FC Barcelona

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,BoixosNois1899

Kakve će rezultate ekipa ostvariti u samoj završnici sezone?

Anketa je završila: 30 apr 2025, 14:51.

Osvajaju tripletu
7
37%
Osvajaju duplu krunu
9
47%
Osvajaju jedan trofej
2
11%
Neće osvojiti ništa
1
5%

Ukupno glasova: 19

galia95
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la galia95 » 03 maj 2025, 23:04

Da su svi navijači Barcelone kao ovaj JoeBleck, klub bi se davno ugasio od silnog pesimizma i defetizma. 😅

I sam Laporta bi rekao: U pravu si, Joe, ne vrijedi ovo, nema smisla nastavljati dalje 🤣

Mukebir

Post Postao/la Mukebir » 03 maj 2025, 23:06

Dva finala sezone iduce sedmice.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 03 maj 2025, 23:08

Ako se sjetimo, ovako je krenuo i protiv Osasune - bez qrca u svatove, pa dobio po usima. I nije naucio lekciju, opet isto ponavlja.
Ovakvi sastavi se ne mogu izvoditi ni protiv otpisanih timova. Neki kombinovani u redu.
Poslije ovakvih utakmica sad vidimo da je najbolje izvesti najjaci sastav, zabiti 3 komada, pa onda na poluvremenu ili oko 60 min. izvesti najboljih petoricu i ubaciti 5 rezervi.

Mukebir

Post Postao/la Mukebir » 03 maj 2025, 23:20

Moze se rotirati ali zavisi koga. Protiv ovog Valjadolida moze bilo kakav vezni. Mogo je napad sve riješiti u prvom.

Mokes
Kontakt:

Post Postao/la Mokes » 03 maj 2025, 23:33

galia95 je napisao/la:
03 maj 2025, 23:04
Da su svi navijači Barcelone kao ovaj JoeBleck, klub bi se davno ugasio od silnog pesimizma i defetizma. 😅

I sam Laporta bi rekao: U pravu si, Joe, ne vrijedi ovo, nema smisla nastavljati dalje 🤣
To ti je navijač Reala
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★

London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015

xaviesta
Kontakt:

Post Postao/la xaviesta » 03 maj 2025, 23:38

Dobro je to sve, osim Yamala svi važniji po poluvrijeme ili manje.
Naredne dvije nek propišaju krv, svjesni su uloga i vjerujem da mogu dobiti obje.

Balde kako sam upratio nije bio ni na klupi, zlata bi vrijedio.
Don't hate what you don't understand.

Jabroni
Kontakt:

Post Postao/la Jabroni » 03 maj 2025, 23:41

galia95 je napisao/la:

nije ti taj navijač Barce

galia95
Kontakt:

Post Postao/la galia95 » 03 maj 2025, 23:42

I meni se čini ahahahah

Mukebir

Post Postao/la Mukebir » 03 maj 2025, 23:45

‼️ Flick: "Tek will play in the Champions League and against Real Madrid. It's planned... I'm glad to have Marc back."

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 03 maj 2025, 23:56

🚨🚨🌕| MAJOR BREAKING: Gavi is FINE! He just has a muscle overload. No injury.
Dobro je :thumbup:

xaviesta
Kontakt:

Post Postao/la xaviesta » 04 maj 2025, 00:10

let3 je napisao/la:
03 maj 2025, 23:56
Ma ja, grčevi. Nije on ni blizu svojih 100%
Don't hate what you don't understand.

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 04 maj 2025, 00:20

Ma dobro je ovo odradjeno, nemojte zajebavati. Bas onako kako smo se nadali. Jednostavno Hansi nije imao izbora nego ovako da postupi. Imas dva teska meca pa Valladolid i onda dva odlucujuca meca u kojima se lomi sezona. Plus je ovo negdje 12ta utakmica u nekih 35 dana. Morao je ovako malo pokusati da resetuje ekipu. I ne vidjeh da su se nesto posebno namucili da ovo okrenu.

Lijepe vijesti i za Gavija. Nadat se da ce osposobit Baldea za utorak. A ne bi bilo lose i Lewu bar za nekih 20ak minuta.

Edit: izgleda da su male sanse da ce Balde igrati u utorak
Now the old king is dead! Long live the king!

