FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
36
22%
2. Borbu za Evropu
81
50%
3. Sredinu tabele
26
16%
4. Borbu za opstanak
19
12%

Ukupno glasova: 162

Mamba21
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Mamba21 » 19 maj 2025, 23:46

@lakilone, koji cilj? Misliš na ono mi čekamo da se ukaže prilika, pa ćemo ganjati Evropu, ako ne bude, nismo ispali i pojeo vuk magarca, jel na to misliš?

Šta je dobro donio Denis?
Neku lepršavu igru? Visok presing? Duplanje strane? Uigrane ofsajd zamke? Tranzicija? Svaki prekid gol? Nekog novog mladog igrača? Nešto kao Šukilović ili Mahmić? (Al Jaber je zaigrao kod Dine, Vedad kod Osima). Možda Mirčevskog?
Nama odbrana izgleda kao da nikad nisu trenirali zajedno, veza ako neko nešto individualno uradi, a tek napad...
Šta je donio dobro?

Uprava svakako šuti i muti, uprava skup debila, kojima je dobro i koji samo bombe bacaju te za jug, te malo strateški partner, a izgleda da mole Boga da ne bude ništa od toga.

Ćoriću je svakako isticao ugovor i budala je samo mogla misliti da će produžiti, što se prije pomirite da mu je Željo bio odskočna daska, da može parirati na tržištu, nije došao iz ljubavi, nego je došao pare da uzme, da progura sebe i mislim da je uspio.

Daleko smo mi od stabilizacije, nije stabilizacija da ti dovedeš Dangubića i daš mu dobru platu, Mirčevski da samo trenira, dva brazilca, Trograncic, svi ti su na platnom spisku, tako da smo se mi davno stabizovali...
IGRAJTE SRCEM SARAJEVSKI PLAVI!

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 20 maj 2025, 00:20

Virtu4l je napisao/la:
19 maj 2025, 23:31
ristagrad je napisao/la:
19 maj 2025, 22:10
niti sam tjerao denisa, niti imam svog "favorita" za njegovog nasljednika. valjda ovi genijalci iz uprave donesu dobru odluku. nadam se samo da nece i oni razguliti. ako se to desi, samo da ne dodju ovi sto imaju agencije za promet nekretnina.

Svi će razguliti, kao i oni prije njih. Dobrodošli u udruženje građana, svi prave štetu - niko ne odgovara. Raj na zemlji.

Na kraju dana će se svi oni vratiti svojim pravim poslovima gdje rade od 8 do 16, a mi ćemo se i dalje nervirati zbog svetinje. Sad sam još manji optimista da će se stvari u klubu posložiti, od one najvažnije skupine uhljeba - Skupštine, pa do ovih iz Uprave koji nemaju pojma šta rade.

Ova grupica neznalica prvo mora vratiti ono što su nas odveli u minus, 1,8 miliona maraka, pa se tek onda posvetiti daljnjem napretku. Ako im je plan da prodaju Jabera, Muftića i Šošića, pa da tako namaknu pare, sretno im bilo u novoj borbi za opstanak, jer ne postoji šansa da nađu i približno dobre igrače za ono para što će ostati. Real Madrid ne može nadomjestiti odlazak tri najbolja igrača a kamoli Željo.

Poslije toga moraju naći pare za završetak radova na južnoj tribini jer su obećali Magodi da će klub platiti sve što bude preko 4,7 miliona koliko će dati Kanton i Opština.

Sve u svemu, čeka nas veoma vesela godina sa ovim ublehašima.
Tih 1.8 miliona ti je već "pokriveno" (Uslovno rečeno). Ako su mahalske tačne potpisan je reprogram na 12 godina sa poreskom. Ako uzmemo da je sad ukupan dug prema poreskoj oko 3.5 miliona to ti je neka mjesečna rata od 25 hiljada KM. To ne bi trebalo biti problem.

Sad, koliki je ostali dug (kredit, dobavljači i ostalo) i kakva je tu situacija to je već upitno (moja lična pretpostavka još 3 do 4 miliona). Da bi dobio licencu morao si potpisati reprograme. Koliko dugo i u kojem iznosu to je već drugo pitanje.

