FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
37
23%
2. Borbu za Evropu
81
50%
3. Sredinu tabele
26
16%
4. Borbu za opstanak
19
12%

Ukupno glasova: 163

Pablo11
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Pablo11 » 05 maj 2025, 15:52

Riquelme1921 je napisao/la:
04 maj 2025, 21:35
WeekendOffender je napisao/la:
04 maj 2025, 21:18
Evo posto zelimo svi Zeljeznicar koji se bori za trofeje i koji je konkurentan za sami vrh, a najveci krivac zasto u ovoj sezoni to Zeljeznicar nije je trener, po misljenju forumasa.

Hajde sada da iznesemo sta mi kao klub nudimo nekom boljem dokazanom treneru koji zna osvajati trofeje i koji nas moze podici na veci nivo:
Platu koju jedan takav trener trazi - ne mozemo,
Pare za pojacanja koja zeli - ne mozemo,
Finansijsku stabilnost za obaveze prema ekipi - ne mozemo,
Jednoglasnu podrsku UO i skupstine ka strucnom stabu - ne mozemo,
Jaku bazu omladinskih igraca koji mogu biti konkurentni u prvom timu - ne mozemo,
Profesionalan odnos struktura u klubu prema ekipi - ne mozemo,

Na to jos dodamo:
Licenca za takmicenje je pod upitnikom svake sezone,
Dug poreske svake godine visi oko vrata klubu,
Klub je pun likova sto ne mogu zavristi nista niti mogu marku da donesu ali bi nesto da se pitaju

Jedna prava zdrava sredina za trenere, mnogo njih zele doci u Zelju da mu par ljudi sa zapadne tribine koji nemaju pola marke u dzepu jebu djecu jer mu pojacanje koje menadzer zavrsi s upravom ne moze imati doprinos u dva gola za citavu sezonu.
Ne kontaš. Njima smeta Denis jer ima neko ko ih šalje da pišaju po Denisu i jer hoće nekoga drugog na klupi, koga, vidjet ćemo. Stadion je prije 10 dana rekao svoje, 10 hiljada duša je podržalo Denisa, ovih 5 debila na forumu samo ispadaju smiješni jer misle da će oni nešto promjeniti xd.
:bih:
Fk Željezničar.

Ejnur
Kontakt:

Post Postao/la Ejnur » 05 maj 2025, 15:57

Nedo spomenu u live-u vec 2x spominje da vrlo brzo nakon juga ide i zapad,cak sinoc spomenu i da ima neki projekat po kojem bi na zapadu bili trgovacki centri,jel neko nesto vise zna o tome ?

mavi
Kontakt:

Post Postao/la mavi » 05 maj 2025, 15:59

Ejnur je napisao/la:
05 maj 2025, 15:57
Nedo spomenu u live-u vec 2x spominje da vrlo brzo nakon juga ide i zapad,cak sinoc spomenu i da ima neki projekat po kojem bi na zapadu bili trgovacki centri,jel neko nesto vise zna o tome ?
Grbavica nacionalni stadion...

Ejnur
Kontakt:

Post Postao/la Ejnur » 05 maj 2025, 16:42

mavi je napisao/la:
05 maj 2025, 15:59
Ejnur je napisao/la:
Pa to bi bili najbolje,samo bih ja volio da se zapad napravi malo veci od istoka,tj da imamo kapacitet nekih 23 hiljade a ne 19 kako se pricalo.

1921zeljeznicar1921
Kontakt:

Post Postao/la 1921zeljeznicar1921 » 05 maj 2025, 17:07

E čuj Klafurić i Dudić. Jednog otjerali iz Sarajeva s noge na nogu jer nije mogao pritisak podnijeli a drugog iz TSC koji evo i Širokog vodi ka drugoj ligi (najveća referenca mu što je nas izbacio iz kupa, ostalo 0 bodova). Svašta čovjek da pročita.

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 05 maj 2025, 18:57

Ide jug, ide zapad, ide teren
Cekamo investitora 50%50 ko u Njemackoj
Pola navijaci pola investitor i da izadjemo iz ovog trnja
Kad bude para od Europe svi zadovoljni i samo u krug treba tako da se vrti
Napravit kamp i prodavat djecu velikanima kao nekad
Ulozis=dobijes
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

Lynx
Kontakt:

Post Postao/la Lynx » 05 maj 2025, 20:49

svemalim1 je napisao/la:
05 maj 2025, 09:10
slika

sto obrisa post kralju, jesi to pogrijesio username?

