FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
35
22%
2. Borbu za Evropu
79
50%
3. Sredinu tabele
26
16%
4. Borbu za opstanak
18
11%

Ukupno glasova: 158

Virtu4l
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Virtu4l » 20 maj 2025, 11:06

QUARTERBACK je napisao/la:
20 maj 2025, 09:35
Ne vidim da iko postavlja pitanje zasto do ovoga dolazi? Ko je kritikovan za to sto npr Kulasin nije dobio sansu koju je trebao, danas je jedan od najspremnijih i najbrzih igraca u ligi dok mi kuburimo s krilima, doduse sad tek smo dosli na nesto dolaskom Sosica i ovom solidnom sezonom Cvetanoskog.
Kulašin je, kao nekada recimo Gojak, imao nerealne zahtjeve. Ne mogu se igraču od 16, 17 ili 18 godina ispunjavati baš svi zahtjevi, od minutaže u seniorskoj ekipi do finansija.

Nekad se sigurno treba rizikovati, procijeniti talenat, ali mi to jednostavno nismo u mogućnosti.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 20 maj 2025, 11:16

Dodao bih i to da je vjerovatno bolje što je otišao, jer kod nas sigurno ne bi izrastao u igrača kakav je danas. Mi smo postali najteža sredina za takve igrače, ne postoji igrač koji kod nas nije bio popljuvan i ponižavan, 'ta će on.

Ima 21 godinu i 130 utakmica seniorskog fudbala, od čega su 23 evropske, odnosno 9 utakmica u grupnoj fazi Evrope. Tamo je postao i reprezentativac, ništa od toga mu se ne bi desilo da je ostao kod nas.
Voli te tvoje Sarajevo.

QUARTERBACK
Kontakt:

Post Postao/la QUARTERBACK » 20 maj 2025, 11:32

Virtu4l je napisao/la:
20 maj 2025, 11:16
Dodao bih i to da je vjerovatno bolje što je otišao, jer kod nas sigurno ne bi izrastao u igrača kakav je danas. Mi smo postali najteža sredina za takve igrače, ne postoji igrač koji kod nas nije bio popljuvan i ponižavan, 'ta će on.

Ima 21 godinu i 130 utakmica seniorskog fudbala, od čega su 23 evropske, odnosno 9 utakmica u grupnoj fazi Evrope. Tamo je postao i reprezentativac, ništa od toga mu se ne bi desilo da je ostao kod nas.
Vjerovatno ne bi postao al ne mozemo to znati sa sigurnoscu, poenta mog posta je bila da je tuzno i jadno da se uvijek vracamo bivsim igracima koji su na ovaj ili onaj nacin otisli iz kluba i kao sad odjednom oni mogu igrati tu a prije nisu mogli, to nema veze s mozgom. Ako su imali kvalitet, godina dvije posudbi u odredjenoj dobi i onda seniorski fudbal da se vidi na cemu smo. Eh u toj fazi kod nas koci ovo sto ti kazes sto odmah pljuju igrace ne davajuci im pravu priliku za razvitak.Ruku na srce imali smo i fula, tipa Beca koji je imao pregrst prilika a kvalitet tanak.

Pricajuci striktno o potencijalu nekog igraca moramo prestati s tim trendom odi mi dodji mi, daj momcima sansu yebo ga fudbal, evo meni bi uvijek Foco igrao prije Huse u sredini pa nek i pogrijesi, pogrijese i ovi pa sta al od ovog ces mozda imat nekad igraca a od Huse nes nikad.

Pohvala za rad sa Mufticem, tim putem treba ici, on i pored svojih mana i fizickih nedostataka koje ga npr koce u skok igri nas je izvadio bruku puta.

Ustvari kad skontam kako nam je odbrana karinjola 70% sezone za mene je kvalitet Muftica i njegove odbrane jos vrijednije.