Sve u svemu, mislim da je situacija u klubu prilično stabilna što se tiče finansija ali koliko tu ima prostora za dovođenje kvalitetnih pojačanja vrlo je upitno obzirom na trenutni odnos rashoda i prihoda. Istina, odlazak Galića, Cavnića, Mirčevskog i Dangubića će osloboditi značajna sredstva ali obzirom da se mora smanjiti budžet za plate mislim da nećemo vidjeti igrače u platnom rangu Dangubića i Mirčevskog.

Ako budemo imali sreće i prodamo njih trojicu to će ti samo isfinansirati ostatak infastrukturnih radova na jugu i istoku i ako budu pametni da se riješiš nekih duhovanja koja ti otežavaju rad kluba.

Ovdje je poreski dug, uslovno rečeno, manji problem po meni.

Edit : Kako će to izgledati bez njih trojice to ćemo da vidimo.
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić

zeljovac21
Kontakt:

Post Postao/la zeljovac21 » 20 maj 2025, 00:35

E vala ko da smo guardioli dali otkaz koliko se kmeci :bow: pa Dino Dzurbuzovic bi hendlo ovu ekipu u istom rangu ko i Coric.

WeekendOffender
Kontakt:

Post Postao/la WeekendOffender » 20 maj 2025, 00:37

Ma ni jedan normalan trener nece doci nama, ko ce doci u klub koji mjenja trenera svake godine, znaci vec unaprijed znas da ti je otkaz spreman prije nego sto potpises ugovor a na sve to te uprava pocasti oskudnim budzetom i igracima upitnog kvaliteta da ti budu pojacanja.

Nama ozbiljan trener i ne treba, moze Adzem, Dino, Joldic, Halid Genjac, ko god svejedno je vise kad imas nesposobnu upravu koja ne moze da obezbjedi ni sredstva za bolje igrace a usput i stabilnost kluba svake sezone dolazi u pitanje, pa mi se oglasavamo da smo uspjeli dobiti licencu za premijer ligu ljudi dragi i svake sezone svaka uprava to predstavlja kao neki uspijeh kad dobijemo tu licencu nakon sto se razvlacimo po poreznim upravama i sabiraju nam dugove. I onda ti isti nesposobnjakovici iz uprave od trenera koji je na klupi traze neke nadrealne rezultate.

Prosjecan klub smo postali i sve dok se ne pocne raditi na ulasku ozbiljnog kapitala u nas klub sredina tabele ce biti realno ocekivanje od naseg kluba.

U cijelom tom lancu ce uvijek ispastati trener zbog toga jer smo mi naucili da budemo konkurenti za titule, pehare, favoriti... al su ta vremena nazalost daleko iza nas a povratak na takve staze nazalost daleko ispred nas dok klub funkcionise na ovaj nacin
Curva Sud

tiagofaria25
Kontakt:

Post Postao/la tiagofaria25 » 20 maj 2025, 00:44

Dolasci - odlasci moje mišljenje…

Stipo Marković, Stefan Radinović, Martin Mirčevski, Nemanja Cavnić, Marin Galić i Filip Dangubić su bez ugovora od ljeta.

Jedino bih produžio ugovor Stefanu iskreno.

Raskid Leo Simoni, Mahmić, Trogrančić.
Načuo sam o odlasku Lagumdžije, nisam siguran.
Nikad nisam bio fan Karamarka, ali nedavno mu je produžen ugovor, pa bi bilo glupo sad raskidati.
Peixoto, nemam misljenje, nije katastrofalan, zavisi od broja stranaca.

Odinaku bih ostavio samo jer je mlad, jak i brz, treba se raditi s tim momkom može biti solidan, ide iz krajnosti u krajnost ili je odličan potez ili katastrofalan.

Volio bih da dobijemo neke pare i da Boljević ode.

Muftiću dat priliku da ide, zbog njega, ako doðe ponuda iz vana.

