BH klubovi u Evropi 25/26
BH klubovi u Evropi 25/26
Vrijeme je da i novu temu nacnemo , ako neko ima one liste da nam stavi ? Hvala
SAMO TI I NIKO VISE SARAJ' VO ... ZA TOBOM LUDI SMO SVI
-
- Kontakt:
Re: BH klubovi u Evropi 25/26
Eh mene sad zanima za ovu sezonu da li će pobjednik kupa voditi u pretkolo EL, mislim da su se prije gledale top 32 ekipe ali se zbog Rusije prosirilo na 33, pa cisto sumnjam da ce sad 34. mjesto biti iznad linije, ispravite me ako griješim
Nakon detaljnog istraživanja i traženja linka koji je prošlih godina ranije izlazio u eter , mislim da sam je našao napokon
https://docs.google.com/spreadsheets/d/ ... =393365734

https://docs.google.com/spreadsheets/d/ ... =393365734
Yugoslav First League - ★★
Bosnian Premier League - ★★★★★
Bosnian Cup - ★★★★★★★★
YNWA <3
Bosnian Cup - ★★★★★★★★
YNWA <3
Ne. Ovo će biti tek druga sezona kako je primijenjen ovaj sistem i originalno su prve 33 zemlje s ranking liste dobile pravo učešće, tj timovi iz istih zemalja. Bez obzira na suspenziju Rusije, nijedna država nije dobila njeno mjesto, već će samo osvajač kupa Danske umjesto u prvom, zaigrati u drugom pretkolu.kogmagie46 je napisao/la: ↑14 mar 2025, 09:09Eh mene sad zanima za ovu sezonu da li će pobjednik kupa voditi u pretkolo EL, mislim da su se prije gledale top 32 ekipe ali se zbog Rusije prosirilo na 33, pa cisto sumnjam da ce sad 34. mjesto biti iznad linije, ispravite me ako griješim
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★
London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015
Yugoslavia - ★★
Cup winners
1992 2006 2009 2011 2015
- TheNoblesMo
- Kontakt:
Osvajanje kupa iduce sezone moze voditi u pretkolo Europa lige samo u jednom slucaju: ako iduce sezone Konferencijsku ligu osvoji klub koji ce vec osigurati preko svoje lige grupnu fazu Lige prvaka ili Europa lige.kogmagie46 je napisao/la: ↑14 mar 2025, 09:09Eh mene sad zanima za ovu sezonu da li će pobjednik kupa voditi u pretkolo EL, mislim da su se prije gledale top 32 ekipe ali se zbog Rusije prosirilo na 33, pa cisto sumnjam da ce sad 34. mjesto biti iznad linije, ispravite me ako griješim
Npr. za ovu sezonu je Finska na 34. mjestu. Njihov osvajac kupa ce ici u 1. pretkolo Europa lige ako Chelsea osvoji Konferencijsku ligu i zavrsi npr. 4ti u Premier ligi.
Tako ce biti za nas dogodine.
Ljeto u Europi uz JEDINI klub i JEDINU reprezentaciju
Jesi siguran za tu opciju ? Nešto mi nema logike takvo što, a i nisam nigdje našao da je to tako.TheNoblesMo je napisao/la: ↑29 apr 2025, 10:47Osvajanje kupa iduce sezone moze voditi u pretkolo Europa lige samo u jednom slucaju: ako iduce sezone Konferencijsku ligu osvoji klub koji ce vec osigurati preko svoje lige grupnu fazu Lige prvaka ili Europa lige.kogmagie46 je napisao/la: ↑14 mar 2025, 09:09Eh mene sad zanima za ovu sezonu da li će pobjednik kupa voditi u pretkolo EL, mislim da su se prije gledale top 32 ekipe ali se zbog Rusije prosirilo na 33, pa cisto sumnjam da ce sad 34. mjesto biti iznad linije, ispravite me ako griješim
Npr. za ovu sezonu je Finska na 34. mjestu. Njihov osvajac kupa ce ici u 1. pretkolo Europa lige ako Chelsea osvoji Konferencijsku ligu i zavrsi npr. 4ti u Premier ligi.
League winners
Yugoslavia - ★★
Cup winners
1992 2006 2009 2011 2015
Yugoslavia - ★★
Cup winners
1992 2006 2009 2011 2015
Vrijeme je upisati se u novu temu 

