FK Željezničar
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
- CentarsutNaClanak921
- Kontakt:
Re: FK Željezničar
Mogao je i Frano sudit kad pogledam ove koje su delegirali. Što je najgore, Velež će dobit i onda će nas kantom g****a zalit naš rezultat.
Zašto je sve u čemu smo mi, u čemu je Željo, uvijek tako teško?
- Zato što ako se nisi napatio, kao da nisi ni dobio!
FK Pivopije
SS.ba Kup 🏆
SS.ba Superkup 🏆
SS.ba 3. liga 🏆
- Zato što ako se nisi napatio, kao da nisi ni dobio!
FK Pivopije
SS.ba Kup 🏆
SS.ba Superkup 🏆
SS.ba 3. liga 🏆
- AjkulaCekicarka
- Kontakt:
Boli njega tuki za Željom, čeka on priliku da se ispali negdje ($€).Hansestadt je napisao/la: ↑15 maj 2025, 16:27Kako sam ja razumio covjeku je stalo da napravi iskorak da budemo vise ravnopravni ako poredimo sa ekipama koje su ispred nas. Hoce da napreduje sa nama. Tako sam ja razumio, i meni to ima smisla. To je valjda i nama navijacima stalo, a ne da sebe zavaravamo i da krivimo i lijevo i desno ako nemamo igrace koji mogu vise od ovoga. Jos ce se i druge ekipe pojacati. Ako ulazimo sa ovim sto trenutno imamo ili slican nivo, onda meni kao navijacu nije nista ostalo nego da bih opet potpisao da ovako zavrsi kao ova sezona.AjkulaCekicarka je napisao/la: ↑15 maj 2025, 16:21Jel reko za šta će bi teško?Hansestadt je napisao/la: ↑15 maj 2025, 16:09Meni je kljucno ono sto je Coric rekao, bez 5 pravih pojacanja koji odma mogu upasti u prvih 11, nama ce biti tesko sledece sezone. To bi trebalo nas navijace najvise da zanima.
Opstanak, četvrto mjesto, polufinale Kupa, ili nešto drugo?
Baš bi mu trebalo dovest 5 igrača po njegovom izboru pa da slušamo ublehu o uigranosti, vremenu, procesu itd.
Igraćemo eto te kvalifikacije i to je jedini razlog zbog kojeg nećemo aktivirat humanitarni broj.
Ta sranja što priča Denis i slični nisu bitna.
U ovoj sezoni, sa ovom ekipom, bilo koji trener iz PL BiH bi bio četvrti. Garantujem.
Istina, nemamo ekipu za više ali isto tako je istina da smo imali puno lošije sastave pa nas nije Zrinjski razmotrio ko neki dan, nikakav Široki otreso ko slinu u utakmici za finale kojem nismo prismrdili deceniju i više.
Denis je to već zaboravio, to nama ostaje u amanet.
Ništa bolje nas ne očekuje ni sledeće sezone.
Sve i da 5 pojačanja dovedeš.
Što prije se treba vratit na stari put, pošto od investitora nema ništa, naš OP, mladi igrači sa strane, trener koji zna sa mladima a nije ublehaš.
U pravu je Coric.
Sadasnjoj ekipi treba 5,6 pravih pojacanja (a ne prinova) u svakoj lliniji, da bi se mogli ocekivati bolji rezultati.
Znaci, dva bolja defanzivca od sadasnjih, dva bolja veznjaka i dva bolja ofanzivca.
Drugim rijecima - lijevi bek, stoper, zadnji vezni, centralni veznjak, desno krilo i centarfor devetka. Svi oni moraju biti bolji od trenutnih igraca na tim pozicijama.
Sadasnjoj ekipi treba 5,6 pravih pojacanja (a ne prinova) u svakoj lliniji, da bi se mogli ocekivati bolji rezultati.
Znaci, dva bolja defanzivca od sadasnjih, dva bolja veznjaka i dva bolja ofanzivca.
