Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_
Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH
A sta je sa Vinko Rozićem? Vise nego zasluzen poziv, nakon sto je zabio i Rijeci, Hajduku, Dinamu...
Do kraja godine ; Jankovic, Kospo, Pejcinovic, Janelt i Rozic.
92:48 - La Decima
"Dan bez nogometa je izgubljen dan." - Ivica Osim
- MilanMladenovic
- Kontakt:
Jesu li to tvoje zelje ili imas opet informacija nekih?
Život je ovde postao nemoguć. Strašno je samo što se ljudi ne bune zbog toga.
- superFrankie
- Kontakt:
Imam ja uvijek informacijaMilanMladenovic je napisao/la: ↑05 maj 2025, 14:44Jesu li to tvoje zelje ili imas opet informacija nekih?
Ali kakva je funkcija konstantnog pravljenja baze? Bazu valjda imaš i nadograđuješ je. Ne možeš konstantno pozivati pet novih igrača. Mora se uspostaviti baza, to je valjda ovo što sad imamo i da je nadograđuješ ako neko iskoči. Ne može biti da je "iskakanje" čovjek koji igra za Istru i koji je prije tri mjeseca igrao za Posušje. Ne može, besmisleno je. I ne sporim uopšte da će možda Rozić biti super igrač, ali ne mogu tri gola u Istri ili tri dobra nastupa biti filter za reprezentaciju. Evo čak i da poštujem da je slučaj da se radi o iznimno specifičnom igraču, koji godinu-dvije rastura u Istri (ili ekipi sličnog ranga), pa hajde. Ok je čak komunicirati s njim, reći da ga se gleda, ali mora napraviti korak više za poziv.
Jankovića smo gledali u Zrinjskom, gledali u Rijeci, pa znamo da jeste bolji igrač, ali skrećem pažnju da i tu treba biti oprezan. Imamo hejbet veznjaka i bolje je uigravati to, nego na silu dovoditi još. Plus, nije više Janković ni mlad. Ako postoje indicije da će preći negdje jače, ok. Ako je vrhunac da životari po Rijeci, neka hvala. Smislenije je vratiti Menala, koji bar zna šta je reprezentacija i koji je vazda bio korektan. To niko živ neće spomenuti, ali eto treba dovoditi nove.
Kulenović je dimenzija više i generalno igranje za Dinamo je dimenzija više. Pisao sam to za Basel i Barišića nekad, ali isto vrijedi i za Dinamo - čak i da završe peti, smisleniji je igrač koji povremeno igra kod njih nego prvotimac Rijeke ili još gore Istre.
I naravno da ne znamo kako će se igrači razvijati i šta će biti, ali sam pisao šta bi nam bilo korisno. Mada, nije baš da se ne zna na tržištu kako ko kotira i gdje može završiti. To je zadatak stručnog štaba. Recimo, kroz kontakt s Baždarom, njegovim menadžerom, pa i neka poznanstva koje stručni štab ima u svijetu fudbala, lahko možeš saznati hoće li on naredne godine biti u Zaragozi, je li postoji interes jačih klubova ili će na još slabiji nivo. Isto možeš saznati za lupam Jankovića. Par kontakta u Rijeci, nazoveš Jakirovića, nazoveš Rendulića, kontektiraš Dinamo i pitaš ganjaju li ga, nazoveš par menadžera i pitaš ih kako kotira, ima li interesa. Selektor si i zadatak ti je da ovo istražiš
Primjera radi, ja sam ubijeđen da bilo kakvo istraživanje Mujakića vodi ka tome da mu je vrhunac vratiti se u Sarajevo ili eventualno kakav slabiji turski klub. Ili recimo da je Nailu Omeroviću maksimum također da ga sprže u kakvu slabiju tursku ekipu. Kada saznaš to, ne zoveš takve igrače. Jednostavno, znaš im plafon. S druge strane, lahko ćeš saznati da lupam Alajbegovića Leverkusen planira, ili da imaju interes Augsburga, Freiburga, i vidiš da bi to moglo izdobriti. Naravno, ne mora, možda za 3 godine bude u GOŠK-u, ali za ove prve znaš da ne mogu napredovati, a za ove druge se bar nadaš da će.
Jankovića smo gledali u Zrinjskom, gledali u Rijeci, pa znamo da jeste bolji igrač, ali skrećem pažnju da i tu treba biti oprezan. Imamo hejbet veznjaka i bolje je uigravati to, nego na silu dovoditi još. Plus, nije više Janković ni mlad. Ako postoje indicije da će preći negdje jače, ok. Ako je vrhunac da životari po Rijeci, neka hvala. Smislenije je vratiti Menala, koji bar zna šta je reprezentacija i koji je vazda bio korektan. To niko živ neće spomenuti, ali eto treba dovoditi nove.