Tamo gdje si ti, tamo stanuje mi duša... FKB1926
- TheNoblesMo
- Kontakt:
Siguran sam, eto vidjet ces ako Chelsea ili Betis osvoje i osiguraju Ligu prvaka ili Europa ligu, Ilves iz Finske ce ici u EL kvalifikacije. Jako je tesko naci informacije sto se ovoga tice, jer UEFA to nigdje fino ne objasni. Raspitivao sam se po kassiesa forumu u vezi ovoga od ljudi koji sve zivo znaju o ovakvim temama, i po twitteru (npr. Football meets data je odlican account) i iz vise izvora su mi rekli da je ovako kako sam napisao.Mokes je napisao/la: ↑02 maj 2025, 22:26Jesi siguran za tu opciju ? Nešto mi nema logike takvo što, a i nisam nigdje našao da je to tako.TheNoblesMo je napisao/la: ↑29 apr 2025, 10:47Osvajanje kupa iduce sezone moze voditi u pretkolo Europa lige samo u jednom slucaju: ako iduce sezone Konferencijsku ligu osvoji klub koji ce vec osigurati preko svoje lige grupnu fazu Lige prvaka ili Europa lige.kogmagie46 je napisao/la: ↑14 mar 2025, 09:09Eh mene sad zanima za ovu sezonu da li će pobjednik kupa voditi u pretkolo EL, mislim da su se prije gledale top 32 ekipe ali se zbog Rusije prosirilo na 33, pa cisto sumnjam da ce sad 34. mjesto biti iznad linije, ispravite me ako griješim
Evo i zasto: Klub koji osvoji Konferencijsku ligu ima osigurano mjesto u ligaskoj fazi Europske lige dogodine. Ako je on vec osigurao to mjesto u EL ili je osigurao mjesto u Ligi prvaka, onda to mjesto za osvajaca Konf lige ostaje prazno, i tu upada klub iz EL kvalifikacija s najvecim koeficijentom. Onda na njegovom mjestu u kvalifikacijama ostaje prazno mjesto, koje popunjava klub koji krece iz ranijeg pretkola i tako dalje sve do prvog pretkola. To zadnje prazno mjesto popunjava osvajac kupa iz 34te lige. Nadam se da sam dobro objasnio

Ljeto u Europi uz JEDINI klub i JEDINU reprezentaciju
Sve se zakompliciralo sa izbacivanjem Rusije i prerasporedom ekipa iz pretkola u pretkolo + osvajači 3 takmičenja također prave preraspodjele.
Po trenutnoj situaciji:
Sarajevo 50-50% za nosioca u 2 pretkolu
Željezničar nenosioc 1 pretkolo
Borac nosioc prva 3 pretkola KL
Zrinjski nosioc prvo pretko LP.
Po trenutnoj situaciji:
Sarajevo 50-50% za nosioca u 2 pretkolu
Željezničar nenosioc 1 pretkolo
Borac nosioc prva 3 pretkola KL
Zrinjski nosioc prvo pretko LP.
Bosnian Cup - ★★★★★★★★
YNWA <3
Bosnian Cup - ★★★★★★★★
YNWA <3
Eto nas 

Ima li gdje link live exel tabele
Bosnian Cup - ★★★★★★★★
YNWA <3
Bosnian Cup - ★★★★★★★★
YNWA <3
Sarajevo uz par pojacanja i dobra žrijeb moze napasti titulu u KL... Samo da u prvim kolima ne dodje ekipa poput super jake Trnave.
Manijaci su najavili bojkot evropske utakmice Želje jer ne žele da uzmu poklon od Sarajeva.
Semper nisi više zanimljiv jarane. 