Drugim rijecima - lijevi bek, stoper, zadnji vezni, centralni veznjak, desno krilo i centarfor devetka. Svi oni moraju biti bolji od trenutnih igraca na tim pozicijama.
-
- Kontakt:
Slazem se, da smo zavrsili 5. bio bi meni neuspjeh. Ali kad konkurenciju za 4. mjesto ostavis bas daleko, treba se sagledati cijela slika i reci da je uspjesna sezona sa Coricem. Nije da smo se borili do zadnjeg kola za 4. mjesto a mi imamo kvalitetniju ekipu od konkurentan, koju i imamo, vec smo ih bas daleko ostavili iza nas. Covjek je dosao u veci klub nego gdje je ranije radio, mlad i ambiciozan i zeli se dokazati zbog sebe. Iskreno ne vidim nista lose u tome, cak bih rekao da je to meni pozitivno.AjkulaCekicarka je napisao/la: ↑15 maj 2025, 17:38Boli njega tuki za Željom, čeka on priliku da se ispali negdje ($€).Hansestadt je napisao/la: ↑15 maj 2025, 16:27Kako sam ja razumio covjeku je stalo da napravi iskorak da budemo vise ravnopravni ako poredimo sa ekipama koje su ispred nas. Hoce da napreduje sa nama. Tako sam ja razumio, i meni to ima smisla. To je valjda i nama navijacima stalo, a ne da sebe zavaravamo i da krivimo i lijevo i desno ako nemamo igrace koji mogu vise od ovoga. Jos ce se i druge ekipe pojacati. Ako ulazimo sa ovim sto trenutno imamo ili slican nivo, onda meni kao navijacu nije nista ostalo nego da bih opet potpisao da ovako zavrsi kao ova sezona.AjkulaCekicarka je napisao/la: ↑15 maj 2025, 16:21
Jel reko za šta će bi teško?
Baš bi mu trebalo dovest 5 igrača po njegovom izboru pa da slušamo ublehu o uigranosti, vremenu, procesu itd.
Igraćemo eto te kvalifikacije i to je jedini razlog zbog kojeg nećemo aktivirat humanitarni broj.
U ovoj sezoni, sa ovom ekipom, bilo koji trener iz PL BiH bi bio četvrti. Garantujem.
Istina, nemamo ekipu za više ali isto tako je istina da smo imali puno lošije sastave pa nas nije Zrinjski razmotrio ko neki dan, nikakav Široki otreso ko slinu u utakmici za finale kojem nismo prismrdili deceniju i više.
Što prije se treba vratit na stari put, pošto od investitora nema ništa, naš OP, mladi igrači sa strane, trener koji zna sa mladima a nije ublehaš.
Ko je taj koji bi te zadovoljio ? Ko bi nam donio titulu sad ?AjkulaCekicarka je napisao/la: ↑15 maj 2025, 17:38Boli njega tuki za Željom, čeka on priliku da se ispali negdje ($€).Hansestadt je napisao/la: ↑15 maj 2025, 16:27Kako sam ja razumio covjeku je stalo da napravi iskorak da budemo vise ravnopravni ako poredimo sa ekipama koje su ispred nas. Hoce da napreduje sa nama. Tako sam ja razumio, i meni to ima smisla. To je valjda i nama navijacima stalo, a ne da sebe zavaravamo i da krivimo i lijevo i desno ako nemamo igrace koji mogu vise od ovoga. Jos ce se i druge ekipe pojacati. Ako ulazimo sa ovim sto trenutno imamo ili slican nivo, onda meni kao navijacu nije nista ostalo nego da bih opet potpisao da ovako zavrsi kao ova sezona.AjkulaCekicarka je napisao/la: ↑15 maj 2025, 16:21
Boze spasi nas hrvatske kulture, srpskog junastva i pitarskog humora.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.
- NerminFatic
- Kontakt:
Ama ko su ovi likovi sto izranjaju i kao sve znaju, ode Denis, sta ce on, nije dorastao, sta je ovo?
