Fino je moguce. Prvo smo se stihijski (prvi ja) napadali kad smo logicno rezonovali i pozivali na razum i prestanak polarizacije navijaca Zelje, pa smo jedan po jedan odstranjivani sa foruma - jal njihovom voljom, jal svojevoljno (prvi ja) jer smo poceli ukazivati da "zlatno tele" koje se obozava i nije bas zlatno, nego pozlaceno. Uz duzno postovanje prema svim dobrim stvarima koje su napravili, ja im nikad ne mogu halaliti sto su razdor, namjenski, unijeli medju navijace Zelje, cisto da bi se dokazalo nesto sto u principu je toliko trivijalno za bitisanje naseg kluba. Ja kao navijac kluba nisam pojma imao ni o skupstini, ni o predsjednicima, upravnim odborima, kurcima i palcima dok oni nisu dosli i poceli te stvari gurati u prvi plan. Rezultat toga se i danas vidi, a snaga najjaceg kluba u drzavi je isparila ko voda na 100 stepeni. A drugi su ta nasa previranja iskoristili na nacin na koji su iskoristili, i pice prema devetoj tituli prvaka nase drzave.Virtu4l je napisao/la: ↑09 maj 2025, 18:13Mene nešto drugo zanima, kako je moguće da ove ljude koji vode klub niko ne naziva grobarima kluba i pogrdnim imenima, dok su recimo zbog sličnog duga jednog trenera stavili na stub srama. Pazi, trenera. Ne upravu.
Volio bih da mi to neko objasni, po mogućnosti neko sa lobotomije.
Jesu i to dvostruki aršini ili se pak na tog trenera vodila ciljana hajka?![]()
FK Željezničar
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Sarajevski Željezničar.
Ma trola levat, cuj ovaj kupusar trener da bude.
Fk Željezničar.
Slažem se da je prvi tim bitan ali ti momci nisu bili presudni za utakmicu sa Slobodom i mislim da je donešena dobra odluka. Podizanje tog trofeja će im sigurno značiti, makar psihološki ali i da vide gdje stoje u odnosu na svoje vršnjake. Posebno Šabić i Fočo. Vidi, ne moramo se slagati ali lijep podstrek za te momke da nastave raditi dobro ali i bolje.RatoborniMrmot je napisao/la: ↑09 maj 2025, 18:24Prvi tim je bitan, ne juniorski kup, igrali smo juniorskoj LS pa vecina tih momaka se vise i ne bavi fudbalom ili igraju u nizim ligama. Ne postoji Zeljeznicar zbog OP nego OP zbog prvog tima sto je valjda i logicno. Pogledaj kontinuitet i minute Sabica,Foce i Lausevica. Jednu odigraju pa za nagradu klupa i tako non stop. Eno ti transfermarkt pa pogledaj, vec sam to pisao. I ne slazem se da su Sabic i Foco napredovali, da jesu bili bi redovni sto se tice nastupa za prvi tim, a nisu. Sve jasno. Ista je prica oko Odinake, bas treba da igra u zadnje vrijeme a ne da sjedi na klupi sto mu se desava kod Denisa dok ispred njega igra Galic koji vrlo vjerovatno odlazi i koji sigurno nije kalibar za Zeljeznicar.
Kad već spomin ješ transfermarkt :
Šabić (19) - 1050 minuta u sezoni 2024/2025 i 102 minute u sezoni 2023/2024
Fočo - (17) - 210 minuta u sezoni 2024/2025 i 23 minute u sezoni 2023/2024
Laušević - (19) - 313 minuta u sezoni 2024/2025
Kako je to kod konkurencije?
Fran Topić (21) 2277 minuta u sezoni 2024/2025 (Zrinjski), 1081 minut u sezoni 2023/2024 (Dinamo), 294 minute u sezoni 2022/2023 (Dinamo).
Filip Taraba (18) 2600 minuta u sezoni 2024/2025 (Široki), 338 minuta u sezoni 2023/2024 (Široki).
Nidal Čelik (18) 1674 minuta u sezoni 2024/2025 (Torpedo), 755 minuta u sezoni 2023/2024 (Torpedo).
Enver Kulašin (21) 3980 minuta u sezoni 2024/2025 (Borac), 864 minuta u sezoni 2023/2024 (Borac), 2487 minut u sezoni 2022/2023 (Borac), 847 minuta u sezoni 2021/2022 (Borac).
Boldirano ti je koliko su U21 igrači kod konkurecije imali u prvoj sezoni a koliko naši u ovoj. Pa mi reci šta misliš. To što su ovu minutažu trebali imati prošle sezone ja ne krivim Denisa.
