Znaci ima sudija, ima drugi sudija u VAR-u, ljudi znaju pravila i po tim pravilima kazu da ono nije penal jer je kontakt bio izvan 16. Niko relevantan nakon utakmice nije rekao da je to greska. I pazi sad, nadje se anonimni forumas koji kaze zajebi sudije, pravilnike, posmatrace sudjenja, komisije, ja znam iako nikad u zivotu nisam prisustvovao nijednom seminaru o sudjenju, nisam procitao pravilnik, nikad u zivotu nisam sudio ni djeci na skolskom turniru.Evander je napisao/la: ↑08 maj 2025, 21:37Nauci pravila i ne valjaj gluposti.obagol je napisao/la: ↑08 maj 2025, 21:35Kod faula nakon starta gleda se gdje je ostvaren kontakt, odnosno gdje je poceo faul. Mjesto prekrsaja je tamo gdje je prvi kontakt za faul ostvaren.
Kod povlacenja igraca, mjesto prekrsaja je gdje je nakon povlacenja igrac pusten.
Kad nekoga nazivas neznalicom, moras prvo biti siguran da si ti u pravu.
FC Barcelona
Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,BoixosNois1899
Re: FC Barcelona
Kako te nije sramota?obagol je napisao/la: ↑08 maj 2025, 21:40Za svaku pobjedu se sudijama zahvaliti? Pa jedina ocigledna kradja u te tri utakmice je bio crveni karton igracu Intera nakon simuliranja Busquetsa.Simi je napisao/la: ↑08 maj 2025, 21:07Evo hladne glave kad se pogledaju situacije o kojima se uopste ni ne prica, npr povlacenje Yamala od strane Bastonia. Tegli ga i tegli skoro mu rame ne otkinu. Jos jedna kradja na stetu Barcelone koja medijima nije zanimljiva, a mit o Chelseaui show drugog celavog se jos uvijek vrti. Zadnjih 15 godina u omjerima sa Interom su oni 3 puta izlazili kao pobjednici i za svaku pobjedu se mogu sudijama zahvaliti. Nasa je greska sto nismo stali u dupli blok, ali opet produzeci se uopste nisu trebali igrat.
Nakon svih analiza, pregleda, usporenih snimaka, snimaka iz drugih uglova, tvrditi da je Barca protiv Intera pokradena je maloumno.
Ponisteni gol Bojama Krkica?
Penal nad Alvezom u prvoj utakmici?
BAHAHAHHAHAobagol je napisao/la: ↑08 maj 2025, 21:40Za svaku pobjedu se sudijama zahvaliti? Pa jedina ocigledna kradja u te tri utakmice je bio crveni karton igracu Intera nakon simuliranja Busquetsa.Simi je napisao/la: ↑08 maj 2025, 21:07Evo hladne glave kad se pogledaju situacije o kojima se uopste ni ne prica, npr povlacenje Yamala od strane Bastonia. Tegli ga i tegli skoro mu rame ne otkinu. Jos jedna kradja na stetu Barcelone koja medijima nije zanimljiva, a mit o Chelseaui show drugog celavog se jos uvijek vrti. Zadnjih 15 godina u omjerima sa Interom su oni 3 puta izlazili kao pobjednici i za svaku pobjedu se mogu sudijama zahvaliti. Nasa je greska sto nismo stali u dupli blok, ali opet produzeci se uopste nisu trebali igrat.
Nakon svih analiza, pregleda, usporenih snimaka, snimaka iz drugih uglova, tvrditi da je Barca protiv Intera pokradena je maloumno.
Jeste zanemarit cemo ociglednu penalcinu na San Siru prije 2 godine i ove lakrdije od neki dan i ponisten cist Krkicu. Sve krucijalne odluke koje bi uticale na rezultat. Priznat ces da je obratna situacija kukali bi kako se Barci pomoglo godinama
Jednom kraj pruge, uvijek kraj pruge!
Ko ti kaze da niko nije rekao?obagol je napisao/la: ↑08 maj 2025, 21:45Znaci ima sudija, ima drugi sudija u VAR-u, ljudi znaju pravila i po tim pravilima kazu da ono nije penal jer je kontakt bio izvan 16. Niko relevantan nakon utakmice nije rekao da je to greska. I pazi sad, nadje se anonimni forumas koji kaze zajebi sudije, pravilnike, posmatrace sudjenja, komisije, ja znam iako nikad u zivotu nisam prisustvovao nijednom seminaru o sudjenju, nisam procitao pravilnik, nikad u zivotu nisam sudio ni djeci na skolskom turniru.Evander je napisao/la: ↑08 maj 2025, 21:37Nauci pravila i ne valjaj gluposti.obagol je napisao/la: ↑08 maj 2025, 21:35
Kod faula nakon starta gleda se gdje je ostvaren kontakt, odnosno gdje je poceo faul. Mjesto prekrsaja je tamo gdje je prvi kontakt za faul ostvaren.