Ejnur
Kontakt:

Post Postao/la Ejnur » 20 maj 2025, 11:37

Virtu4l je napisao/la:

Al nije samo on popljuvan.
Pljuvani su svi nasi Zeljovci od djece do ljudi u klubu.
Evo redom Osim,Mulalic,Bekric a i prije su ismijavani Bogicevic i ostali,mozemo mi pricati sta hocemo o Bogicevicu ovo ono,al covjek je osvajao titule sa Zeljom.
Mada ovo sam samo naveo za Bogicevica jer ce uvijek skociti par osoba koji ce se sjetiti samo njegovih partija u zadnjem mandatu i to na kraju tog mandata.
Al evo nevezano ni za njeg,mi smo postali jako toksicna sredina gdje evo na ovom forumu vec 2 dana placu za Coricem koji je od danas do sutra tu kao i svi ostali stranci a utrkivali su se mnogi sa sto vecim ponizavanjem i ismijavanjem svih ovih Zeljovaca(a ima ih jos hejebt samo nisam sad navodio)

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 20 maj 2025, 11:42

QUARTERBACK je napisao/la:
20 maj 2025, 11:32
Ruku na srce imali smo i fula, tipa Beca koji je imao pregrst prilika a kvalitet tanak.

Beća, Gasal i Drljo zajedno imaju preko 200 utakmica za seniorski tim, danas igraju fudbal na amaterskom nivou. Jedini koji se možda mogao istrpiti je Drina, ali kakve greške je pravio to je za dobru analizu.

Mladog igrača trpiš u dvije situacije, kad si kokuz, kad nemaš izbora, kao ona Odovićeva generacija što je izbacila Ferencvaroš i ono najvažnije, kada imaš trenera za to, a to su Odović i Adžem.

Druga situacija kada ga trpiš je kada imaš kvalitet kao recimo Zrinjski, Borac i Sarajevo pa sebi možeš priuštiti taj luksuz, a prije svega možeš dovesti veoma potentnog mladog igrača.

Mi smo negdje između te dvije situacije, ni gore ni dolje. Nit' si strogi kokuz, nit' imaš kvalitet.

U trenutnom rosteru Lagumdžija mi djeluje kao jedini igrač koji bi mogao eksplodirati naredne sezone, ali opet ga moraš trpiti, s tim da baš i nije toliko mlad - ima 22 godine.
Voli te tvoje Sarajevo.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 20 maj 2025, 11:54

Ejnur je napisao/la:
20 maj 2025, 11:37
Mada ovo sam samo naveo za Bogicevica jer ce uvijek skociti par osoba koji ce se sjetiti samo njegovih partija u zadnjem mandatu i to na kraju tog mandata.

Bogićevića su pljuvali zbog one situacije sa sindikatom, kada se čovjek borio za svoja prava jer se neki genijalac u tadašnjem rukovodsvu kluba genijalno sjetio da jednostrano raskine ugovor. Naravno da im to nije pošlo za rukom, ali pošlo im je za rukom nešto drugo - da preko svojih poltrona sa drugog foruma popljuju i oblate čovjeka pa je preko noći postao neprijatelj broj 1.

Pazi, neki ublehaš Miloš Kostić odluči da mu Bogićević ne treba i ti sve to kasnije uradiš svom čovjeku, koji nikad nije imao nikakve zahtjeve, pristajao je na sve finansijske uslove koji su mu se nudili, sve to zbog neke slovenačke pijandure. Slavko Petrović je to kasnije ispravio i vratio Bogija.
Voli te tvoje Sarajevo.

Laudrup
Kontakt:

Post Postao/la Laudrup » 20 maj 2025, 12:05

Virtu4l je napisao/la:
20 maj 2025, 11:54
Ejnur je napisao/la:

Bogićevića su pljuvali zbog one situacije sa sindikatom, kada se čovjek borio za svoja prava jer se neki genijalac u tadašnjem rukovodsvu kluba genijalno sjetio da jednostrano raskine ugovor. Naravno da im to nije pošlo za rukom, ali pošlo im je za rukom nešto drugo - da preko svojih poltrona sa drugog foruma popljuju i oblate čovjeka pa je preko noći postao neprijatelj broj 1.