Potrebna pojačanja lb, cb, rb, ofanzivni vezni/lažna devetka, špic
Neka od imena koja su meni zanimljiva:

Bojat Dragan - mlad, bek, slobodan na ljeto.
Riad Šuta - mlad, branič, kapiten GOŠKA sa 22 godine
FILIP TARABA - 18 godina, kapiten ŠB, bek, transfermarkt kaže da je bio u našoj akademiji
Eldar Šehić - naš, bek, nije star, od ljega bez ugovora
Armin Hodžić - igrao za nas, bio jedan od najboljih veznih lige, nije se snašao u Turskoj, na posudbi nije igrao, mogao bi dobiti slobodne papire na ljeto
Siniša Saničanin - ne znam je li izvan budžeta, za repku nije dovoljno kvalitetan, mislim da za našu ligu itekako jeste, slobodan od ljeta
Danilo Teodorović - 22 godine, 24 utakmice 7 golova 2 asistencije za Radnik, nije neka statistika, ali mislim da je bolji od Lauševića, takoðer mislim da hitno moramo tražiti špica, Suljo puni 35 prvog januara.
Dino Beširović - 3 sezone solidan u AIKu, uskoro bez ugovora, vjerovatno zbog godina, ali ne može svaka prinova imati 25 ili manje.

Sada par njih koji ne trebaju predstavljanje
Rijad Bajić
Daniel Graovac
Ibrahim Šehić (ako se Mufta proda)
Eldar Čivić (koliko god da nije kalibar za repku, za našu ligu sigurno jeste)

I naravno želja svih nas, vjerovatno onda koja se neće ispuniti, ali ljudski je sanjati Edin Džeko…

Svih pet igrača sa liste kojim ne treba predstavljanje su bez ugovora od ljeta. Ne znam ko je sa lista izvan budžeta, osim Džeke naravno, ne bi trebao niko biti toliko nerealan, možda griješim.

Naravno sve ovo ovisi o treneru, ali mislim da bi svatko od ovih momaka pasao ovom Želji u ovoj ligi.
Šta vi mislite?

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 20 maj 2025, 00:49

Ja bi najviše volio da Dangubića uzme Zrinjski ili Sarajevo pa da zabije 20 komada u sezoni.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

tiagofaria25
Kontakt:

Post Postao/la tiagofaria25 » 20 maj 2025, 00:51

Virtu4l je napisao/la:
20 maj 2025, 00:49
Ja bi najviše volio da Dangubića uzme Zrinjski ili Sarajevo pa da zabije 20 komada u sezoni.
Danga je top igrač, ali mislim da mu ne odgovara ova naša prefizička liga.

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 20 maj 2025, 01:13

tiagofaria25 je napisao/la:
20 maj 2025, 00:44
Kakav Civic i nasa liga, momak bez problema moze naci angazman u jacim klubovima HNLa.
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

tiagofaria25
Kontakt:

Post Postao/la tiagofaria25 » 20 maj 2025, 01:19

19vendetta87 je napisao/la:
20 maj 2025, 01:13
Kakav Civic i nasa liga, momak bez problema moze naci angazman u jacim klubovima HNLa.
Mogao je i Bubanja, pa je došao u Sarajevo, moramo praviti iskorak zajedno sa ostatkom lige.

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 20 maj 2025, 01:26

20 maj 2025, 01:19
19vendetta87 je napisao/la:
20 maj 2025, 01:13
Mogao je i Bubanja, pa je došao u Sarajevo, moramo praviti iskorak zajedno sa ostatkom lige.
Dosao zbog para, jedino to i moze privuci Civica.
Sto opet ne mijenja cinjenicu da je skroz nerealna opcija za nas, jer mu ni to ne mozemo ponuditi.
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

Railwayman30
Kontakt:

Post Postao/la Railwayman30 » 20 maj 2025, 08:04

Stipo Marković, Stefan Radinović, Martin Mirčevski, Nemanja Cavnić, Marin Galić i Filip Dangubić su bez ugovora od ljeta.

Nikad nisam bio fan Karamarka, ali nedavno mu je produžen ugovor, pa bi bilo glupo sad raskidati.