:rol:
Najjači su mi ti koji govore kako će se Široki, Velež i Sloga magično pretvoriti u Barselonu naredne sezone, a mi pasti magično na nivo Vrbanjuše
63. minut, Švicarska vodi Italiju 2:0, a ono

“Publika u Berlinu se očito zabavlja meksičkim valom”

Velid Spaho

Željezničar za život cijeli!💙

Argentina
Kontakt:

Post Postao/la Argentina » 05 maj 2025, 20:57

Ejnur je napisao/la:
05 maj 2025, 16:42
mavi je napisao/la:
Ejnur je napisao/la:
Pa to bi bili najbolje,samo bih ja volio da se zapad napravi malo veci od istoka,tj da imamo kapacitet nekih 23 hiljade a ne 19 kako se pricalo.
Za pocetak je dovoljno jug i istok da srede.
Prvak NR BiH: 1946
Prvak Jugoslavije: 1972
Prvak BiH: 1998, 2001, 2002, 2010, 2012 i 2013
Kup BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 i 2018
Super kup BiH: 1998, 2000 i 2001
Dupla kruna: 2001 i 2012
Titula, kup i super kup: 2001
Kup UEFA: 1/4(1972) i 1/2(1985)

dubioza144
Kontakt:

Post Postao/la dubioza144 » 05 maj 2025, 21:10

Lynx je napisao/la:
05 maj 2025, 20:49

Najjači su mi ti koji govore kako će se Široki, Velež i Sloga magično pretvoriti u Barselonu naredne sezone, a mi pasti magično na nivo Vrbanjuše
Magicno te trehnu i Sloga a i Siroki ove sezone
Ali duboko u srcu, u središtu naše Grbavice osim ratnog plamena, tinjala je jedna iskra, iskra koja je tiho šaputala pjesmu ljubavi i znala da će doći neko drugo vrijeme!

Koliki je Željo, Željo je GOLEM, nije velik nego GOLEM, razlika je veliko i GOLEMO.

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 05 maj 2025, 21:14

Argentina je napisao/la:
05 maj 2025, 20:57
Ejnur je napisao/la:
05 maj 2025, 16:42
mavi je napisao/la:

Za pocetak je dovoljno jug i istok da srede.
Kad se jug završi morat će se zapad produžiti da se stadion zatvori. Možda se na to odnosi. Mislim da će faliti par metara.

Ne vjrujem da ćemo dugo vremena imati ovakav poduhvat na stadionu. Nema to ko finansirati.
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić

BarbareZeljin
Kontakt:

Post Postao/la BarbareZeljin » 05 maj 2025, 21:18

Lokomotifa je napisao/la:
05 maj 2025, 11:44
Evo Faktor piše da Al Jaber na ljeto za 4,6 miliona KM ide u Saudiju, Al Nassr ili Neom. Realno, ako dođe do toga, za nas odlična finansijska injekcija, a Jaberu hvala za sve, borio se za Željin dres kao da je odrastao na Čengić Vili. Nikad neću zaboraviti podatak da je protiv Borca na Grbavici pretrčao 13,7 kilometara i još mnogo, mnogo odličnih utakmica.

Treba još vidjeti je li ovo provjerena informacija, ali evo pomiješane su emocije.
Zar nije bila prica da ne moze u Al Nasr,da Bin Selman neda u Saudisjsku Arabiju,samo moze u Itihad i Hilal,za milion eura,a da za druge klubove odluku mora donjeti fond. Koliko me sjecanje sluzi,zato je i prolao Al Nasr ljetos.

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 05 maj 2025, 21:28

BarbareZeljin je napisao/la:
05 maj 2025, 21:18
Lokomotifa je napisao/la:
05 maj 2025, 11:44
Evo Faktor piše da Al Jaber na ljeto za 4,6 miliona KM ide u Saudiju, Al Nassr ili Neom. Realno, ako dođe do toga, za nas odlična finansijska injekcija, a Jaberu hvala za sve, borio se za Željin dres kao da je odrastao na Čengić Vili. Nikad neću zaboraviti podatak da je protiv Borca na Grbavici pretrčao 13,7 kilometara i još mnogo, mnogo odličnih utakmica.

Treba još vidjeti je li ovo provjerena informacija, ali evo pomiješane su emocije.
Zar nije bila prica da ne moze u Al Nasr,da Bin Selman neda u Saudisjsku Arabiju,samo moze u Itihad i Hilal,za milion eura,a da za druge klubove odluku mora donjeti fond. Koliko me sjecanje sluzi,zato je i prolao Al Nasr ljetos.
Nisu mu dali da pređe u arapski klub uopšte. Pokušali su ga u neki zapadnoevropski klub uvaliti radi daljeg razvoja.

