Rukometna reprezentacija BiH

Moderator/ica: Pasha

Da li ste zadovoljni izborom Ivice Obrvana za novog selektora?

Super zadovoljan
46
23%
Zadovoljan
76
39%
Nemam stav
33
17%
Nezadovoljan
14
7%
Katastrofa
27
14%

Ukupno glasova: 196

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post Postao/la Unofficialpage » 11 maj 2025, 19:43

Žalosno na šta smo spali, igra repka a uopšte me ne zanima a koliko vidim ni ostale. Nije stvar što smo loši već što se ne radi ništa da budemo bolji a sigurno da možemo.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

EdinjoBos
Kontakt:

Post Postao/la EdinjoBos » 11 maj 2025, 23:19

siri spisak za sledece okupljanje koji bih ja predlozio:

G: Hodzic, Cordalija, Radic, Alihodzic
DK: Haseljic, Peric, Djelilovic
DB: Halilovic, Semic
SB: Vuksic, Hadzimuhamedovic, Hadzic, Alilovic
P: Faljic, K. Peric
LB: Grgic, Avdic
LK: Hadziavdic, Majstorovic

ljevak
Kontakt:

Post Postao/la ljevak » 12 maj 2025, 14:41

@Raonffa

Komsija, ima li te?

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 12 maj 2025, 15:36

Braca Buric se oprostila od reprezentacije.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

MSOZ101
Kontakt:

Post Postao/la MSOZ101 » 12 maj 2025, 16:37

Mene samo zanima sta kaze zdrava pamet na sljedece:
Elmas Avdić, strasna partija protiv Islanda, igra za Krivaju i njeg su pozvali u reprezentaciju, isto godište su dva još bolja igrača Alen Hadžić i Alen Hadžimuhamedović koji već godinama igraju u boljim klubovima. Jel čekamo da i njih izgubimo jer smo retardirani pa ćemo kukati kako naša djeca neće da igraju za BiH, a ustvari su samo pametni jer šta im se nudi ovde osim da se sažale na rukometaše iz naše lige i svima plate put na neko od gostovanja. I ovo za braću Burić, ne sumnjam da je tu Doborac utjecao značajno na odluku.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 12 maj 2025, 16:55

MSOZ101 je napisao/la:
12 maj 2025, 16:37
Elmas Avdić, strasna partija protiv Islanda, igra za Krivaju i njeg su pozvali u reprezentaciju, isto godište su dva još bolja igrača Alen Hadžić i Alen Hadžimuhamedović koji već godinama igraju u boljim klubovima. Jel čekamo da i njih izgubimo jer smo retardirani pa ćemo kukati kako naša djeca neće da igraju za BiH, a ustvari su samo pametni jer šta im se nudi ovde osim da se sažale na rukometaše iz naše lige i svima plate put na neko od gostovanja. I ovo za braću Burić, ne sumnjam da je tu Doborac utjecao značajno na odluku.
Ako ih ne pozove na naredno okupljanje, nek momci i idu u druge reprezentacije, kad su nasi retardirani. Ne moze me niko ubijediti da Hadzimuhamedovic nije mogao imati mjesto za ove zadnje 2 utakmice. Daj Boze da je Doborac i cuo za njega...
G.B.

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

EdinjoBos
Kontakt:

Post Postao/la EdinjoBos » 12 maj 2025, 17:33

ako ih nezovne za sledece okupljanje, neka neigraju za druge repke, nego neka doborac dobije otkaz!

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 12 maj 2025, 20:16

MSOZ101 je napisao/la:
Nije da branim Doborca, jer sam ga u prošlom postu popljuvao. Ali Avdić igra uspješno seniorski rukomet već neko vrijeme i poprilično je krupniji od njih dvojice.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 12 maj 2025, 20:19

DamirT je napisao/la:
11 maj 2025, 19:42
Stvarno ne pamtim losiju generaciju od ove. Za nadati se da ce nesto biti od par ovih mladjih momaka uz ove sto ce tek doci u reprezentaciju.

Tek sad vidimo da su Panic i Buric 50% ove ekipe.

Ne znam da smo imali ikad slabiju grupu od ove, a mi bez ispaljenog metka pali.
Napadački smo mi loši već dugo vremena, samo nas je jedan čovjek izvlačio.

Ono što je problem je da smo odlaskom Terzića i Vranješa izgubili odbranu, koja je bila naš adut.

