FK Željezničar
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Dva kola do kraja, jos ima sanse za trece mjesto
Juniori osvojili kup,stizu europske utakmice koje su neupitne
I Supci ga otjeraju
Da li je neko namirisao paru od europe i nekih mogucih transfera?
Juniori osvojili kup,stizu europske utakmice koje su neupitne
I Supci ga otjeraju
Da li je neko namirisao paru od europe i nekih mogucih transfera?
Zadnja izmjena: NoDi80, dana/u 19 maj 2025, 22:00, ukupno mijenjano 1 put.
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
-
- Kontakt:
Ovo ti je glupo ko ****. Nije nam niko nista ucinio, a pogotovo ne oni, jer smo zauzeli svojim radom i trudom 4. poziciju koja uvijek vodi u Evropu jer se unaprijed znalo da neće osvojiti niko sem top 3 ekipe. Da se zahvalimo onda i svima ispod nas što nisu dobro igrali pa smo zato 4.? Ne nego smo bili bolji od njih, pobjeðivali te ekipe i osigurali 4. mjesto.
Ja davno sam zakletvu dao, da voljeću vječno taj klub.
Curica jos drzite
Pravite nas budalama i neki ljudi izgleda ne odgovaraju za svoje funkcije
Amara smeta, a ovi ostali mogu
Pravite nas budalama i neki ljudi izgleda ne odgovaraju za svoje funkcije
Amara smeta, a ovi ostali mogu
Zadnja izmjena: NoDi80, dana/u 19 maj 2025, 22:07, ukupno mijenjano 1 put.
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Druže @NoDi80 otkad se trener pita za raspodjelu novca u klubu?
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić
Ne pita se Coric sigurno
Nekako sve mi je ovo nelogicno
Nista mi nema smisla
Pokrali te sinoc i niko se ne ogladava oko sudjenja, a trenera smjenili
Zadnja izmjena: NoDi80, dana/u 19 maj 2025, 22:10, ukupno mijenjano 1 put.
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
moj problem je sto je ovdje vrlo malo ljudi koji su iskreno i u dusi zeljovci. sve se svodi na nekakav licni ili indirektni interes. satro nekakve insajderske, pa kad se ne ostvare, pojela maca jezik. ako se potrefi, jesam vam rekao. godinama se prozivaju odredjeni ljudi i igraci, pa kad oni odu, nista se ne promjeni, samo se nadje nova zrtva za prozivanje i svaljivanje krivice za sve lose. pomaka naprijed ni na mapi.Riquelme1921 je napisao/la: ↑19 maj 2025, 21:39Ne razumijem u čemu je tvoj problem? Je li Tanović pokušao s arapima pa ispada ja ne smijem to napisati? Yebem i Tanovića i Bekrića.ristagrad je napisao/la: ↑19 maj 2025, 21:30ma, ja, ne bi ti...Riquelme1921 je napisao/la: ↑19 maj 2025, 21:12
Pa napisao sam ja i ovo "i ko je dovodio trenera na derbi", nije tu samo Bekrić.
za tvoj info, imam dovoljno godina da se sjecam Zelje u 2. ligi sfrj. nikad mi nije palo napamet, pa ni tada, promjeniti klub za koji navijam. dusa i srce, ispred rezultata. a, tada je Zelju na Grbavici bodrilo vise navijaca, nego danas. da, vise u 2. ligi. i to su bili iskreni navijaci kluba, ne rezutata.
isto je kad procitam kako se lahko tudje pare trose. gdje ovaj, gdje onaj... jel dzeko ucestvovao u kojoj akciji i sa koliko para? i slicni dzeki. a, da bilo ko od tih sto tako pisu ima milion KM u steku, u kur.cu bi halalio, npr, 250.000 KM za godisnju platu jednog igraca. prvi ja, ne bih, ni u ludilu. lahko je tudjim gloginje mlatiti.
ko i pomislja i pominje titulu naredne, ili je lud ili nepopravljivi optimista. molit Boga da nam se rezultatski ponovi ova i sve 5.
niti sam tjerao denisa, niti imam svog "favorita" za njegovog nasljednika. valjda ovi genijalci iz uprave donesu dobru odluku. nadam se samo da nece i oni razguliti. ako se to desi, samo da ne dodju ovi sto imaju agencije za promet nekretnina.