Kod povlacenja igraca, mjesto prekrsaja je gdje je nakon povlacenja igrac pusten.
Da ti pocnem nabrajati?
Mateu Lahoz (former referee): "There was a penalty on Lamine Yamal!"
It's a clear penalty for Barcelona as the player touches Lamine Yamal twice:
"Once outside the surface and once inside, which brings Yamal down."
Procitaj staj recimo Wenger i Gulit pisu o sudjenju na ovoj utakmici.
According to the rules, the final contact is what matters, and in this case, it happened inside the penalty area. It should have been a penalty, but it wasn’t given.
Usput, situacija koju niko ne pominje, povlacenje Yamala za rame u kaznenom prostoru. Prosle godine, za isti start protiv PSG-a, Arauho dobi crveni i penal.
Ovo u utorak je bila jedna od vecih sudijskih kradja od pojave vara.
Zadnja izmjena: Evander, dana/u 08 maj 2025, 21:54, ukupno mijenjano 1 put.
- JayCatwright
- Kontakt:
Pogresno tumacis obje situacije. Ono je cist penal nad Yamalom, bila su dva kontakta u pitanju.Romariooo je napisao/la: ↑08 maj 2025, 21:44A sta je to ocitija greska sto nije svirao odmah penal nad lautorm pa su zvali var i i gdje su jedva i na usporenom utvrdili kontakt jer se radilo o mikronima sekundeJayCatwright je napisao/la: ↑08 maj 2025, 21:23Kao prvo sve se gleda. Kao drugo sudiju pozovu samo kad smatraju da je ocigledna greska u pitanju, sto ovo nije bilo. Trece, ono ni Gigovic Borcu kao faul ne bi svirao. Ocigledno je da je Martin seprtlja podmetnuo nogu, vjerovatno nenamjerno jer ne izgleda najpametnijeRomariooo je napisao/la: ↑08 maj 2025, 21:11Kriminalna je odluka da se situacija u 93. Minuti prije gola ne gleda na var u, a da se gledalo mislim da bi 99 posto bio sviran faul u napadu jer iako je martin smotan i nespretan,ipak je jasno vidljivo da je damfris ga zakacio djonom i to bi se moralo svirati ko faul
A situacija s martinom i damfrisom je u zadnjim minutam meca gdje situacija odlucuje kometan ishod dvomeca i sto se ne bi gledalo, a martin iako je seprtlja, ipak je damfis ispruzio nogu i bila je podignuta i punoje to blize bilo faulu nsgo da se nista ne svira
Jasno je ocito bilo da su sudije sve ucinile da do mikrona pregledaju i navuku interu penal,a cak ni u razmatranje nisu uzeli situaciju s martinom
Sto se tice penala na jamalom,ja bi reko da je to cisto i nije penal ,no ne znam tacno to pravilo jel se gleda pocetak il zavrsetak kontakta,ja bi reko da je pocetak relevantan i da nije penal, no ako su pravila da je zavrsetak kontakta relevantan,onda je i to jos brutalnina kradja
Yamal nije padao nakon prvog kontakta vec nakon drugogobagol je napisao/la: ↑08 maj 2025, 21:45Znaci ima sudija, ima drugi sudija u VAR-u, ljudi znaju pravila i po tim pravilima kazu da ono nije penal jer je kontakt bio izvan 16. Niko relevantan nakon utakmice nije rekao da je to greska. I pazi sad, nadje se anonimni forumas koji kaze zajebi sudije, pravilnike, posmatrace sudjenja, komisije, ja znam iako nikad u zivotu nisam prisustvovao nijednom seminaru o sudjenju, nisam procitao pravilnik, nikad u zivotu nisam sudio ni djeci na skolskom turniru.Evander je napisao/la: ↑08 maj 2025, 21:37Nauci pravila i ne valjaj gluposti.obagol je napisao/la: ↑08 maj 2025, 21:35
Kod faula nakon starta gleda se gdje je ostvaren kontakt, odnosno gdje je poceo faul. Mjesto prekrsaja je tamo gdje je prvi kontakt za faul ostvaren.
I ne pise se o ovom samo na forumu. Gdje ces dalje kad je zohar Lahoz javno odmah nakon utakmice rekao da je pogresna odluka VAR-a bila i da je cist penal
Jednom kraj pruge, uvijek kraj pruge!
Sjooo koliko nepotrebne price oko suđenja
ispali su jer se ne znaju braniti, jer im fosil Acerbi zabije gol u 93 min, jer su trebali ganjati rezultat u provm mecu, jer su imali fenomenalnog Sommera, 100 nekih precih razloga...kakve crne sudije.