MSOZ101
Kontakt:

Post Postao/la MSOZ101 » 12 maj 2025, 20:38

ASD je napisao/la:
12 maj 2025, 20:16
MSOZ101 je napisao/la:
Nije da branim Doborca, jer sam ga u prošlom postu popljuvao. Ali Avdić igra uspješno seniorski rukomet već neko vrijeme i poprilično je krupniji od njih dvojice.
Elmas je odličan igrač samo da ponovim, ali Hadžić ima minute u seniorskoj ekipi Pelistera, ima golove u Ligi prvaka, igra ligu za prvi tim i bio glavni igrač juniorske ekipe na turniru kroz koji su izborili plasman na F4 lige prvaka. Hadžimuhamedović sa 18 godina igra Bundesligu. Mislim poredit Krivaju, najbolju ligu na svijetu te učesnika lige prvaka u seniorskoj i juniorskoj konkurenciji i nije baš relevantno.

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 12 maj 2025, 20:43

DamirT je napisao/la:
12 maj 2025, 15:36
Hvala Buricima na svemu.
Čemu vrijeme tome i vakat.
Nadam se da ce ostati oko reprezentacije i malo pogurati rukomet u Maglaju.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 12 maj 2025, 20:46

MSOZ101 je napisao/la:
12 maj 2025, 20:38
ASD je napisao/la:
12 maj 2025, 20:16
MSOZ101 je napisao/la:
Elmas je odličan igrač samo da ponovim, ali Hadžić ima minute u seniorskoj ekipi Pelistera, ima golove u Ligi prvaka, igra ligu za prvi tim i bio glavni igrač juniorske ekipe na turniru kroz koji su izborili plasman na F4 lige prvaka. Hadžimuhamedović sa 18 godina igra Bundesligu. Mislim poredit Krivaju, najbolju ligu na svijetu te učesnika lige prvaka u seniorskoj i juniorskoj konkurenciji i nije baš relevantno.
Samo što Hadžimuhamedović ima 2 seniorske utakmice u karijeri, i to koje su davno bilo riješene.
Ne poredim ih, i ne omalažavam nikog, samo kažem da je odluka logična. Doći će i vrijeme Muhamedovića.
Ima mnogo nelogičnijih stvari na ovom spisku. Prije svega igranje Ombaše, čak i u odbrani.

EdinjoBos
Kontakt:

Post Postao/la EdinjoBos » 12 maj 2025, 21:40

mali Vahid Halilovic igra isto seniorski rukomet u RK Metkovici

DaVinci
Kontakt:

Post Postao/la DaVinci » 13 maj 2025, 00:19

ASD je napisao/la:
12 maj 2025, 20:19

Ono što je problem je da smo odlaskom Terzića i Vranješa izgubili odbranu, koja je bila naš adut.
Ta famozna odbrana se sad previse romantizira ... i s njima dvojicom i tom njihovom odbranom nas je tambur'o k'o je stig'o ... jedino sto je Prceta ponekad znalo prosrat' pa smo nekako uspjevali dat gol vise od protivnika ... odbrana, neodbrana ovo je repka koja 30 godina poradja svaki gol i koja 30 godina nije uvjezbala kako dat gol kad ima igraca vise ... sljedecih 30 godina ce biti jos gore ... :zviz:
'Jesil spreman da prihvatis da je BiH zadnja rupa na svirali, nedonosce, ludnica otvorenog tipa, moneta za potkusirivanje prolazis sigurno. Ako smatras drugacije ima forum pa se prijavi tamo' by BobRock

DaVinci
Kontakt:

Post Postao/la DaVinci » 13 maj 2025, 00:29

DamirT je napisao/la:
O Buricima sve najbolje al' ovaj im je potez skroz preuranjen i skroz nepotreban ... ovim nastavljaju pricu da nam se vrhunski igraci oprastaju na vrhuncu ... postalo je simptomaticno i skroz bezveze da najbitniji namjerno slabe repke radi svog nekog hira ... :puke:
'Jesil spreman da prihvatis da je BiH zadnja rupa na svirali, nedonosce, ludnica otvorenog tipa, moneta za potkusirivanje prolazis sigurno. Ako smatras drugacije ima forum pa se prijavi tamo' by BobRock

zaostrog
Kontakt:

Post Postao/la zaostrog » 13 maj 2025, 01:05

DaVinci je napisao/la:
13 maj 2025, 00:19
ASD je napisao/la:
12 maj 2025, 20:19

Ta famozna odbrana se sad previse romantizira ... i s njima dvojicom i tom njihovom odbranom nas je tambur'o k'o je stig'o ... jedino sto je Prceta ponekad znalo prosrat' pa smo nekako uspjevali dat gol vise od protivnika ... odbrana, neodbrana ovo je repka koja 30 godina poradja svaki gol i koja 30 godina nije uvjezbala kako dat gol kad ima igraca vise ... sljedecih 30 godina ce biti jos gore ... :zviz:
Pa kako romantizira kad vidiš kakva je situacija sada? Evidentno je da su ti ljudi bili tri stepenice iznad ovog i itekako konkurentni.
Pa u posljednjih 15-ak godina, kada su tu bili obojica, i svi drugi, naravno, reprezentacija je igrala prilično sigurne kvalifikacije, pogotovo nakon plasmana na SP 2015.