Kulenović je dimenzija više i generalno igranje za Dinamo je dimenzija više. Pisao sam to za Basel i Barišića nekad, ali isto vrijedi i za Dinamo - čak i da završe peti, smisleniji je igrač koji povremeno igra kod njih nego prvotimac Rijeke ili još gore Istre.
I naravno da ne znamo kako će se igrači razvijati i šta će biti, ali sam pisao šta bi nam bilo korisno. Mada, nije baš da se ne zna na tržištu kako ko kotira i gdje može završiti. To je zadatak stručnog štaba. Recimo, kroz kontakt s Baždarom, njegovim menadžerom, pa i neka poznanstva koje stručni štab ima u svijetu fudbala, lahko možeš saznati hoće li on naredne godine biti u Zaragozi, je li postoji interes jačih klubova ili će na još slabiji nivo. Isto možeš saznati za lupam Jankovića. Par kontakta u Rijeci, nazoveš Jakirovića, nazoveš Rendulića, kontektiraš Dinamo i pitaš ganjaju li ga, nazoveš par menadžera i pitaš ih kako kotira, ima li interesa. Selektor si i zadatak ti je da ovo istražiš

Primjera radi, ja sam ubijeđen da bilo kakvo istraživanje Mujakića vodi ka tome da mu je vrhunac vratiti se u Sarajevo ili eventualno kakav slabiji turski klub. Ili recimo da je Nailu Omeroviću maksimum također da ga sprže u kakvu slabiju tursku ekipu. Kada saznaš to, ne zoveš takve igrače. Jednostavno, znaš im plafon. S druge strane, lahko ćeš saznati da lupam Alajbegovića Leverkusen planira, ili da imaju interes Augsburga, Freiburga, i vidiš da bi to moglo izdobriti. Naravno, ne mora, možda za 3 godine bude u GOŠK-u, ali za ove prve znaš da ne mogu napredovati, a za ove druge se bar nadaš da će.
Zadnja izmjena: zaostrog, dana/u 05 maj 2025, 16:05, ukupno mijenjano 1 put.
Dokle smo sa Janeltom?RajvoSA03 je napisao/la: ↑05 maj 2025, 15:45Imam ja uvijek informacijaMilanMladenovic je napisao/la: ↑05 maj 2025, 14:44Jesu li to tvoje zelje ili imas opet informacija nekih?Samo ih hocu pisat opet, dosadila mi tisina
![]()
Trazeni dodatni papiri. Shvatili da Spaha muti.

Kulenović nikad u životu nije dimenzija vise,prosjecan igrač HNL-a i on je tebi ok zato sto igra za nikad gori Dinamo i da nije bilo povrede Brune Petkovica bio bi zakucan za klupu!zaostrog je napisao/la: ↑05 maj 2025, 15:59Ali kakva je funkcija konstantnog pravljenja baze? Bazu valjda imaš i nadograđuješ je. Ne možeš konstantno pozivati pet novih igrača. Mora se uspostaviti baza, to je valjda ovo što sad imamo i da je nadograđuješ ako neko iskoči. Ne može biti da je "iskakanje" čovjek koji igra za Istru i koji je prije tri mjeseca igrao za Posušje. Ne može, besmisleno je. I ne sporim uopšte da će možda Rozić biti super igrač, ali ne mogu tri gola u Istri ili tri dobra nastupa biti filter za reprezentaciju. Evo čak i da poštujem da je slučaj da se radi o iznimno specifičnom igraču, koji godinu-dvije rastura u Istri (ili ekipi sličnog ranga), pa hajde. Ok je čak komunicirati s njim, reći da ga se gleda, ali mora napraviti korak više za poziv.
Bio je Kulenovic u Rijeci i zabio 7 golova u skoro 30 utakmica... Pa ga Dinamo opet poslao u Lokomotivu... Da nije bilo tog slučaja Petković oni uopste ne bi bio kandidat za našu reprezentaciju!
I on je kao dobar sa 25 a Janković je star sa 23... Pa Janković će otići iz Rijeke čim zaigra za BiH,to na kraju krajeva tako ide... A Kulenović će se načekat bilo kakvog poziva za Hrvatsku a poziva za neko prvenstvo o tome da ne govorimo!
12.11.2020 Georgia - N.Macedonia 0:1 (Goran Pandev)
- RollingPaper
- Kontakt:
Ne znam sto se spominje Kulenovic kad je izjavio licno da hoce da igra za Hrvatsku. Kakva je poenta spominjat lika koji kaze jasno i glasno da nece da igra za nas.
