Bitcoin i crypto svijet

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Re: Bitcoin i crypto svijet

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 03 maj 2025, 18:27

GrbavicaHram1921 je napisao/la:
03 maj 2025, 18:12
Dajte kakav savjet u sta da se ulozi? Jel pametno €3000 stavit na Etherium?
Nikad nije pametno skrhati 3000 u jednom danu u jednom koinu, dionici ili etfu. Osim ako nisi Insajder neki
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 09 maj 2025, 14:17

Huske je napisao/la:
26 mar 2025, 12:30
I ozbiljnu si gresku napravio sto si izaso, najgoru stvar sto mozes uraditi je izaci u sredini. Jebga nema u ovome emocija, pare sto stavis halalis i to je to, ode na 0 ode. Sad se vraca vec 20%, i vjerovatno da ce barem poravnjati u narednom periodu. Bacio si pola para a mogao si izaci barem cist + malo iskusniji, jer bi pobjedio te emocije panike.

Huske
Kontakt:

Post Postao/la Huske » 09 maj 2025, 14:36

alemsa je napisao/la:
09 maj 2025, 14:17
I ozbiljnu si gresku napravio sto si izaso, najgoru stvar sto mozes uraditi je izaci u sredini. Jebga nema u ovome emocija, pare sto stavis halalis i to je to, ode na 0 ode. Sad se vraca vec 20%, i vjerovatno da ce barem poravnjati u narednom periodu. Bacio si pola para a mogao si izaci barem cist + malo iskusniji, jer bi pobjedio te emocije panike.
Nisam stari, nego sam napravio najbolju moguću stvar, a sad ću ti reći zašto. Znam kako čovjek funkcioniše, znam kako apetiti rastu, i ovo je jedan začarani krug iz kojeg je meni najbolje da izađem, još mi je sreća velika što prezirem kocku pa me nisu mogli uhvatiti u tu zamku.
Da se to vratilo na isto sigurno bi čekao još misleći kako će još rasti, a onda bi u nekom trenutku palo dole pa bi žalio što se nisam s tim zadovoljio što nisam povukao.
A da sam povukao a ono nastavilo ići gore onda bi žalio što nisam ostavio. Kako god okreneš negdje si napravio krivi potez.

Kad sam ulazio mislio sam da je ovo stabilnije, ali ono oscilira puno bez pravila, vodu vari vodu hladi, a kad uđeš onda si u tome, zato je najbolje izaći i ne gubiti vrijeme i misli na nešto ovakvo.

Moje mišljenje, a poštujem i onog ko u ovom vidi više od mene.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 09 maj 2025, 14:43

Huske je napisao/la:
09 maj 2025, 14:36
alemsa je napisao/la:
Nisam stari, nego sam napravio najbolju moguću stvar, a sad ću ti reći zašto. Znam kako čovjek funkcioniše, znam kako apetiti rastu, i ovo je jedan začarani krug iz kojeg je meni najbolje da izađem, još mi je sreća velika što prezirem kocku pa me nisu mogli uhvatiti u tu zamku.
Da se to vratilo na isto sigurno bi čekao još misleći kako će još rasti, a onda bi u nekom trenutku palo dole pa bi žalio što se nisam s tim zadovoljio što nisam povukao.
A da sam povukao a ono nastavilo ići gore onda bi žalio što nisam ostavio. Kako god okreneš negdje si napravio krivi potez.

Kad sam ulazio mislio sam da je ovo stabilnije, ali ono oscilira puno bez pravila, vodu vari vodu hladi, a kad uđeš onda si u tome, zato je najbolje izaći i ne gubiti vrijeme i misli na nešto ovakvo.

Moje mišljenje, a poštujem i onog ko u ovom vidi više od mene.
Pa proces jarane, to su ti sve pocetnicke stvari, gledas stalno, pa te crveno "ubija". Ja nisam provjerio vec duzi period, kontam saznat cu ako krene, preko interneta ili ce mi neko javiti. Tako i bi, jaran me texta "jesi'l prezivio crvenilo", udjem vidim 23% se vratilo. A i mimo toga ostavis, ne vrati se ove godine, ima slijedeca, pa slijedeca, ili sve izgubis, izgubis ****.ji ga.

Huske
Kontakt:

Post Postao/la Huske » 09 maj 2025, 21:06

alemsa je napisao/la:
09 maj 2025, 14:43
Pa proces jarane, to su ti sve pocetnicke stvari, gledas stalno, pa te crveno "ubija". Ja nisam provjerio vec duzi period, kontam saznat cu ako krene, preko interneta ili ce mi neko javiti. Tako i bi, jaran me texta "jesi'l prezivio crvenilo", udjem vidim 23% se vratilo. A i mimo toga ostavis, ne vrati se ove godine, ima slijedeca, pa slijedeca, ili sve izgubis, izgubis ****.ji ga.
Razumijem ja i tebe...