Nemoj da budemo ko kastiljski ceergasi, samo oni ovoliko drobe o sudijama.

Nemoj da budemo ko kastiljski ceergasi, samo oni ovoliko drobe o sudijama.
Znaci dva kontakta, prvi koji je faul i koji je izvan 16m i drugi koji se desava nakon tog prvog i koji je u 16m. Zbog cega bi zanemarili prvi kontakt koji je faul i koji je izvan 16m?Evander je napisao/la: ↑08 maj 2025, 21:50Ko ti kaze da niko nije rekao?obagol je napisao/la: ↑08 maj 2025, 21:45Znaci ima sudija, ima drugi sudija u VAR-u, ljudi znaju pravila i po tim pravilima kazu da ono nije penal jer je kontakt bio izvan 16. Niko relevantan nakon utakmice nije rekao da je to greska. I pazi sad, nadje se anonimni forumas koji kaze zajebi sudije, pravilnike, posmatrace sudjenja, komisije, ja znam iako nikad u zivotu nisam prisustvovao nijednom seminaru o sudjenju, nisam procitao pravilnik, nikad u zivotu nisam sudio ni djeci na skolskom turniru.
Da ti pocnem nabrajati?
Mateu Lahoz (former referee): "There was a penalty on Lamine Yamal!"
It's a clear penalty for Barcelona as the player touches Lamine Yamal twice:
"Once outside the surface and once inside, which brings Yamal down."
Procitaj staj recimo Wenger i Gulit pisu o sudjenju na ovoj utakmici.
According to the rules, the final contact is what matters, and in this case, it happened inside the penalty area. It should have been a penalty, but it wasn’t given.
Usput, situacija koju niko ne pominje, povlacenje Yamala za rame u kaznenom prostoru. Prosle godine, za isti start protiv PSG-a, Arauho dobi crveni i penal.
Ovo u utorak je bila jedna od vecih sudijskih kradja od pojave vara.
I to "final contact" nigdje u pravilima ne pise, apsolutno nigdje.
Ako je ovo tačno, eto razloga poraza.Big chances in the #UCL semi-finals:
◉ 7 - Arsenal (6 missed)
◉ 7 - Barcelona (4 missed)
◎ 6 - Inter (0 missed)
◎ 4 - PSG (4 missed)
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★
London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★
London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015
Ne moze se reci da je yamal prokockao sanse,sam ih je stvorio sebi uglavnom sa dobrim prodorima i dobro je i sutao no nestvarni somer je brutalno to odbraniio
NE DAJTE MI LAGAT' !!!
Jedina zaista promasena sansa je ona Eirca, kad mu je Somer nestvarno odbranio, ali je Eric morao svakako bolje reagovati.
Ostalo, cisto golamanske odbrane, ili sutevi iz vana, koji su zavrsili u okviru gola. To se ne moze nazvati da je neko prmasio sansu.
Ostalo, cisto golamanske odbrane, ili sutevi iz vana, koji su zavrsili u okviru gola. To se ne moze nazvati da je neko prmasio sansu.
- FCBLAUGRANA1987
- Kontakt:
Opet kazem Barcelona je sama kriva za ispadanje, ali ruku na srce ovo je bio faul i ovdje se najbolje vidi… jos je ovo glavna kamera…
https://www.facebook.com/share/r/1AtYEW ... tid=wwXIfr
-
- Kontakt:
Ko fali Realu za Klasiko? Kartoni,ozljede? Suplji su nazad cijelu sezonu,ali mislim da sad za nedjelju im fali bas puno igraca.
- jasonstatham
- Kontakt:
Sve je ovo mekano drug.FCBLAUGRANA1987 je napisao/la: ↑09 maj 2025, 11:43Opet kazem Barcelona je sama kriva za ispadanje, ali ruku na srce ovo je bio faul i ovdje se najbolje vidi… jos je ovo glavna kamera…
Martin ju je samo trebao opaliti punim u aut. Ništa drugo. Pokušaj štopanja lopte u 93 minuti u trku, kada vodiš, kada imaš protivnika metar od sebe je ništa drugo nego neznanje i manjak iskustva.
Prefiero estar en la tumba en Colombia que en una celda de la cárcel en Estados Unidos.
Camavinga, Rudiger, Alaba, Mendy, a Carvajal i Milito su vec dugo out.Mocvara1991 je napisao/la: ↑09 maj 2025, 12:18Ko fali Realu za Klasiko? Kartoni,ozljede? Suplji su nazad cijelu sezonu,ali mislim da sad za nedjelju im fali bas puno igraca.