Odinaku bih ostavio samo jer je mlad, jak i brz, treba se raditi s tim momkom može biti solidan, ide iz krajnosti u krajnost ili je odličan potez ili katastrofalan.

FILIP TARABA - 18 godina, kapiten ŠB, bek, transfermarkt kaže da je bio u našoj akademiji
Armin Hodžić - igrao za nas, bio jedan od najboljih veznih lige, nije se snašao u Turskoj, na posudbi nije igrao, mogao bi dobiti slobodne papire na ljeto
Siniša Saničanin - ne znam je li izvan budžeta, za repku nije dovoljno kvalitetan, mislim da za našu ligu itekako jeste, slobodan od ljeta
Danilo Teodorović - 22 godine, 24 utakmice 7 golova 2 asistencije za Radnik, nije neka statistika, ali mislim da je bolji od Lauševića, takoðer mislim da hitno moramo tražiti špica, Suljo puni 35 prvog januara.
Dino Beširović - 3 sezone solidan u AIKu, uskoro bez ugovora, vjerovatno zbog godina, ali ne može svaka prinova imati 25 ili manje.

Rijad Bajić
Daniel Graovac

I naravno želja svih nas, vjerovatno onda koja se neće ispuniti, ali ljudski je sanjati Edin Džeko…

Svih pet igrača sa liste kojim ne treba predstavljanje su bez ugovora od ljeta. Ne znam ko je sa lista izvan budžeta, osim Džeke naravno, ne bi trebao niko biti toliko nerealan, možda griješim.

Naravno sve ovo ovisi o treneru, ali mislim da bi svatko od ovih momaka pasao ovom Želji u ovoj ligi.
Šta vi mislite?
Odlicna analiza,i sve bih i ja ovako nekako volio. Mozda jos pogledati onu dvojicu iz Igmana,ona 3 stranca ne izgledaju lose,a po 22 i 23 i 26 godina.

Pablo11
Kontakt:

Post Postao/la Pablo11 » 20 maj 2025, 08:32

Mamba21 je napisao/la:
19 maj 2025, 23:46
@lakilone, koji cilj? Misliš na ono mi čekamo da se ukaže prilika, pa ćemo ganjati Evropu, ako ne bude, nismo ispali i pojeo vuk magarca, jel na to misliš?

Šta je dobro donio Denis?
Neku lepršavu igru? Visok presing? Duplanje strane? Uigrane ofsajd zamke? Tranzicija? Svaki prekid gol? Nekog novog mladog igrača? Nešto kao Šukilović ili Mahmić? (Al Jaber je zaigrao kod Dine, Vedad kod Osima). Možda Mirčevskog?
Nama odbrana izgleda kao da nikad nisu trenirali zajedno, veza ako neko nešto individualno uradi, a tek napad...
Šta je donio dobro?

Uprava svakako šuti i muti, uprava skup debila, kojima je dobro i koji samo bombe bacaju te za jug, te malo strateški partner, a izgleda da mole Boga da ne bude ništa od toga.

Ćoriću je svakako isticao ugovor i budala je samo mogla misliti da će produžiti, što se prije pomirite da mu je Željo bio odskočna daska, da može parirati na tržištu, nije došao iz ljubavi, nego je došao pare da uzme, da progura sebe i mislim da je uspio.

Daleko smo mi od stabilizacije, nije stabilizacija da ti dovedeš Dangubića i daš mu dobru platu, Mirčevski da samo trenira, dva brazilca, Trograncic, svi ti su na platnom spisku, tako da smo se mi davno stabizovali...
Ti si lud ako mislis da je neke ovdje pare imao u odnosu na posusje.
Fk Željezničar.

Pablo11
Kontakt:

Post Postao/la Pablo11 » 20 maj 2025, 08:36

Argentina je napisao/la:
19 maj 2025, 21:07
zeljovolimte je napisao/la:
19 maj 2025, 20:31
Za cim tacno zalite u radu Denisa Corica?

To sto necemo imati kontakte sa onim uhljupima koje je probao ubaciti u klub?