Ma to rade blesavi novinari,platiš članak i tako se diže fama oko prosječnog Kulenovića ne bi li se stvorila slika kako je on zanimljiv BiH i normalno iz HNS-a bi ga u tom slucaju pozvali,cisto da ti se useru posao... isto to rade i Srbi s ovom "zvijezdom" iz Borca da mu ime ne pominjem.. A nikad za njih nece zaigrat... Zavrsit ce ko Kovacevic...RollingPaper je napisao/la: ↑05 maj 2025, 16:21Ne znam sto se spominje Kulenovic kad je izjavio licno da hoce da igra za Hrvatsku. Kakva je poenta spominjat lika koji kaze jasno i glasno da nece da igra za nas.
Zadnja izmjena: rishovski, dana/u 05 maj 2025, 16:27, ukupno mijenjano 1 put.
12.11.2020 Georgia - N.Macedonia 0:1 (Goran Pandev)
-
- Kontakt:
Sandro Kulenovic prije svega nema kvalitet.
-
- Kontakt:
Ako srede Janelta ostalo ni ne moraju, on sam je vece pojacanje nego ostali skupa.
Ima zanimljivi igraca svakako, vidjet cemo sta ce sa Kospom biti dosta ga hvale u Barci.
Nadam se dobru pozajmicu za Kerima u cvajtu gdje ce imat dobru minutazu.
Ima zanimljivi igraca svakako, vidjet cemo sta ce sa Kospom biti dosta ga hvale u Barci.
Nadam se dobru pozajmicu za Kerima u cvajtu gdje ce imat dobru minutazu.
Podcjenjivate Kulenovica, nije neka velika klasa ali najbolji streljac je Dinama. Možda lošu sezonu igraju ali jaki su bili u LS i eto sada opet otvorena vrata za titulu.
A nije njemu konkurencija Petkovic, kulenovic najbolje funkcionira s duplom špicom. To se vidjelo zadnju subotu kad je ušao Petkovic i kulenovic imao pune vise utjecaja na utakmicu .
Jankovic igra super sezonu isto ko Rozic tu je pitanje koliko to znaci. Malo je to enigma nekakva. Ako on i Rozic nadju jakog kluba takodjer će njih Dalic pratiti i možda kontaktirati, pogotovo rozica posto su tanki na LW
A nije njemu konkurencija Petkovic, kulenovic najbolje funkcionira s duplom špicom. To se vidjelo zadnju subotu kad je ušao Petkovic i kulenovic imao pune vise utjecaja na utakmicu .
Jankovic igra super sezonu isto ko Rozic tu je pitanje koliko to znaci. Malo je to enigma nekakva. Ako on i Rozic nadju jakog kluba takodjer će njih Dalic pratiti i možda kontaktirati, pogotovo rozica posto su tanki na LW
Jesu li oni Hrvati ili Bosnjaci katolici?Karloboss je napisao/la: ↑05 maj 2025, 16:56Podcjenjivate Kulenovica, nije neka velika klasa ali najbolji streljac je Dinama. Možda lošu sezonu igraju ali jaki su bili u LS i eto sada opet otvorena vrata za titulu.
Kakav mrtvi Kulenović. Mrtvi prosjek koji se vuce po HNLu.
Neka ga Hrvatima, tamo mu je svakako manja konkurencija nego kod nas.
Neka ga Hrvatima, tamo mu je svakako manja konkurencija nego kod nas.
Pa baza je jedno a spisak drugo. San Marino je idealna prilika za širenje baze, a na spisak za ključne utakmice guraš one koji su u boljoj formi u datom trenutku. Zašto se zadovoljit recimo Šarićem čiji je plafon upitan, ako imaš priliku osigurati Jankovića koji može npr. za 2 godine biti standardan u nekoj Parmi ili Bologni? A on kad dođe na taj nivo, onda je prošao voz/vlak. Ne vrijedi po svaku cijenu forsirat neke igrače koji su još neizgrađeni. Evo Baždar može dogurati do Primere a može i završit u Novom Pazaru. Da su to već etablirani igrači pa ok. Desi se neka nesuglasica sa Demirovićem, Džeko se oprosti a Kulenović povrijedi i onda mora igrati Tabaković ili Baždar. I Seferovića smo olako prežalili jer smo imali Vedada i Edina na vrhuncu a onda je došlo vrijeme da igra Prevljak dok je Seferović bio ozbiljan igrač i standardan u reprezentaciji Švicarske.zaostrog je napisao/la: ↑05 maj 2025, 15:59Ali kakva je funkcija konstantnog pravljenja baze? Bazu valjda imaš i nadograđuješ je. Ne možeš konstantno pozivati pet novih igrača. Mora se uspostaviti baza, to je valjda ovo što sad imamo i da je nadograđuješ ako neko iskoči. Ne može biti da je "iskakanje" čovjek koji igra za Istru i koji je prije tri mjeseca igrao za Posušje. Ne može, besmisleno je. I ne sporim uopšte da će možda Rozić biti super igrač, ali ne mogu tri gola u Istri ili tri dobra nastupa biti filter za reprezentaciju. Evo čak i da poštujem da je slučaj da se radi o iznimno specifičnom igraču, koji godinu-dvije rastura u Istri (ili ekipi sličnog ranga), pa hajde. Ok je čak komunicirati s njim, reći da ga se gleda, ali mora napraviti korak više za poziv.