Zna itekako, pokazao je ove sezone +20 nadMamba21 je napisao/la: ↑19 maj 2025, 20:31Pa ne zna ni Denis ligu, samo prvu ligu federacijebhsport je napisao/la: ↑19 maj 2025, 20:29Ko tebe šalje uhljupe?zeljovolimte je napisao/la: ↑19 maj 2025, 20:06
Ko li tebe salje..
Pustio skutorima od Posusja, Zrinskog, Sirokog..
Šta je pustio Posušju? 3 utakmice 7 bodova
Širokog dobili 0-3, nesretan poraz kuci i ovo sinoc gdje Real dobio nebi.
Zrinjski posebna priča, jesenas smo bili dobri, obje utakmice na proljece sramota.
Denis je neko očito ko smeta talovima, rumenim zoharima i uhljebima kluba.
Nama treba čovjek koji zna našu ligu, a ne novi Tuwajiri, Krčmarevic, Kostic.
Ako ce ga zamijeniti Klafuricem kapa dole a ako ce dovesti uhljupa onda nam je dzenaza.
Velezom, Sloga +15, Sarajevo -2. Imao tri kiksa a ja mu najvise zamjeram guranje Boljevica i dizelaša.
Iduce godine nas samo Laktaši i Radnik vade za opstanak. Sloga ce nas pojesti kada dodje Feja ili neki drugi analitičar a kad mu Alihodzic sa klupe skije pravi.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
Jedino što mi nema smisla je što je vrlo demonstrativno dobio otkaz dva kola prije kraja sezone. Nakon sinošnje utakmice meni je bilo jasno da je to to ali nisam baš očekivao ovako demonstrativan otkaz odmah ujutro.
Onaj ko je donio odluku da ode Coric, ne moze me niko ubijediti da ta osoba radi dobro za klub i da ima dobre namjere, samo lud covjek i neko ko je protiv FK Zeljeznicar, moze uciniti tako nesto.
Nema smisla nista brate
Izborili smo Europu sigurno, a jos ima fore za trece mjesto
Ako su mislili da ce biti drugi ne znam jesu li normalni
Coric je sigurno od 2019 najvise uradio za klub
Napravio nam je kostur sa 16,15 u23 igraca i izborio Europu
Prodali bi Jabera, Muftica, dobili bi para od Europe, ciljano zamjenili ove starije igrace i krenuli u novu sezonu
Glupani teski vode klub
Zadnja izmjena: NoDi80, dana/u 19 maj 2025, 22:33, ukupno mijenjano 1 put.
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Kad se Uprava odgovarati za svoje rezultate:
1. Generalni sponzor?
2. Prostori na istoku?
3. Odrzavanje stadiona uopsteno + travnjak?
4. Odabir trenera koji ce stati duze od sezone
5. Organizacija tekmi (derbi posebno)
Itd itd itd
Svi se spominju i svi krivi osim uprave. Uzas!!!
1. Generalni sponzor?
2. Prostori na istoku?
Itd itd itd
Prvak NR BiH: 1946
Prvak Jugoslavije: 1972
Prvak BiH: 1998, 2001, 2002, 2010, 2012 i 2013
Kup BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 i 2018
Super kup BiH: 1998, 2000 i 2001
Dupla kruna: 2001 i 2012
Titula, kup i super kup: 2001
Kup UEFA: 1/4(1972) i 1/2(1985)
Prvak Jugoslavije: 1972
Prvak BiH: 1998, 2001, 2002, 2010, 2012 i 2013
Kup BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 i 2018
Super kup BiH: 1998, 2000 i 2001
Dupla kruna: 2001 i 2012
Titula, kup i super kup: 2001
Kup UEFA: 1/4(1972) i 1/2(1985)
Nikad !!! Od mene marke nece vise dobiti...Argentina je napisao/la: ↑19 maj 2025, 22:32Kad se Uprava odgovarati za svoje rezultate:
1. Generalni sponzor?
2. Prostori na istoku?
Itd itd itd
NoDi80 je napisao/la: ↑19 maj 2025, 22:27Nema smisla nista brate
Izborili smo Europu sigurno, a jos ima fore za trece mjesto
Ako su mislili da ce biti drugi ne znam jesu li normalni
Coric je sigurno od 2019 najvise uradio za klub
Napravio nam je kostur sa 16,15 u23 igraca i izborio Europu
Prodali bi Jabera, Muftica, dobili bi para od Europe, ciljano zamjenili ove starije igrace i krenuli u novu sezonu
Glupani teski vode klub
Mnogo pitanja a malo odgovora dok klub šuti.