Pazi, neki ublehaš Miloš Kostić odluči da mu Bogićević ne treba i ti sve to kasnije uradiš svom čovjeku, koji nikad nije imao nikakve zahtjeve, pristajao je na sve finansijske uslove koji su mu se nudili, sve to zbog neke slovenačke pijandure. Slavko Petrović je to kasnije ispravio i vratio Bogija.
Bravo. Hvala ti što si de sjetio Bogija. I to je jedan od primjera kako smo se odnosili prema zaslužnim ljudima.

A baš bih volio vidjeti ko bi od onih što su pljuvali po njemu i nazivali ga sindikalcem bio spremam oprostiti dug svom direktoru u firmi gdje radi.

Pablo11
Kontakt:

Post Postao/la Pablo11 » 20 maj 2025, 12:12

Ejnur je napisao/la:
Virtu4l je napisao/la:

Evo redom Osim,Mulalic,Bekric a i prije su ismijavani Bogicevic i ostali,mozemo mi pricati sta hocemo o Bogicevicu ovo ono,al covjek je osvajao titule sa Zeljom.
Al evo nevezano ni za njeg,mi smo postali jako toksicna sredina gdje evo na ovom forumu vec 2 dana placu za Coricem koji je od danas do sutra tu kao i svi ostali stranci a utrkivali su se mnogi sa sto vecim ponizavanjem i ismijavanjem svih ovih Zeljovaca(a ima ih jos hejebt samo nisam sad navodio)
Bekric je gnjida od covjeka i to svi znaju, Mulalicu hvala za sve sto je uradio kao igrac, kao trener je los, nije to pljuvanje nego realnost.
Fk Željezničar.

Ejnur
Kontakt:

Post Postao/la Ejnur » 20 maj 2025, 12:12

Virtu4l je napisao/la:
20 maj 2025, 11:54
Ejnur je napisao/la:

Ma Bogicevuc kao jedinka je tu najmanje bitan,al je porazavajuce da u zadnje vrijeme sve Zeljovce i djecu kluba trosimo.
Pa i ovog Eldara Sehica kojeg sad prizivamo(i ja bih prvi volio da se vrati)na kraju smo ismijavali.
Osmankovica su mnogi zvali trafika.
Sadikovica takodje u prvom mandatu itd itd
Znaci ne branim nikoga pojedinacno al previse smo postali retardirana i toksicna sredina prema svojoj djeci i prema Zeljovcima.
A prema strancima se ponasamo sa previse repsekta i postovanja a oni su tu od danas do sutra,da se razumijemo nisam ja ni za ismijavanje stranaca ili ponizavanje al ako vec treba nekog onda je prece njih.

zeljovolimte
Kontakt:

Post Postao/la zeljovolimte » 20 maj 2025, 12:16

Opet se mijesaju kruske i jabuke.
Nije niko gurao Becu, Gasala i Drinu. Oni su igrali jer su morali i imali ocajne saigrace jer para nikako nije bilo.

Cim smo do para dosli njih smo sutnuli, a po igrama Gasal je bolji od Mircevskog, Drina od Cavnica, Sukilovica.. ali puno manje kostaju i nemaju tako zvucno ime.

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 20 maj 2025, 12:18

zeljovolimte je napisao/la:
20 maj 2025, 12:16
Nije niko gurao Becu, Gasala i Drinu. Oni su igrali jer su morali i imali ocajne saigrace jer para nikako nije bilo.