2nd#Tripl3t

London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 04 maj 2025, 00:31

xaviesta je napisao/la:
04 maj 2025, 00:10
let3 je napisao/la:
03 maj 2025, 23:56
Ma ja, grčevi. Nije on ni blizu svojih 100%
Tacno, nije na 100 %, sto je i razumljivo nakon teske ozljede. Od Gavija pravi povratak ocekujem tek naredne sezone. Ali uslo se u zavrsnu fazu kada je doslovno svaki igrac bitan. Pa makar i za 20 minuta !
Barca ima 15,16 igraca koje rotira i kad se ozljedi par njih (tipa Lewa, Balde, Kounde) to je havarija za trenutni sastav Barce. To se odmah osjeti na igri, jer tu nema ni blizu zamjene jbg.

JoeBleck
Kontakt:

Post Postao/la JoeBleck » 04 maj 2025, 01:13

galia95 je napisao/la:

Sta je ovdje pesimizam?
Ljudi nabili 6x loptu na nasu polovinu i gotovo bili u sansama 1 na 1.Sta treba da kazem da je odbrana boli glava,ovaj Valladolid je ekipa ranga neke u PLBiH.
Treba reci da je ovaj Moreno dobar bek,200% sam siguran da je 40% bekova PLBiH okomitije i bolje igra sa primarnom nogom.Lik veze sa zivotom nema.Krut,spor,trom,glupav i uz to nedorecen.Eto sad treba sve hvaliti sto je doslo iz Katalunje.To jarane nije pesimizam vec objektivnost.Koliko mozemo reci da su odredjeni igraci i napad top nivo danasnjeg fudbala i sama krema,tako mozemo reci da je branjenje gola doslo na Ti.Da su odredjeni igraci zalutati u dres.

Treba biti realan i objektivan.
Ako ti mislis drugacije,postujem.Ali krvna slika drugacije kaze.

Mokes
Kontakt:

Post Postao/la Mokes » 04 maj 2025, 02:04

messilla je napisao/la:
04 maj 2025, 00:20
Ma dobro je ovo odradjeno, nemojte zajebavati. Bas onako kako smo se nadali. Jednostavno Hansi nije imao izbora nego ovako da postupi. Imas dva teska meca pa Valladolid i onda dva odlucujuca meca u kojima se lomi sezona. Plus je ovo negdje 12ta utakmica u nekih 35 dana. Morao je ovako malo pokusati da resetuje ekipu. I ne vidjeh da su se nesto posebno namucili da ovo okrenu.

Lijepe vijesti i za Gavija. Nadat se da ce osposobit Baldea za utorak. A ne bi bilo lose i Lewu bar za nekih 20ak minuta.

Edit: izgleda da su male sanse da ce Balde igrati u utorak
Ako je tačno za Baldea, onda piši propalo. Jednog beka možeš nekako pokriti, ali oba nemoguće.

Kod Koundea možeš reći da je forsira nje razlog povrede ali kod Baldea ne. Odmarao je pofino plus nije išao na reprezentativno okupljanje.
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★

London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015

Rajaz
Kontakt:

Post Postao/la Rajaz » 04 maj 2025, 10:27

Balde je jednostavno igrač sklon povredama, kao i Araujo i Olmo. Nema tu doktora koji će to zakrpiti.

Nego kontam gdje nestao Casado i tek vidim da je i on ligamente sjebao :shock:
Pa jel moguće, Fati, Bernal, Gavi, Casado. Djeca, a već najteže povrede u fudbalu doživjeli :crazy:

SetoKaiba
Kontakt:

Post Postao/la SetoKaiba » 04 maj 2025, 12:12

Rajaz je napisao/la:
04 maj 2025, 10:27
Balde je jednostavno igrač sklon povredama, kao i Araujo i Olmo. Nema tu doktora koji će to zakrpiti.

Nego kontam gdje nestao Casado i tek vidim da je i on ligamente sjebao :shock:
Pa jel moguće, Fati, Bernal, Gavi, Casado. Djeca, a već najteže povrede u fudbalu doživjeli :crazy:
Već jednom prežvakana tema, Casado nije povrijedio križne ligamente, njegova je povreda dosta blaža i oporavak bi trebao trajati oko dva mjeseca.