Obzirom da nema nekih priča (bar ne za sada) o nekom raskolu i sukobu u klubu djeluje mi da je ovo bila jenoglasna odluka.
Nadam se samo da su računali na bijes navijača sa ovom odlukom. Zaista duguju objašnjenje nama navijačima iako mislim da ga nećemo dobiti.
-
- Kontakt:
+1b00t je napisao/la: ↑19 maj 2025, 22:41Nikad !!! Od mene marke nece vise dobiti...Argentina je napisao/la: ↑19 maj 2025, 22:32Kad se Uprava odgovarati za svoje rezultate:
1. Generalni sponzor?
2. Prostori na istoku?
Itd itd itd
Misljenja sam da u nedelju na utakmici protiv Veleza jasno svi trebamo pokazati sta mislimo o ovoj odluci i iskazati nezadovoljstvo, a njihovo je da nam objasne na osnovu cega su donijeli ovu odluku.
Šta je po tebi mogao trener još uraditi?zeljovolimte je napisao/la: ↑19 maj 2025, 21:56Mi vec plivamo para.Sarun je napisao/la: ↑19 maj 2025, 21:45Plasman u Evropu donio nove dugove? Dobre igre par mladih igrača na kojima se može profitirati?zeljovolimte je napisao/la: ↑19 maj 2025, 20:31Za cim tacno zalite u radu Denisa Corica?
To sto necemo imati kontakte sa onim uhljupima koje je probao ubaciti u klub?
Bojim se da se klub previse zaduzio i da se previse ocekivalo od svega. Na kraju konferencija, sad idemo u novi oporavak, reprograme i ublehe.
Pare od evrope cemo dobiti tek u decembru, a pare od igraca citaj Al Jaber su potrosene jos u januaru.
I jos niko od njih nije ni blizu transfera..
Sta cemo do tad.
Vise stvari mi nije jasno, ali evo navest cu jednu, pa bi vas zamolio, a posebno ove koji su bili protiv Denisa Corica (@irfo @mamba) da mi objasnite.
Sta je tacno bio cilj FK Zeljeznicar na pocetku sezone?
Da li je to evropa?
Ako kazemo da jeste, dakle Denis i ekipa su ispunili svoj cilj, cak sta vise imaju ogromnu prednost u odnosu na ekipe iznad nas. Pritome izbacio se luzerski mentalitet gdje nismo mogli do bodova u gostima i gdje smo gubili bodove protiv ekipa koje su u borbi za opstanak. Ove sezone, pogotovo na Grbavici nismo kiksali nijednu utakmicu protiv fenjerasa, a na Grbavici nemamo poraza skoro 20 utakmica i taj jedini poraz je od Zrinjskog.
Druga stvar, sta je bio cilj Uprave, da li je to ponovno stabilizacija kluba, jer ja koliko znam, ne da ga nisu stabilizovali, nego su otisli u ogroman minus tokom tekuce sezone.
Eh, sad mi objasnite, kako to da je covjek koji je sa svojom ekipom ispunio cilj otjeran, a uprava koja ne da nije ispunila cilj, nego su nas cak i unazadili, i dalje su tu na svojim pozicijama, a trenera ste tjerali, upravu niste ni spomenuli. Molim objasnjenje.
Sta je tacno bio cilj FK Zeljeznicar na pocetku sezone?
Da li je to evropa?
Ako kazemo da jeste, dakle Denis i ekipa su ispunili svoj cilj, cak sta vise imaju ogromnu prednost u odnosu na ekipe iznad nas. Pritome izbacio se luzerski mentalitet gdje nismo mogli do bodova u gostima i gdje smo gubili bodove protiv ekipa koje su u borbi za opstanak. Ove sezone, pogotovo na Grbavici nismo kiksali nijednu utakmicu protiv fenjerasa, a na Grbavici nemamo poraza skoro 20 utakmica i taj jedini poraz je od Zrinjskog.