Ma samo da nema majmuna Rudigera zbog onog ciganisanja je vec plus, na svakom korneru napravi redovno 2faula koja se skoro mu ne sviraju.
⚽FK Garaže⚽
-
- Kontakt:
Ove sezone smo im strpali 12 komada u 3 utakmice. Ruku na srce,ne sjecam se jel im u prosjeku ona Messi prime generacija toliko trpala golova po utakmici. Imamo odlicnu priliku u nedjelju iskoristiti sve ozljede,losu formu,rasulo u Realu i uciniti im sezonu jednom od najneuspjesnijih s 0 trofeja,nisu ni Audi cup osvojiliFCB1986 je napisao/la: ↑09 maj 2025, 15:36Camavinga, Rudiger, Alaba, Mendy, a Carvajal i Milito su vec dugo out.Mocvara1991 je napisao/la: ↑09 maj 2025, 12:18Ko fali Realu za Klasiko? Kartoni,ozljede? Suplji su nazad cijelu sezonu,ali mislim da sad za nedjelju im fali bas puno igraca.
Ma samo da nema majmuna Rudigera zbog onog ciganisanja je vec plus, na svakom korneru napravi redovno 2faula koja se skoro mu ne sviraju.
Povratak Baldea je veliki dobitak za ekipu. Pobijediti Real u nedjelju i završiti sezonu u stilu.
Ma pitanje je samo u kakvom je stanju Barca psihicki, ipak su to vecinom golobradi mladici, poslije onakve utakmice protiv Intera gdje su se sigurno potrosili maksimalno i psihicki i fizicki. A igrom ove sezone je Barca bolja dva puta od Reala, ali derbi je derbi i poraz se moze desiti. Nadati se samo da ce biti u pravom izdanju, a onda ne sumnjam u pobijedu.Mocvara1991 je napisao/la: ↑09 maj 2025, 15:45Ove sezone smo im strpali 12 komada u 3 utakmice. Ruku na srce,ne sjecam se jel im u prosjeku ona Messi prime generacija toliko trpala golova po utakmici. Imamo odlicnu priliku u nedjelju iskoristiti sve ozljede,losu formu,rasulo u Realu i uciniti im sezonu jednom od najneuspjesnijih s 0 trofeja,nisu ni Audi cup osvojiliFCB1986 je napisao/la: ↑09 maj 2025, 15:36Camavinga, Rudiger, Alaba, Mendy, a Carvajal i Milito su vec dugo out.Mocvara1991 je napisao/la: ↑09 maj 2025, 12:18Ko fali Realu za Klasiko? Kartoni,ozljede? Suplji su nazad cijelu sezonu,ali mislim da sad za nedjelju im fali bas puno igraca.
Ma samo da nema majmuna Rudigera zbog onog ciganisanja je vec plus, na svakom korneru napravi redovno 2faula koja se skoro mu ne sviraju.A isto tako kad bi im strpali 4,5 golova i u ovom Klasiku vec pred iducu sezonu bi imali fobiju od Barse. Ali opet Real je Real,ranjeni lav je najopasniji.
⚽FK Garaže⚽
Da je koji engleski klub ovako pokraden kao mi protiv Shintera pisalo bi se o ovome jos 10 godina. A ovo naše ce se prestati pisati vec nakon el klasika. Za Chelsea likovi jos i dan danas pisu i odmah to prebacivaju Barci, a zaboravljaju kako su nas pokrali na 1 utakmici i takodje na ovoj drugoj, gdje je Abidal nezasluzeno dobio crveni karton, kad se onaj Anelka sam sapleo.
Opet smo svima trn u oku, jer je opet ona mocna Barca nazad. A kad je tako onda ostali nemaju sta traziti. Vec nas mogu samo ovako sa sudijama pokrasti i izbaciti.
Lik ti nesvira čist faul iz kojeg posle primis gol. Nejavi se VAR soba, gdje sam ja na TV odmah video da je tu bilo kontakta, a oni kao nisu. Da je bila obrnuta situacija cijeli svijet bi opet po nama opleo. Ovako se jos sprdaju, da je Martin sam udario u nogu od Dumfriesa.
Opet smo svima trn u oku, jer je opet ona mocna Barca nazad. A kad je tako onda ostali nemaju sta traziti. Vec nas mogu samo ovako sa sudijama pokrasti i izbaciti.
Lik ti nesvira čist faul iz kojeg posle primis gol. Nejavi se VAR soba, gdje sam ja na TV odmah video da je tu bilo kontakta, a oni kao nisu. Da je bila obrnuta situacija cijeli svijet bi opet po nama opleo. Ovako se jos sprdaju, da je Martin sam udario u nogu od Dumfriesa.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.