P.S. Ja ipak mislim da su napredovali značajno.
Da je Denis pogriješio u nekim utakmicama slažem se ali isto tako neke greške igrača trener ne može iskontrolisati. Npr, čišćenje lopte Markovića protiv pita. Junior je ne bi onako nabacio protivniku a ne jedan od najiskusnijih igrača na terenu.RatoborniMrmot je napisao/la: ↑09 maj 2025, 18:24Ako se trener izgubio, a jeste, kontinuitet ti ne donosi nista osim ponavljanja gresaka koje sam vise puta nabrajao. Zeljeznicar iz prvog dijela i Zeljeznicar iz drugog dijela su dvije različite ekipe. Skoro svi igraci su pali u formi i igramo ko sline. Sto je utakmicama bitnija to smo mi bili losiji. Ako takav kontinuitet hocemo onda ok, postujem. Borac je bio dobar put u suprotnom smijeru i sta ovaj uradi za derbi i protiv Slobode ?
Posao trenera je da afirmise igrace, da budu bolji. Kod nas su svi redom pali. Znaci da nesto ne stima i da ovaj ne zna uskladiti ono sto hoce takticki sa mogucnostima igraca. Cim je tako, nije dobro.
Da je usklađivao taktiku sa mogućnostima igrača u ovoj sezoni mi ne bismo postigli 48 golova jer bi se morali fokusirati isključivo na odbranu. Ovo što mi igramo ne igra niti jedna ekipa u BiH i moraju se poklopiti mnoge stvari da to besprijekorno funkcioniše. Meni se lično dopada što igramo napadački ali ako hoćemo nastaviti ovako moramo ozbiljno uložiti u odbranu jer igra mnogo zavisi od individualnih kvaliteta igrača. U prilog tome ide i činjenica da golove primamo primarno iz vlastitih grešaka. Mada, ne možeš reći da nije iskoristio prednosti koje ekipa ima a to su izuzetno napadački potentni igrači naprijed. To nam je mnogo bodova donijelo ove sezone.
Takva nam je logika donijela mnogo trenera a jako malo rezulata zadnjih godina. Dakle, logika ne valja. Mijenjaj. Ove godine ja bih radije mijenjao veći dio rostera nego trenera.RatoborniMrmot je napisao/la: ↑09 maj 2025, 18:24Mi imamo nekoliko prilicno potentnih jgraca u ofanzivnom dijelu koji vole prostor i sta mi, uglavnom, radimo, igramo spore pozicione napade sa kojim ih ubijamo + tjeramo svakako nesigurnu i sporu odbranu da radi ono u cemu nisu dobri ( da ganja protivnicke napadace koji imaju puno nebranjenog prostora ispred sebe ) i da je veznjak koji to pokriva jal Radovac, jal Huso, a nijedan to ne moze da odigra. Mozemo mi pricati o kontinuitetu koliko hocemo ali Denis nije nista naucio iz svojih gresaka. Zapravo smo losiji i vecina igraca je pala i to drasticno u formi. Kada je takva situacija ne mijenjas 20 igraca nego trenera. Logika.
Edit : Ne bih se složio da ti je cijela ekipa pala u drugom dijelu sezone već pojedini ali vrlo bitni igrači su pali ili oscilirali. Recimo Radovac - potpuno razočarenje u drugom dijelu a Jaber se prilično gubio. Koliko je nadošao u zadnjih par utakmica ne bi me iznenadilo da je već potpisao ugovor negdje. Kod ostalih nijanse. Bar po mom mišljenju. Da, rekao bih i da je Karamarko značajno lošiji.
Edit 2 : Trenera mijenjaš kad imaš dobru ekipu ali i tad dobro razmisliš.
Zadnja izmjena: Levin, dana/u 09 maj 2025, 20:19, ukupno mijenjano 2 puta.
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić
ZeljeznicarUberAlles je napisao/la: ↑09 maj 2025, 18:53Ako mislimo na istog, frajer već svakako nije godinama u klubu, a mi od njega pa na ovamo sve gori i gori i u većoj dubiozi i kao pomalo se stabilizujemo. Došli spasioci, a haman isti **** ko kad je on bio, mada ne vidim kako može on za sve biti kriv. Uopšte kako on može biti kriv. Za sve se ispostavilo da nije kako su pričali.Virtu4l je napisao/la: ↑09 maj 2025, 18:13Mene nešto drugo zanima, kako je moguće da ove ljude koji vode klub niko ne naziva grobarima kluba i pogrdnim imenima, dok su recimo zbog sličnog duga jednog trenera stavili na stub srama. Pazi, trenera. Ne upravu.