Pa i ovaj neki irfo, dajte ljudi razgulite ili nas postedite te spike. Covjek nije lud da ide nakon tako relativno dobre sezone, pa ko se ne bi oprrobao u Evropi, nebitno kakav je kadar. Nadam se da vas za sedmicu-dvije nece vise biti s tom pricom kad klub obznani da nastavlja s Coricem.

Ovdje se tjera trener cisto onako, reda radi. Bez nekog posebnog razloga.
Logika je otprilike slijedeca - ako su se tjerali Zeljini vojnici (Adzem, Mulalic) tjerat cemo onda i Corica

Ni Guardiola ne moze granatovati titulu sa ekipom kojoj nastupaju Markovic, Galic, Odinaka, Cavnic, Sukilovic, Radovac, Karjasevic, Mircevski, Dangubic itd.
Zadnja izmjena: let3, dana/u 15 maj 2025, 19:00, ukupno mijenjano 3 puta.
- Riquelme1921
- Kontakt:
Ja ne znam na koju bi glupost prije odgovorio, pošto vidim da ne znaš situaciju.AjkulaCekicarka je napisao/la: ↑15 maj 2025, 17:38Boli njega tuki za Željom, čeka on priliku da se ispali negdje ($€).Hansestadt je napisao/la: ↑15 maj 2025, 16:27Kako sam ja razumio covjeku je stalo da napravi iskorak da budemo vise ravnopravni ako poredimo sa ekipama koje su ispred nas. Hoce da napreduje sa nama. Tako sam ja razumio, i meni to ima smisla. To je valjda i nama navijacima stalo, a ne da sebe zavaravamo i da krivimo i lijevo i desno ako nemamo igrace koji mogu vise od ovoga. Jos ce se i druge ekipe pojacati. Ako ulazimo sa ovim sto trenutno imamo ili slican nivo, onda meni kao navijacu nije nista ostalo nego da bih opet potpisao da ovako zavrsi kao ova sezona.AjkulaCekicarka je napisao/la: ↑15 maj 2025, 16:21
Uglavnom, kakva je to priča da čeka priliku da se ispali negdje zbog novca kada je upravi rekao kako ne želi ni marku veću platu nego pojačanja, dakle nije mu do novca.
Napominješ utakmicu protiv Širokog i Zrinjskog a ne napominješ 20 dobrih rezultata? Čovjek u zadnjih 17 utakmica na Grbavici ima 15 pobjeda i 2 remija protiv Borca i Sarajeva. U gostima uzeo 23 boda pa je i tu 4. na tabeli.
U pravu si, ništa bolje nas ne čeka ni iduće sezone a znaš li zašto? Jer mi hoćemo 5 pojačanja stići Zrinjski koji ima 30 igrača u rosteru kvalitetni kao naši prvotimci, što Borac ima sudijsku protekciju, što Sarajevo plaća igrače mjesečno desetine hiljada maraka odbijaju 5 miliona maraka za Guliašvilija, dovode Gojkovića koji kada je nama rekao cifru mi se okrenuli Šukiloviću, kradu državu i lažiraju izvještaje a mi hoćemo sa 5 pojačanja da stignemo njih?
Čuj trener koji zna sa mladima pa koga bi to ti stavio u prvi sastav od juniora? Šabića na čijoj poziciji igra jedan Madžid Šošić, naš najvrijedniji igrač? Ko od ostalih juniora vrijedi prvog sastava? Ubijaju ih juniori Sarajeva po 5-0 šta bi seniori radili? Bore se za opstanak i da nisu kup uzeli glave bi se sad skidale. Vidi brate, ako pratiš mlađe kategorije, Fran Topić je toliko odskakao od svojih vršnjaka i igra kao da ima 25 godina, to je igrač kojeg treba gurnuti u prvi tim. Naši juniori ne odskaču ni od svoje generacije nego su gori od svoje generacije a mi ih hoćemo u seniore.
Ustvari sad sam sve ovo napisao i skonto da bi ti da se vrati Amar i odlučio da nema smisla objašnjavati.
