FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
36
22%
2. Borbu za Evropu
81
50%
3. Sredinu tabele
26
16%
4. Borbu za opstanak
19
12%

Ukupno glasova: 162

Virtu4l
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Virtu4l » 06 maj 2025, 00:12

Lynx je napisao/la:
05 maj 2025, 20:49
Najjači su mi ti koji govore kako će se Široki, Velež i Sloga magično pretvoriti u Barselonu naredne sezone, a mi pasti magično na nivo Vrbanjuše
Ni jedni ni drugi nemaju feninga, posebno Široki. Velež možda nekako i može naći nešto para, ali teško da to bude dovoljno da budu konkurentni.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 06 maj 2025, 00:27

Bersaga je napisao/la:
05 maj 2025, 22:48
avalPacidoroP je napisao/la:
05 maj 2025, 22:21
Odoše ti dva ključna igrača ove sezone..
Od njihovog raspoloženja smo i najviše bodova uzeli..
Nema tog novca, kojim mi njih mozemo uspjesno zamjeniti..taman da dovedemo još 5.golmana i 5.veznih kao zamjene.
A ide evropa,ako Sarajevo osvoji kup, i nama ce ekipa iz san marina predstavljati problem.
Trebat ce ti golman, dva beka,stoper, vezni, ofanzivni vezni i napadac.

I da se nadovezem, kad svi pisu ne valja nam sef,ne valja nam kondicioni,ne valja nam strucni stab, e onda valja Adnan Guso..
Vedu je doveo na nivo kakav ni on sam nije mogao zamisliti da ce biti jednog dana. Bravo Guso doktore!
Pisao sam za Muftića i Al Jabera, najbolje je i za klub i za njih da naprave transfere. Mislim da je Vedo stigao do tačke iznad koje ne može ići u našoj ligi. Naše je dijete, čekao je priliku, isto tako ga je klub istrpio kao malo koga i to treba priznati, pogotovo na ovakvoj osjetljivoj poziciji, 23 godine. Posljednje dvije sezone odlične. Dati mu kapitensku do kraja, vrlo vjerovatno da će biti i najbolji golman lige i kad bi dobio taj famozni poziv za reprezentaciju onda bi imao podlogu za jači transfer, u suprotnom neka mijenja menadžera. Mislim da se može bezbolno nadoknaditi taj odlazak. Za Al Jabera je druga priča. Ovakav tip igrača smo sad imali i Bog zna kad više. Pismen, školovan, spreman i mozak od igrača, jedino što mu fali je taj šut. Poslije Akrapovića pokazao da je mentalno jak i odmah pokazao da zna. Ima ugovor do kraja sljedeće sezone i mislim da ne bi mogli doći do toga da mu opet produžimo. Probati izvući što je moguće više. Da ćemo naći njemu zamjenu "glavu za glavu" to nećemo sigurno. Volio bih ga vidjeti bar još jednu sezonu u našem dresu ali mislim da ne bi bilo dobro ni za nas ni za njega.
Dobro jbg al zato ces za oba njih dobit pare gdje neces moc nac igraca istog kvaliteta na njehovoj poziciji, ali ces zato na druge 3/4 doves bolje
=\_1921_/=

Ejnur
Kontakt:

Post Postao/la Ejnur » 06 maj 2025, 00:45

avalPacidoroP je napisao/la:
05 maj 2025, 22:21
Odoše ti dva ključna igrača ove sezone..
Od njihovog raspoloženja smo i najviše bodova uzeli..
Nema tog novca, kojim mi njih mozemo uspjesno zamjeniti..taman da dovedemo još 5.golmana i 5.veznih kao zamjene.
A ide evropa,ako Sarajevo osvoji kup, i nama ce ekipa iz san marina predstavljati problem.
Trebat ce ti golman, dva beka,stoper, vezni, ofanzivni vezni i napadac.

