Serie A

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Puma

Ko će biti prvak Italije za sezonu 2023/2024?

Anketa je završila: 23 dec 2023, 07:43.

1. Napoli
7
9%
2. Inter
21
26%
3. Milan
26
32%
4. Juventus
17
21%
5. Roma
8
10%
6. Lazio
2
2%
7. neko drugi
1
1%

Ukupno glasova: 82

Denno
Kontakt:

Re: Serie A

Post Postao/la Denno » 29 apr 2025, 10:13

Biscione je napisao/la:
29 apr 2025, 10:07

Tad smo bili tanki i igrački i trenerski i bez vizije u Upravi, kad imaš niska očekivanja onda tr i ne bole porazi. A sad smo realno svemirski brod za talijanske standarde i nevjerovatno je da će prvak bit Napoli koji nam nije ni do koljena. Scudetto se trebalo riješiti a u CL šta bude
Kako vam nisu do koljena a u dvije utakmice niste ih uspjeli dobiti. Mozda bi ih u lp na dvije utakmice izbacili kao ACM prije dvije god, ali u situaciji gdje oni nemaju Europu dovoljno su dobri za naskupiti bodove za titulu kao sto tabela pokazuje

btw Ndicka-Bisseck mislim da je trebao biti penal za inter, mogli su Romu svi oni promasaji kostati ali nisu. Inter je bio zreo za 3-4kom u mrezi.
embrace the chaos

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 29 apr 2025, 10:31

Znao sam da Inter ide u krizu čim se Siamo sa opkladama vratio
I found freedom. Losing all hope was freedom.

obagol
Kontakt:

Post Postao/la obagol » 29 apr 2025, 10:37

Biscione je napisao/la:
29 apr 2025, 10:07
obagol je napisao/la:
29 apr 2025, 09:33
Ne znam kako može biti bolnija od sezona 12/13, 14/15, 16/17 kad smo završavali kao deveti, osmi ili sedmi na tabeli, kad smo sezonama maštali samo u učešću u Ligi prvaka.
Tad smo bili tanki i igrački i trenerski i bez vizije u Upravi, kad imaš niska očekivanja onda tr i ne bole porazi. A sad smo realno svemirski brod za talijanske standarde i nevjerovatno je da će prvak bit Napoli koji nam nije ni do koljena. Scudetto se trebalo riješiti a u CL šta bude
Kako to izvesti? Reći igračima hajmo lagano protiv Feyenoorda, super je i ako ispadnemo. Ili protiv Bayerna im reći, samo opušteno, čuvamo se za Bolognu, krenućemo sa par primaveraca...

Ove sezone smo u grupnoj fazi Lige prvaka dosta rotirali baš zbog prvenstva. Gdje je došlo do problema? Kad su se rezerve ozlijedile i nije bilo prostora za odmor dosta igrača iz prvih 11 i tu se akumulirao umor.. Arnautović, Correa, Taremi, C.Augusto, Zielinski, Zalewski su bili ozlijeđeni kad su trebali preuzeti dio minutaže. Onda se na to nadovezale ozljede Di Marca, Calhanoglua, Dumfriesa (to nas je ubjedljivo najviše koštalo), Thurama... To je strašno puno smanjilo prostor za rotacije. Po meni je to glavni faktor pucanja ekipe u ovom dijelu sezone uz strašno loš učinak rezervnih napadača i nedostatak ofanzivne opcije na desnoj strani.

dinoo
Kontakt:

Post Postao/la dinoo » 29 apr 2025, 10:38

Zanimljivo mi je kako inter nije uspio u velikim utakmicama zavrsiti posao (juventus u ligi, milan cijelu sezonu,kup,superkup ) a ovamo je skupljao super iskusno bodove protiv buranije.

To me malo podsjeca na onaj juventus iz 2000ih koji je samarao ligu ali kad dodju derbiji ili liga sampiona ispadalo se ko iz voza.