Bojim se da se klub previse zaduzio i da se previse ocekivalo od svega. Na kraju konferencija, sad idemo u novi oporavak, reprograme i ublehe.
Vrato je Jabera u zivot i stavio gabu izlog za prodaju.

Afirmisao pojacanja da opravdaju da su pojacanja Cvetanovski, Lagumdzija, Sosic, Karamarko.

Dozvao koliko-toliko Boljevica, Krpica i ekipu.

Davao sansu Sabicu, Kolicu, Foci. Koji bi mogli ubuducnosti biti sve bitniji i bitniji.

Fulio sa afirmacijom Mircevskog.

Dosao do 1/2 kupa, istina najlakseg zdrijeba ikada i dosao do 4og mjesta koje je na 2 boda od 3eg, da je Klop i Ferguson, ne bi mogli bolje.

Izbacio luzerski mentalitet gdje smo prosle godini svaku primali gol u 90oj i borili se za opstanak, ove godjne od februara/marta bjezimo 5om 10tak bodova. Okretao tekme i imao povjedjicki mentalitet davanja golova na kraju (Radnik x2, Posusje, Borac).

I na kraju, da li je imao gresaka, pa imao je. Ali Upravu i klub da niko ne pita zasto mjenjate trenera opet da nije ni sezonu izdrzao je kriminal. Daj mu sansu, napravio je max sto se moglo napraviti. Posebno jer je bio posten i ponudio ostavku kad je napravio prelos rezultat. Klub odbio i sad ovo. Fuj. Amaterizam kluba, dva kola prije kraja. Ako izgubimo od Veleza i Radnika, onda je jasno da Denis nije htio biti dio tih igri i spletki!!!

Ne daj Boze da dodje Adzem, Mulalic, Jolic i slicni. Skupa ne znaju recenice sastaviti, a kamoli trener da budu🤦‍♂️
Sta ti znas oni imaju DNK. :tokralju:
Fk Željezničar.

urednik
Kontakt:

Post Postao/la urednik » 20 maj 2025, 08:54

U ovoj sezoni smo lagano prezentovali svoje malograđanske ambicije i seoski koncept organizacije.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 20 maj 2025, 08:55

Znači doveli bi igrače iz Igmana, GOŠK-a i Radnika pa bi se onda čudom čudili zašto su loši, prinove, kako loše igramo, kako smo pali u drugom dijelu sezone, itd, i sl.?
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 20 maj 2025, 08:56

Rijad Bajić
Daniel Graovac

Šta vi mislite?
Trenutni sastav

Antonio Trogrančić
Ugovor ističe. Nema potrebe raskidati. Vrlo komična situacija, volio bih ga vidjeti da zaigra.

Azur Mahmić
Navodno zatražio raskid zbog male minutaže. Sretno.

Stipo Marković, Martin Mirčevski, Nemanja Cavnić, Marin Galić i Filip Dangubić
Ne vidim da će i jedan od njih produžiti.

Al JAber, Šošić, Boljević, Karamarko, Muftić
Navodno postoje upiti/ponude. Možda ostanemo bez dijela ovih igrača.

Leo Simoni
Zašto raskidati? Meni izgleda odlično. Bolje od Vinija. Samo bih volio vidjeti da uveže bar dvije utakmice sa ozbiljnom minutažom.

Stefan RAdinović
Mislim da sam negdje pročitao da struka vaga oko produženja, nisu na čisto. Ja bih ga ostavio. Fizički najspremniji u ekipi.

Dan Lagumdžija
Ima ugovor do kraja 2026. godine. Samo je prvu godinu prijavljen kao amater zbog kompenzacije. Može otići samo uz obeštećenje.

Matej Cvetanovski
Ne mislim da će ostati.

Sigurno ostaju - Aktivni ugovori do ljeta 2026 ili dalje a neće ih niko
Abdulahović, Odinaka, Šukilović, Lagumdžija, Karjašević, Radovac, Simoni, Vini, Šabić, Fočo, Laušević, Krpić.