Volio bih da mi to neko objasni, po mogućnosti neko sa lobotomije.
Jesu i to dvostruki aršini ili se pak na tog trenera vodila ciljana hajka?![]()
Zamolio bih uvažene članove foruma da pronađu poveznicu između sastava UO 2018-2021 i ovog od aprila do oktobra prošle godine kada je dug i napravljen ako se ne varam. Meni samo jedno ime iskače, možda je vrijeme da se neke sjekire zakopaju.Blues1921 je napisao/la: ↑09 maj 2025, 19:00Fino je moguce. Prvo smo se stihijski (prvi ja) napadali kad smo logicno rezonovali i pozivali na razum i prestanak polarizacije navijaca Zelje, pa smo jedan po jedan odstranjivani sa foruma - jal njihovom voljom, jal svojevoljno (prvi ja) jer smo poceli ukazivati da "zlatno tele" koje se obozava i nije bas zlatno, nego pozlaceno. Uz duzno postovanje prema svim dobrim stvarima koje su napravili, ja im nikad ne mogu halaliti sto su razdor, namjenski, unijeli medju navijace Zelje, cisto da bi se dokazalo nesto sto u principu je toliko trivijalno za bitisanje naseg kluba. Ja kao navijac kluba nisam pojma imao ni o skupstini, ni o predsjednicima, upravnim odborima, kurcima i palcima dok oni nisu dosli i poceli te stvari gurati u prvi plan. Rezultat toga se i danas vidi, a snaga najjaceg kluba u drzavi je isparila ko voda na 100 stepeni. A drugi su ta nasa previranja iskoristili na nacin na koji su iskoristili, i pice prema devetoj tituli prvaka nase drzave.

-
- Kontakt:
Mladi igraci nemaju kontinuitet, usput racunas kup protiv nizeligasa i amatera.Levin je napisao/la: ↑09 maj 2025, 19:54Slažem se da je prvi tim bitan ali ti momci nisu bili presudni za utakmicu sa Slobodom i mislim da je donešena dobra odluka. Podizanje tog trofeja će im sigurno značiti, makar psihološki ali i da vide gdje stoje u odnosu na svoje vršnjake. Posebno Šabić i Fočo. Vidi, ne moramo se slagati ali lijep podstrek za te momke da nastave raditi dobro ali i bolje.RatoborniMrmot je napisao/la: ↑09 maj 2025, 18:24Prvi tim je bitan, ne juniorski kup, igrali smo juniorskoj LS pa vecina tih momaka se vise i ne bavi fudbalom ili igraju u nizim ligama. Ne postoji Zeljeznicar zbog OP nego OP zbog prvog tima sto je valjda i logicno. Pogledaj kontinuitet i minute Sabica,Foce i Lausevica. Jednu odigraju pa za nagradu klupa i tako non stop. Eno ti transfermarkt pa pogledaj, vec sam to pisao. I ne slazem se da su Sabic i Foco napredovali, da jesu bili bi redovni sto se tice nastupa za prvi tim, a nisu. Sve jasno. Ista je prica oko Odinake, bas treba da igra u zadnje vrijeme a ne da sjedi na klupi sto mu se desava kod Denisa dok ispred njega igra Galic koji vrlo vjerovatno odlazi i koji sigurno nije kalibar za Zeljeznicar.
Kad već spomin ješ transfermarkt :
Šabić (19) - 1050 minuta u sezoni 2024/2025 i 102 minute u sezoni 2023/2024
Fočo - (17) - 210 minuta u sezoni 2024/2025 i 23 minute u sezoni 2023/2024
Laušević - (19) - 313 minuta u sezoni 2024/2025 i 23 minute u sezoni 2023/2024
Kako je to kod konkurencije?
Fran Topić (21) 2277 minuta u sezoni 2024/2025 (Zrinjski), 1081 minut u sezoni 2023/2024 (Dinamo), 294 minute u sezoni 2022/2023 (Dinamo).
Filip Taraba (18) 2600 minuta u sezoni 2024/2025 (Široki), 338 minuta u sezoni 2023/2024 (Široki).
Nidal Čelik (18) 1674 minuta u sezoni 2024/2025 (Torpedo), 755 minuta u sezoni 2023/2024 (Torpedo).
Enver Kulašin (21) 3980 minuta u sezoni 2024/2025 (Borac), 864 minuta u sezoni 2023/2024 (Borac), 2487 minut u sezoni 2022/2023 (Borac), 847 minuta u sezoni 2021/2022 (Borac).
Boldirano ti je koliko su U21 igrači kod konkurecije imali u prvoj sezoni a koliko naši u ovoj. Pa mi reci šta misliš. To što su ovu minutažu trebali imati prošle sezone ja ne krivim Denisa.
