FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
35
22%
2. Borbu za Evropu
79
50%
3. Sredinu tabele
26
16%
4. Borbu za opstanak
18
11%

Ukupno glasova: 158

Railwayman30
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Railwayman30 » 04 maj 2025, 18:14

Blues1921 je napisao/la:
04 maj 2025, 17:24
Railwayman30 je napisao/la:
04 maj 2025, 17:22
E zamisli situaciju,smjenis sefa,i dodje neki 450-ti i opets njim pravis ekipu u sezoni koja ce biti bar za nijansu bolja,jer ce biti 10 ekipa. I dok su svi u punoj snazi,ti se trazis,uigravas se.
Nemamo mi strpljenja,necemo nikada ni imati,i daj Boze da narednih 10 godina neki trofej zaluta u Dolinu.
S ovim debilom nam je borba za opstanak dogodine.
Sve stoji,ali imamo li rjesenje? To se onda trebalo desiti poslije Sirokog u gostima,a ne sada. Ne branim ga,ali daj opciju,a da ne dovede svoje pulene.
Ja bih najvise volio nekog naseg(Mulalic,Adzem,Faco).
Nama treba neko ko razumije sta je i ko je Zeljo,mada smo pali k... za usi,i ostalo je samo ime.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 04 maj 2025, 18:14

Šta vam bi sa onom pričom kako će nas i Sloga stići. :rol:

E jazavci jedni, jebbo vas onaj ko vas konstantno šalje na ovu temu.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 04 maj 2025, 18:15

Mamba21 je napisao/la:
04 maj 2025, 17:53
Bravo Denise!!!
Dva gola protiv Slobode... Treba i to znati, bravo SPASITELJU I STABLIZATORU naš!!!
Denis kriv sto Mufticu lopta prolazi kroz ruke :salut:
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 04 maj 2025, 18:16

Od njih su gori samo ovi što im konstantno odgovaraju.
Voli te tvoje Sarajevo.

dubioza144
Kontakt:

Post Postao/la dubioza144 » 04 maj 2025, 18:25

Najjaci su mi ovi sto misle da ako das podrsku treneru 2 godine da ce on nesto uradit i da su zadrzali kontinuitet a to sto taj trener nije nista uradio trenutno da kazes da mi mozemo bit bolji ni u nastavku a ni naredne sezone i sto ce se opet u sledecem prelaznom roku klub rijesit 8 igraca a dovest drugih 10 i sto ce ovaj opet gradit neki tim sa istim strucnim stabom a jedina promjena ce bit sto ce liga bit 3x teza i sto ce se borit za opstanak, a ukoliko u prvih 5 kola uzme 5 bodova letit ce pa ce neko drugi opet da gradi tim koji nece imat nista osim imena na papiru
Ali duboko u srcu, u središtu naše Grbavice osim ratnog plamena, tinjala je jedna iskra, iskra koja je tiho šaputala pjesmu ljubavi i znala da će doći neko drugo vrijeme!

Koliki je Željo, Željo je GOLEM, nije velik nego GOLEM, razlika je veliko i GOLEMO.

muharemovicdzelo
Kontakt:

Post Postao/la muharemovicdzelo » 04 maj 2025, 18:27

Opet ću biti etiketiran od strane forumaša zbog nekoliko pitanja. Šta mi konkretno igramo i šta mi planiramo sa igračima koji su danas igrali? Šta nam je sa Šabićem? Vini nakon jako dobre utakmice dobije samo desetak minuta, valjda je danas trebao igrati da osjeti teren, da se uklopi u ekipu. Valjda je logično da on dobije priliku u utakmici sa ekipom koja je ispala i koja je došla da igra, danas je itekako bilo prostora da se on ubaci u igru i da nam pomogne. Zašto ne probati kojeg juniora, Zeničanina naprimjer, bar po pola sata, da se vidi ima li momak šlifa, dijete je jako dobro u juniorima. Zašto se ne pokuša sa Abdulahovićem na golu? Muftić kako nas čupa konstantno, tako konstantno i griješi, u Mostaru, danas, treba malo da se resetuje. Gdje je Simoni? Šta će nam Trogrančić na klupi ako neće ostati i ako neće igrati? Zar nije logičnije da neko od djece bude na klupi? Zar nije logičnije da neko od djece dobije priliku zadnjih desetak minuta, a mi danas ubacujemo Stipu? Zbog čega to?