Rekao bih da je strpljenje ključ uspjeha ovdje, ali baš biti strpljiv i lukav max, i uz sve to tu je faktor sreće, dakle imaš ipak više varijabli za uspjeh. Novac+strpljenje+lukavština i znanje+sreća.

A lahko je biti pametan poslije nečega što se sve odigralo. evo npr neki coin je bio 0,25, za 2 dana je 0,40. pa je lake računica kako zaraditi. 2000dolara na ulog od 0,25 je 3000 dolara za samo 1 ili 2 dana, dakle zaradilo se finih 1000 dolara. problem je tu što nikad ne znaš ide li ovo gore ili dole. sada ono lako može opet na 0,25 ili da ide gore na 0,50, ti na kraju gubiš kako god da okreneš.

Opet ta fora sa uloži i ostavi ne pije baš vode, možda na neki dugi period bude nešto ala bitcoin, a možda bude skroz obratno. evo npr Ethereum je 2021 bio na vrhuncu 4000 dolara, danas je pola manje. e sad od 2021 ljudi već još čekaju da povrate vrijednost, a ono ko zna kuda će okrenuti možda do bitcoina pa fino ta bajka se ostvari ili ode još dole ili se zadržava na ovom. a vjerujem da je 2021 bilo ljudi sa parama koji su ulagali hiljade dolara na ethereum vjerujući kako je to budući bitcoin, a sada ko zna kuda ta priča vodi.

ovo nema nikakvog pokrića, ulagati u ovo kao jedan vid investicije također nema smisla, jer ovisiš o čistoj sreći kuda će to ići.
sa kriptom nikako nisam zadovoljan, niti vjerujem u budućnost kripta, način na koji to radi nikako mi se ne sviđa, gadi mi se, u pitanju je velika manipulacija.

Sheyi
Kontakt:

Post Postao/la Sheyi » 09 maj 2025, 21:27

Moj najveci pad kao pocetnika bila je solana gdje sam se zaletio kad je krenuo rally pocetkom godine, onda sam prodao i izgubio par stotina eura, da nisam prodao jos bi vise otislo kad sad pogledam, a najgora odluka mi je bila prodaja rheinmetalla kad sam imao 2 dionice po cijeni od 880 eura, isto krenula padati, medjutim danas gledam skocila vec na 1700 eura po dionici. :lolno: u medjuvremenu ulozio u etf jer nisam imao zivaca da pratim taj kripto i ulazak, onda sam krvario zbog ovih carina, ali sam uspio pregurati tu fazu stalnog ulaska i ok je, ide polako ka gore zadnji mjesec. Udjem samo na google provjerim ponekad kakav je s&p uopste i tu vidim sve sto mi treba. :) pa cemo vidjeti iduci presjek za mjesec sta ce da se desi.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 09 maj 2025, 21:29

Huske je napisao/la:
09 maj 2025, 21:06
alemsa je napisao/la:
09 maj 2025, 14:43
Razumijem ja i tebe...

Rekao bih da je strpljenje ključ uspjeha ovdje, ali baš biti strpljiv i lukav max, i uz sve to tu je faktor sreće, dakle imaš ipak više varijabli za uspjeh. Novac+strpljenje+lukavština i znanje+sreća.

A lahko je biti pametan poslije nečega što se sve odigralo. evo npr neki coin je bio 0,25, za 2 dana je 0,40. pa je lake računica kako zaraditi. 2000dolara na ulog od 0,25 je 3000 dolara za samo 1 ili 2 dana, dakle zaradilo se finih 1000 dolara. problem je tu što nikad ne znaš ide li ovo gore ili dole. sada ono lako može opet na 0,25 ili da ide gore na 0,50, ti na kraju gubiš kako god da okreneš.

Opet ta fora sa uloži i ostavi ne pije baš vode, možda na neki dugi period bude nešto ala bitcoin, a možda bude skroz obratno. evo npr Ethereum je 2021 bio na vrhuncu 4000 dolara, danas je pola manje. e sad od 2021 ljudi već još čekaju da povrate vrijednost, a ono ko zna kuda će okrenuti možda do bitcoina pa fino ta bajka se ostvari ili ode još dole ili se zadržava na ovom. a vjerujem da je 2021 bilo ljudi sa parama koji su ulagali hiljade dolara na ethereum vjerujući kako je to budući bitcoin, a sada ko zna kuda ta priča vodi.