P.S. Ja ipak mislim da su napredovali značajno.
Da je Denis pogriješio u nekim utakmicama slažem se ali isto tako neke greške igrača trener ne može iskontrolisati. Npr, čišćenje lopte Markovića protiv pita. Junior je ne bi onako nabacio protivniku a ne jedan od najiskusnijih igrača na terenu.RatoborniMrmot je napisao/la: ↑09 maj 2025, 18:24Ako se trener izgubio, a jeste, kontinuitet ti ne donosi nista osim ponavljanja gresaka koje sam vise puta nabrajao. Zeljeznicar iz prvog dijela i Zeljeznicar iz drugog dijela su dvije različite ekipe. Skoro svi igraci su pali u formi i igramo ko sline. Sto je utakmicama bitnija to smo mi bili losiji. Ako takav kontinuitet hocemo onda ok, postujem. Borac je bio dobar put u suprotnom smijeru i sta ovaj uradi za derbi i protiv Slobode ?
Posao trenera je da afirmise igrace, da budu bolji. Kod nas su svi redom pali. Znaci da nesto ne stima i da ovaj ne zna uskladiti ono sto hoce takticki sa mogucnostima igraca. Cim je tako, nije dobro.
Da je usklađivao taktiku sa mogućnostima igrača u ovoj sezoni mi ne bismo postigli 48 golova jer bi se morali fokusirati isključivo na odbranu. Ovo što mi igramo ne igra niti jedna ekipa u BiH i moraju se poklopiti mnoge stvari da to besprijekorno funkcioniše. Meni se lično dopada što igramo napadački ali ako hoćemo nastaviti ovako moramo ozbiljno uložiti u odbranu jer igra mnogo zavisi od individualnih kvaliteta igrača. U prilog tome ide i činjenica da golove primamo primarno iz vlastitih grešaka. Mada, ne možeš reći da nije iskoristio prednosti koje ekipa ima a to su izuzetno napadački potentni igrači naprijed. To nam je mnogo bodova donijelo ove sezone.
Takva nam je logika donijela mnogo trenera a jako malo rezulata zadnjih godina. Dakle, logika ne valja. Mijenjaj. Ove godine ja bih radije mijenjao veći dio rostera nego trenera.RatoborniMrmot je napisao/la: ↑09 maj 2025, 18:24Mi imamo nekoliko prilicno potentnih jgraca u ofanzivnom dijelu koji vole prostor i sta mi, uglavnom, radimo, igramo spore pozicione napade sa kojim ih ubijamo + tjeramo svakako nesigurnu i sporu odbranu da radi ono u cemu nisu dobri ( da ganja protivnicke napadace koji imaju puno nebranjenog prostora ispred sebe ) i da je veznjak koji to pokriva jal Radovac, jal Huso, a nijedan to ne moze da odigra. Mozemo mi pricati o kontinuitetu koliko hocemo ali Denis nije nista naucio iz svojih gresaka. Zapravo smo losiji i vecina igraca je pala i to drasticno u formi. Kada je takva situacija ne mijenjas 20 igraca nego trenera. Logika.
Edit : Ne bih se složio da ti je cijela ekipa pala u drugom dijelu sezone već pojedini ali vrlo bitni igrači su pali ili oscilirali. Recimo Radovac - potpuno razočarenje u drugom dijelu a Jaber se prilično gubio. Koliko je nadošao u zadnjih par utakmica ne bi me iznenadilo da je već potpisao ugovor negdje. Kod ostalih nijanse. Bar po mom mišljenju. Da, rekao bih i da je Karamarko značajno lošiji.
Sabic odigra dobro derbi a onda naredne dvije tekme ne dobije ni minute onda odigra 79' minuta pa onda za naredne cetiri tekme dobije ukupno 2 minute i tako dalje. Onda nam donese pravo vazne bodove protiv Igmana i sta se desi poslije toga ? Dobije 90 i 17' i onda tri tekme bez nastupa. Pitaj bilo koga ko je sutnuo loptu jel to dobar ritam i jel se pametno radi. Jok i ne. Ukratko.