Zaista puno nelogičnih odluka. Ako smo tu gdje jesmo i ako ne možemo ni gore ni dole, barem da se vidi koliko ko može od igrača. Možda Ćorić strahuje da će mu posao doći u pitanje ako izgubi koju a ako stalno bude miješao igrače? Ja nemam drugog objašnjenja.

Želim da čestitam ekipi Slobode na korektnom odnosu a posebno našem nekadašnjem igraču, Boji, imaš respekt od mene momčino.

Što se tiče utakmice, neću puno, odbrana nam je kriminalna, Boljević je naš najkorisniji igrač, može do sutra mlatarati rukama, ali da njega nije bilo mi bi bili kratki bar nekih 12b.
Onaj ko ne može da trči, taj ne može ni da igra.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 04 maj 2025, 18:27

Kad vec tjeramo Corica, volio bi da vidim koje su konkretno zamjerke njemu ?
Sa ekipom u kojoj igraju Cavnic, Mahmic, Sukilovic, Galic, Markovic, Karjasevic, Radovac, Mircevski, Dangubic itd - 4 mjesto je plafon.
Ekipi u kojoj je Krpic sa 35 godina najbolji napadac i najbolji golgeter ne moze ni Guardiola pomoci.

I kad ga vec tjeramo, koga onda dovesti ?

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 04 maj 2025, 18:35

muharemovicdzelo je napisao/la:
04 maj 2025, 18:27
Opet ću biti etiketiran od strane forumaša zbog nekoliko pitanja. Šta mi konkretno igramo i šta mi planiramo sa igračima koji su danas igrali? Šta nam je sa Šabićem? Vini nakon jako dobre utakmice dobije samo desetak minuta, valjda je danas trebao igrati da osjeti teren, da se uklopi u ekipu. Valjda je logično da on dobije priliku u utakmici sa ekipom koja je ispala i koja je došla da igra, danas je itekako bilo prostora da se on ubaci u igru i da nam pomogne. Zašto ne probati kojeg juniora, Zeničanina naprimjer, bar po pola sata, da se vidi ima li momak šlifa, dijete je jako dobro u juniorima. Zašto se ne pokuša sa Abdulahovićem na golu? Muftić kako nas čupa konstantno, tako konstantno i griješi, u Mostaru, danas, treba malo da se resetuje. Gdje je Simoni? Šta će nam Trogrančić na klupi ako neće ostati i ako neće igrati? Zar nije logičnije da neko od djece bude na klupi? Zar nije logičnije da neko od djece dobije priliku zadnjih desetak minuta, a mi danas ubacujemo Stipu? Zbog čega to?

Zaista puno nelogičnih odluka. Ako smo tu gdje jesmo i ako ne možemo ni gore ni dole, barem da se vidi koliko ko može od igrača. Možda Ćorić strahuje da će mu posao doći u pitanje ako izgubi koju a ako stalno bude miješao igrače? Ja nemam drugog objašnjenja.

Želim da čestitam ekipi Slobode na korektnom odnosu a posebno našem nekadašnjem igraču, Boji, imaš respekt od mene momčino.

Što se tiče utakmice, neću puno, odbrana nam je kriminalna, Boljević je naš najkorisniji igrač, može do sutra mlatarati rukama, ali da njega nije bilo mi bi bili kratki bar nekih 12b.
Juniori igraju 06/05/2025 finale Omladinskog kupa BiH protiv Borca. Vjerovatno su sačuvani za tu utakmicu. Mislim da čak po pravilima ne bi ni mogli zaigrati da su danas igrali.