Moje želje...
Golman : Filip Samurović (22) - Radnik, Tarik Karić (19) - Velež
Štoperi: Ivan Marić (23) - Posušje, Daniel Graovac (31) - Cluj, Dušan Ristić (24) - Sloga, Kristijan Tojcic (25) - Nafta
Bekovi : Vedad Radonja (23) - AEK, Ante Bekavac (23) - Posušje, Gabrijel Coko (23) - GOŠK, Tarik Haznadar (21) - Stupčanica
Vezni : Marko Hanuljak (25) - Posušje, Albin Omić (21) - Sloga, Mahir Imamović (22) - Gradina, Dino Besirovic (31) - AIK
Krila : Domagoj Jelavić (23) - Široki, Tyler Burey (23) - Igman, Ðorđe Pantelić (25) - Radnik,
Petar Samardžija (19) - BSK, Belmin Mešinović (23) - Sloboda
Napad : Rijad Bajić (31) - Ankaragücü, Kenan Salkanovic (21) - Jedinstvo, Danilo Teodorović (22) - Radnik

Za tvoju info
Filip Taraba - Ugovor do ljeta 2026
Eldar Šehić - Ugovor do ljeta 2026
Armin Hodžić -Ugovor do ljeta 2026

Mislim da vrijedi platiti iskusnog štopera najviše.
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić

Hansestadt
Kontakt:

Post Postao/la Hansestadt » 20 maj 2025, 08:58

Eldar Sehic bi nam dobro dosao. Sigurno je napredovao u kvalitetnijoj ligi od nase. Ne znam je li realna opcija, bek jos u dobrim godinama, tesko se moze naci bolje rijesenje na njegovoj poziciji.

QUARTERBACK
Kontakt:

Post Postao/la QUARTERBACK » 20 maj 2025, 09:35

Sav cirkus i smijurija ovog kluba ogledaju se u tome da se sad prizivaju nasi igraci koji su otjerani iz kluba bez pruzanja prave sanse jer navijaci zele neke nerealne rezultate na ustrb nekadasnjih titula pa se ne zele istrpiti isti ti igraci koji se sad prizeljkuju nazad. Karic, Sehic, Taraba i druga imena koja se spominju.

Ne vidim da iko postavlja pitanje zasto do ovoga dolazi? Ko je kritikovan za to sto npr Kulasin nije dobio sansu koju je trebao, danas je jedan od najspremnijih i najbrzih igraca u ligi dok mi kuburimo s krilima, doduse sad tek smo dosli na nesto dolaskom Sosica i ovom solidnom sezonom Cvetanoskog.

U ovom klubu mnoge stvari prolaze ispod radara i niko ne odgovara za njih a pitanje je zasto? To treba da interesuje svakog pravog navijaca ovog kluba!

Hansestadt
Kontakt:

Post Postao/la Hansestadt » 20 maj 2025, 09:53

QUARTERBACK je napisao/la:
20 maj 2025, 09:35
Sav cirkus i smijurija ovog kluba ogledaju se u tome da se sad prizivaju nasi igraci koji su otjerani iz kluba bez pruzanja prave sanse jer navijaci zele neke nerealne rezultate na ustrb nekadasnjih titula pa se ne zele istrpiti isti ti igraci koji se sad prizeljkuju nazad. Karic, Sehic, Taraba i druga imena koja se spominju.

Ne vidim da iko postavlja pitanje zasto do ovoga dolazi? Ko je kritikovan za to sto npr Kulasin nije dobio sansu koju je trebao, danas je jedan od najspremnijih i najbrzih igraca u ligi dok mi kuburimo s krilima, doduse sad tek smo dosli na nesto dolaskom Sosica i ovom solidnom sezonom Cvetanoskog.

U ovom klubu mnoge stvari prolaze ispod radara i niko ne odgovara za njih a pitanje je zasto? To treba da interesuje svakog pravog navijaca ovog kluba!
Mozda zato sto Kulasin nije htio da ostane jer je drugi klub u tom momentu ponudio bolje uslove, a njima bio potreban u21 igrac. Tog ljeta i naredne sezone je klub bas bio u teskoj situaciji, i kod Ivkovica su svi mladi igraci dobili priliku. Tako da prica da se nije pruzila prilika nije bas tako.