Ista je prica sto se tice Lausevica s tim da je dobio jos manje minuta bez obzira na povredu u drugom dijelu se cini spreman. Zabije, vazan, gol protiv Posusja i kao nagradu naredne tri tekme dobije ukupno 2 minute. Onda napravi dobar potez i fakticki predasistenciju za prvi gol protiv Borca i pogadjas sta se desava poslije, klupa naredne dvije tekme. Hajde protiv Nja, sto protiv Slobode ? Foco, ista prica unese zivost protiv Igmana, ucestvovao kod gola i sta se desi poslije ? Na pet tekmi dobije cak 20 minuta ( protiv Goska ). Tako se, druze, to ne radi, a ti misli sta hoces. Igrac ili igraci moraju imati bas ono o cemu pises, kontinuitet, ali ga kod Denisa nemaju
Kada vec pricamo o minutama, sto se tice PL, Foco ima cak 98' ove sezone, Lausevic 133 a Sabic 736 minuta. Znaci njih trojica, zajedno, su odigrali 967'. Nema, bas ih razvijamo. Ono, za izucavanja. O saltanju pozicija gdje je Sabic sve ono osim sto zaista jeste, prednji vezni, i o Foci na krilu nekom drugom prilikom.
Dovoljno pratim i znam o fudbalu da vidim jel trener dorastao ili nije dorastao situaciji u kojoj se nalazi. Denis, na zalost, to nije.
Sto se tice igraca koji su ispali iz forme ja kazem da su ispali svi osim Odinake ( koji onda sjedi na klupi jer igra Galic koji odlazi )

Naravno, računam sve seniorske utakmice. Zašto da ne. Ja sam prvi pisao da je poslije derbija Šabić trebao dobiti veću minutažu i da bi u svakom ozbiljnom klubu sjeo na klupu kad nešto dobro zaje*e, mogu ti to i naći nikakav problem. O šaltanju pozicija da ne govorim. Možda neko vidi što mi ne vidimo. Meni sve bolje izgleda na krilu ili bolje rečeno na bočnom veznom jer kad je u igri on se ipak ponaša kao vezni igrač.RatoborniMrmot je napisao/la: ↑09 maj 2025, 20:32Mladi igraci nemaju kontinuitet, usput racunas kup protiv nizeligasa i amatera.
Sabic odigra dobro derbi a onda naredne dvije tekme ne dobije ni minute onda odigra 79' minuta pa onda za naredne cetiri tekme dobije ukupno 2 minute i tako dalje. Onda nam donese pravo vazne bodove protiv Igmana i sta se desi poslije toga ? Dobije 90 i 17' i onda tri tekme bez nastupa. Pitaj bilo koga ko je sutnuo loptu jel to dobar ritam i jel se pametno radi. Jok i ne. Ukratko.
Ista je prica sto se tice Lausevica s tim da je dobio jos manje minuta bez obzira na povredu u drugom dijelu se cini spreman. Zabije, vazan, gol protiv Posusja i kao nagradu naredne tri tekme dobije ukupno 2 minute. Onda napravi dobar potez i fakticki predasistenciju za prvi gol protiv Borca i pogadjas sta se desava poslije, klupa naredne dvije tekme. Hajde protiv Nja, sto protiv Slobode ? Foco, ista prica unese zivost protiv Igmana, ucestvovao kod gola i sta se desi poslije ? Na pet tekmi dobije cak 20 minuta ( protiv Goska ). Tako se, druze, to ne radi, a ti misli sta hoces. Igrac ili igraci moraju imati bas ono o cemu pises, kontinuitet, ali ga kod Denisa nemaju
Kada vec pricamo o minutama, sto se tice PL, Foco ima cak 98' ove sezone, Lausevic 133 a Sabic 736 minuta. Znaci njih trojica, zajedno, su odigrali 967'. Nema, bas ih razvijamo. Ono, za izucavanja. O saltanju pozicija gdje je Sabic sve ono osim sto zaista jeste, prednji vezni, i o Foci na krilu nekom drugom prilikom.
Dovoljno pratim i znam o fudbalu da vidim jel trener dorastao ili nije dorastao situaciji u kojoj se nalazi. Denis, na zalost, to nije.
Sto se tice igraca koji su ispali iz forme ja kazem da su ispali svi osim Odinake ( koji onda sjedi na klupi jer igra Galic koji odlazi ), svi do jednog. Neko manje, a neko vise. Cvetanoski, Boljevic, Krpic, Jaber, Radovac, Karamarko, Dangubic, Sukilovic i tako dalje.
Samo si zaboravio jednu stvar. Denis je prije nas trenirao Široki, Gošk i Posušje. Sve tri opštine imaju manje stanovnika od Novog Sarajeva, o navijačima da ne govorim. Naravno da nije dorastao zadatku. Nije nikad ni bio ali to još ne znači da neće biti.