Simoni nije mogao biti u sastavu jer smo već imali trojicu stranaca (Jaber, Vini i Odinaka).

Nadam se da ovo odgovara na neka pitanja. :kafa:

Za Muftića, Trogrančića i Vinija se slažem.
Zadnja izmjena: Levin, dana/u 04 maj 2025, 18:46, ukupno mijenjano 1 put.
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić

Blues1921
Kontakt:

Post Postao/la Blues1921 » 04 maj 2025, 18:37

04 maj 2025, 18:14
Blues1921 je napisao/la:
04 maj 2025, 17:22
E zamisli situaciju,smjenis sefa,i dodje neki 450-ti i opets njim pravis ekipu u sezoni koja ce biti bar za nijansu bolja,jer ce biti 10 ekipa. I dok su svi u punoj snazi,ti se trazis,uigravas se.
Nemamo mi strpljenja,necemo nikada ni imati,i daj Boze da narednih 10 godina neki trofej zaluta u Dolinu.
S ovim debilom nam je borba za opstanak dogodine.
Sve stoji,ali imamo li rjesenje? To se onda trebalo desiti poslije Sirokog u gostima,a ne sada. Ne branim ga,ali daj opciju,a da ne dovede svoje pulene.
Ja bih najvise volio nekog naseg(Mulalic,Adzem,Faco).
Nama treba neko ko razumije sta je i ko je Zeljo,mada smo pali k... za usi,i ostalo je samo ime.
Vidi, mi smo navijaci, nije od nas niko ni u UO, ni u skupstini (valjda) da mi donosimo odluke o tome. Mi kao navijaci komentarisemo ako nesto ne valja ili valja. Jer je to "posao" navijaca. Ovo sto gledamo ne valja. Koliko god se tjesili neki i pronalazili isprike, cisto da se utjese - kao npr : da je dangubic "koristan", "neshvacen", "dobro trci", "otvara se", "igra za ekipu" - a ustvari lik je lazar popovic sa malo vecim procentom promasenih izglednih prilika. Klot i lesina koju placamo premasno. Nama trebaju pare, investitor, vlasnik, kako god ga ko htio nazvati. Pa ces vidjeti kako neko kad da pare ce brzo **** i denisa i denisove, jer po parametrima koji su bitni, on ne postoji.
Sarajevski Željezničar.

istokzeljo
Kontakt:

Post Postao/la istokzeljo » 04 maj 2025, 18:42

Ljudi sjede za kompijuterom cijeli dan, traže od roditelja marku za kahvu i smjenjuju trenere, uprave.....Čuj Mulalića Adžema pa **** ste ima majku svaku tekmu a sad ih zovete. Podrška za upravu i trenera a ove kloceve od navijača treba javno ****. Ovakvi nam ne trebaju.

b00t
Kontakt:

Post Postao/la b00t » 04 maj 2025, 18:45

Koliko bolesnika ovde :D hahahahahha

Valter
Kontakt:

Post Postao/la Valter » 04 maj 2025, 18:53

NoDi80 je napisao/la:
Ako pobjedimo jos 3 utakmice bice ovo sezona ss najvise pobjeda od 2012/13

Najveci kiks je Siroki 3:0 i Zrinjski, ali ostalo nema se sta srati i izmisljati
Ja bi ipak malo kakanio, Sloga - Sarajevo 0:4, Sloga - Željo (69 minut) 4:0

Iskreno očekivao sam više od Denisa na unapređenju same igre, u drugom dijelu sezone primjetan pad. Vjerovatno ima više faktora, ali i on počeo sve više ličiti na Bašića. Bojim se i da dovođenje nekog drugoga (kojeg smo mi u mogučnosti plaćati) nije neko rješenje. Prvenstveno se fokusirati na rješavanju defanzivnog dijela ekipe a ovima kojima istiće ugovor HVALA i DOVIĐENJA.

