za bh. uslove mi i jesmo "Real Madrid".
"19.09.1921. Sarajevski podsavez je prihvatio novi klub u svoje okrilje i uvrstio ga u takmičarski kalendar za sezonu 1921/1922. Kao tada jedini radnički klub među nacionalno orijentisanim klubovima FK Željezničar se susreo sa mnogim teškoćama."

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: 10.Skoro, Argentina, AvantiBL, Hrasno15, Lynx, mamonelafo i 53 gosta.