Arapi ulažu milione u program i priremaju reprezentaciju za Svjetsko prvenstvo 2034. godine.

Ne vidim zašto bi sad dozvolili povratak a nisu dali zimus i ova cijena mi je prenapuhana. Mislim da sam čitao da je klub bio spreman pristati na 1.3 miliona eura ali vidjet ćemo.
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić

perodeformero
Kontakt:

Post Postao/la perodeformero » 05 maj 2025, 21:40

Arap je tuđa roba ma koliko ga neko platio, zna odigrati, ali i znanusrati. Ako ce ga Al-ilahijarabi platit 6 miliona onda sigurno vrijedi toliko

Pablo11
Kontakt:

Post Postao/la Pablo11 » 05 maj 2025, 21:51

dubioza144 je napisao/la:
05 maj 2025, 21:10
Lynx je napisao/la:

Magicno si i ti trehnuo borca pa jel to nesto znaci sad?
Fk Željezničar.

Lokomotifa
Kontakt:

Post Postao/la Lokomotifa » 05 maj 2025, 21:51

Više portala je objavilo vijest za Al Jabera, nemam fakat informaciju da bih mogao relevantno pričati jer ne znam, ali onako racionalno posmatrajući on 99% napušta klub na ljeto. Mislim da je prevazišao našu ligu i da će Saudijci željeti da ga pošalju na veći nivo. I to je svakako prilika za dalji razvoj kluba.

Eh sad, pitanje je kako postupiti dalje ako se to desi, kakve zamjene dovesti. Ja sam ranije pisao, a i dalje to tvrdim, treba dovoditi igrače koji su brzi i tehnički potkovani, u svim linijama, s posebno u odbrani. Ne trebaju nam stoperi i bekovi koje će sljedeće sezone Kulašin, Topić, Kyeremeh i ostali otpuhati. Ima takvih igrača i u BiH i u regionu, samo treba odraditi dobar skauting i ne ulaziti u menadžerske talove.
"19.09.1921. Sarajevski podsavez je prihvatio novi klub u svoje okrilje i uvrstio ga u takmičarski kalendar za sezonu 1921/1922. Kao tada jedini radnički klub među nacionalno orijentisanim klubovima FK Željezničar se susreo sa mnogim teškoćama."

avalPacidoroP
Kontakt:

Post Postao/la avalPacidoroP » 05 maj 2025, 22:21

Odoše ti dva ključna igrača ove sezone..
Od njihovog raspoloženja smo i najviše bodova uzeli..
Nema tog novca, kojim mi njih mozemo uspjesno zamjeniti..taman da dovedemo još 5.golmana i 5.veznih kao zamjene.
A ide evropa,ako Sarajevo osvoji kup, i nama ce ekipa iz san marina predstavljati problem.
Trebat ce ti golman, dva beka,stoper, vezni, ofanzivni vezni i napadac.

I da se nadovezem, kad svi pisu ne valja nam sef,ne valja nam kondicioni,ne valja nam strucni stab, e onda valja Adnan Guso..
Vedu je doveo na nivo kakav ni on sam nije mogao zamisliti da ce biti jednog dana. Bravo Guso doktore!

Bersaga
Kontakt:

Post Postao/la Bersaga » 05 maj 2025, 22:28

U finalu Omladinskog Kupa Bosne i Hercegovine za juniore sutra će od 17 sati u Trening kampu FSBiH snage odmjeriti FK Borac i FK Željezničar.
Biće to sigurno zanimljiv meč, a Plavi sa Grbavice stižu itekako oslabljeni zbog dva crvena kartona u prošlom kolu Omladinske Premijer lige na gostovanju kod Radnika iz Bijeljine.
Krenimo redom. Borac je odlučio da odmorniji dočeka finalni meč, te su Banjalučani zatražili odgodu prvenstvenog meča sa juniorima Sarajeva.
FSBiH im je izašao u susret, dok na Grbavici nisu razmišljali o tome, a vjerovatno su odgovorni 'prespavali', kao i mnogo puta u posljednjih nekoliko godina. Odlučili su da igraju meč 26. kola i to na dalekom gostovanju u Bijeljini kod Radnika.