Cim smo do para dosli njih smo sutnuli, a po igrama Gasal je bolji od Mircevskog, Drina od Cavnica, Sukilovica.. ali puno manje kostaju i nemaju tako zvucno ime.
Pa mazlume jedan, Drina i Gasal napustili klub prije 2 godine, a Mircevski dosao prije godinu...
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

Ejnur
Kontakt:

Post Postao/la Ejnur » 20 maj 2025, 12:19

Pablo11 je napisao/la:
20 maj 2025, 12:12
Ejnur je napisao/la:
Virtu4l je napisao/la:

Bekric je gnjida od covjeka i to svi znaju, Mulalicu hvala za sve sto je uradio kao igrac, kao trener je los, nije to pljuvanje nego realnost.
Al evo vidi sad ovo,evo ti prvi kukas kako sam shvatio za Coricem,a Mulalic je u 3x goroj situaciji izborio europu i zavrsio 3 na tabeli. I ti sad napises Mulalic je los kao trener a Coric je dobar.
A sto ti je taj zakljucak ? Samo zato sto je Mulalic nas tj Zeljovac i odma daj da ga okarakterisemo kao neznalicom itd itd
A evo npr napisao si da je Bekric gnjida a Bekric je u tezoj situaciji odradio bolji posao nego Rahimic u boljoj situaciji.
Al Bekric je popljuvan a Rahimic je gospodin a nema veze sto je dosta skuplji sigurno a nikakav napredak nam nije donio cak naprotiv u njegovom mandatu su dosli Đoric na 2 mjeseca i Vukoja sto nije zabiljezeno u nasoj ligi da je ozbiljan tim doveo igrace na 2-3mjeseca.
Naravno sad ce se Rahimicu traziti opravdanja eto nije ih on doveo ovo ono a ta opravdanja se ne traze Bekricu npr.
Zato je za nas najbolja MA ZNAS TI NAS,**** TI NAS...
Zadnja izmjena: Ejnur, dana/u 20 maj 2025, 12:33, ukupno mijenjano 1 put.

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 20 maj 2025, 12:25

Mamba21 je napisao/la:
19 maj 2025, 23:46
@lakilone, koji cilj? Misliš na ono mi čekamo da se ukaže prilika, pa ćemo ganjati Evropu, ako ne bude, nismo ispali i pojeo vuk magarca, jel na to misliš?

Šta je dobro donio Denis?
Neku lepršavu igru? Visok presing? Duplanje strane? Uigrane ofsajd zamke? Tranzicija? Svaki prekid gol? Nekog novog mladog igrača? Nešto kao Šukilović ili Mahmić? (Al Jaber je zaigrao kod Dine, Vedad kod Osima). Možda Mirčevskog?
Nama odbrana izgleda kao da nikad nisu trenirali zajedno, veza ako neko nešto individualno uradi, a tek napad...
Šta je donio dobro?

Uprava svakako šuti i muti, uprava skup debila, kojima je dobro i koji samo bombe bacaju te za jug, te malo strateški partner, a izgleda da mole Boga da ne bude ništa od toga.

Ćoriću je svakako isticao ugovor i budala je samo mogla misliti da će produžiti, što se prije pomirite da mu je Željo bio odskočna daska, da može parirati na tržištu, nije došao iz ljubavi, nego je došao pare da uzme, da progura sebe i mislim da je uspio.

Daleko smo mi od stabilizacije, nije stabilizacija da ti dovedeš Dangubića i daš mu dobru platu, Mirčevski da samo trenira, dva brazilca, Trograncic, svi ti su na platnom spisku, tako da smo se mi davno stabizovali...
Seres
Coric je izborio europu iako ima jos dvije utakmice do kraja
Imas dosta mladjih igraca i nije Coric kriv sto klub ne moze da registruje igrace
Igrali smo dobro itekako, najbolje od odlaska Amara Osima 2020
Sta pricas o mladim igracima ne ofiraj se sviju zi znaci
16 igraca do 23 godine je igralo ove sezone
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

ZeljeznicarUberAlles
Kontakt:

Post Postao/la ZeljeznicarUberAlles » 20 maj 2025, 12:30

Ejnur je napisao/la:
Virtu4l je napisao/la:

Ma ne plače se toliko za Denisom, da je neko drugi napravio ovo što je on ove sezone ja bih rekao ostavite ga, jer šta imaš mijenjati i eksperimentisati sad pred Evropu i plus znamo šta dolazi od sljedeće sezone, sve ispočetka kreće i prvih par kola će se sve to uigravati, plus uz odlaske i dolaske, jedino samo jedino ako nisu nasli neku strasnu zamjenu, a u to ne vjerujem, jer para za toga nema, a ko misli i da je Denis ovdje nabrao pare grdno se vara.