Grupa iznad svakog pojedinca.
Tri kluba koja bi, prema trenutnim informacijama i uzevši u obzir snagu liga i historijske UEFA koeficijente, mogli biti najbolji izbor za FK Željezničar u prvom pretkolu UEFA Konferencijske lige kako bi prošli dalje:
* La Fiorita (San Marino): Klubovi iz San Marina generalno imaju najniže UEFA koeficijente, a njihova liga se smatra jednom od najslabijih u Evropi.
* St. Joseph (Gibraltar) ili Calpe City Magpies (Gibraltar): Slično San Marinu, i liga Gibraltara je medju najslabijim.
* Paide (Estonija): Iako se estonski fudbal poboljšava, generalno je niže rangiran na UEFA listi koeficijenata liga u poređenju sa ligama poput Irske, Finske. Dok bi Flora mogla biti teži protivnik iz Estonije, Paide bi vjerovatno predstavljao uravnoteženiji meč za Željezničar, nudeći realnu šansu za prolazak bez da bude prevelik izazov.
Putovanje: Iako nije primarni faktor za "optimalnog" protivnika, ove tri opcije generalno uključuju manje ekstremna putovanja u poređenju sa timovima iz Kazahstana (Ordabasy) ili čak nekim sjevernijim ili istočnijim lokacijama.
Isključivo na osnovu snage liga i historijskog učinka, La Fiorita, bilo koji od gibraltarskih timova i Paide se čine teoretski najpovoljnijim protivnicima za FK Željezničar u žrijebu prvog pretkola.
* La Fiorita (San Marino): Klubovi iz San Marina generalno imaju najniže UEFA koeficijente, a njihova liga se smatra jednom od najslabijih u Evropi.
* St. Joseph (Gibraltar) ili Calpe City Magpies (Gibraltar): Slično San Marinu, i liga Gibraltara je medju najslabijim.
* Paide (Estonija): Iako se estonski fudbal poboljšava, generalno je niže rangiran na UEFA listi koeficijenata liga u poređenju sa ligama poput Irske, Finske. Dok bi Flora mogla biti teži protivnik iz Estonije, Paide bi vjerovatno predstavljao uravnoteženiji meč za Željezničar, nudeći realnu šansu za prolazak bez da bude prevelik izazov.
Putovanje: Iako nije primarni faktor za "optimalnog" protivnika, ove tri opcije generalno uključuju manje ekstremna putovanja u poređenju sa timovima iz Kazahstana (Ordabasy) ili čak nekim sjevernijim ili istočnijim lokacijama.
Isključivo na osnovu snage liga i historijskog učinka, La Fiorita, bilo koji od gibraltarskih timova i Paide se čine teoretski najpovoljnijim protivnicima za FK Željezničar u žrijebu prvog pretkola.
🔵⚪
- AjkulaCekicarka
- Kontakt:
David Copperfield, i to možda.
Priče o tituli ne da su nerealne, nego smiješne.
Ovo što imamo sad je presipanje iz šupljeg u prazno, taman da se spička budžet za sezonu, izboriš europu ponekad, nekako, razne ublehe i to je to.
Koga bi volio za trenera?
Ako nam ekipu čine polovnjaci i polu-igrači, onda je potpuno svejedno.
Za početak nije trebalo Dinu dirat, preuzeo je ekipu kad je niko uzeo nebi.
Kao hvala dobije nogu.
Brže-bolje doveli stručnjaka da ublehari i da se ugrađuju u plate.
Sportski pozdrav.
Na podcastu avaz ili onaj drugi ne sjecam se imenaNerminFatic je napisao/la: ↑15 maj 2025, 09:02Gdje je to Denis rekao da Al Jaber ide sigurno ovog ljeta a ima ponude za jos 2-3 igraca?