I naravno da ne znamo kako će se igrači razvijati i šta će biti, ali sam pisao šta bi nam bilo korisno. Mada, nije baš da se ne zna na tržištu kako ko kotira i gdje može završiti. To je zadatak stručnog štaba. Recimo, kroz kontakt s Baždarom, njegovim menadžerom, pa i neka poznanstva koje stručni štab ima u svijetu fudbala, lahko možeš saznati hoće li on naredne godine biti u Zaragozi, je li postoji interes jačih klubova ili će na još slabiji nivo. Isto možeš saznati za lupam Jankovića. Par kontakta u Rijeci, nazoveš Jakirovića, nazoveš Rendulića, kontektiraš Dinamo i pitaš ganjaju li ga, nazoveš par menadžera i pitaš ih kako kotira, ima li interesa. Selektor si i zadatak ti je da ovo istražiš![]()
Kada pravis tim, gledas da imas razlicite profile igraca. Sjeti se perioda pod Petevom gdje od veznjaka imas Prcica, Pjanica, Amira i Krunica svi manje vise isti tip, a nemas nekih prevelikih alternativa.zaostrog je napisao/la: ↑05 maj 2025, 15:59Ali kakva je funkcija konstantnog pravljenja baze? Bazu valjda imaš i nadograđuješ je. Ne možeš konstantno pozivati pet novih igrača. Mora se uspostaviti baza, to je valjda ovo što sad imamo i da je nadograđuješ ako neko iskoči. Ne može biti da je "iskakanje" čovjek koji igra za Istru i koji je prije tri mjeseca igrao za Posušje. Ne može, besmisleno je. I ne sporim uopšte da će možda Rozić biti super igrač, ali ne mogu tri gola u Istri ili tri dobra nastupa biti filter za reprezentaciju. Evo čak i da poštujem da je slučaj da se radi o iznimno specifičnom igraču, koji godinu-dvije rastura u Istri (ili ekipi sličnog ranga), pa hajde. Ok je čak komunicirati s njim, reći da ga se gleda, ali mora napraviti korak više za poziv.
I naravno da ne znamo kako će se igrači razvijati i šta će biti, ali sam pisao šta bi nam bilo korisno. Mada, nije baš da se ne zna na tržištu kako ko kotira i gdje može završiti. To je zadatak stručnog štaba. Recimo, kroz kontakt s Baždarom, njegovim menadžerom, pa i neka poznanstva koje stručni štab ima u svijetu fudbala, lahko možeš saznati hoće li on naredne godine biti u Zaragozi, je li postoji interes jačih klubova ili će na još slabiji nivo. Isto možeš saznati za lupam Jankovića. Par kontakta u Rijeci, nazoveš Jakirovića, nazoveš Rendulića, kontektiraš Dinamo i pitaš ganjaju li ga, nazoveš par menadžera i pitaš ih kako kotira, ima li interesa. Selektor si i zadatak ti je da ovo istražiš![]()
Poenta rada trenutnog strucnog staba je upravo kvalitetno prosirivanje igrackog kadra, kako bi u buducnosti imali sto manje glavobolja kod povreda, spiskova i slicno.
Nevezano za ovo, slucajno neki dan pogledah spisak Kodre za utakmice sa Islandom i Lihtenstajnom. Ovo sto imamo danas i tada, nebo i zemlja.
-
- Kontakt:
Gledajuci unazad pozivanje Kenana Kodra isto dodje bas kao kvalitetno prosiravanje igrackog kadra. Kao i Prcic. Medjutim stvari se nisu odvijale onako kako se zamislilo, jer je fakticki dosta do samih igraca i njihove neke sudbine.
Trenutno korisnika/ca: Imajednabrigada i 17 gostiju.