Rodju
Kontakt:

Post Postao/la Rodju » 04 maj 2025, 12:34

Pobjeda, 3 boda, idemo dalje, korak po korak.

Moj stav je bio davno jasan. Načelno sam protiv rotacija, jer mislim kako prva ekipa mora postojati i početi utakmicu.
Često se dogodi kontraefekt, koji je sinoć ipak izbjegnut. Imam osjećaj da se ekipa nije izmorila iako je to rezultatski
izgledalo veoma napeto. Kontrola je bila potpuna. Ovaj turobni i tegobni crni paničar je vidio šanse protivnika koje niko nije vidio.
Ona jedina, koja je bila i koju je odbranio MATS, da je pretvorena u gol, bila bi poništena zbog ofsajda. Fataj se tegova majstore.
Naravno, planirati odmaranje igrača, ako to možeš, ali na način, da u utakmici, kakva je bila sinoć, kreneš sa najjačima,
napraviš sigurnu razliku i onda uvedeš tokom utakmice još pet igrača i odmoriš prvu postavu. To je moj stav. Ok, ja vjerujem Flicku,
naravno, da on bolje od mene zna 1000x i ima svoj rezon baziran na znanju i iskustvu.
Ponavljam, uvijek mi je zadovoljstvo i pomalo komično čitati stavove barcelonista na ovom forumu, jer su donedavno bili
pobornici rotacija i zamjerali Flicku premalo rotacije, a juče pišu kako ne bi oni rotirali, hahahahah. Ok, nema veze.
Kraj je sezone i kiks se ne smije dogoditi. Nije kiks izgubiti od Intera, ali od sinoćnjeg protivnika je to superkiks i bilo bi pogubno.
Balde je, btw, bio vrlo često mijenjan u toku sezone Martinom, koji je počinjao poneke utakmice, sigurno najčešće od
svih igrača odbrane, dakle za njega ne može niko reći kako je izraubovan.
Casado se je, koliko sam ja vidio, vratio grupnom treningu sa ekipom.
Nešto sam još htio reći za ekipu protivnika sinoć. To je filijala molera. Mnogi igrači, a naročito oni koji su ušli kasnije, potiču iz
mlađih kategorija moleraja. Onaj jedan koji ušao i ima isto prezime kao Gerard Martin je juče napravio nakon ulaska 5 izuzetno
bezobraznih faulova. A daleko najveći smećar na terenu je bio onaj kapiten suparnika, koji je igrao na poziciji desnog beka.
Ja takvu gnjidu nisam dugo vidio. Po mom sudu je trebao čak biti i isključen.

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 04 maj 2025, 12:38

Valjadolid je proknjizen i to je to,flik je kombinovao kako je mislio da treba i neka je, nema smisla nikakvog komentarisat kakva je igra bila, 3 boda su jedino sto je bitno iz te utakmice iz uci i to se i uradilo,plus dosta je igraca odmorilo i to je to

Sad cemo vidjeti reala kako ce on danas protiv celte odradit poso,nadamo se nekom kiksu, a ako dobiju nikom nista, mec loptu za prvenstvo smo svakako obezbijedili ovim rutinskim pobjedama u zadnje vrijeme, protiv reala ako dobijemo prica je gotovo,ako bude i nerijeseno i to je skoro gotovo, ako izadjemo posle klasika sa 4 boda prednosti,to znaci da mozemo do kraja dvaput kiksati nerijeseno i opet smo prvi zbog boljeg medjusobnog, znaci u principu bitno je samo ne izgubiti clasico

Sad lagano cekamo tekmu protiv intera, nadam se da flik dobro priprema ekipa prije svega psiholoski da ne podlegnu pritisku zbog borbe za finale lige prvaka, da se psihiloski pripreme da se ne bi desavale gluposti neke a la jeftini golovi,crveni karton i sl, bolji smo dosta od intera i jedino neke gluposti nas mogu odvojiti od finala lige prvaka
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

SetoKaiba
Kontakt:

Post Postao/la SetoKaiba » 04 maj 2025, 13:20

Lewandowski danas trenirao normalno, Balde nije i ne očekuje se da zaigra protiv Intera. To je baš loše, obzirom da Martin zaista u napadu ne nudi apsolutno ništa.

Odgovori

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.