Uglavnom tek izasla oba podcasta, intervjua…
Imas oba linka par stranica nazad
Rekao je da su dva, tri igraca moguca za prodaju i da imaju ponude
Jaber, Muftic i jos neko
Dobro bi bilo Jabera i Muftica da prodamo, ali nakon europe
Ako dobro odigramo sigurno vise para ce biti u opticaju
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
- NerminFatic
- Kontakt:
Tesko. Ozbiljni klubovi to zavrse prije i zele da igrac prodje trenazni proces. Ovako bi ga dobili pocetkom avgusta a nastupi u Evropi mogu i oboriti cijenu. Sramota da klub godinama ne proda ozbiljnog igraca. Sada se ne smije propustiti prilika.NoDi80 je napisao/la: ↑15 maj 2025, 19:49Na podcastu avaz ili onaj drugi ne sjecam se imenaNerminFatic je napisao/la: ↑15 maj 2025, 09:02Gdje je to Denis rekao da Al Jaber ide sigurno ovog ljeta a ima ponude za jos 2-3 igraca?
Uglavnom tek izasla oba podcasta, intervjua…
Imas oba linka par stranica nazad
Rekao je da su dva, tri igraca moguca za prodaju i da imaju ponude
Jaber, Muftic i jos neko
Dobro bi bilo Jabera i Muftica da prodamo, ali nakon europe
Ako dobro odigramo sigurno vise para ce biti u opticaju
Da nije slučajno problem u tebi, od 2015 pises protiv svakog trenera, samo jednog nisi prozivao, svakog ostalog si popljuvao i one zeljovce si pljuvao istom zestinom kao denisa, pa dns koristis njih kao neki argument protiv denisaAjkulaCekicarka je napisao/la: ↑15 maj 2025, 17:38Boli njega tuki za Željom, čeka on priliku da se ispali negdje ($€).Hansestadt je napisao/la: ↑15 maj 2025, 16:27Kako sam ja razumio covjeku je stalo da napravi iskorak da budemo vise ravnopravni ako poredimo sa ekipama koje su ispred nas. Hoce da napreduje sa nama. Tako sam ja razumio, i meni to ima smisla. To je valjda i nama navijacima stalo, a ne da sebe zavaravamo i da krivimo i lijevo i desno ako nemamo igrace koji mogu vise od ovoga. Jos ce se i druge ekipe pojacati. Ako ulazimo sa ovim sto trenutno imamo ili slican nivo, onda meni kao navijacu nije nista ostalo nego da bih opet potpisao da ovako zavrsi kao ova sezona.AjkulaCekicarka je napisao/la: ↑15 maj 2025, 16:21

- AjkulaCekicarka
- Kontakt:
Zamijenio si me sa nekim.
Sportski pozdrav.
Sportski pozdrav.
- GrbavicaHram1921
- Kontakt:
Sa trenutnim kadrom imamo sanse jedno kolo proci, treba nam neko poput Santosa na strani , treba nam dobar bek ( Memiju bih volio vratiti, momak nece za 1000€ da igra sigurno)
Stoperi hitno takodjer nam trebaju ..
Stoperi hitno takodjer nam trebaju ..
- Lokomotifa
- Kontakt:
Pregledao sam Denisovo gostovanje na podcastu kod Mime Šahinpašića. Ranije sam to pisao i opet ću ponoviti, Denis je prvi govorio da svakom treneru treba kontinuitet, i evo Željo mu daje priliku za kontinuitet i biće nekorektan ako ode za prvom boljom ponudom iz regiona.
Dakle, Denise djela se gledaju, a ne riječi, pusti tu priču ja sam plav u duši ovo ono, pjevam Grbavicu, budi mangup i ostani u Želji još dvije sezone.
Da se razumijemo, ovo pišem jer podržavam Denisa, ali ako zaista ode bit će za mene velikl razočarenje.
Denise ostani, igraj Evropu i ligu 10 sa Željom, i samo tako ćeš dokazati da si plav. Na ove velike riječi ja ne padam, mene ne može niko folirati na te fazone. VTŽ!
Dakle, Denise djela se gledaju, a ne riječi, pusti tu priču ja sam plav u duši ovo ono, pjevam Grbavicu, budi mangup i ostani u Želji još dvije sezone.
