To je projekcija Marksa i sigurno da je covjek upravu.Po onome sto Klay pruza na terenu, on ne vrijedi vise od NTMLEa.dirkules je napisao/la: ↑30 jun 2024, 16:22Gledam Bobby Marksa, kao expected salary za njega stavio 13mil$ što je skoro pa jednako MLE-u, 100k razlika. Njegova realna trenutna vrijednost nije veća od ugovora sa THJ-em što smo imali i ne vjerujem da će Nico ići preko toga, ali što kažeš dužina ugovora možda igra i presudnu ulogu, po Steinu čini mi se mi smo spremni 3-godišnji ponuditi.NEZALAGANJE je napisao/la: ↑29 jun 2024, 20:14Klay sigurno nece igrati za MLE.Da je tako, ne bi ni isao iz GSa.On ce traziti i duzi ugovor i ozbiljniju lovu.
Medjutim, ako je to i lova koju ce traziti, zasto ide iz GSa??Duzina trajanja NTMLE ugovora je 3 godine.To GS moze ponuditi bez problema.Nema mi logike da napustas fransizu gdje si sve stvorio, gdje si dio dinastije, koja te kao disrespekta nenudjenjem ugovora koji zelis, a taj je ugovor ustvari u visini NTMLEa godisnje???

Nidje veze.Ne mogu da vjerujem da mu to GS ne bi ponudio i da je TO problem.Odrekli bi se Klaya zato sto im je puno 13mil godisnje za njega, pa makar to bio i 4 godisnji ugovor!?
E sad, ako je on odlucio da ide bez obzira na sve u GSu i da sad vise nije stvar novca, vec njegove zelje da ide u kontendera, onda nije nemoguce da igra npr. kod vas i za te pare koje si naveo.Samo sto bi to bilo bas glupo s njegove strane, jer bi ispalo da dajes popust nekoj trecoj ekipi, a ekipi koja te fakticki stvorila si drzao stav i nisi isao ispod cijene od bubam 20mil.
Mnogo mi je tu nelogicnosti.
Pominje se i S&T.To vec ima simsla, jer bi mu GS u tom slucaju dao ono sto zeli, ali bi DAL morao mecirati to nekako ako je to npr.cifra preko 20mil godisnje.