Postao/la 19vendetta87 » 14 sep 2024, 22:48
Samo Allah zna koliko smo ja i moja porodica sretni (Sarajevo igralo 2:2 sa Posušjem)
Samo Allah zna koliko smo ja i moja porodica sretni (Sarajevo igralo 2:2 sa Posušjem)
-
- Kontakt:
Pripremaju se za LP huligana, kako si i najavio.
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎
Sa koeficijentom od 13.625 nosioc gotovo sigurno u prva dva kola CL.
Zrinja sigurno u prvom a uz neko iznenađenje možda i u drugom kolu, a u ECL nosioci do PO.
Zrinja sigurno u prvom a uz neko iznenađenje možda i u drugom kolu, a u ECL nosioci do PO.
Ne može Zrinjski biti nosilac u 2. pretkolu CL jer je izvlačenje za isto prije nego što utakmice 1. pretkola i počnu, a ne može se ništa desiti da skoče gore, jer je manje-više ovo sve poznato. Međutim, i ova pozicija je fantastična, a i u 2. pretkolu ima barem nekoliko nosioca koje mogu izbaciti (Olimpija, Rijeka i sl.).
U biti, Zrinjskom je bitno izbjeći Poljake (Rakow) ili koga već Poljaci izbace kada ispadnu u EL, jer su ostali pretpostavljeni protivnici smiješni (TNS, Breidalbik, Linfield, Inter Escalades). Ukoliko prođu 1. pretkolo, i ne potrefi ih ta jedna zeznuta ekipa u EL, imaju sigurne grupe lige konferencija. Štaviše, ako iole porade na ekipi, nije ni grupa EL nemoguća.
Željezničar neće biti nosilac ni u 1. pretkolu, ali to je čak možda i bolja opcija, jer tu ima smiješnih ekipa koje su nosioci i čijim izbacivanjem bi Željezničar uzeo njihov status nosioca u 2. pretkolu (estonski Paide ili Flora, sjevernoirski Larne, moldavski Petrocub, armenski Pyunik, islandski Vikingur, faranski Klaksvik, albanski Partizani). Puno bolje im je dobiti ovako nekoga, pa u 2. pretkolu lakše (recimo Paide, pa Akureyri s Islanda
).
Sarajevo isto ne može biti nosilac u 2. pretkolu i tu već dosta ovise o žrijebu (Salzburg, Rapid, Istanbul ili Maccabi s jedne strane, a s druge ovi gore pomenuti Željini
).
Borac bi mogao biti nosilac u sva 4 pretkola, ali obzirom na njihov nekvalitet, bilo bi odlično za državu da prođu 2 pretkola.
U biti, Zrinjskom je bitno izbjeći Poljake (Rakow) ili koga već Poljaci izbace kada ispadnu u EL, jer su ostali pretpostavljeni protivnici smiješni (TNS, Breidalbik, Linfield, Inter Escalades). Ukoliko prođu 1. pretkolo, i ne potrefi ih ta jedna zeznuta ekipa u EL, imaju sigurne grupe lige konferencija. Štaviše, ako iole porade na ekipi, nije ni grupa EL nemoguća.
Željezničar neće biti nosilac ni u 1. pretkolu, ali to je čak možda i bolja opcija, jer tu ima smiješnih ekipa koje su nosioci i čijim izbacivanjem bi Željezničar uzeo njihov status nosioca u 2. pretkolu (estonski Paide ili Flora, sjevernoirski Larne, moldavski Petrocub, armenski Pyunik, islandski Vikingur, faranski Klaksvik, albanski Partizani). Puno bolje im je dobiti ovako nekoga, pa u 2. pretkolu lakše (recimo Paide, pa Akureyri s Islanda

Sarajevo isto ne može biti nosilac u 2. pretkolu i tu već dosta ovise o žrijebu (Salzburg, Rapid, Istanbul ili Maccabi s jedne strane, a s druge ovi gore pomenuti Željini

Borac bi mogao biti nosilac u sva 4 pretkola, ali obzirom na njihov nekvalitet, bilo bi odlično za državu da prođu 2 pretkola.
Molimo navijace Zeljeznicara da ne pisu, jos nisu dobili kartu za Europu. 

BOSNA I HERCEGOVINA FK SARAJEVO FC BARCELONA
Ooo Tito dragi ustani da ja lagnem, kakvih sve tokvaka ima na ovom dubjaluku, pa j… ti svoj mozak, taj nekvalitetni Borac i doveo ovu BIH ligu tu gdje jeste sto se tice Evrope, idi lijeci te kompleksezaostrog je napisao/la: ↑10 maj 2025, 11:59Ne može Zrinjski biti nosilac u 2. pretkolu CL jer je izvlačenje za isto prije nego što utakmice 1. pretkola i počnu, a ne može se ništa desiti da skoče gore, jer je manje-više ovo sve poznato. Međutim, i ova pozicija je fantastična, a i u 2. pretkolu ima barem nekoliko nosioca koje mogu izbaciti (Olimpija, Rijeka i sl.).
Željezničar neće biti nosilac ni u 1. pretkolu, ali to je čak možda i bolja opcija, jer tu ima smiješnih ekipa koje su nosioci i čijim izbacivanjem bi Željezničar uzeo njihov status nosioca u 2. pretkolu (estonski Paide ili Flora, sjevernoirski Larne, moldavski Petrocub, armenski Pyunik, islandski Vikingur, faranski Klaksvik, albanski Partizani). Puno bolje im je dobiti ovako nekoga, pa u 2. pretkolu lakše (recimo Paide, pa Akureyri s Islanda).
Sarajevo isto ne može biti nosilac u 2. pretkolu i tu već dosta ovise o žrijebu (Salzburg, Rapid, Istanbul ili Maccabi s jedne strane, a s druge ovi gore pomenuti Željini).

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 20 gostiju.