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 04 maj 2025, 18:55

Ma Denis svjesno ide na rezultat, na broj bodova, nista vise.
Cilj je skupiti sto vise bodova za svoj CV, ili jos ganja mjesto broj 3.
Nodi je naveo da imamo 17 pobjeda.
Velika brojka, samo steta sto je igra ne prati.
Mi imamo igrace za mrz, moderan fudbal, sto smo na momente igrali tokom sezone sa naglaskom utakmice protiv Borca.
Dangubic, Madzid, Cvetanovski, Brazilci, Jaber, Lauševic pa i Šabic, Lagumdzija, uz bekove Odinaku i Radinovica su jako brza i nezgodna ekipa.
Obratiti pažnju danas na nepriznati gol i akciju od golmana do gola.
Neki se nece sloziti ali su problem dizelaši koji su danas dobili utakmicu ali i bez kojih bi se utakmica dobila.
Mali Garčevic ide uz ove prvonabrojane. Mozemo mi slepati 1,2 sporija igraca ali to nije to.
Trebaju nam brzi stoperi koji znaju lopte i novi golman.
Vedi svu srecu svijeta ali ga je izostavljanje iz reprezentacije u Martu psihicki dotuklo.
Kako se tu uklapa Denis?
Denis od jeseni DA, Denis na proljeće diskutabilno.
Od odlaska pomocnika zalošio je šef i to dobro.
Zamjerke su i na fiziku i Seferovica, treba nam novi kondicioni.
U stafu je dosta i pomocnika i video analitičara ali slaba fajda od njih.
Što se protivnika tiče, kakva su ono burad u Slobodi, hajde SaidH ali ona četvorka ko nekad Avdo Kalajdzic. Treba odati i priznanje Jankovicu, jer Sloboda vise nije klasična mesarska ekipa nego igraju lopte i to 90 minuta.
Bravo Igore.
Za kraj Denis ako ostaje vratiti pomocnika ili naci nekog stručnog a ovu buraniju u 'stafu' rastjerati.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

muharemovicdzelo
Kontakt:

Post Postao/la muharemovicdzelo » 04 maj 2025, 19:14

A šta je pojedincima toliko problem kad pitaš nešto što je konkretno i što je logično? Ono što je logično, vidiš golim okom, ne zanima me Ćorić, isto bih pitao i da je neko drugi na klupi. Igra nam Dangubić, a priča se da neće ostati, čemu to? Zašto da igra? Da se što bolje pripremi nekom drugom? Isto tako nije niko glup, pa da ne vidi golim okom da nam je golman u padu forme i da griješi često u zadnjih nekoliko utakmica. Trogrančić došao kod nas na nefudbalski način, ne igra, nije u planu da ostane, šta će nam on na klupi?
Onaj ko ne može da trči, taj ne može ni da igra.

Argentina
Kontakt:

Post Postao/la Argentina » 04 maj 2025, 19:16

Da li bi Coric kao i mi volili veci budzet i samim time bolje igrace? Naravno da bi.

Da li mozemo imati veci budzet i bolje igrace? Ne mozemo.

Do tada, najveci uspjeh je 4to mjesto i biti u top 4 ekipa u kupu. Jesmo uspjeli, jesmo. To je to.

Ovdje ljudi hoce Real i Klopa, a tesko im potrositi 10 maraka u fan shopu, a sta ocekivati od kluba. Vise od ovoga ne moze dok se Skupstina i Uprava ne dozovu.
Prvak NR BiH: 1946
Prvak Jugoslavije: 1972
Prvak BiH: 1998, 2001, 2002, 2010, 2012 i 2013
Kup BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 i 2018
Super kup BiH: 1998, 2000 i 2001
Dupla kruna: 2001 i 2012
Titula, kup i super kup: 2001
Kup UEFA: 1/4(1972) i 1/2(1985)

Hrasno15
Kontakt:

Post Postao/la Hrasno15 » 04 maj 2025, 19:22

muharemovicdzelo je napisao/la:
04 maj 2025, 19:14
A šta je pojedincima toliko problem kad pitaš nešto što je konkretno i što je logično? Ono što je logično, vidiš golim okom, ne zanima me Ćorić, isto bih pitao i da je neko drugi na klupi. Igra nam Dangubić, a priča se da neće ostati, čemu to? Zašto da igra? Da se što bolje pripremi nekom drugom? Isto tako nije niko glup, pa da ne vidi golim okom da nam je golman u padu forme i da griješi često u zadnjih nekoliko utakmica. Trogrančić došao kod nas na nefudbalski način, ne igra, nije u planu da ostane, šta će nam on na klupi?
Kada pitaš konkretno, odmah si protiv Denisa i uprave, odmah te etiketiraju kao nekoga ko je protiv kluba. Odmah ti kažu da smo osvojili najviše bodova u zadnjih nekoliko sezona, a niko ne kaže da ti bodovi ništa ne znače ako ne odemo u Evropu, to jest ako Sarajevo ne osvoji kup.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 04 maj 2025, 19:26

Argentina je napisao/la:
04 maj 2025, 19:16
Ovdje ljudi hoce Real i Klopa, a tesko im potrositi 10 maraka u fan shopu, a sta ocekivati od kluba. Vise od ovoga ne moze dok se Skupstina i Uprava ne dozovu.

Ekipe ispred nas imaju 5+ miliona veći budžet. Tu priča počinje i završava.

A sad ih pustiš da njaču i mekeću, pa se sutra vratiš na temu i napišeš šta imaš. ;)
Voli te tvoje Sarajevo.

TefalTava
Kontakt:

Post Postao/la TefalTava » 04 maj 2025, 19:33

let3 je napisao/la:
04 maj 2025, 18:27
Kad vec tjeramo Corica, volio bi da vidim koje su konkretno zamjerke njemu ?
Sa ekipom u kojoj igraju Cavnic, Mahmic, Sukilovic, Galic, Markovic, Karjasevic, Radovac, Mircevski, Dangubic itd - 4 mjesto je plafon.
Ekipi u kojoj je Krpic sa 35 godina najbolji napadac i najbolji golgeter ne moze ni Guardiola pomoci.

I kad ga vec tjeramo, koga onda dovesti ?
pa vidis da pisu adzema i mulalica

Adzema lika koji je psihološki obolio i kojega smo mi kao navijaci otjerali iz kluba, i mulalica virtualnog cistaca mrva sa stola

daj naše makar i losije od ovoga sto imas al neka je naš jbg :urnebes: , al ne shvacaju ljudi da ovo nije ista liga od prije pet a ne osam deset godina, gdje oni u svojim mozgovima misle da smo

Dns u ovoj ligi imas dvije ekipe koje ne kiksaju, ljudi ne shvaćaju da ovaj broj pobjeda od nas ove sezone prije šest godina bi znacio prvo mjesto, a dns si zakucan na cetvrtom :mrgreen: :mrgreen: ljudi ne mogu shvatiti da imas tri bolje ekipe od nas i tjt

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 04 maj 2025, 19:41

TefalTava je napisao/la:
04 maj 2025, 19:33
Dns u ovoj ligi imas dvije ekipe koje ne kiksaju, ljudi ne shvaćaju da ovaj broj pobjeda od nas ove sezone prije šest godina bi znacio prvo mjesto, a dns si zakucan na cetvrtom :mrgreen: :mrgreen: ljudi ne mogu shvatiti da imas tri bolje ekipe od nas i tjt
I sad se trebamo hvatati zato da bi prije 6g bili prvaci sa ovim brojem bodova? Po tome se treba onda hvatati i za situaciju da bi igrali grupe da je ovaj format bio u doba kada smo duple osvajali? Trebamo se pomirit da nam je četvrto mjesto uspjeh uvijek i zauvijek?
mosa lošmi stićko tit-ula!

AjkulaCekicarka
Kontakt:

Post Postao/la AjkulaCekicarka » 04 maj 2025, 19:41

Šta je reko stadion nakon današnje utakmice?
Jesmol zadovoljni sezonom?

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Orvel, PeppermintSA i 48 gostiju.