-
- Kontakt:
Ja ti tacno navedem sta je radio, poteze koje si ovi napravili i sta se kasnije desilo. Ne lupam napamet jer pratim sitnice tako da sam tacno znao sta se desavaloi gdje je Denis grijesio i gdje nastavlja da grijesi. To je problem, ne koriguke greske nego ih ponavlja non stop.Levin je napisao/la: ↑09 maj 2025, 20:48Naravno, računam sve seniorske utakmice. Zašto da ne. Ja sam prvi pisao da je poslije derbija Šabić trebao dobiti veću minutažu i da bi u svakom ozbiljnom klubu sjeo na klupu kad nešto dobro zaje*e, mogu ti to i naći nikakav problem. O šaltanju pozicija da ne govorim. Možda neko vidi što mi ne vidimo. Meni sve bolje izgleda na krilu ili bolje rečeno na bočnom veznom jer kad je u igri on se ipak ponaša kao vezni igrač.RatoborniMrmot je napisao/la: ↑09 maj 2025, 20:32Mladi igraci nemaju kontinuitet, usput racunas kup protiv nizeligasa i amatera.
Sto se tice igraca koji su ispali iz forme ja kazem da su ispali svi osim Odinake ( koji onda sjedi na klupi jer igra Galic koji odlazi ), svi do jednog. Neko manje, a neko vise. Cvetanoski, Boljevic, Krpic, Jaber, Radovac, Karamarko, Dangubic, Sukilovic i tako dalje.
Samo si zaboravio jednu stvar. Denis je prije nas trenirao Široki, Gošk i Posušje. Sve tri opštine imaju manje stanovnika od Novog Sarajeva, o navijačima da ne govorim. Naravno da nije dorastao zadatku. Nije nikad ni bio ali to još ne znači da neće biti.
Jos nisam spomenuo brazilce koji se cine sasvim kokrektni, al dzaba, ne igraju. Vini odigra korektno protiv Borca i kao nagradu za naredne dvije tekme, ukupno, dobije 10'. Leo odigra tri tekme a onda dvije tekme bez minute. Zato su i svi ispali iz forme kada ih lose i cudno rotira i mijenja. To se tako, druze, ne radi. Nije ovo NFL ili kosarka nego fudbal.
Kada bude dorastao, bujrum, najebacemo u narednoj sezoni sa ovakvim pristupom, pripremom, selekcijom igraca i taktickim zamislima jer pazi ja sam ga branio do nedavno.
Statistički gledano rekao bih da su ovi momci dobili minuta shodno godinama i iskustvu i meni se čini da su napredovali. Da je moglo više i bolje raspoređeno, moglo je ali to je tu negdje.RatoborniMrmot je napisao/la: ↑09 maj 2025, 20:57Ja ti tacno navedem sta je radio, poteze koje si ovi napravili i sta se kasnije desilo. Ne lupam napamet jer pratim sitnice tako da sam tacno znao sta se desavaloi gdje je Denis grijesio i gdje nastavlja da grijesi. To je problem, ne koriguke greske nego ih ponavlja non stop.
Jos nisam spomenuo brazilce koji se cine sasvim kokrektni, al dzaba, ne igraju. Vini odigra korektno protiv Borca i kao nagradu za naredne dvije tekme, ukupno, dobije 10'. Leo odigra tri tekme a onda dvije tekme bez minute. Zato su i svi ispali iz forme kada ih lose i cudno rotira i mijenja. To se tako, druze, ne radi. Nije ovo NFL ili kosarka nego fudbal.
Kada bude dorastao, bujrum, najebacemo u narednoj sezoni sa ovakvim pristupom, pripremom, selekcijom igraca i taktickim zamislima jer pazi ja sam ga branio do nedavno.
Sad se postavlja pitanje kakav mi fudbal želimo? Pozicioni kao što to većina ekipa i igra u ligi ili smo htjeli malo moderniji u kojem se igrači konstantno rotiraju, mijenjaju pozicije, izlazi visoko, pokušavaju napasti dubina i igraju u asimetričnim formacijama itd itd. Na žalost, za ovu drugu varijantu moramo ima mnogo bolje igrače u svim linijama jbg.
Btw, kad bude dorastao bit će preskup za nas. Iskreno ne mislim da ćemo naje*ati ako ostane. Nećemo biti prvaci jer malo smo kratki sa lovom i uticajem u savezu ali Evropa ne bi trebala biti upitna sa Denisom.
Ja ga ne branim ni sad samo mislim da je Denis pošten čovjek, da ima potencijala ali i da je vrijeme da se konačno ostvari kontinuitet na toj poziciji.
P.S. Mislim da sam danas pretjerao sa pisanjem.

-
- Kontakt:
Pa bio je vec,ne znam tacno koja je sezona,tako da nam vise ne treba
Nedime jesi to ti hahahahahaha. Ko vam je uopste i rekao da je opcija da Coric ide? 