ovo nema nikakvog pokrića, ulagati u ovo kao jedan vid investicije također nema smisla, jer ovisiš o čistoj sreći kuda će to ići.
sa kriptom nikako nisam zadovoljan, niti vjerujem u budućnost kripta, način na koji to radi nikako mi se ne sviđa, gadi mi se, u pitanju je velika manipulacija.
Pa nije "lahko" kad sam sve to proso, ti si se uspanicio i izasao. Primjera radi Aioz sam uzeo u septembru (jedan od), po 30c, u decembru ode na $1.22, nisam prodao, ostavim, onda spadne na 18c, i sad je na 47c. Ali zato cim predje dollar i nesto prodajem. Dok si ti izasao na 18c, pa kad nisam prodo na $1.22 kad sam bio znaci 4x, sto bi prodo u crvenilu, nema mi logike, izgubis samo kad prodas.

ubipara
Kontakt:

Post Postao/la ubipara » 09 maj 2025, 21:34

Ide ovo sada prema gore, pogotovo sto ce sada kina i usa napraviti dogovor oko carina, cim nema oscilacija izvana to je dobar znak za kripto. Eth se vraca polako nakon updata sinoc a samim tim i ostali alt coinsi ce ga pratit. Treba nam da se btc dominacija zaustavi i pocne padati a da eth preuzme tek onda ce cijene skociti jako puno i zaradit ce se dobre pare. Ide ovo lagano prema gore sada. Moj porfolio vec sada u plusu par hiljada a nismo jos ni krenuli.

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 14 maj 2025, 04:19

alemsa je napisao/la:
Huske je napisao/la:
Upravo tako. Nema nikad prodaje u crveno. Makar držao do Sudnjeg dana.

Jedino u situacijama gdje ti je nestalo kesa, a znaš da negdje drugo možeš izvuci 1000% :mrgreen:

Evo i moj portfolij bio 30+% u minusu do prije par dana, a od ove sedmice se počeo kupiti kajmak #OSCR :kafa:

Veliki dio portfolija mi je bio u Air Canada (AC.TO). Koliko imam shares i koliko sam bio u minusu, neki bi pobijelili preko noći. Ali mene taj minus nije doticao mjesecima jer nije bio realizovan. Rezulat toga je već da sam u solidnom plusu, a danas dionica koja je zatvorena na cijeni od 18.99 ide na potencijal 25+ do sredine ili kraja juna. Do kraja godine 30, a 2028 ide na 50+. Ja ću najvjerovatnije ići na izlaz na oko 25. Sad kad je market bio down svaki dan mi je jedino bilo krivo jer nisam imao casha da kupim dip. Pored toga, planiram ozbiljno preci u kripto. Zato se i rjesavam nekih akcija ali opet isključivo kada sam u zelenom. Kripto je definitivno budućnost. Fiat ide u penziju

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 14 maj 2025, 15:02

Bosniacum Lilium je napisao/la:
14 maj 2025, 04:19
alemsa je napisao/la:
Huske je napisao/la:
Upravo tako. Nema nikad prodaje u crveno. Makar držao do Sudnjeg dana.

Jedino u situacijama gdje ti je nestalo kesa, a znaš da negdje drugo možeš izvuci 1000% :mrgreen:

Evo i moj portfolij bio 30+% u minusu do prije par dana, a od ove sedmice se počeo kupiti kajmak #OSCR :kafa:

Veliki dio portfolija mi je bio u Air Canada (AC.TO). Koliko imam shares i koliko sam bio u minusu, neki bi pobijelili preko noći. Ali mene taj minus nije doticao mjesecima jer nije bio realizovan. Rezulat toga je već da sam u solidnom plusu, a danas dionica koja je zatvorena na cijeni od 18.99 ide na potencijal 25+ do sredine ili kraja juna. Do kraja godine 30, a 2028 ide na 50+. Ja ću najvjerovatnije ići na izlaz na oko 25. Sad kad je market bio down svaki dan mi je jedino bilo krivo jer nisam imao casha da kupim dip. Pored toga, planiram ozbiljno preci u kripto. Zato se i rjesavam nekih akcija ali opet isključivo kada sam u zelenom. Kripto je definitivno budućnost. Fiat ide u penziju
:thumbup:

Tako je, ma sacekaj sa crypto, ako vec nisi usao, ja kad izadjem necu zadugo uzimati, jer nakon ovog cycle ce vjerovatno par godina biti crveno. Pa opet. Samo cu presaltat vise u etfs, u tom periodu. Osim btc to slobodno kad god, ne ide bitcoin nigdje

Postigao je Trump dogovor sa Kinom, tako da ne bi trebalo biti zime do daljnjeg.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 14 maj 2025, 22:43

GrbavicaHram1921 je napisao/la:
03 maj 2025, 18:12
Dajte kakav savjet u sta da se ulozi? Jel pametno €3000 stavit na Etherium?
Što više to bolje, naravno uvijek gledaj da je dobar projekat.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