Opet ide kidanje živaca, a ovako smo mogli pustiti čovjeka još sezonu bar, a ne oni moraju kuhat svaku sezonu i patit navijače
Ja davno sam zakletvu dao, da voljeću vječno taj klub.

QUARTERBACK
Kontakt:

Post Postao/la QUARTERBACK » 20 maj 2025, 12:32

u tome i jest poenta, ljudi su ih pljuvali i otjerani su i sta sad za 6 mjeseci godinu pojavi se prica vraca se gasal vraca se drina koji su realno imali kvalitet priblizno ovima koje si nabrojao odnosno nista nismo dobili tjeranjem njih a dovodjenjem ovih

dakle klub se vodio onom otjeracemo ove neke nase a dovest cemo druge upitnog kvaliteta samo da bude da se nesto radi poslije nam navijaci ne mogu reci nismo probali

dakle diskutabilna je procjena kvalitete nase djece i ovih koji bi igrali umjesto njih

Riquelme1921
Kontakt:

Post Postao/la Riquelme1921 » 20 maj 2025, 12:50

Hamza je dobar momak i pokazao je nešto do jako teške povrede. Morao je na operaciju koju izvodi samo nekoliko hirurga u Europi. Npr. kod tog doktora su se oporavljali Dembele, Spinazzola itd.
Nakon povrede nije bilo to to.
Sada kako vidim u Travniku igra sasvim dobro i nosi tu ekipu. Realno za Prvu ligu federacije je Semir Štilić.
Pohvalno je i da je oprostio Želji sva dugovanja samo kako bi dobio papire jer nije igrao.

Što se tiče Drine, nije taj kvalitet. Igra na poziciji čije se greške ne praštaju i tu nam trebaju provjerena imena. Također, taj kvalitet nisu ni Cavnić ni Šukilović. Ipak bih zadržao Mustafu jer je još u neku ruku mlad a ima mnogo nastupa u našoj ligi. Cavniću hvala za sve i sretno.
Grupa iznad svakog pojedinca.

godrina
Kontakt:

Post Postao/la godrina » 20 maj 2025, 13:00

urednik je napisao/la:
20 maj 2025, 08:54
U ovoj sezoni smo lagano prezentovali svoje malograđanske ambicije i seoski koncept organizacije.
Bravo. Sustina svega.
Neozbiljan, mahalski, neorganizovan i smijesan klub.
Boze spasi nas hrvatske kulture, srpskog junastva i pitarskog humora.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.

Ejnur
Kontakt:

Post Postao/la Ejnur » 20 maj 2025, 13:02

Riquelme1921 je napisao/la:
20 maj 2025, 12:50

Hamza je dobar momak i pokazao je nešto do jako teške povrede. Morao je na operaciju koju izvodi samo nekoliko hirurga u Europi. Npr. kod tog doktora su se oporavljali Dembele, Spinazzola itd.
Nakon povrede nije bilo to to.
Sada kako vidim u Travniku igra sasvim dobro i nosi tu ekipu. Realno za Prvu ligu federacije je Semir Štilić.
Pohvalno je i da je oprostio Želji sva dugovanja samo kako bi dobio papire jer nije igrao.

Što se tiče Drine, nije taj kvalitet. Igra na poziciji čije se greške ne praštaju i tu nam trebaju provjerena imena. Također, taj kvalitet nisu ni Cavnić ni Šukilović. Ipak bih zadržao Mustafu jer je još u neku ruku mlad a ima mnogo nastupa u našoj ligi. Cavniću hvala za sve i sretno.
Mustafa je po meni duplo gori stoper od Drine.
Drina je imao svoje mane i nedostake sto je logicno,al je bio i mlad i trebalo se raditi na njemu.
Znao je povuci loptu kao stoper naprijedci imao je dosta vecu brzinu od ovih.
Šukilovic ispada,onda ja ne znam jel uzeo 3 lopte u Zelji pretezno svaki njegovoj pokusaj oduzimanja lopte zavrsava faulom.
A da ne pricam koja panika nastaje kad ljudi samo nabiju u zrak loptu sa svoje polovice ili koliko je puta izgubio ciste lopte kad se spetlja(gulijasvili na derbiju kad isao 1 na 1)