I da se nadovezem, kad svi pisu ne valja nam sef,ne valja nam kondicioni,ne valja nam strucni stab, e onda valja Adnan Guso..
Vedu je doveo na nivo kakav ni on sam nije mogao zamisliti da ce biti jednog dana. Bravo Guso doktore!
Muftic je u drasticnom padu poslije Posusja, da se razumijemo vadio je on jos neke lopte i poslije Posusja al vise je pravio sranja.
Posusje,protiv Zrinjskog 3 gola su njegova,sad Sloboda a i pri tome je bio nesiguran na loptama sto i to dodaje teret na vec slabu nasu odbranu.
Ako se moze napraviti transfer to ne bi bilo lose i za njeg i za klub.
Tako smo i sa Vecom odugovlacili kad je bio na vrhuncu i onda propao skroz.

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 06 maj 2025, 01:04

Lynx je napisao/la:
05 maj 2025, 23:10
dubioza144 je napisao/la:
05 maj 2025, 21:10
Lynx je napisao/la:

Najjači su mi ti koji govore kako će se Široki, Velež i Sloga magično pretvoriti u Barselonu naredne sezone, a mi pasti magično na nivo Vrbanjuše
Magicno te trehnu i Sloga a i Siroki ove sezone
Magično smo i mi Borca trehnuli? Pa šta sad to znači, da ćemo biti bolji od njih naredne sezone. Ljudi, mi tim klubovima bježima 10, 20 bodova, to nije malo.
Sezona 2020/2021 - Zaostatak 23 boda
Sezona 2021/2022 - Zaostatak 41 bod
Sezona 2022/2023 - Zaostatak 25 bodova
Sezona 2023/2024 - Zaostatak 35 bodova
Sezona 2024/2025 - Zaostatak 17 bodova

Izgleda da mnogi ovdje imaju rupe u pamćenju. Jesmo li to prespavali zadnjih 5 godina?
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 06 maj 2025, 01:07

1921boy je napisao/la:
05 maj 2025, 23:48
Nama je najbitnije da ubodemo dobrog sportskog direktora ove egzibicije sa Bekrićem i Rahimićem nisu dobro prošle. Zanima me šta forumski puk misli koga na tu poziciju?
Šta je po tebi dobar sportski direktor?

WeekendOffender
Kontakt:

Post Postao/la WeekendOffender » 06 maj 2025, 01:12

1921boy je napisao/la:
Nama je najbitnije da ubodemo dobrog sportskog direktora ove egzibicije sa Bekrićem i Rahimićem nisu dobro prošle. Zanima me šta forumski puk misli koga na tu poziciju?
Nedo Turkovic
Curva Sud

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 06 maj 2025, 01:14

WeekendOffender je napisao/la:
06 maj 2025, 01:12
1921boy je napisao/la:
Nedo Turkovic
Bili bismo u stečaju za dvije sezone.

WeekendOffender
Kontakt:

Post Postao/la WeekendOffender » 06 maj 2025, 01:26

Levin je napisao/la:
06 maj 2025, 01:14
WeekendOffender je napisao/la:
06 maj 2025, 01:12
1921boy je napisao/la:
Nedo Turkovic
Bili bismo u stečaju za dvije sezone.
Ma to je nasa realnost

U sustini, nase zelje za SD su neko profila i ko ima poznanstva ko Mario Stanic, a ono sto mozemo ponuditi je Srdjan Stanic :D

Sad realno, ne bih volio da bude bilo kod od nasih "legendi" i bivsih igraca, evo prvi mi naumpadne Meša (al mu nije pravi trenutak). Dosta je ta pozicija SDa nezahvalna u nasem klubu, prvenstveno zbog manjka sredstava koje mozemo da ponudimo na trzistu kada dovodimo igrace, a i pitanje je da li bi bilo ko od njih starijih trudio se uopste da poboljsa nesto u takvoj situaciji.

Pitanje je da li nama SD uopste i treba? Evo uzmimo Zrinjski za primjer oni su proteklih par godina uspostavili dobru vezu sa mladjim igracima iz Hrvatske koje dovode u svoju ekipu a cini mi se da ljudi i nemaju sportskog direktora u klubu, mozda i imaju ali evo ne mogu tu informaciju nigdje da pronadjem.

Mozda bi korisnije bilo kada bi klub uspostavio neku mini neformalnu skauting sluzbu sacinjenu od nasih bivsih igraca koji i dalje prate nasu ligu i mlade igrace, ali su igrali i negdje van BiH i imaju neka poznanstva da nam mogu preporuciti neke igrace iz regiona.