Da se razumijemo, ovo pišem jer podržavam Denisa, ali ako zaista ode bit će za mene velikl razočarenje.
Denise ostani, igraj Evropu i ligu 10 sa Željom, i samo tako ćeš dokazati da si plav. Na ove velike riječi ja ne padam, mene ne može niko folirati na te fazone. VTŽ!
"19.09.1921. Sarajevski podsavez je prihvatio novi klub u svoje okrilje i uvrstio ga u takmičarski kalendar za sezonu 1921/1922. Kao tada jedini radnički klub među nacionalno orijentisanim klubovima FK Željezničar se susreo sa mnogim teškoćama."
Denisu se ne ide iz ZeljeznicaraLokomotifa je napisao/la: ↑15 maj 2025, 21:02Pregledao sam Denisovo gostovanje na podcastu kod Mime Šahinpašića. Ranije sam to pisao i opet ću ponoviti, Denis je prvi govorio da svakom treneru treba kontinuitet, i evo Željo mu daje priliku za kontinuitet i biće nekorektan ako ode za prvom boljom ponudom iz regiona.
Ovo sto pricaju su sve suplje
Tacno je da ima ponude, ali ne planira ici iz Zeljeznicara i ne radi iza ledja
Covjek je sam rekao da ima ponude, a mogao je biti hinja i sutit
Ako klub odluci on ce sigurno ostati i naredne sezone
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
- Lokomotifa
- Kontakt:
Onda sve jasno NoDi, želim fakat sa Denisom gledati Evropu na Grbavici. Mislim da bi on mogao uz par pojačanja odraditi fin posao sljedeće sezone. Skontao je kako klub i grad funkcionišu. Samo nek ne ode.
"19.09.1921. Sarajevski podsavez je prihvatio novi klub u svoje okrilje i uvrstio ga u takmičarski kalendar za sezonu 1921/1922. Kao tada jedini radnički klub među nacionalno orijentisanim klubovima FK Željezničar se susreo sa mnogim teškoćama."
To je to brate, slazem se s tobomLokomotifa je napisao/la: ↑15 maj 2025, 21:08Onda sve jasno NoDi, želim fakat sa Denisom gledati Evropu na Grbavici. Mislim da bi on mogao uz par pojačanja odraditi fin posao sljedeće sezone. Skontao je kako klub i grad funkcionišu. Samo nek ne ode.
On je sav u euforiji, jer prvi put vodi velikana i vjerujem da prvi on zeli sto vece rezultate sa nasim Zeljeznicarom
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Tacno tako. Isto sam i ja pisao, ako smo otjerali Adzema, Odovica pokojnog,Basica posvadjali se sa Amarom i ove ostale onda moramo i Denisa.let3 je napisao/la: ↑15 maj 2025, 18:58Ovdje se tjera trener cisto onako, reda radi. Bez nekog posebnog razloga.
Logika je otprilike slijedeca - ako su se tjerali Zeljini vojnici (Adzem, Mulalic) tjerat cemo onda i Coricaa zasto ? kako ? zbog cega ? koga dovesti a da je bolji ? o tome se ne pise, bitno je samo otjerati pa ce se nesto desiti
![]()
Ni Guardiola ne moze granatovati titulu sa ekipom kojoj nastupaju Markovic, Galic, Odinaka, Cavnic, Sukilovic, Radovac, Karjasevic, Mircevski, Dangubic itd.
Ne mozemo bit ko vecina normalnih klubova pa bar 2 sezone sa jednim trenerom. Samo nek se tjera.
Kad se pogleda cjelokupna situacija u klubu (a mi smo daleko od normalne situacije) vala ova sezona je bas dobra.
Da ostanak Denisa koci nekog bas strucnjaka pa hajd i razumio bi ali ovako bas amaterski.
Hajmo ba pocet licit na normalan klub.
Boze spasi nas hrvatske kulture, srpskog junastva i pitarskog humora.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 21 gost.