IZ KRVAVE ZEMLJE BOSANSKE CVATU ZLATNI LJILJANI , GRBAVICE MAJKO NASA BRANIT CETE SINOVI!
THE MANIACS 1987 SARAJEVO
THE MANIACS 1987 SARAJEVO
-
- Kontakt:
Problem je sto ovo nije takmicenje u postenju, dobra i pozeljna osobina za covjeka i trenera ali......sve ostalo sam vec napisao.Levin je napisao/la: ↑09 maj 2025, 21:16Statistički gledano rekao bih da su ovi momci dobili minuta shodno godinama i iskustvu i meni se čini da su napredovali. Da je moglo više i bolje raspoređeno, moglo je ali to je tu negdje.RatoborniMrmot je napisao/la: ↑09 maj 2025, 20:57Ja ti tacno navedem sta je radio, poteze koje si ovi napravili i sta se kasnije desilo. Ne lupam napamet jer pratim sitnice tako da sam tacno znao sta se desavaloi gdje je Denis grijesio i gdje nastavlja da grijesi. To je problem, ne koriguke greske nego ih ponavlja non stop.
Sad se postavlja pitanje kakav mi fudbal želimo? Pozicioni kao što to većina ekipa i igra u ligi ili smo htjeli malo moderniji u kojem se igrači konstantno rotiraju, mijenjaju pozicije, izlazi visoko, pokušavaju napasti dubina i igraju u asimetričnim formacijama itd itd. Na žalost, za ovu drugu varijantu moramo ima mnogo bolje igrače u svim linijama jbg.
Btw, kad bude dorastao bit će preskup za nas. Iskreno ne mislim da ćemo naje*ati ako ostane. Nećemo biti prvaci jer malo smo kratki sa lovom i uticajem u savezu ali Evropa ne bi trebala biti upitna sa Denisom.
Ja ga ne branim ni sad samo mislim da je Denis pošten čovjek, da ima potencijala ali i da je vrijeme da se konačno ostvari kontinuitet na toj poziciji.
P.S. Mislim da sam danas pretjerao sa pisanjem.![]()
Zaista ne znam sta on hoce, igramo visoko, a stoperi, osim Karamarka, spori, imamo problem sa visokim presingom, ne vidim ni cuvene automatizme u igri, jako cesto mi izgleda kao da su se prvi put vidjeli na terenu, Radovac koji cuva 50 metara slobodnog prostora, a spor ko puz, kada mi igramo presing ako nam prodju prvu liniju pukla livada, ista je prica kada izgubimo loptu u napadu ( masu golova smo primili na taj nacin ), lose branimo lopte u prostor, Suljo starter a mi kao pokusavamo da jgramo, mnogo cudnih rotacija, previse mijenjanja odbrane koja onda izgleda jos neuigranija i nesigurnija, lose doziranje i malo minuta za mlade igrače, mnogo losiji u odnosu na prvi dio sezone koja je za pohvalu bila da se ne lazemo, haman svi igraci grohnuli, najbitnije tekme odigrali najgore i ko zadnje sline.
Nije bas malo zamjerki i ne mzoes reci da izmisljam ili lazem kada se gore navedeno zaista desava(lo). To je zajebano za rijesiti odnosno trebalo se rijesiti za ovu haman sezonu koju smo skoro odigrali, barem dio.
Da se razumijemo, a i to sam vec pisao, ako cemo dovesti Jusufbegovica, neka ga al mislim da se i njemu ne ostaje i da nece ostati. Zeljeznicar je velik, tezak i zajeban posao za bilo koga.
- Bersaga
- Kontakt:
Jesi siguran prijatelju da će biti novi?
Uz tebe sam od rođenja svog,
uz tebe sam ja,
samo nek te čuva dragi Bog,
gdje god ti da zaigraš.
uz tebe sam ja,
samo nek te čuva dragi Bog,
gdje god ti da zaigraš.
Sto bi mi tesko bilo, dolazi bolji trener
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA
"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."
"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."
Dolaze li bolji igraci?
Vazda po treneru..
Zadnja izmjena: NoDi80, dana/u 10 maj 2025, 10:13, ukupno mijenjano 1 put.
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Da
- dubioza144
- Kontakt:
Jesul bolji od Kamenara, Sute, Gogica, Hanuljka
Ali duboko u srcu, u središtu naše Grbavice osim ratnog plamena, tinjala je jedna iskra, iskra koja je tiho šaputala pjesmu ljubavi i znala da će doći neko drugo vrijeme!
Koliki je Željo, Željo je GOLEM, nije velik nego GOLEM, razlika je veliko i GOLEMO.
Koliki je Željo, Željo je GOLEM, nije velik nego GOLEM, razlika je veliko i GOLEMO.