Ako bas moramo imati SDa onda moj glas ide za gospodina @braco definitivno najkorisniji od svih SDova koji su prosli kroz nas klub u zadnjih par godina
Curva Sud

Mamba21
Kontakt:

Post Postao/la Mamba21 » 06 maj 2025, 01:45

Do kad se mislite ponižavati sa tim da govorite da je dobra sezona?
Dokle vodi ponižavanje da kao "dobru" sezonu pravdamo da kasnimo trenutno 17 bodova za prvim? Svejedno da li kasniš 1, 7 ili 17 bodova. Trofeja nema! Kupa nema!

P.S. kao što govorite da bi bili prvi u prethodnim sezonama sa ovim bodovnim saldom (56 bodova), samo da znate od sezone 2018/2019 prvaci su imali
18/19 - Sarajevo 70 B
19/20 - Korona
20/21 - Borac 67 B
21/22 - Zrinjski 84 B
22/23 - Zrinjski 78 B
23/24 - Borac 78 B

Još da upišemo sve pobjede do kraja u ove 4 utakmice, možemo samo prestići Borca iz sezone 20/21, toliko o najboljoj sezoni.

Nadam se da će ljudi u klubu biti pametni i ovoj neznalici od trenera zahvalit se na kraju sezone, ali uprava je poznata po tome da donosi loše odluke, pa vjerujem da će ova ubleha ostati i sljedeće sezone, sa ili bez Evrope, jer nas je trener "doveo" u stabilizaciji, a novi dugovi se nabijaju sa raznim pojačanjima koja sjede na klupi i uzimaju finu cifru samo za treniranje.

"Pojačanja" u eri Denisa koje je nadam se odobrio:
Trograncic, Peixoto, Simoni, Odinaka, Mahmić, Karjašević, Mirčevski, Dangubić, Šukilović, Marković, Abdulahović, Cevtanovski, Šošić, Karamarko, Laušević - 14 IGRAČA od toga 11 PROMAŠAJA, dok su Šošić i Karamarko opravdali taj epitet pojačanja i Cevtanovski na pola puta. Ostalo je suvišno komentarisati pogotovo Mirčevski i Trograncic...

Ublehooo nazad u Gabelu, Prva Liga FBiH ti je domet.
IGRAJTE SRCEM SARAJEVSKI PLAVI!

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 06 maj 2025, 02:02

@boki86 smiri dozivljaj...
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

Riquelme1921
Kontakt:

Post Postao/la Riquelme1921 » 06 maj 2025, 05:26

Boki se baš naljutio izgleda jer mu ne dajemo podršku u borbi protiv Denisa..
Grupa iznad svakog pojedinca.

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 06 maj 2025, 06:58

Levin je napisao/la:
06 maj 2025, 01:07
Treba nam neko ko može dobro da pliva u ovom blatu od lige. Neko kome će draže biti dovesti mladog igrača a ne preplaćenog starohana. Nemam neku ideju možda Topić. Ne djeluje loše bar na prvu samo što je on teški mazohista i populista. Pljuje po svemu a nema dana radnog staža nakon završetka igračke karijere.
mosa lošmi stićko tit-ula!

dubioza144
Kontakt:

Post Postao/la dubioza144 » 06 maj 2025, 07:23

Lynx je napisao/la:
05 maj 2025, 23:10
dubioza144 je napisao/la:
05 maj 2025, 21:10
Lynx je napisao/la:

Magicno te trehnu i Sloga a i Siroki ove sezone
Magično smo i mi Borca trehnuli? Pa šta sad to znači, da ćemo biti bolji od njih naredne sezone. Ljudi, mi tim klubovima bježima 10, 20 bodova, to nije malo.
Neces bit bolji ni od njih ni od ovih ispred tebe, dok svi ti dole mogu doc na tvoj nivo naredne sezone isto sto si i ti spasavo prosle sezone zivu glavu pa si sad 4 tako i oni sad spasavaju zivu glavu a ako su te ove sezone trehali sledece mogu bit samo na tvom nivou a mi od ovog gdje smo sad sa ovim trenerom ne mozemo dalje jer covjek nije poslozio ekipu nit ima okosnicu ekipe nek prodaju naredne sezone kojeg igraca ovi sto im istice ugovor nek odu ti naredne sezone opet pravis novu ekipu samo sa eto istim trenerom znaci nemas nikakav kontinuitet tako da svi te mogu stic koji se sad bore za opstanak dok ovi iznad nas svi ce zadrzat kostur i dodatni pojacat se i bit ce 3x jaci od nas.
Ali duboko u srcu, u središtu naše Grbavice osim ratnog plamena, tinjala je jedna iskra, iskra koja je tiho šaputala pjesmu ljubavi i znala da će doći neko drugo vrijeme!