Tritolone
Kontakt:

Post Postao/la Tritolone » 29 apr 2025, 11:04

Podcjenjivanje, stav lako cemo, napaljenost protivnika, nije slucajno da Milan protiv Intera izgleda kao druga ekipa, osveta za onaj niz od prosle sezone, a onda i dio nesrece i nesretnih okolnosti. Hakan je imao 20ak penala u nizu pogođenih i onda promasi onaj protiv Napolia, da je to pogodio uz ove rezultate prica bi bila drugacija. Dodao bi i to da se osjeti starost Interove ekipe, prosle sezone smo bili jedina ekipa u europi u jednom trenutku koja nije primila gol u zadnjih 15 minuta utakmice, ove sezone je drugacija prica, i ovo sta je @Obagol napisao.
Io non rubo il campionato ed in Serie B non sono mai stato!

Urlando contro il cielo

Tu regina di milano
Io son pazzo di te

Go into a room too fast kid, the room eats you.

JayCatwright
Kontakt:

Post Postao/la JayCatwright » 30 apr 2025, 18:35

slika

Uz doktora veceras, idemo mister :bih:

Biscione
Kontakt:

Post Postao/la Biscione » 01 maj 2025, 00:49

Šta bi tek Napoli, Milan i Sasuollo uradili Barci kad ih Inter umalo ne pobijedi :mrgreen:
"It'll be born here and it'll always be a team of great talent. On this splendid night, its colors will be given, the black and blue with a golden background of stars. It'll be called Internazionale, because we are brothers of the world."

tuzlanskinacin
Kontakt:

Post Postao/la tuzlanskinacin » 01 maj 2025, 02:28

Inter ima još dvije sezone prije nego što padne da promijeni svoj način rada i da se spasi. Mislim da ubace u ekipu nekog iz primavere il da dovedu nekoliko mladih igrača jer ja ne znam da li je i ko je ove sezone u interu dobio neku priliku a da je mladi od 21 godinu, a od ovih do 23 znam samo Aslanija koji je očajan. Inter trenutno u borbi drži to što su svi iz prvih 11 u primeu al taj prime je par sezona a šta onda mora se proširiti ekipa i dobiti na svježini, a svježinu ne donose igrači od 30+ godina.

Nemojte mi Milana podcjenjivati nikad jednostavno ekipa koja ima veliki potencijal al kao da nema kohezije u klubu i to od čistačice preko uprave pa do trenera i igrača. Jedino kada pokažu šta mogu jest protiv Intera zbog želje. Napolije se isto ne smije podcijeniti ekipu je oživio Conte, najveći majstor za instant uspjeh ali i trener koji se nikada nigdje nije zadržao.

Biscione
Kontakt:

Post Postao/la Biscione » 01 maj 2025, 09:10

tuzlanskinacin je napisao/la:
01 maj 2025, 02:28
Inter ima još dvije sezone prije nego što padne da promijeni svoj način rada i da se spasi. Mislim da ubace u ekipu nekog iz primavere il da dovedu nekoliko mladih igrača jer ja ne znam da li je i ko je ove sezone u interu dobio neku priliku a da je mladi od 21 godinu, a od ovih do 23 znam samo Aslanija koji je očajan. Inter trenutno u borbi drži to što su svi iz prvih 11 u primeu al taj prime je par sezona a šta onda mora se proširiti ekipa i dobiti na svježini, a svježinu ne donose igrači od 30+ godina.
Marotta najavljuje upravo to, od ovog ljeta promjena u načinu dovođenja igrača. Neće se više dovoditi stariji igrači za džabe kao do sad nego mladi a već afirmisani igrači. Već je doveden Sučić (21 god, reprezentativac Hrvatske), navodno smo u završnim pregovorima sa Jonathanom Davidom i Henriqueom iz Marseja... Na ljeto sigurno odlaze Arnautović, Taremi i Correa što znači 2 ili 3 mlađa napadača če se dovest a to nam je bio najveći problem jer su se ove sezone dosta povređivali Lautaro i Thuram a ovi panjevi ih nisu mogli adekvatno zamijenit. Odlazi najvjerojatnije i Acerbi i dovest če se mlađi štoper, vjerovatno ide i Miki. A ove sezone ćemo ostvariti rekordne prihode tako da bi trebalo bit love za transfere.
"It'll be born here and it'll always be a team of great talent. On this splendid night, its colors will be given, the black and blue with a golden background of stars. It'll be called Internazionale, because we are brothers of the world."