Da li ima problema u igri? Ima. Da li se mogu lako riješiti? Ne mogu. Da li je trener kriv za sve te probleme? Po meni nije. Da li je bilo pozitivnih promjena i napredaka? Itekako jeste.RatoborniMrmot je napisao/la: ↑09 maj 2025, 22:22Problem je sto ovo nije takmicenje u postenju, dobra i pozeljna osobina za covjeka i trenera ali......sve ostalo sam vec napisao.
Zaista ne znam sta on hoce, igramo visoko, a stoperi, osim Karamarka, spori, imamo problem sa visokim presingom, ne vidim ni cuvene automatizme u igri, jako cesto mi izgleda kao da su se prvi put vidjeli na terenu, Radovac koji cuva 50 metara slobodnog prostora, a spor ko puz, kada mi igramo presing ako nam prodju prvu liniju pukla livada, ista je prica kada izgubimo loptu u napadu ( masu golova smo primili na taj nacin ), lose branimo lopte u prostor, Suljo starter a mi kao pokusavamo da jgramo, mnogo cudnih rotacija, previse mijenjanja odbrane koja onda izgleda jos neuigranija i nesigurnija, lose doziranje i malo minuta za mlade igrače, mnogo losiji u odnosu na prvi dio sezone koja je za pohvalu bila da se ne lazemo, haman svi igraci grohnuli, najbitnije tekme odigrali najgore i ko zadnje sline.
Nije bas malo zamjerki i ne mzoes reci da izmisljam ili lazem kada se gore navedeno zaista desava(lo). To je zajebano za rijesiti odnosno trebalo se rijesiti za ovu haman sezonu koju smo skoro odigrali, barem dio.
Da se razumijemo, a i to sam vec pisao, ako cemo dovesti Jusufbegovica, neka ga al mislim da se i njemu ne ostaje i da nece ostati. Zeljeznicar je velik, tezak i zajeban posao za bilo koga.
Bojim se da je prošlo vrijeme kad si mogao za jedan ili dva prelazna roka napraviti i uigrati ekipu koja će biti konkurentna u borbi za sami vrh. Ti sad imaš tri ekipe koje su konkurentne na nekom evropskom nivou i koje uz malo sreće u žrijebu mogu napraviti ozbiljne rezultate u Evropi.
Gledajući sastave konkurenata i njihove finansije mi smo tu gdje realno i trebamo biti. Štaviše, izuzimajući poraze protiv Zrinjskog u Mostaru i Širokog u prvoj utakmici kupa mi smo odigrali odličnu sezonu.
Sljedeća sezona se neće mnogo razlikovati od ove sada. Koliko god teških utakmica mi budemo imali imat će ih i Borac i Zrinjski i nja. Malo ćemo se više sikirati ali to je to. Jedino bi kone mogle biti mnogo jače ako im Zekić ostane. Široki, Posušje i Radnik će sigurno ostati tu gdje jesu. Sloga i Velež bi mogli biti konkurentniji ali veliko je pitanje zapravo koliko. Nama će prije svega sve zavisiti koliko budemo kvalitetno trgovali.
Sa ovom igrom a uz dobru selekciju igrača za sljedeću sezonu i još jedne ozbiljne pripreme mi sigurno možemo ući u borbu za treće mjesto i finale kupa i, po meni to treba biti primarni cilj. Naravno, igrati svaku utakmicu kao da je finale i možda se otvori neka luda prilika da napadnemo nešto više ali kako stvari stoje mi ćemo i protiv sudija igrati.
U ovih godinu dana Denis je vidjeo šta znači biti trener Željezničara i koliko je to zapravo zaje*an klub za voditi. Već sada je u prednosti nad bilo kojim potencionalnim trenerom koji klub doživljava sa dozom romantike.
Sve što si naveo sam i sam kritikovao tokom sezone ali i dalje mislim da Denis mora ostati jer sve te stvari koje kritikujemo nisu od jučer i ponavljaju se iz sezone u sezonu a mi mijenjamo trenere k'o na traci. Ja sam siguran da je Bašić ostao da ne bismo došli u situaciju da se borimo za ostanak ili da smo podržali Adžema da bismo samo bili jači sljedeće sezone.
Nejse, vjerujem da je i tebi preko glave svih ovih turbulencija i smjena trenera, promjena igračkog kadra i Upravnih struktura. Iako nije sve izgledalo bajno ali po meni, idealna prilika jer je itekako bilo pozitivnih pomaka u svim segmentima.
Bit ce i takvih, to je neizbjezno
Trenutno korisnika/ca: PeppermintSA i 39 gostiju.