Koliki je Željo, Željo je GOLEM, nije velik nego GOLEM, razlika je veliko i GOLEMO.

mamonelafo
Kontakt:

Post Postao/la mamonelafo » 06 maj 2025, 08:33

Mislim da ovdje sve rješavaju pare. Tako da, ako na tom planu ne riješimo nešto, imat ćemo manje ili više istu siutaciju i iduće godine. Ovo iz ove sezone može možda i biti putokaz, da se s malo više ulaganja može biti četvrti. Treba napraviti jug, ali obavezno, čim dođe aBd osoba s novcem, odmah mora praviti kamp, da kupimo talente.

Evo ovaj Garčević, nije to loš ulov, samo moramo češće takvu djecu tražiti i forsirati...

Zapad će svakako biti izgrađen, a bit će i travnjak, prema pričama, tako da... Za nadati se da neko dođe s lovom.
FK ŽELJEZNIČAR! MI SMO ŽELJINI, ŽELJO JE NAŠ!

Jači od ratova, režima i partija!

AjkulaCekicarka
Kontakt:

Post Postao/la AjkulaCekicarka » 06 maj 2025, 08:39

Suma summarum, ove ublehe i karinaši će svakako prvom prilikom dignut sidro.
A nama će ostat historijsko tarabljenje iz Mostara.
Ticape jarane.

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 06 maj 2025, 08:41

1921boy je napisao/la:
06 maj 2025, 06:58
Levin je napisao/la:
06 maj 2025, 01:07
Treba nam neko ko može dobro da pliva u ovom blatu od lige. Neko kome će draže biti dovesti mladog igrača a ne preplaćenog starohana. Nemam neku ideju možda Topić. Ne djeluje loše bar na prvu samo što je on teški mazohista i populista. Pljuje po svemu a nema dana radnog staža nakon završetka igračke karijere.
Je li govorimo o Marku Topiću? Nešto imam osjećaj da on ne zna nabrojati pet igrača koji igraju u regionu.

Ja sam još uvijek optimističan po pitanju Rahimića ali čekam još sljedeći prelazni rok da donesem sud. Nije posao sportskog direktora samo da dovodi igrače a da i Rahimić mora dosta toga naučiti, jbg mora.

Ono što je vidno od zimskog prelaznog roka pa ovamo je to da se naša transfer politika potpuno promijenila. Ugovori za najkvalitetnije igrače su produženi i ide se u smjeru dovođenja mladih igrača na kojima se može zaraditi. Djeluje mi da pokušava napraviti određeni kontinuitet u klubu a što je preduslov za neki rezultat.

Još uvijek čekam poteze u smjeru omladinskog pogona, stručnog kadra u klubu i dovođenje nekih kvalitetnih i dugoročnih rješenja ali opet kažem, sljedeći prelazni rok je ključan za ocjenu njegovog rada. Za razliku od nekih prethodnih sezona ostat će dosta kvalitetnih igrača i imamo solidnu bazu za nadogradnju. Nepuna godina dana je premalo da se urade kvalitetne stvari u klubu koji samo propada zadnjih deset godina.

Sve u svemu, vidim neke pozitivne pomake koji su možda njegov produkt ali za bolji sud treba sačekati sljedeći prelazni rok.

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 06 maj 2025, 08:45

Sudija odmogao Željezničaru pred finalnu utakmicu Kupa BiH

Suđenje koje je Željezničar imao u prethodnoj utakmici nije bilo dobro, pa će Plavi biti oslabljeni protiv Borca

Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

Juniori Željezničara i Borca odmjerit će sutra snage u finalu juniorskog Kupa BiH.