Pablo11
Kontakt:

Post Postao/la Pablo11 » 20 maj 2025, 13:04

Ejnur je napisao/la:
20 maj 2025, 12:19
Pablo11 je napisao/la:
Ejnur je napisao/la:

Al evo vidi sad ovo,evo ti prvi kukas kako sam shvatio za Coricem,a Mulalic je u 3x goroj situaciji izborio europu i zavrsio 3 na tabeli. I ti sad napises Mulalic je los kao trener a Coric je dobar.
A sto ti je taj zakljucak ? Samo zato sto je Mulalic nas tj Zeljovac i odma daj da ga okarakterisemo kao neznalicom itd itd
A evo npr napisao si da je Bekric gnjida a Bekric je u tezoj situaciji odradio bolji posao nego Rahimic u boljoj situaciji.
Al Bekric je popljuvan a Rahimic je gospodin a nema veze sto je dosta skuplji sigurno a nikakav napredak nam nije donio cak naprotiv u njegovom mandatu su dosli Đoric na 2 mjeseca i Vukoja sto nije zabiljezeno u nasoj ligi da je ozbiljan tim doveo igrace na 2-3mjeseca.
Naravno sad ce se Rahimicu traziti opravdanja eto nije ih on doveo ovo ono a ta opravdanja se ne traze Bekricu npr.
Ma ne kazem da je Denis vrhunjski strucnjak daleko od toga, ali ispunio je cilj koji je imao a to je evropa. Mulalic u ovom trenutnom omjeru zrinjskog, sarajeva,borca bi se jako lijepo proveo. Zavrsio je treci dok ovi gore jos nisu odmakli i jer su kone bile fine pa pustile igmanu. Volio bih ja da dodje pa da vidis o cemu pricam. Ja za bekrica govorim da je gnjida od covjeka nisam spomenuo sta je uradio, a nisi spomenuo obecane nove ugovore Hodzicu i Santosu.
Fk Željezničar.

Ejnur
Kontakt:

Post Postao/la Ejnur » 20 maj 2025, 13:07

Pablo11 je napisao/la:
20 maj 2025, 13:04
Ejnur je napisao/la:
20 maj 2025, 12:19
Pablo11 je napisao/la:

Ma ne kazem da je Denis vrhunjski strucnjak daleko od toga, ali ispunio je cilj koji je imao a to je evropa. Mulalic u ovom trenutnom omjeru zrinjskog, sarajeva,borca bi se jako lijepo proveo. Zavrsio je treci dok ovi gore jos nisu odmakli i jer su kone bile fine pa pustile igmanu. Volio bih ja da dodje pa da vidis o cemu pricam. Ja za bekrica govorim da je gnjida od covjeka nisam spomenuo sta je uradio, a nisi spomenuo obecane nove ugovore Hodzicu i Santosu.
To je sve ako ako ako,covjek je zavrsio 3.
Sto se tice Bekrica evo vidis ti mu zamjeras ugovore sto nije produzio kao da on kao sportski direktor ne bi najvise volio da je zadrzao 2 top igraca.
Al neces mu priznati da ih je on doveo i izvukao iz naftalina sto bi se reklo.
Santosa,Amohu i Hodzica to mu neces pripisati kao uspjeh,al ces mu upisati kao minus sto nije produzio iako je realno bilo tesko za ocekivati da oni ostanu kod nas poslijr onakve sezone a znajuci da im mi ne mozemo ponuditi ni blizu platu kakve su dobijali.

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: dark44, Hrasno15, Lekqqq1921, Paromlinac i 27 gostiju.