TheRock075
Kontakt:

Post Postao/la TheRock075 » 20 maj 2025, 11:06

Imam par pitanja :)
Student sam i imam nekih ustedjenih para,rado bi ulozio dio para u crypto,ali nisam bas upucen u isti,malo sam zadnjih par dana istrazivo i raspitivo se i prva stvar sto me buni je to,da li se moze uopste s nasim debitnim kartricama uplacivat na mjenjacnice ,ako ne moze koji je nacin uplate ?Sljedece pitanje da li postoje neki projekti koji su trenutno interesantni (a da nisu ovi klasicni btc,eth itd.), ako postoje koji bi to bili?

baboedindzeko09
Kontakt:

Post Postao/la baboedindzeko09 » 20 maj 2025, 11:40

Imaš na prethodnih par stranica sve objašnjeno.

Možeš sa našim karticama kupiti na našim mjenjačnicama (ACX ili BCX). Poslije taj crypto možeš prebacivati na strane mjenjačnice (Binance, OKX, Coinbase itd. itd.) i raditi šta hoćeš.

Isplatiti možeš sa ACX ili BCX na našu banku regularno. Sa ino mjenjačnica ne možeš.
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 05 jun 2025, 18:32

Ušao u #FI na 158 USD prije par dana. Već na 165 danas 🤲🏻 Nema prodaje dok ne ode na 230 USD minimum. Biće za roštilja i janjeta ovo ljeto aBd 🇧🇦

Još nije kasno momci

Rosicky
Kontakt:

Post Postao/la Rosicky » 13 jun 2025, 07:42

Ljudi rade greške i čekaju da naraste brutalno pa da prodaju.

Sve pare uzete na ovome su išle da uđeš sa sumom i čekaš prvo dizanje u određenim procentima i onda vadiš.

Ako si usao na 158 sa tipa 5k eura,nemas sta cekati kad naraste na 165 ili 170.

Ako igraš sa malim parama na kraju uvijek izgubiš jer nemaš strpljenja

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 15 jun 2025, 02:42

Pa buraz ja da se ne vodim analizama ja bih prvu sedmicu izgubio sve sto imam. Nije bitno šta ja želim i koliko želim, nije bitno šta ja mislim ili bilo ko

Ali to nije uvijek tako. Iskreno zadnjih godinu dvije je više mesetarenja nego ikad čini mi se. Zamalo sam zijanio velike pare na AC, jedino sto me spasilo je moj sabur. Prodaja u crveno dolazi u obzir samo ako je taj minus 1-2% i ako nadjem puno bolju priliku

Huske
Kontakt:

Post Postao/la Huske » 22 jun 2025, 22:15

Šta kažete na ovaj novi sunovrat marketa? Predikcije svih su bile UP, a ono ode na najniže grane. :?

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 24 jun 2025, 20:17

Huske je napisao/la:
22 jun 2025, 22:15
Šta kažete na ovaj novi sunovrat marketa? Predikcije svih su bile UP, a ono ode na najniže grane. :?
Kako dole jaro. Nasdaq maloprije probio all time high :opaopa:

Air canada ide na 30 do kraja godine.

Teslu uzeo prije koji dan na 300, jutros likvidirao poziciju na oko 350 🤲🏻

sirBobbyMoore
Kontakt:

Post Postao/la sirBobbyMoore » 24 jun 2025, 23:56

Jel moze neko pomoc. Majno sam PI dok je to bilo aktuelno (i je.bem dan kad sam prestao). Ali uspio sam prebaciti sve na OKX. Posto nemam pojma o kriptovalutama i trejdanju istih odlucio sam ja to sve prebaciti u USDT i isplatiti se. Dio sam probni prebacio na WWin ali ne dozvoljavaju mi isplatu na racun. Pa postoji li neki drugi nacin da ja izvucem to sto je bezbolnije moguce?

ELDIABLO20
Kontakt:

Post Postao/la ELDIABLO20 » 25 jun 2025, 00:15

sirBobbyMoore je napisao/la:
24 jun 2025, 23:56
Jel moze neko pomoc. Majno sam PI dok je to bilo aktuelno (i je.bem dan kad sam prestao). Ali uspio sam prebaciti sve na OKX. Posto nemam pojma o kriptovalutama i trejdanju istih odlucio sam ja to sve prebaciti u USDT i isplatiti se. Dio sam probni prebacio na WWin ali ne dozvoljavaju mi isplatu na racun. Pa postoji li neki drugi nacin da ja izvucem to sto je bezbolnije moguce?

Saljem ti privatno

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: lol89, Marsal i 3 gosta.