Susret u Zenici se igra od 17 sati, a sigurno je da obje ekipe žele trofej namijenjen pobjedniku.

Borac i Željezničar u borbi za trofej, finale omladinskog Kupa BiH igra se sutra u Zenici
Obje ekipe će tako pokušati popraviti utisak iz ligaškog dijela, s obzirom na to da je Zrinjski dominantno osvojio trofej.

Mladi Plemići nakon 26 odigranih kola imaju 25 bodova više od Borca i čak 37 bodova više od Željezničara.

Međutim, ove dvije ekipe ulaze sa različitim raspoloženjem u finalnu utakmicu. Borac je prethodnog vikenda odgodio svoj susret 26. kola protiv FK Sarajevo te će odmorniji ući u ovaj duel.

Sa druge strane, Željezničar je odigrao susret protiv Radnika u Bijeljini (poraz 2:1), no to nije sve što ih je zadesilo. Plavi su susret završili sa dva igrača manje, jer im je sudija Darko Gedžić iz igre isključio dva fudbalera.

Malik Kolić je u 45. minuti dobio direktni crveni karton, dok je Armin Halilović u 65. minuti dobio drugi žuti karton, pa je morao napustiti igru prije kraja susreta.

U zvaničnom zapisniku koji je dostupan u sistemu NFS BiH piše da je Kolić psovao majku suparničkom igraču, dok je Halilović oba kartona dobio zbog nesportskog ponašanja (prigovor na odluku sudije i nesportsko ponašanje prema suparničkom igraču). Svjedoci tvrde da je u oba slučaja sudija donio prestrigu odluku, ali govoriti o tome je više postalo apsurdno.

Kolić je kapiten i jedan od najboljih igrača juniora, koji je u ovoj sezoni upisao nastupe i za prvi tim Željezničara, dok je Halilović jedan od standardnih prvotimaca tima koji sa klupe vodi Muamer Svraka, bivši kapiten Plavih i reprezentativac BiH. Nijedan od njih neće imati pravo nastupa u susretu protiv Borca.

Ovo nije prvi put da se ovakve stvari dešavaju i u omladinskom fudbalu u Bosni i Hercegovini, ali valjda tako radimo svi zajedno na poboljšanju fudbala u našoj državi. Džaba nam hibridi i (k)varovi kada za par godina ovo sve skupa neće nikoga više interesovati. Da li nam je to cilj? Vidjet ćemo. Ono što je jasno da je ovo postala jedna slijepa ulica u kojoj je sve manje nevinih, a sve voše prljavštine na svakom koraku.

Sretno dječacima obje ekipe u sutrašnjoj utakmici i neka bolji pobijedi i na kraju se raduje trofeju, nakon igre na zelenom terenu.

gegenpressing
Kontakt:

Post Postao/la gegenpressing » 06 maj 2025, 09:09

Iskreno,ne znam što će nam SD uopšte,za tu lovu možemo dovesti finog igrača.
Od Bekrića nas samo glava zabolila,od Rahimića sam minimalno očekivao da proda nekog igrača(Muftić)da nas svojim kontaktima spoji sa malo jačim ljudima u svijetu fudbala,rezultat veliko 0,a koštaju nas itekako.
Brohra ribo se...

Uniited
Kontakt:

Post Postao/la Uniited » 06 maj 2025, 09:13

gegenpressing je napisao/la:
06 maj 2025, 09:09
Od Bekrića nas samo glava zabolila,od Rahimića sam minimalno očekivao da proda nekog igrača(Muftić)da nas svojim kontaktima spoji sa malo jačim ljudima u svijetu fudbala,rezultat veliko 0,a koštaju nas itekako.
A moraju biti pozicije i za uhljebe.
Forza Željo
Željo je šampion

StrikeWarzone
Kontakt:

Post Postao/la StrikeWarzone » 06 maj 2025, 09:13

gegenpressing je napisao/la:
06 maj 2025, 09:09
Kod nas najnebitnija pozicija s dobrom platom.
Igrači svakako dolaze po preporuci menadžera, ili lično trenera, platu odobrava UO.
Igrače prodaju menadžeri...
Htjeli su da te gase, yeb'o si im mater!

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 40 gostiju.