Druga stvar, sta je bio cilj Uprave, da li je to ponovno stabilizacija kluba, jer ja koliko znam, ne da ga nisu stabilizovali, nego su otisli u ogroman minus tokom tekuce sezone.
Eh, sad mi objasnite, kako to da je covjek koji je sa svojom ekipom ispunio cilj otjeran, a uprava koja ne da nije ispunila cilj, nego su nas cak i unazadili, i dalje su tu na svojim pozicijama, a trenera ste tjerali, upravu niste ni spomenuli. Molim objasnjenje.
- QUARTERBACK
- Kontakt:
**** celavu ublehu nedima sijercica usta nesposobna odlazi majmune znam da citas ovo ili ti ili tebi bliski ublehasi
- QUARTERBACK
- Kontakt:
Argentina je napisao/la: ↑19 maj 2025, 21:07Vrato je Jabera u zivot i stavio gabu izlog za prodaju.zeljovolimte je napisao/la: ↑19 maj 2025, 20:31Za cim tacno zalite u radu Denisa Corica?
To sto necemo imati kontakte sa onim uhljupima koje je probao ubaciti u klub?
Bojim se da se klub previse zaduzio i da se previse ocekivalo od svega. Na kraju konferencija, sad idemo u novi oporavak, reprograme i ublehe.
Afirmisao pojacanja da opravdaju da su pojacanja Cvetanovski, Lagumdzija, Sosic, Karamarko.
Dozvao koliko-toliko Boljevica, Krpica i ekipu.
Davao sansu Sabicu, Kolicu, Foci. Koji bi mogli ubuducnosti biti sve bitniji i bitniji.
Fulio sa afirmacijom Mircevskog.
Dosao do 1/2 kupa, istina najlakseg zdrijeba ikada i dosao do 4og mjesta koje je na 2 boda od 3eg, da je Klop i Ferguson, ne bi mogli bolje.
Izbacio luzerski mentalitet gdje smo prosle godini svaku primali gol u 90oj i borili se za opstanak, ove godjne od februara/marta bjezimo 5om 10tak bodova. Okretao tekme i imao povjedjicki mentalitet davanja golova na kraju (Radnik x2, Posusje, Borac).
I na kraju, da li je imao gresaka, pa imao je. Ali Upravu i klub da niko ne pita zasto mjenjate trenera opet da nije ni sezonu izdrzao je kriminal. Daj mu sansu, napravio je max sto se moglo napraviti. Posebno jer je bio posten i ponudio ostavku kad je napravio prelos rezultat. Klub odbio i sad ovo. Fuj. Amaterizam kluba, dva kola prije kraja. Ako izgubimo od Veleza i Radnika, onda je jasno da Denis nije htio biti dio tih igri i spletki!!!
Ne daj Boze da dodje Adzem, Mulalic, Jolic i slicni. Skupa ne znaju recenice sastaviti, a kamoli trener da budu![]()

Svi će razguliti, kao i oni prije njih. Dobrodošli u udruženje građana, svi prave štetu - niko ne odgovara. Raj na zemlji.
Na kraju dana će se svi oni vratiti svojim pravim poslovima gdje rade od 8 do 16, a mi ćemo se i dalje nervirati zbog svetinje. Sad sam još manji optimista da će se stvari u klubu posložiti, od one najvažnije skupine uhljeba - Skupštine, pa do ovih iz Uprave koji nemaju pojma šta rade.
Ova grupica neznalica prvo mora vratiti ono što su nas odveli u minus, 1,8 miliona maraka, pa se tek onda posvetiti daljnjem napretku. Ako im je plan da prodaju Jabera, Muftića i Šošića, pa da tako namaknu pare, sretno im bilo u novoj borbi za opstanak, jer ne postoji šansa da nađu i približno dobre igrače za ono para što će ostati. Real Madrid ne može nadomjestiti odlazak tri najbolja igrača a kamoli Željo.
Poslije toga moraju naći pare za završetak radova na južnoj tribini jer su obećali Magodi da će klub platiti sve što bude preko 4,7 miliona koliko će dati Kanton i Opština.
Sve u svemu, čeka nas veoma vesela godina sa ovim ublehašima.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 14 gostiju.