Primjera radi, evo ove Grke smo u tom njihovom periodu tukli u omjeru 4-0-0, da nam nisu ozbiljno zaprijetili. Igrali egal utakmice s Bjelorusima, praktično na napad-dva gubili od Danaca više puta.
SP 2013: 4-0-0 u grupi sa Grčkom i Kiprom, poraz u baražu od Njemaca (uz jednu ogromnu pobjedu).
SP 2015: 5-0-1 u grupi sa Portugalom, Latvijom i Estonijom, prolazak u baražu protiv Islanda.
SP 2017: 5-1-0 u grupi sa Slovačkom, Litvanijom i Kosovom, poraz u baražu od Švedske (uz jedan remi).
SP 2019: 3-0-1 u grupi sa Švicarskom i Estonijom, pa nas izbacili zbog greške protokolarne.
Euro 2016: 1-2-3 u grupi sa Danskom, Bjelorusijom i Litvanijom, imali Dance tamo (gol nas dijelio do Eura).
Euro 2018: 2-0-4 u grupi sa Španijom, Austrijom i Finskom, samo nas Španija tamo rasula, ostalo sve egal tekme.
Euro 2020: 4-0-2 u grupi sa Češkom, Bjelorusijom i Finskom, izborili Euro.

Ovo je otprilike vrhunac Terzića i Vranješa. Dakle, Fince, Kosovo, Kipar i slične rasipali rutinski, većinu ovih koje su nekakva sredina (Slovačka, Latvija, Estonija, Litvanija, Latvija, Švicarska, Portugal, Grčka) dobijali kako nam je trebalo, s ovim iz razreda iznad se nosili tako da nekad dobijemo nekad izgubimo (Bjelorusija, Češka, Austrija), a i s jačim se gonili bez brukanja i čak nekad dobijali (Španija, Danska, Švedska, Njemačka, Island).

Dakle, protiv top nivoa smo se nosili kako tako, protiv B nivoa smo znači čvaknuti nešto često, C nivo smo rješavali rutinski i D smo razguljivali bez da se umorimo. Danas je pitanje da li možemo dobiti ovaj D nivo, a C više ne možemo sigurno (zapravo je sad veći jaz između ovih iz C nivoa (to su danas Grčka, Rumunija, Slovačka, Gruzija) nego što je tada bila u odnosu na top selekcije.

Ili, da još lakše bude shvatiti - od 7 grupa koje samo gore naveo, sem ove s Kiprom, mi danas niti u jednoj ne bismo ostvarili više od 1 pobjede. Umjesto 24-3-11, danas bi realno bilo (i to nategnuto čak) 8-0-30. O ovim baražima da se ne priča (s Islandom, Njemačkom i Švedskom imali omjer 2-2-2 :D ).

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 13 maj 2025, 08:26

DaVinci je napisao/la:
13 maj 2025, 00:29
DamirT je napisao/la:
O Buricima sve najbolje al' ovaj im je potez skroz preuranjen i skroz nepotreban ... ovim nastavljaju pricu da nam se vrhunski igraci oprastaju na vrhuncu ... postalo je simptomaticno i skroz bezveze da najbitniji namjerno slabe repke radi svog nekog hira ... :puke:
Ma sto neko napisa, ne bi me cudilo da su zbog Doborca otisli iz reprezentacije. Sad zbog cega tacno, ko ce ti ga znat.
G.B.

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 19 maj 2025, 21:57

Hadzimuhamedovic dao 4 gola za Bietigheim protiv Lemga.
G.B.

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

EdinjoBos
Kontakt:

Post Postao/la EdinjoBos » 19 maj 2025, 22:02

bravo malac :opaopa: :bih:

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 19 maj 2025, 22:32

Gledao sam utakmicu. Vidio sam neke pozitivne stvari, to jest, napredak u igri, u poređenju na onaj period u kadetskoj repci.
Vidio sam recimo lijep gol iz skok šuta. Jako dobar let. Vidio sam čak i par lijepih kombinacija sa saigračima. Ima samopouzdanje, vidio sam da šuta, čak i poslije greški.

Ono što je recimo daleko od Bundeslige. Imao je jako puno teških promašaja i izgubljenih lopti, što je nedopustivo na ovom nivou. Sama ekipa je jako loša i veoma teško će ostati u ligi, iako je i Erlangen dosta tanak. To je za mene pozitivna stvar, ukoliko će biti standardan u 2. Bundesligi.
Gornji dio druge Bundeslige je za mladog igrača sve samo ne loš nivo.

Što se tiče A repke, što da ne. Može ga se probati. Jedino je malo problem je što ne može doprinijeti defanzivi na ovom nivou, u ovom momentu.

Odgovori

Natrag na “Rukometna reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.