Poveli su u prvoj minuti, a zatim izgubili meč 2:1. Dobili su Plavi dva crvena kartona, zaradili su ih prvotimci Malik Kolić i Armin Halilović. Kolić je došao u verbalni sukob sa jednim domaćim fudbalerom, ali sudija Darko Gedžić iz Brčkog je izdvojio samo fudbalera gostiju i pokazao mu direktan crveni karton, što je izazvalo nevjericu među gostima.
Nedugo zatim pokazao je dobro poznati premijerligaški sudija i drugi žuti, odnosno crveni karton, Arminu Haliloviću. Za Halilovića je navedeno u zapisniku da je prvi žuti karton dobio zbog prigovora na odluku sudije, a drugi žuti zbog nesportskog ponašanja prema protivničkom igraču.
Sa Grbavice su strahovali od sudije Gedžića pred finalni meč sa Borcem, s obzirom da se suspenzija u vidu crvenog kartona prenosi i na meč Kupa.
Ima li iko u tom omladinskom pogonu da ima gram mozga? Znaš šta će biti, znaš da će protivnik odmoriti, znaš da i ti imaš mogućnost da odgodiš utakmicu i na kraju se ovo desi.
Uz tebe sam od rođenja svog,
uz tebe sam ja,
samo nek te čuva dragi Bog,
gdje god ti da zaigraš.

Bersaga
Kontakt:

Post Postao/la Bersaga » 05 maj 2025, 22:48

avalPacidoroP je napisao/la:
05 maj 2025, 22:21
Odoše ti dva ključna igrača ove sezone..
Od njihovog raspoloženja smo i najviše bodova uzeli..
Nema tog novca, kojim mi njih mozemo uspjesno zamjeniti..taman da dovedemo još 5.golmana i 5.veznih kao zamjene.
A ide evropa,ako Sarajevo osvoji kup, i nama ce ekipa iz san marina predstavljati problem.
Trebat ce ti golman, dva beka,stoper, vezni, ofanzivni vezni i napadac.

I da se nadovezem, kad svi pisu ne valja nam sef,ne valja nam kondicioni,ne valja nam strucni stab, e onda valja Adnan Guso..
Vedu je doveo na nivo kakav ni on sam nije mogao zamisliti da ce biti jednog dana. Bravo Guso doktore!
Pisao sam za Muftića i Al Jabera, najbolje je i za klub i za njih da naprave transfere. Mislim da je Vedo stigao do tačke iznad koje ne može ići u našoj ligi. Naše je dijete, čekao je priliku, isto tako ga je klub istrpio kao malo koga i to treba priznati, pogotovo na ovakvoj osjetljivoj poziciji, 23 godine. Posljednje dvije sezone odlične. Dati mu kapitensku do kraja, vrlo vjerovatno da će biti i najbolji golman lige i kad bi dobio taj famozni poziv za reprezentaciju onda bi imao podlogu za jači transfer, u suprotnom neka mijenja menadžera. Mislim da se može bezbolno nadoknaditi taj odlazak. Za Al Jabera je druga priča. Ovakav tip igrača smo sad imali i Bog zna kad više. Pismen, školovan, spreman i mozak od igrača, jedino što mu fali je taj šut. Poslije Akrapovića pokazao da je mentalno jak i odmah pokazao da zna. Ima ugovor do kraja sljedeće sezone i mislim da ne bi mogli doći do toga da mu opet produžimo. Probati izvući što je moguće više. Da ćemo naći njemu zamjenu "glavu za glavu" to nećemo sigurno. Volio bih ga vidjeti bar još jednu sezonu u našem dresu ali mislim da ne bi bilo dobro ni za nas ni za njega.
Uz tebe sam od rođenja svog,
uz tebe sam ja,
samo nek te čuva dragi Bog,
gdje god ti da zaigraš.

Lynx
Kontakt:

Post Postao/la Lynx » 05 maj 2025, 23:10

dubioza144 je napisao/la:
05 maj 2025, 21:10
Lynx je napisao/la:

Magično smo i mi Borca trehnuli? Pa šta sad to znači, da ćemo biti bolji od njih naredne sezone. Ljudi, mi tim klubovima bježima 10, 20 bodova, to nije malo.
63. minut, Švicarska vodi Italiju 2:0, a ono

“Publika u Berlinu se očito zabavlja meksičkim valom”

Velid Spaho

Željezničar za život cijeli!💙

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 05 maj 2025, 23:48

Nama je najbitnije da ubodemo dobrog sportskog direktora ove egzibicije sa Bekrićem i Rahimićem nisu dobro prošle. Zanima me šta forumski puk misli koga na tu poziciju?
mosa lošmi stićko tit-ula!

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: kontra, Levin, OdbrambeniOP i 56 gostiju.