Lokomotifa
Kontakt:

Post Postao/la Lokomotifa » 20 maj 2025, 10:00

Da se razumijemo, i ja sam bio za ostanak Ćorića, ali ljudi ovdje ga predstavljaju kao da je Klopp u najmanju ruku. Mene je oduševio u prvom dijelu sezone, a u drugom dijelu sezone imam nekoliko zamjerki:

1. Jako loš pristup i nedostatak samopouzdanja na gostovanjima;
2. I kući i na strani igrali smo do neke 60. minute, i onda se samo ugasimo, naravno ima tu i do kondicionog trenera, ali i trener je morao te stvari primijetiti, nemojte zaboraviti da su nas na Grbavici protiv Goška, Posušja, Slobode vile nosale da ne primimo golove u zadnjim minutama;
3. Nije tačno da ova ekipa Željezničara nije mogla bolje od ovoga što smo postigli, mislim da smo sa ovim igračima i ulaganjima morali igrati finale kupa i biti treći na tabeli, posebno jer nam se Sarajevu u dva navrata bukvalno nudilo da ih prestignemo na tabeli (već sam pisao da poređenja sa ranijom sezonom ne stoje, ove godine imamo širi i mnogo skuplji roster i samim tim logično da će biti veća očekivanja);
4. Denisu zamjeram i to što je nakon Borca kada je na Grbavici imao muda i izveo mangupski sastav, sve te igrače koji su izdominirali, već na derbiju narednu utakmicu ugasio, trener mora imati taj feeling da kad igrač odigra dobro da mu da šansu i narednu utakmicu da se stvori neki kontinuitet, neka dobra forma, ali on to nije znao uraditi;
5. Često je znao poslije poraza, posebno u gostima, na derbiju itd. govoriti dobro je, sve super, nemam šta momcima zamjeriti, a svi smo vidjeli da se imalo šta zamjeriti, nije trebao imati taj trijumfalizam u porazima, jer ovo je Željo i svaki poraz je tragedija. Tako je bilo od kad znam za sebe. Zato Želju ne može trenirati trener koji je mentalitetom u rangu Posušja ili Slaven Belupa, Želju može trenirati samo neko ko ide svaku utakmicu na pobjedu i ima visoke ciljeve, pa makar igrali sa juniorima. Takav pristup smo imali i sa Bećama, Gasalima, Drljama, ne znam zašto sad sa puno boljim rosterom nismo imali taj pobjednički mentalitet.

Ima tu još stvari, ali ovo su razlozi zašto ne lijem suze zbog odlaska Ćorića, ali da me pitate je bilo bolje da ostane ili da ode, apsolutno mislim da je trebao da ostane da vodi Želju u Evropi i u Ligi 10. Uprava sigurno zna prave razloge ovakve odluke i red je da nas navijače neko obavijesti o razlozima otkaza, da li su to loši rezultati ili je nešto drugo u pitanju.

Zbog toga ovim putem upućujem veliku kritiku Upravi kluba zbog nedostatka informacija prema nama navijačima. Mi plaćamo godišnje ulaznice, plaćamo članarinu, napunimo Grbavicu skoro svaku tekmu i oni se nisu udostojili da navijače obavijeste o razlozima ovakve odluke prema Ćoriću. Sramota, bojim se da u FK Željezničar najmanje poštuju navijače, to se vidi sada na ovom primjeru, vidi se kad igramo derbi protiv Sarajeva na Grbavici kad naprave talačku krizu na istoku i na još mnogo primjera se to vidi!
"19.09.1921. Sarajevski podsavez je prihvatio novi klub u svoje okrilje i uvrstio ga u takmičarski kalendar za sezonu 1921/1922. Kao tada jedini radnički klub među nacionalno orijentisanim klubovima FK Željezničar se susreo sa mnogim teškoćama."

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87 i 25 gostiju.