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 01 maj 2025, 10:29

La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.

Biscione
Kontakt:

Post Postao/la Biscione » 01 maj 2025, 10:44

Obzirom da bi vam bilo gotovo nemoguće dogovorit nekog wc trenera, od dostupnih Pioli se nameće kao realno najbolji izbor.

SiamoNoi
Kontakt:

Post Postao/la SiamoNoi » 01 maj 2025, 11:16

akisarajevo92 je napisao/la:
28 apr 2025, 21:53
ko da gledam, Chivu ce preuzeti Inter ili Romu
Inzaghi neizliječivu bolest ima za koju samo ti znaš?
Biscione je napisao/la:
01 maj 2025, 09:10
Odlazi najvjerojatnije i Acerbi i dovest če se mlađi štoper, vjerovatno ide i Miki.
Ne idu oni nigdje. Osim ako se dogodi čudo pa se osvoji LP i odluče se umiroviti.

Obojica moraju ostati još barem sezonu jer su nezamijenjivi.

@obagol
:thumbup: Sve savršeno objašnjeno.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 03 maj 2025, 16:43

Svaka cast Fabregasu i ekipi Como :thumbup:

Sjajna sezona.

Tritolone
Kontakt:

Post Postao/la Tritolone » 03 maj 2025, 18:45

Pitam se pitam sta bi bilo da je ovakva situacija bila kontra Intera, lik je stopa rukom u 16m a lopta bi otisla do igraca Lecce za cisti sut na gol i nista.

Urlando contro il cielo

Tu regina di milano
Io son pazzo di te

Biscione
Kontakt:

Post Postao/la Biscione » 03 maj 2025, 18:54

Tritolone je napisao/la:
03 maj 2025, 18:45
Pitam se pitam sta bi bilo da je ovakva situacija bila kontra Intera, lik je stopa rukom u 16m a lopta bi otisla do igraca Lecce za cisti sut na gol i nista.
Protiv nas su ove sezone svirali penale kad samo nekog našeg pogodi lopta u ruku iako lopta nit bi otišla do protivničkog igrača niti bi išla u gol.

Tritolone
Kontakt:

Post Postao/la Tritolone » 03 maj 2025, 18:59

Biscione je napisao/la:
03 maj 2025, 18:54

Protiv nas su ove sezone svirali penale kad samo nekog našeg pogodi lopta u ruku iako lopta nit bi otišla do protivničkog igrača niti bi išla u gol.
Pa odmah me sjetilo na ono sta je Darmianu suđeno, a ovo je bilo jos 3x gore.

Urlando contro il cielo

Tu regina di milano
Io son pazzo di te

JayCatwright
Kontakt:

Post Postao/la JayCatwright » 03 maj 2025, 19:31

Kakvi su kmečavci shinteristi, nije ni cudo da ih niko ne voli

Hardzavi
Kontakt:

Post Postao/la Hardzavi » 03 maj 2025, 20:08

Tritolone je napisao/la:
Sve regularno. Nemoj se blamirati, ima VAR😁

Uknaac
Kontakt:

Post Postao/la Uknaac » 03 maj 2025, 20:11

I Napoli ostecen za cist gol (igrač Lecce gura Mc Tominay on udara golmana) i umjesto zutog cist crveni za igraca Lecce broj7 otvorenim djonom prema glavi od Di Lorenca . Tako da na sudije nema ko sta da se zali danas …

Hardzavi
Kontakt:

Post Postao/la Hardzavi » 04 maj 2025, 11:31

slika
Biscione je napisao/la:
03 maj 2025, 18:54
Tritolone je napisao/la:

slika

Odgovori

Natrag na “Serie A”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.